Hvordan vi lavede en baby

Min nytårsmenu – og opskrift på kransekage-tårn

 

"Men har du ikke bagt det alt for meget?" Jo for helvede, men det behøver du jo ikke gøre, vel.

“Men har du ikke bagt det alt for meget?” Jo for helvede, men det behøver du jo ikke gøre, vel.

Hva’ så blev det sagsusme nytår igen – og hvor er det dog fedt. Det er alt for sjældent, at jeg har mulighed for at lave mad til over 10 personer – og jeg er fjollet med at afholde nytår og pynte op, planlægge menu, handle ind og lave mad i timevis.

I år var tjansen lige ved at blive taget fra mig, fordi de søde mennesker ikke syntes, at en højgravid skulle trættes med det besvær. Det spirrende mytteri fik jeg heldigvis hurtigt og med fast hånd slået ned – og så turde de heldigvis ikke sige den hidsige gravide imod.

Årets menu: 

Jeg håber ikke, at mine gæster læser med, hvis jeg nu får fucket noget op og må udelade nogle elementer. 

 

Hummerbisque med kammuslinger, dildolie (hæhæ, dildo(lie)) og surdejsbrød

Oksemørbradhoved med smørvendte aspargeskartofler, romanescokål, beder og kantarelsauce med brombær

Flydende chokolade-fondant med vanilieis, dragefrugt og bær

 

Nå, men udover det, så skal vi naturligvis have champagne og kransekage. Vi bliver 12 personer, så jeg har bagt et tårn med 12 ringe. Den nederste er naturligvis til mig, og så kan de andre få lov til at fordele de resterende 11.

 

Ingredienser til kransekage-tårn med 12 ringe: 

Kransekagemasse:

1 kg marcipan

350 g flormelis

90 gram pasteuriserede æggehvider – det er cirka 2 bægre alt efter mærket

Chokolade-cement:

200 g mørk chokolade

Glasur:

100 g flormelis

Æggehvide – under et bæger, det skal være en meget sej glasur, så den ikke løber

 

Fremgangsmetode: 

Hæld flormelis og marcipan i en stor skål og ælt det sammen med æggehviderne lidt af gangen. Sørg for at hælde så tilpas meget flormelis i, at massen ikke vil hænge fast i bordpladen, når du senere skal rulle det til stænger.

Stil skålen i køleskabet – hæld et glas vin op – se ét til to afsnit af Modern Family på Netflix.

 

(Hvis du sad fast i sofaen efter foregående, så kan massen sagtens stå i køleskabet til dagen efter – der er det bare ikke nytår længere)

Tag skålen ud og begynd at trille massen til stænger. De skal være lige brede og fine hele vejen – og cirka være på tykkelse med din tommelfinger – med mindre, at du har absurd tynde eller tykke tommelfingre.

Start fra toppen og skær den første stang af ved 6 cm – så 8 cm – så 10 cm – du har godt fanget udviklingen nu, ikke? 2 cm længere hver gang. Form stængerne til ringe og smid dem på en bageplade med bagepapir på. (Jeg har sørget for, at du har rigeligt kransekagemasse, så du kan roligt æde af dejen undervejs.)

 

ca630572-7537-4e65-8071-c81cd31b0468  

Når du ikke har mere kransekagemasse tilbage, så tænder du lige ovnen på 200 grader. Mens den varmer op giver du alle ringene et tryk, så de bliver plane og flade på toppen. Des mere du gør dig umage med at gøre dem perfekt flade – des mere lige bliver dit tårn.

Ringene bages til de er gyldne, det tager omtrent 15-20 minutter.

0a28f57e-29d1-413d-aac3-0b1b7eb434df

Hiv de gyldne ringe ud af ovnen og stil dem til afkøling. Imens smelter du chokoladen – i mikroovnen, hvis du er ligeså letsindig som jeg – og laver den seje glasur.

Derefter smøres den største rings bund med chokolade, og placeres på det fad, som du vil servere kransekagetårnet på. Skidtet smelter fast, så sæt det lige ordentligt til at starte med.

Derefter hældes glasuren på en plasticpose og du klipper et lille-bitte hul i det ene hjørne, så du kan bruge den som sprøjtepose. Den nederste ring pyntes med glasur – derefter får den næststørste ring smurt chokolade på og placeres meget nøjagtigt ovenpå – så dekoreres den med glasur, og så fremdeles.

Til sidst skulle du gerne stå tilbage med et mere eller mindre lige kransekagetårn. Skæve, overbagte tårne kan med fordel få smidt en masse glasur, stjernekastere og pynt hen over sig.

 

"Men har du ikke bagt det alt for meget?" Jo for helvede, men det behøver du jo ikke gøre, vel.

Og hey, godt nytår, homies. Vi ses herremeget i 2018! 

Husk, at du altid kan gå ombord i mine tidligere sager, som eksempelvis 7 episoder, der afslører, at jeg er pissegravid i hjernen – eller Hvordan vi lavede en baby. 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Jeg er ny i gamet, så efterlad endelig kritik - så gør jeg det bedre næste gang.

Hvad synes du om indlægget?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Hvordan vi lavede en baby