10 ting, jeg hellere vil end at køre bil med en vågen baby

 

Jeg har haft fornøjelsen af at køre i bil med en vågen Homie to dage i streg nu. Og sikken fest. Inden jeg fik børn tænkte jeg, at man da sagtens kunne køre en tur med sin baby – der kunne jo bare sidde en ved siden at babyen og underholde, hvis det skulle gå helt galt. Og ja, det er der da sikkert også masser af babyer, der gerne vil – vores er æk’ en af dem. 

Hvis vi kører afsted, så det passer med hendes lur, så falder hun sødt i søvn. Hvis vi kører afsted, så det ikke passer perfekt med hendes lur, så skriger hun og forsøger at rive sig ud af selerne og ligner én, der er ved at koge komplet over – og det er freaking hele turen, mens der løber salte tårer ned af hendes kinder. Og så kommer en tur til SuperBrugsen så til at tage 1,5 time, fordi man skal holde pauser og have hende beroliget og trøstet. Og bagefter skal man så bruge lidt tid på at trøste sig selv, fordi ens baby åbenbart har det elendigt og man bare har lyst til at gå de 5 kilometer hjem med hende i armene i stedet. 

De seneste to dage har der dog ikke været tale om en smuttur til SuperBrugsen, men derimod at komme hjem til den vestsjællandske provins fra Ebeltoft og at køre i sommerhus her til morgen. Hold nu kææææft for’n omgang! Vi holder af samme grund køreturene på et absolut minimum, men når man bor på landet lige for tiden, så bliver man altså nødt til at sætte sig ind i en bil i ny og næ. 

Vi har forsøgt nogenlunde alt, for at gøre køreture i vågen tilstand til en rar oplevelse for Homie, men intet af det hjælper en ski’. Vi har sunget, danset, haft dumme hatte på, spillet white-noise på højtalerne, prøvet at indstille autostolen anderledes, leget med legetøj og des lige. Hun gider æk’ det pis. 

Så hvis man har gode råd til, hvordan man får en snart seks måneder gammel baby til at gide køre lidt i bil i ny og næ – så melder man sgu bare lige ind. Trøstende ord om, at der kommer bedre tider er også meget velkomne! 

Indtil da har jeg sgu lige lavet en liste med ting, som jeg hellere vil tage mig til end at køre i bil med en vågen baby. 

Jeg vil hellere for evigt kun måtte drikke minimælk i min kaff’ – end jeg vil køre i bil med en vågen baby. 

Jeg vil hellere sutte alle mine fingre lige lange – end jeg vil køre i bil med en vågen baby. 

Jeg vil hellere lade nordjyden Arne styre mig tøj-budget – end jeg vil køre i bil med en vågen baby. 

Jeg vil hellere have armhulehår af karse – end jeg vil køre bil med en vågen baby. 

Jeg vil hellere altid skulle smide det første selfie, som jeg tager op på Instagram – end jeg vil køre i bil med en vågen baby. 

Jeg vil hellere give afkald på peanutbutter – end jeg vil køre i bil med en vågen baby. 

Jeg vil hellere svømme gennem Peblinge Søen med åben mund – end jeg vil køre i bil med en vågen baby. 

Jeg vil hellere skulle gå rundt med et skilt om halsen, hvor der står præcis, hvad jeg har ædt af slik hver dag – end jeg vil køre i bil med en vågen baby. 

Jeg vil hellere have minimum ét stykke orange tøj på hver dag resten af livet – end jeg vil køre i bil med en vågen baby. 

Jeg vil hellere kun måtte spise skorpen af min pizza – end jeg vil køre i bil med en vågen baby. 

 

Fik du læst “Hey Arne, gider du lige lade være med de her ting, når homie sover?” 

23 kommentarer til “10 ting, jeg hellere vil end at køre bil med en vågen baby”

 1. Åh, hvor jeg husker det fra vores søn. Det blev hundrede gange bedre, da han kom over i en forudvendt autostol, i det sekund han vejede nok til det. Vi købte en, som han sad lidt tilbagelænet i, men efter et halvt år i den, blev han igen utilfreds og ville op i at sidde mere ret op (man skal jo have det hele med). Vi solgte den og købte en anden, som han sidder mere oprejst i (Britax Römer 123) og nu har han en fest med at kunne kigge ud af vinduet og følge med. Måske Homie også bare gerne vil op at sidde og følge med 😉

  Svar
 2. Samme problem her. Det hjalp gevaldigt da hun blev 9 måneder og kom i en fremadvendt autostol, men indtil da… ja der var ipad’en Altså uundværlig på vores køreture.

  Svar
 3. Lyder fuldstændig som vores datter. Sundhedsplejersken sagde at det kunne være køresyge, så hun anbefalede en fysioterapeut, som kunne vise os en masse øvelser, man kan lave med baby, for at stimulere vestibulærsansen og det har hjulpet helt vildt. Man kan også finde mange øvelser og videoer på nettet 😊

  Svar
 4. Vores pige gjorde præcis det samme i det første års tid. Det var FRYGTELIGT og vi endte med at aflyse alle aftaler der indebar kørsel, indtil vi tog ipad’en med i bilen, siden den dag, har der ingen problemer været!

  Svar
 5. Vi har stået i samme situation 🙈 Nu ved jeg ikke hvilken autostol i bruger nu, men det hjalp da vi skiftede til nummeret større og vores dreng kom helt op at sidde! Stadigvæk bagudvendt, men det betød ikke noget.
  Vi skulle ihvertfald bare ikke prøve på at ligge ham ned hvis det ikke var sovetid 🙈

  Svar
 6. Åh, det lyder som nogle lange køreture med en skrigende baby på bagsædet.. Jeg ved ikke, om I har et, men ved vores søn på 5 mdr. hjælper det at have et bagsædespejl siddende på en nakkestøtte, hvor vi kan se hinanden og han samtidig kan følge lidt med oppe foran. 🙂

  Svar
 7. Vi havde samme problem, her hjalp det at give mad, vi brugte en af de der sutter med net og lagde frugt i sådan en.

  Svar
 8. Jeg “kender nogle”, der viser teletubbies til deres baby under bilkørsel. Det har virket siden hun var få måneder gammel. Hun ser det også, når hun skal have klippet negle. Og når vi gerne lige vil spise færdigt selv, når hun ikke gider sidde ved bordet mere.

  Svar
 9. Jeg ved ikke hvor “korrekt” der er til en på kun 6 mdr, men iPad med tegnefilm og kontinuerlig fodren med fx blåbær eller andet frugt hjalp her 😏 men føj hvor var det også rædsomt en overgang – nu er han halvandet og det har længe ikke været noget problem, så hold ud😁

  Svar
 10. Her har teletubbies og barbapapa også virket nogle få gange, hun skriger også som om vi river armene af hende somme tider.
  Vi har lidt succes med at høre musik fra “Popsi og guitar-krelle” prøv at søg på youtube, de laver nogle gode sange med dejlig behagelig lyd 😉

  Svar
 11. Vi har også haft store problemer med vores datter på knapt 4 måneder, men kombinationen af en anden model autostol, mig der sidder ved siden af og underholder, hendes yndlingsbamse og tegnefilm ‘ little Einsteins’ på telefonen (er kilometer nemmere at lytte til end teletubbies). Held og lykke😊

  Svar
 12. Hvis iPaden ikke spiller “popsi og krelle” eller “barnplanet” så er satme også ballade på vores bagsæde! Var heller ikke helt tilfreds med at være deb slags mor der skal tænde iPaden for 10 min i bilen eller 3 timer for den sagsskyld – men min baby er glad… pånær når Coca cola vælger at lave en reklame på 7 min med unge mennesker der snakker. For fanden

  Svar
 13. Sidder hun godt? Og er du helt sikker?
  Min søn var på præcis samme måde, indtil vi skiftede fra babyautostolen til en Sirona M2 iSize , det hjalp! Og da han på et tidspunkt, pegynte at blive hysterisk i den også, kunne vi se, at det var på tide, at justere selen. Ellers er som Kimmur nævner, børne-tv også et hit!

  Svar
 14. Sidder hun på bagsædet? I så fald så kunne du prøve at rykke hende frem på forsædet (husk at slå den airbag fra!!!), så kan hun følge med i hvad du laver og se dig hele tiden.

  Svar
 15. Min datter er godt nok kun 3 mdr, men opfører sig på samme måde i bilen. Her tager jeg den trøje jeg har sovet i om natten og stikker lige i fjæset på fruen. Duften af mine klamme svedige trøje er åbenbart det fedeste for hende og jeg kan køre uden hun er ved at kvæle sig selv i gråd ✌🏻

  Svar
 16. Åh vi havde samme problem – både med nr 1 og nr 2. Enten er det om på forsædet, eller også er det baby Einstein fra Youtube…. (jeg ved godt at det er politisk ukorrekt med den skærm – but it works!)

  Svar
 17. Telefon. Youtube —-> “down by the Bay” eller andet fra “super simple songs”. Hængende i en gennemsigtig plastikpose fra nakkestøtter. Selv tak 😀

  Svar
 18. At være nogens mor er det bedste i hele verden, men at køre bil med en lille skrigende een det er FORFÆRDELIGT! Kender det kun alt for godt. Vores dreng gad IKKE køre bil og han gad IKKE sove, selvom vi kørte til lur. Her hjalp det først på sagerne, da han fik en fremadrettet autostol. Det gav noget helt andet og han begyndte at kunne nyde køreturene. (Bevares, der har stadig være mindre sjove køreture!) Nu er han 2 år, og er faktisk helt okay til at køre bil, men gerne med lidt youtube til på lange distancer. Så det hele skal nok blive bedre, hilsen en mor som har grædt en million gange mellem København-Århus, som har stået ved afkørsler og nær har booket hotelovernstninger på strækningen.

  Svar
 19. Årh kender det alt for godt! Vores datter kunne skrige, tude og blive så hidsig, at hun nærmest kastede op af det til sidst! Selvom vi forsøgte at gøre alverdens for at berolige hende. Her hjalp det også først, da hun ved 9 mdr. kom i fremadrettet autostol. Nu kan hun se hvad der sker i bilen og kigge ud af vinduet mens hun sidder i sin stol 😉👍

  Svar

Skriv en kommentar