Mine komplet ligegyldige graviditets-gener

Min fødselsplan – 20 dage til homies ankomst

unnamed-9

Vi har i dag 20 dage til termin. Det vil rent teknisk sige, at homie kan melde sin ankomst, hvornår det skulle være. Hun er vurderet til at veje cirka 3000 gram nu, og hun ligger med hovedet helt fast nede i bækkenet. Så selvom min mavefornemmelse er, at jeg går cirka 4 dage over tid, så er det nok meget fornuftigt at have styr på det meste nu.

Jeg er derfor også blevet færdig med min fødselsplan. Den skal fungere som en lille ønskeliste, så jordemoderen kan få en fornemmelse af, hvordan jeg umiddelbart tænker, at jeg gerne vil komme igennem fødslen. Måske går det hele i opfyldelse, måske bliver det lidt anderledes, og måske bliver det det komplet omvendte af, hvad jeg havde forestillet mig. Hvis det sidstnævnte bliver tilfældet, så regner jeg med at give Arne hele skylden.

Den er selvsagt ikke sådan vanvittig ophidsende læsning, men jeg har ladet mig fortælle, at jordmødre ikke er så meget til vittigheder eller sarkasme lige præcis i det skriv. Så det må I lige bære over med.

 

Så her kommer min fødselsplan – meld meget gerne tilbage i kommentarfeltet, hvis I har erfaringer eller idéer, der går i modsatte såvel som samme retning. Jeg er ikke ekspert ud i at fatte mig i korthed, så det har taget mig lang tid at få barberet alle mine tanker og ønsker ned i en pissekedelig punkt-form med kun 8 små punkter.

– Hvis der skal lidt til at sætte mig igang, så vil jeg gerne starte med de milde former – akupunktur, zoneterapi og kropskontakt

– Jeg vil umiddelbart helst føde uden smertelindring, men hvis jeg er forpint og jordemoderen vurderer, at det er en god idé – så gør vi det – Jeg vil gerne orienteres om ting undervejs – hvis jeg kan overskue det

– Jeg vil gerne i fødekar i den sidste del af udvidelsesfasen, og jeg vil helst føde i karet

– Jeg vil helst ikke føde på ryggen – måske på siden, stående, på hug eller lænende

– Jeg vil gerne huskes på, at jeg skal gispe under pressefasen

– Jeg vil umiddelbart gerne mærke hovedet

– Jeg vil muligvis gerne selv være med til at tage imod homie

– Hvis homie og jeg skal skilles efter fødslen, så vil jeg gerne have, at Anders går med baby

 

Hvis du vil læse flere af mine graviditetsbetragtninger, så er der også rig mulighed for det. Du kan for eksempel læse mine komplet ligegyldige graviditets-generden udførlige liste med grunde til, at jeg slet ikke er klar til at blive nogens mor – eller de pissekedelige tegn på, at vi måske alligevel er klar til at blive nogens forældre.

 

Og hey, følg mig lige helt oppe i højre hjørne.

40 kommentarer

 • Mette

  Husk at få lavement ( sætter gang i veer og så når man at blive tømt inden fødslen)
  Hjalp alle tre gange for mig.
  Bliv på sygehuset så længe som muligt og bliv vartet op 👍
  Held og lykke
  Kh Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Fede indlæg! Jeg skal så meget til at læse din blog fast.
  Jeg fødte min søn i oktober og kommer her med de vigtigste ting, jeg lærte 😉
  Det slog mig ved din fødselsplan, at du vil sent i vandet.. For mig virkede vandet smertestillende, – men kun i starten. Fra ca 6 cm-8cm.
  Husk at få Arne rigtig meget indover. Han er ikke så meget nævnt i din plan. Det skal måske mere være ‘jeres’ plan end blot ‘din’. Min søns fødsel havde ikke været nær så skøn en oplevelse, hvis ikke det havde været for samarbejdet med min kæreste. Giv ham nogle ansvarsområder, så han ikke løber rundt som en hovedløs høne og bed ham for alt i verden om at tage ostemad og snacks med på gangen! Nå ja – husk snacks! Nok ikke til undervejs for den fødendes vedkommende, men så til lige efter fødslen. Cocio, chokolade, cola – bare noget med c😂
  Vi gik til fødselsforberedelse ved Mamaprofylax og det var virkelig virkelig godt! (Lidt sent tip nu, i know..) Et af de bedste redskaber derfra (udover den særlige vejrtrækning og afslapningsmetode) var målbilleder. Så når du (potentielt og højst sandsynligt) går i baglås og ikke vil/kan mere og babyen bare skal op hvor den kom fra, skal Arne fortælle et målbillede for dig. Dvs at I inden fødslen skal have talt om nogle forskellige kommende situationer, I glæder jer til ved at få et barn. Hverdagssituationer, rejser og andre kommende oplevelser. Gerne så malerisk som muligt. På den måde kommer du væk fra at tænke dårligt om situationen og forhåbentlig kan det hjælpe på smerte og det rationelle ved gerne at ville væk derfra.. Håber det er forståeligt 🙂
  God fornøjelse og nyd det! Jeg synes det var en kæmpe oplevelse!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie-Elsebeth

   Ja grunden til, at jeg egentligt har skrevet i den sidste del af udvidelsesfasen det er, at det varme vand nogle gange kan sætte lidt en stopper for de gode veer, så min jordemoder og min underviser til fødselsforberedelse anbefaler, at man trækker den lidt længere. Men det er jo naturligvis forskelligt fra person til person :).

   I forhold til at Arne ikke er nævnt i fødselsplanen, så er det simpelthen fordi, at det her er den seddel, som jordemoderen skal have – jeg fik at vide, at de ville have den så kort og kontant som overhovedet muligt – og det skulle kun handle om mine ønsker, som jordemoderen hurtigt kunne skimme igennem. Vi har skam lavet en plan for, hvordan vi tror, at vi får fødslen til at gå så godt som muligt – der har Arne fået en masse arbejdsopgaver. Vi har lavet den sammen og ud fra den fødselsundervisning, som vi har gået til. Det kan være, at jeg også burde smide den liste op, så folk ikke tror, at jeg bare har læst på nettet, hvordan en fødsel foregår :p.

   Vi har gået til fødselsforberedelse ved APA, og jeg har været sådan latterligt glad for det. Det er dejligt beroligende at vide, at man har gjort alt hvad man kan for at forberede sig både i forhold til vejrtrækning, øvelser, visualisering, stillinger og så videre – så kan det være, at alt går anderledes på dagen, men så har vi da gjort hvad vi kunne.

   Det lyder rigtig fedt med de kommende situationer, som man ser frem til – det tror jeg godt ville kunne fungere for os. Det må vi lige tage en god snak om 🙂 tuuuusinde tak for dit indspark – det er så dejligt at høre fra nogen, der har prøvet skidtet!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Kære Julie.
  Jeg er grøn af misundelse over at du lige om lidt skal føde jeres lille Inge og jeg ønsker mig at jeg vha telepati kan give dig al den styrke jeg følte gennem hele min fødsel og som jeg i den grad følte bagefter.
  Jeg fødte vores datter for et lille års tid siden og det var intet mindre fantastisk. Det har self også lidt at gøre med at jeg selv er jordemoder men nøj hvor var det fedt.
  Jeg forsøger at fatte mig i korthed men er bare så begejstret for det der føderi😉.
  Lidt gode fifs i punktform.
  Forbered på en smerte uden lige!! Især vil det føles som om dine hofter trækkes i hver sin retning og det kan virke super godt at din kæreste holder på hver side og presser indad.
  Leg med forskellige vejrtrækningen i starten og find den optimale for dig (min viste sig at blive lidt spyttende men jeg afslappede mine læber totalt og det har uden tvivl virket på afslapning af bækkenbundsmuskulaturen og givet optimale forhold for vearbejdet).
  Bevæg sig under veerne og slap af i pauserne. (inden vi kom på fødegangen sad jeg på mine knæ på en måtte og lænede mig over en pilates bold som jeg stille og roligt trillede frem og tilbage alt imens min vejrtrækning hjalp mig)
  Tro på at du kan!
  Vent ikke alt for længe med badekarret (jeg dumpede i på 6 cm og det var perfekt. Man skal lige blive dus med det. Det er også skønt at kunne bevæge sig nede i vandet under veerne)
  Du tør godt mærke på barnets hoved. Ved føles naturligt at følge med i hvor langt det kommer frem under hver ve og det at du selv mærker gør at du uden at tænke over det har bedre styr på hvordan du skal presse (din kæreste kan få hjælp af Jordemoderen til at hjælpe barnet ud og den kommende far vil aldrig glemme at netop han tog barnet ud)
  Du vil nå et sted hen hvor du tænker at du ikke kan mere, sig det højt hvis du har brug for det, men vid at du SKAL. Jeg sagde det flere gange højt men i pauserne sagde jeg også højt at jeg self godt vidste at jeg jo skulle. Hvem skulle ellers føde jeres barn 😉
  Tusinde gange held og lykke. Jeg glæder mig SÅ meget på jeres vejne selvom jeg ikke aner hvem I er ❤️
  Alt det bedste – Katrine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie-Elsebeth

   Tusinde tusinde tak for en udførlige guide! Det er superfedt med den slags gode råd. Jeg har været vanvittig glad for min fødselsforberedelse, men det er bare ofte anderledes at høre det fra dem, der for nyligt har været igennem det hele selv. Jeg vil helt sikkert huske min kæreste på, at det muligvis bliver aktuelt at have fokus på mine hofter – og at han skal sige til mig, at jeg kan prøve lidt forskellige af de vejrtrækningsøvelser, som jeg har lært mig. Endnu engang tusinde tak – helt fra hjertet 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  At føde i vand er fantastisk!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie-Elsebeth

   uh, godt at høre! jeg håber virkelig, at det kan lade sig gøre! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nicole

  Hej julie,
  Jeg fødte for 6 uger siden, og jeg varr glad for at have skrevet på, at min kæreste gerne måtte klippe navlestrengen (hvis han altså ikke var besvimet inden), og så aftalte vi faktisk et lille tegn, som vi ville udveksle, hvis fx han skulle bede nogen om at fise ud af stuen eller hvis han skulle skære igennem, hvis jeg ikke kunne – det magter man ikke altid når man lige er igang med at tilføje et menneske til verden. 🙂 bare nogle inputs! Pøj pøj med fødslen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie-Elsebeth

   Nå ja, det kan man selvfølgelig godt skrive – jeg aner dog ikke, om arne rent faktisk vil klippe dne navlestreng i situationen – men det finder vi ud af :D. ja det er også smart med et tegn – det har vi også aftalt :D. Tusinde tak for inputs 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Her hjalp lattergas virkelig også godt, og det eneste smertelindring jeg fik under begge fødsler, første gang satte en hindeløsning gang i fødslen, ganske mild så det kan jeg anbefale, men det kan ikke garanteres at det virker..
  Første gang stod jeg op i en squat og fødte, det var bestemt ikke planen men hun kom sq lidt hurtigere ud en vi lige regnede med, og det resulterede i en kæmpe bristning, men havde faktisk tænkt at jeg også ville stå/squatte anden gang men det blev frarådet af jordemoderen, jeg fangede ikke helt hvorfor 😂
  Anden gang lå jeg på siden, men det var faktisk lidt anstrengt men ellers faktisk super fint..
  Jeg har haft to hurtige fødsler og anden gang en pressefase på 3min, så også der en kæmpe bristning..
  Første gang blev jeg kørt væk men nåede da at holde baby lidt inden, men min mand fik hende så tænker ikke at de umiddelbart ville give bebs til andre 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie-Elsebeth

   Ja hindeløsning er jeg også helt med på – og hvis det ikke fungerer, så kører jeg bare på med, de andre lækre ting, som de har at byde på :D. Ja, det er vildt, at det bare kan gå så stærkt nogle gange. Jeg håber, at homie kommer stille og roligt – men det bestemmer man jo ikke helt selv :p.

   Nej hvis jeg bliver kørt væk, så giver de automatisk homie til arne – men hvis vi nu begge skal ordnes, så står han i en situation, hvor han skal vælge, hvem han går med – så det har jeg bestemt for ham – han skal med bebs 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karen

   Risikoen for bristning er meget større når man står op, fordi jordemoderen har svært ved at støtte. Derfor er det godt at stå op at presse, men så komme op på et fødeleje lige inden baby skal ud 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie-Elsebeth

   Det er så godt at vide – tak for informationen! Jeg satser stærkt på fødsel i kar – men man ved jo aldrig, hvordan det hele udvikler sig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Donya

  Hej Julie. Lattergas KAN gå hen og blive din bedste ven, da det kan være super beroligende. Nogle får det dårligt af lattergas og andre kan endda opleve, at de kaster op af det, men så kan masken heldigvis også bruges med blot helt almindeligt ilt. For mig virkede det SÅ godt og fik mig til at slappe af, fokusere og have mine arme i ro, for inden da, kunne de der arme slet ikke forholde sig i ro under veerne 😀
  Pøj pøj med fødslen! Glæder mig til at læse om selve oplevelsen når du når dertil – som jo inden længe!! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie-Elsebeth

   Uha, ja det ved jeg ikke engang, hvordan jeg får det af – men har aldrig prøvet at blive dårlig af nogle former for medikamenter. Jeg er også helt med på lattergas, eller andre former for smertelindring, hvis det er nødvendigt. jeg er slet ikke fanatisk – det skal bare blive så god en oplevelse som muligt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Hej Julie-Elsebeth.
  Jeg fødte for ca 3 måneder siden og havde den allerbedste fødsel. Jeg havde, ligesom dig, også gået til fødselsforberedelse og lavet en ønskeliste. Faktisk lød min liste nogenlunde ligesom din:)
  Du skriver, at du gerne vil huskes på, at ‘gispe under pressefasen’ – og det forstår jeg sagtens! Men i samme moment, må jeg sige, at ligeså vigtigt er, at lave de rette vejrtrækninger under selve udvidelsesfasen (dem har du sikkert lært og øvet en masse i forbindelse med din fødselsforberedelse) – men tro mig, det er alfa omega, at du har styr på dine vejrtrækninger fra allerførste ve. OG endnu bedre er, hvis din kæreste også har øvet dem og kan hjælpe dig med at komme ind- og forblive i dem:)
  Jeg vil vove og påstå, at det har SÅ meget at sige, at man kan trække vejret roligt – OG være fuldt fokuseret på det- således, at man fjerner fokus fra veerne.
  Ja bare en lille ting jeg synes du skal skrive på din liste:)
  Derudover, så er jeg vild med at følge dig og din blog- og synes du skriver pisse godt:)
  Vh Signe

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie-Elsebeth

   Superfint at du nævner det 😊 men ja, det er øvet til uigenkendelige efterhånden. – om jeg så kan finde ud af det i situationen finder vi ud af snart 😂. Jeg har en liste med ting, som jeg gerne vil have Anders til at huske mig på undervejs – der står den slags ting på. Den her liste er kun til jordemoderen og indeholder ikke alle de gode råd, muligheder og værktøjer, som jeg forestiller mig, at vi kan få brug for undervejs. Så må vi se, om Anders kan nå ind til mig under fødslen 😂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Jeg tænker lidt over sætningen “gipse under pressefasen” – Jeg klarede min pressefase i stiv arm og på intet tidspunkt gipsede jeg. Jeg trak vejret dyrt, holdte det og brugte alt min energi på at fokusere på at lave en ordenligt 💩 (her var lorten så bare baby)… Pause, dyb vejrtrækning og pres igen – jeg fik ilt imens, fordi jeg pressede så længe af gangen, hun sad nemlig fast. Men jeg slap for klip. Så jeg vil helt klart anbefalede dig denne metode 💩 og god fødsel!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie-Elsebeth

   Haha, det er nok meget forskelligt, hvad der fungerer for folk. Grunden til, at det anbefales, at man gisper undervejs, er for at undgå, at tempoet bliver for højt – og man derved brister. Men når din sad fast, så var der nok ikke den store risiko for, at det pludselig ville gå for stærkt 😃. Den er dog forhåbentligt overflødig på listen, da alle jordmødre gerne skulle huske én på at gispe – men nu står det der for en sikkerheds skyld 😃

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Få evt. En af sygeplejskerne på stuen til at få taget nogen billeder. Vi glemte alt om det, og har kun et enkelt…. desværre!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frederikke

  TAG MUSIK MED👌 jeg fødte til spillelisten på Spotify, der hedder “det dansk’ det hyggeligt” nærmere bestemt til sangen “Hvalen Valborg”.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Kan anbefale en sød tidligere jordemoder, der laver akupunktur også modnings i gentofte. Mener hun hedder Susanne, hun hjalp mig med at komme i fødsel samt mod mine smerter i forb. Med bækkenløsning

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Celina

  Fed plan! Mit vand gik og jeg fik selv akupunktur for at modne mig hurtigere. Super effektivt her. Jeg mærkede også hovedet, og det gav virkelig styrke. Glæd dig. Jeg ville gøre det 1000 gange!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirstine

  Jeg fik oplyst af tidl. Over jordmoder fra riget, bed dem altid om at tage vandet før noget vestimulerende, for mange gange gør det fødslen går i gang hvis den undervejs skulle gå i stå. Og så sagde hun en ting som jeg bed mærke i, stå på din ret når du er fødende uanset om de har travlt.

  Også en ting der virkelig hjalp mig og lyder fjollet, det var min kæreste faktisk havde lært alle vejrtrækningsmetoderne for alle faserne, så flere gange hjalp han. Ham begyndte bare at trække vejret som det var anbefalet hvilket var kæmpe hjælp.

  Hvis du skal bruge noget smertelindring så prøv bare at brug ilt først, lyder fjollet og det er ikke smertelindrene men hjælper at få ilt rundt i blodet det gør smerterne pludselig bliver til st holde ud, gjorde det for mig.

  Og ender du med smertestillende gør det ikke ondt, endte i akut kejsersnit til sidst, men nej det gør ikke ondt, det er bare irriterende du ikke selv opdager når du tisser 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linda

  Hej,

  Bare ren nysgerrig, hvorfor vil du ikke føde på ryggen ? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie-Elsebeth

   Jamen det er simpelthen fordi min underviser til fødselsforberedelse har informeret mig om, at det ikke er en optimal fødselsdtilling i forhold til retningen og hældningen på bækkenet. Desuden så kan det gøre vævet i bunden væskefyldt, og væskefyldt væv har lettere ved at briste. Så jeg håber, at det kan hjælpe lidt måske at komme over på siden eller lignende 🙂 – men igen, det kan sagtens være, at jeg dropper det i situationen!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ea

  Hej Julie!
  Jeg har hørt at chili plastre skulle være super som smertelindring – samt helt naturlige. Kan fås ved den rigtige jordemoder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie-Elsebeth

   Jeg må lige have undersøgt de der gode alternative smertelindrende midler 😃 tusinde tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Fra en Jordemoder,
  Bare et lille tip, så du ikke bliver skuffet. Ift. Igangsættelse, så tror jeg ikke du skal regne med at der i det offentlige er tilbud om modnings akupunktur og zoneterapi, hvis dette er et ønske før en eventuel medicinsk igangsættelse, så tror jeg du skal tjekke mulighederne ud i privat regi 🙂
  PS. Vi kan godt tåle vittigheder og sarkasme – tak for en god blog 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie-Elsebeth

   Uh, det er rigtig god information! Jeg har gået til fødselsforberedelse, hvor det fremgik, at der ofte var mulighed for eksempelvis akupunktur – men ellers så hopper vi til en omgang privat modnings-ballade 😃💪🏽.
   Haha, det er nok også mere mig selv, der ikke kommer til at være til sjov og ballade, når jeg er igang med fødslen 😜. Tusinde tak for, at du læser med 😃

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tilde

  Hej Julie😊 Held og lykke når det hele snart går løs. Jeg vil lige tippe dig om ingefærklude hvis du er til den slags helseagtig smertelindring. Det fungerede så godt under min anden fødsel. Her er et link der beskriver det https://annemaia.dk/naturlig-smertelindring-ingefaerklude/

  Kh Tilde. Ps jeg glæder mig til at liste forbi og se hende en dag ☀️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie-Elsebeth

   Jubiii, du læser med! Hvor skægt! Det skal jeg da hundrede procent have fingrene i – jeg er fjollet med alternative ting 😃💪🏽. Jaaa, vi rammer allerede provinsen til marts – og så er der ikke langt mellem os 😃

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Catja

  Jeg er vild med din blog – og da jeg selv er i uge 40 fylder det der baby halløj også ret meget. Jeg har selv lavet en ønskeseddel og der står bl.a. at vi ønsker sen afnavling. Det betyder at man først klipper navlestrengen når moderkagen er født og pulsen i navlesnoren er ophørt. Ved at gøre det løber en masse blod og antistoffer tilbage i babys kredsløb 👌🏻
  Det kunne måske være punkt nummer 9 😂 held og lykke med fødslen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Catja

  Jeg er vild med din blog – og da jeg selv er i uge 40 fylder det der baby halløj også ret meget. Jeg har selv lavet en ønskeseddel og der står bl.a. at vi ønsker sen afnavling. Det betyder at man først klipper navlestrengen når moderkagen er født og pulsen i navlesnoren er ophørt. Ved at gøre det løber en masse blod og antistoffer tilbage i babys kredsløb 👌🏻
  Det kunne måske være punkt nummer 9 😂 held og lykke med fødslen

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Susse

   Syntes den lyder rigtig fin! Jeg fødte for 5 uger siden og havde også planer om at føde uden nogen form for smertelindring. Jeg fik akupunktur og gasmaske, men først i pressefasen. En anden gang ville jeg bruge gasmasken fra start!! Bare et råd:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie-Elsebeth

   Det vil jeg helt sikkert tage med i mine overvejelser – mange tak for inputtet! For mig gælder det bare rigtig meget om at have en god oplevelse 🙂 og hvis en gasmaske kan give det, så er det super!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hej Julie Elsebeth 🙂
  Jeg fødte min datter i august sidste år og jeg var i karbad i ca. 2 timer- SÅ rart! Det hjalp rigtig meget ift smerter og varmen var rigtig rar. Jeg endte dog ikke med at føde i vand da jeg fik det for varmt og det blev lidt svært ift dybe vejrtrækninger 🙂 ift smertelindring fik jeg nogle “bistik” og det vil jeg IKKE anbefale, hold kæft hvor gjorde det ondt (og det siger altså noget når man er midt i en fødsel)! Det var slet ikke det værd- av av av! Det ville jeg lige advare dig om 🙂 held og lykke med det hele- jeg håber at fødslen går som planlagt 🙂
  mvh Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ea

  Ren nysgerrighed – Hvad er årsagen til du ikke vil føde på ryggen? Er ikke selv gravid og har aldrig været det, så det er virkelig kun et spørgsmål om nysgerrighed. Vidste slet ikke det som sådan var muligt at fravælge 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie-Elsebeth

   Jamen det er simpelthen fordi min underviser til fødselsforberedelse har informeret mig om, at det ikke er en optimal fødselsdtilling i forhold til retningen og hældningen på bækkenet. Desuden så kan det gøre vævet i bunden væskefyldt, og væskefyldt væv har lettere ved at briste. Så jeg håber, at det kan hjælpe lidt måske at komme over på siden eller lignende 🙂 – men igen, det kan sagtens være, at jeg dropper det i situationen!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Hvad synes du om indlægget?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mine komplet ligegyldige graviditets-gener