Om at være den stædigste i kommunen

Svampet gulerodskage med squash og cream cheese frosting

Arne er som bekendt ofte ikke hjemme, fordi han arbejder i Odense og ofte sover der ovre flere dage i streg. Det gør, at Homie og jeg har rigtig meget tid sammen, hvor det bare er os to. Selvfølgelig er det fedt at være sammen alle tre, men jeg nyder virkelig også de dage, hvor Inge og jeg er bare os to. Vi har efterhånden opbygget nogle traditioner omkring ting som vi gør, når formanden er ude og tøserne kan danse på bordene.

Blandt andet er vi freaking glade for at lave mad sammen! Inge elsker i al almindelighed at lege med en grydeske og en skål – og når der så pludselig rent faktisk er noget i skålen og hun kan fornemme, at hun laver rigtig mad, så er hun helt ekstatisk!

Så når der er dage som eksempelvis i dag, hvor vejret er småkedeligt og vi ikke orker at få våde bagdele efter en tur på rutsjebanen, så hopper vi hjem i køkkenet i stedet for at tage på legepladsen – og så laver vi sgu mad!

Ret ofte tyr vi til kager, fordi så kan Homie være med til alle dele af madlavningen – og jeg behøver ikke koncentrere mig om at holde hende væk fra varme kogepladser eller skarpe knive. I dag har vi bagt en svampet gulerodskage med squash og cream cheese frosting! Kagen er uden særlig meget sukker (bortset fra fordringen) og er lavet på lidt olie i stedet for smør. Nu er jeg stærkt tilhænger af, at man må spise kage hver dag – men det gør ikke noget, at det er en lidt sundere variant i ny og næ, så min fla’e bagdel ikke vokser helt ud af min store samling af cowboy-bukser, som jeg aldrig bruger.

Inge får sukker, men vi holder det nede og hun har ikke smagt slik – men hun må altså gerne få hjemmelavet kage og da i særdeleshed når hun selv har været med til at lave den – hun får dog ikke creme cheese frosting ovenpå, for det virker lidt unødvendigt, når hun nu elsker kagen som den er!

Du kan finde den mest svampede chokoladekage i kommunen lige her!

Og så tænker du måske “jamen sviner det ikke helt vildt med et barn i køkkenet?” Jo for Helle, men vi har heldigvis klude og støvsuger herhjemme, så det gør ikke en fis, at køkkengulvet sejler lidt i revne gulerødder og mel på afveje – for vi har det mofo hyggeligt undervejs!

Nå, men her kommer opskriften på den svampede gulerodskage med squash og cream cheese frosting fra i dag. Jeg bruger stort set aldrig slev opskrifter, men nu har jeg sgu forsøgt mig med at grifle ned, hvor meget vi brugte af hver ingrediens.

 

Svampet gulerodskage med squash og cream cheese frosting:

3 æg

50 gram sukker

50 gram brun farin

1 tsk bagepulver

1 tsk vaniliesukker

1 tsk kanel

1/2 tsk salt

200 gram revet gulerod

200 gram revet squash

3/4 dl olie

1 dl skyr eller creme fraise

150 gram hvedemel

 

Fremgangsmetode:

Æg piskes sammen med sukker og brun farin. Derefter tilsættes bagepulver, vaniliesukker, salt, kanel, olie og skyr og det røres sammen. Dernæst røres mel i og til sidst de revne gulerødder og squash. Bages i smurt springform (du kan købe en som min lige her – til 50 bobs)  ved 160 grader varmluft i cirka 40 minutter – den er færdig, når der ikke hænger ufærdig dej på gaflen, når du stikker med den. Lad kagen køle af mens du laver frostingen.

 

Cream cheese frosting:

1 bøtte Philadelphia

5 spsk flormelis

Lidt citronsaft

 

Fremgangsmetode:

Alle ingredienser røres sammen med en elpisker. Og smøres på kagen, når den er kølig. Bum!

God fornøjelse og velbekommen!

 

Hop ind og læs min fødselsberetning lige her! 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Jeg er ny i gamet, så efterlad endelig kritik - så gør jeg det bedre næste gang.

Hvad synes du om indlægget?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at være den stædigste i kommunen