“Hvordan går det?”

Pulled duck burger med peanutsauce og koriander


Nå, så er det dæleme snart Mortens Aften – og så skal man spise and. Men når der ikke er skide-længe til juleaften, så synes jeg det er meget rart ikke at skulle servere en hel and med brun sovs og varme franske ‘tofler – den pragt-servering vil jeg hellere gemme til juleaften. Og i øvrigt lade mine forældre stå for – for det er nu engang den eneste rigtige måde.

Derfor forsøger jeg hvert år at finde på nogle opskrifter med and, som ikke lugter for meget af den klassiske menu. Så i år til Mortens aften laver jeg pulled duck burger med peanuts, peanuts-creme, coleslaw, syltede rødløg og koriander. Og fordi jeg er mor, så har jeg bikset en sammen, der kun tager 25 minutter at lave. Bevares, det tager længere, hvis du bager dine egne brioche-boller, men mindre kan altså gøre det og jeg er ikke bange for at springe over, hvor gærdet er absolut lavest, hvis det så betyder mere tid til at drikke vin og hygge sig med gæsterne. Så sådan bliver det i år! Jeg testede burgerne af på mine forældre tidligere på ugen, og det var en stor succes! Så nu får vi en masse gutter på besøg til fo’bold og bajere på Mortens aften, og så får de sgu en stor, fe’ pulled duck burger dertil.

Men først så tror jeg, at der er en regel om, at man lige skal huske at forklare, hvorfor vi overhovedet holder Mortens aften. Den korte udgave er, at det var én, der hed Martin, der gemte sig ved nogle gæs. Så hverken guttens navn eller typen af fjerkræ giver en skid mening i forhold til Mortens aften, men nu er vi gennem den del. Nu til den pisse-nemme opskrift på pulled duck burger på 25 minutter!

 

Til 6 burgere

Ingredienser:

 

  • 1/2 hvidkålshoved
  • 3 gulerødder
  • 1 dl creme fraise
  • 1 dl Hellmanns mayo
  • Salt og peber
  • 1 1/2 tsk rørsukker

 

  • 2 rødløg
  • 1 dl lager eddike
  • 1/2 dl rørsukker
  • Lidt hakket frisk chili

 

  • 5 spsk peanutbutter
  • 2 spsk soya
  • 1 spsk vand
  • Lidt saft fra en lime
  • Lidt rørsukker efter behag

 

  • Koriander
  • Peanuts

 

Fremgangsmetode: 

Åben dåsen med confit de canard og tag lårene op i et ildfast fad. Tag kødet af benene og fjern de tre ben i hvert lår. Derefter kan resten af kødet strimles let med en gaffel. Hæld lidt mere af andefedtet over din pulled duck. Sæt det i oven ved 160 grader varmluft.

Lagereddike, vand, sukker og den friske chili hældes i en gryde og sættes i kog. Imens skærer du rødløgene ud i tynde skiver og hælder dem på et skoldet glas. Derefter hældes eddike-blandingen over rødløgene. Så får du fine, pink syltede rødløg.

Hvidkål snittes tyndt og gulerødder rives. Bland creme fraise, mayo, salt, peber og sukker og vend det sammen med kål og gulerødder til en coleslaw.

Peanutbutter, soya, vand, limesaft og sukker blandes sammen til en peanut-sauce.

Sæt bollerne i ovnen umiddelbart inden servering og anret burgerne med peanut-sauce på bollerne, coleslaw, pulled duck, syltede rødløg, peanuts og koriander.

 

Glædelig Mortens aften!

Hop også ind og find opskriften på den mest svampede chokoladekage i kommunen – og den er så nem, at børn selv kan lave den!

1 kommentar

  • Sofie

    Det lyder mega lækkert! Jeg har lige et spørgsmål, hvor længe skal anden være i ovnen? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Hvad synes du om indlægget?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

“Hvordan går det?”