Mine pissefede juleønsker

5 sætninger, som folk skal stoppe med at sige til gravide

else4Nå ja bevares, det er måske i virkeligheden ikke mig, der skal bestemme, hvad man må sige til alverdens gravide kvinder – men det skal da ikke afholde mig fra at påpege, hvilke 5 sætninger, som jeg er allermest træt af at høre.

1. GUD, hvor er du blevet stor

Der er aldrig nogen over 8 år, der er blevet glade for at få at vide, at de er blevet store. Jeg har endnu ikke mødt en gravid, der sagde “Amen, det bedste er bare at høre, at folk synes, at jeg ligner en hval ligeså meget som jeg selv føler mig.” Fortæl endelig, at du synes maven er flot – men hold da for helle kvindens størrelse ude af ligningen. De sidste to måneder har jeg personligt svaret “Tak og lige over, homie” til alle, der har lykkeønkset mig med mit store kadaver.

2. Ja, nu er graviditet jo ikke en sygdom

Der er utrolig mange, der elsker at fortælle, hvor smuk og naturlig en graviditet er – og at man jo altså ikke skal brokke sig over sine graviditetsgener, for det er jo bestemt ikke er en sygdom. Nej, det er korrekt. Men det er et papercut eller en forstuvet ankel nu heller ikke – og de kan begge gøre pisseondt alligevel.

3. Jeg kender et par, der var ude for, at …

Kæft, der er mange fe’e historier om parforhold, der er gået i smadder og babyer, der har skreget uafbrudt i ligeså lang tid, som det tager at komme igennem til Post Nords kundeservice. Blot fordi der er en fællesnævner i form af babyen, så betyder det altså ikke, at vi får noget ud af at høre komplet arbitrære anekdoter om fremmede menneskers oplevelser. Det er generelt ikke et problem, at kvinder bekymrer sig for LIDT – så lad endelig være med at bygge ovenpå den bunke af imaginære problemer, som vi allerede bruger tankekraft på.

4. Hold da op, der er vist gang i dine hormoner

Af mærkværdige årsager, så er det mest andre kvinder, der har sagt det her til mig. Og med mindre at man selv er interesseret i at få at vide, at der vist suser lidt for mange hormoner rundt i ens krop lige omkring menstruationen, så bør man nok også afholde sig fra at sige det til gravide. Personligt skyldes mine udbrud ikke hormoner, men derimod at jeg bare generelt er den hidsigste i kommunen. Og det er da i øvrigt lidt strengt overfor hormonerne at give dem skylden for, at jeg er komplet utilregnelig.

5. Hvor lang tid tog det jer at blive gravide?

Altså, hvor god sædkvalitet min kæreste har, og hvor fedt mine reproduktive gener fungerer? Nå ja, det rager vel som sådan ikke alle og enhver. Det bliver vel dårligt mere privat end det – og det er så fint at spørge forsigtigt ind, hvis man selv går og tumler lidt med nogle problemer eller tanker, men det er altså ikke et spørgsmål, der egner sig pissefedt til store sammenkomster, hvor musikken er blevet pauset.

Vores graviditets-historie er dog ikke hemmelig – og den kommer herind inden længe. Husk at følg mig til højre – så går du aldrig glip af en fe’ historie igen. 

I mellemtiden, så kan du se mine pissefe’e juleønsker – eller læse 6 sandheder om graviditet, som jeg ikke kendte, før jeg blev gravid.

19 kommentarer

 • Amalie

  Jeg hørte både ved første og anden gravditet- husk nu at sov- du kommer aldrig til at være udhvilet igen før de flytter hjemmefra mm. Her 2. Gang gad jeg slet ikke høre på det pis. For det passer ganske enkelt ikke på os. Bevares der er dage hvor man ligner lort og er pisse træt, men der er altså også mange dage hvor jeg har følt mig særdeles veludhvilet og fuld af energi. Vores børn har så heller ikke lidt af kolik el lign og så vil jeg lige sige, at jeg aldrig har oplevet træthed så slem som i min seneste graviditet. Den slags man ikke kan sove sig fra. Så jeg vil til hver en tid sige graviditeten er det værste!!! Men ja vi er alle forskellige og man skal bare ikke sige den slags når børn netop er så forskellige!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Det værste er klart alle de skrækhistorier folk pludselig skal fortælle om smertefulde og hårde fødsler eller ulykkelige situationer, hvor det ikke er endt godt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Olga

  “Min søster mistede alle sine tænder, da hun var gravid med sit tredje barn,” fik jeg netop at høre den anden dag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann-Louise

  Den værste jeg har oplevet, er at man er blevet bred over røven/stor, men de stadi synes man er pæn gravid. – “jeg synes mine 100 strækmærker siger nok om at jeg har taget på, så du behøver ikke at ligge tryk på at jeg stadig er pæn gravid”… åh Gud alle de kommentarer der kommer…….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie-Elsebeth

   Nej det er nogle spændende kommentarer man får med :p åha

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina

  Det vildeste jeg indtil videre har prøvet, var min kollega der fortalte mig, at jeg endelig måtte huske at massere mit mellemkød. Var sådan lidt forvirret og lidt i chok bagefter… tænkte bare “hvad fanden er det du siger til mig kvinde?!” – imens jeg græd indvendigt…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Catrine

  Jeg skal hele tiden høre for om jeg spiser nok fordi jeg er “tynd” gravid og først er begyndt at få mave her efter 6 mdr. Jeg laver jo nærmest ikke andet end at æde i forvejen 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  “Bare vent til……” i alle afskygninger! Hvis jeg siger jeg har det godt, så skal jeg bare lige vente indtil til 3. trimester. Hvis jeg siger jeg har det af lort, så skal jeg bare vente indtil baby kommer og jeg aldrig får sovet og alle kan sætte mig selv først. Man bliver så træt 😉

  Jeg er lige nu igang med at avle vores 3. arving, og det hyppigste spørgsmål er om det er planlagt og derefter medlidende blikke men de fortæller hvor hårdt vi får det. For ét barn mere er jo ikke dobbelt så hårdt. Det er tusinde gange så hårdt…. Jamen, pisse meget tak da 😉
  Dette kommer ALTID fra folk med ingen eller færre børn end mig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie-Elsebeth

   Hahaha, ja den er fed, når folk spørger om det er planlagt 😀 det er da komplet ligegylidgt – og igen rimelig privat! Uha, ja der er mange med forstand på, hvad der er hårdt og hvad der ikke er hårdt – Gud forbyde, at folk selv skulle erfare et eller andet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

   Jeg er iøvrigt blevet fortalt at stort set alle uopfordrede råd forsvinder når man får nr. 3 – så regner folk ligesom med at man har total styr på det. Det glæder jeg mig til 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Der er også den “Hvor meget har du taget på?” … Hvor man stille hvisker et tal (og snyder lidt selvfølgelig).. Hvortil “Du behøver jo ikke spise for 2” – næ, men hvis jeg vil have den skide mælkesnitte, så spiser jeg den… måske endda 2!

  ;D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie-Elsebeth

   Ja for helvede, der skal lyves, når folk spørger om det! eller eventuelt spørges ind til deres egen vægt :p

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Blev flere gange spurgt “Var det planlagt??”….. Øhm ja, det var det, men kan det ikke være hamrende ligegyldigt 🙄

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie-Elsebeth

   Årh ja, den er også god! Den har eg også været udsat for 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Du skriver simpelthen så godt! Har fulgt dig et par måneder på ig, da jeg selv blev gravid, og du rammer bare spot on (selvom jeg stadig har “hvor er du blevet stor” tilgode). Men ja, folk er mægtigt nysgerrige på ens reproduktive evner, det er fed!
  Men de værste er da klart folk som har den der “du bliver klogere, nu skal du bare koncentrere sig om at amme og få baby til at stoppe med græde, så kan du nok se at du ikke kan følge et fag ved siden af barsel, og du har sikkert også ammehjerne, så glem alt om reeksamenerne, selvom baby kommer midt i eksamensperioden”. Ho-ly-shit den er jeg tvær over. Især når den kommer fra folk uden børn. Øv 🙂
  Kun ros herfra til bloggen, glæder mig til at følge med
  Kh Cecilie 13+3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie-Elsebeth

   Hahaha, ja man kan blive imponeret over, hvor mange klooooge mennesker med meget faste meninger, der findes derude :p. Jeg tænker bare, at vi beviser, at de tager fejl 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nicoline

  Fantastisk underholdende og mange pletskud! 😂👌🏻
  /Hilsen en nybagt mor der tumlede med mange af de samme ting!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie-Elsebeth

   Årh, hvor er det godt at høre! Tusinde tak 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Hvad synes du om indlægget?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mine pissefede juleønsker