11 ting, jeg skal nå, inden jeg bliver nogens mor

Fuck. I dag er der én måned til, at jeg har termin. Én måned til, at vi skal være nogens forældre. Vi glæder os naturligvis virkelig meget – men det er altså ret altoverskyggende, at vi ikke aner, hvad fa’n det er, vi går ind til.

Derudover er i dag også min første rigtige dag på barsel. En disciplin som jeg ud fra det meget spinkle grundlag af én dag vil bedømme, at jeg indtil videre er ualmindeligt ringe til. Jeg vågnede nemlig klokken lidt over 5 i morges, og begyndte at græde, fordi jeg ikke skulle på arbejde. Ja, jeg er en super-hård nød …

Nå, men for at abstrahere fra det faktum, at jeg ikke har en ski’ at tage mig til, så har jeg naturligvis lavet en liste. Lister er nemlig pæne og søde – og så sender de ikke én på barsel og glemmer alt om én i mellemtiden!

Så her kommer den; listen over 11 ting, som jeg skal nå, inden jeg bliver nogens mor.

1. Nyde mine store mælkekander. Ja jeg ved godt, at de ikke forsvinder lige med det samme, hvis amningen bare fungerer pissegodt. Men hvis nu jeg eller homie ikke kan finde ud af at amme, så skal jeg virkelig have nydt min tid med de babser. Både møder med banken og weekendbesøg fra svigerfamilien vil jeg derfor fra nu af gå i møde med de dybeste udskæringer!

2. Lade være med at have en plan. Jeg kan godt selv se det fladpandede i, at jeg har en plan om ikke at have en plan – men det er nu engang planen. De næste par år regner jeg med, at der skal oprettes større Excel-ark bare for en weekendtur over Storebæltsbroen, så jeg vil forsøge mig med ikke at planlægge hver en ligegyldig detalje op til fødslen.

3. Være brøl-fuld. Nå ja, det kan jeg jo naturligvis ikke rigtigt, når jeg er gravid. Det er til gengæld så heldigt, at jeg har en hel del fulde-episoder i banken – så om ikke andet kan jeg da tage en aften med mine veninder, hvor vi kan genopleve de afsindigt mange episoder, hvor jeg har været en komplet idiot. Det er heller ikke alle episoderne, at jeg har haft tilpas slemme moralske tømmermænd over endnu – så de kan godt få en tur mere i manegen.

4. Have sex uden at tænke på lydniveau, lokation og tids-omfang. Om et øjeblik skal vi eftersigende holde pause fra det meste slags frækkelademad, og selv når det er slut, så kommer voksentiden øjensynligt til at være en disciplin ud i at få det gennemført inden homies middagslur er overstået. Kæft det bliver skægt.

5. Læse en bog med et lixtal på over 24. Jeg er latterligt bagud på graviditetslæsningen, men jeg bliver også nødt til at få læst minimum én god bog inden jeg bliver nogens mor, og i uendelige tider skal læse højt af bøger, hvis point of no return er mindre interessant end at sutte sine fingre lige lange.

6. Spise en lang og uforstyrret middag derhjemme. Hæhæ, ej jeg driller bare. Vi spiser også kun foran fjernsynet ligesom alle jer andre.

7. Købe noget latterligt dyrt og unødvendigt til mig selv. Jeg håber ikke, at Arne læser med. Han er nordjyde og allerede i chok over min generelle ødselhed, men jeg bliver sgu da nødt til at købe et eller andet vanvittigt inden fødslen, som en fornuftig mor aldrig ville bruge moneter på.

8. Nyde, at jeg får Arnes uddelte opmærksomhed. Vi har allerede haft en enkelt uheldig episode, hvor jeg bad om kys (og med øjne og hænder tydeligt viste, at jeg mente på tissekonen) og Arne alligevel misforstod det og kyssede maven. Jeg forestiller mig kun, at det bliver værre, når baby kommer til verden, så jeg skal lige huske at sætte pris på opmærksomheden den sidste tid.

9. På det groveste udnytte at alle tager hensyn til mig. Jeg har været alt for dårlig til at lade folk bære mine afsindige oppakninger og tvinge Arne til at massere mine små fusser. Det bliver der lavet om på nu!

10. Gøre brug af det evigt gyldige party-trick; baby sparker. Lige nu kan jeg afbryde selv de mest spændende samtaler og bryde forsamlinger op, ved at sige “så nu sparker hun, er der nogen, der vil mærke” – for det vil alle.

11. Være skingrende vanvittig, lige når det passer mig. Folk finder sig i utrolige ting, når man er gravid. Jeg forestiller mig ikke, at jeg får den samme slags lange line, når jeg bliver nogens mor.

Derudover har vi naturligvis stadig en decideret to-do-liste, der mangler at blive gjort færdig, men den er ikke halvt så morsom at gennemføre – med mindre man er helt fjollet med at bruge en mindre formue på eksempelvis et walkie-talkie-sæt til én, der ikke engang kan sige “skifter” endnu.

Hvis du vil læse mere fra min hånd, så kan eksempelvis kaste dig over historien om, hvordan vi lavede en baby eller mine 6 erfaringer fra en nytårsaften som gravid. 

Husk at efterlade en helvedes masse kritik eller forslag til, hvad I gerne vil have mig til at skrive om – for så finder vi jo ud af det.

10 kommentarer til “11 ting, jeg skal nå, inden jeg bliver nogens mor”

 1. Hold nu op altså, du skriver så pissesjovt, at jeg ville ønske din blog var 11 år gammel, og jeg kunne dykke ned i hundredevis af indlæg!!

  Svar
  • Årh, det er jeg simpelthen så glad for at høre! Jeg skal nok sørge for at fylde den til randen lynhurtigt 😀

   Svar
 2. Hold nu op hvor er du genial til at skrive! Grinte højlydt da jeg læste det med en walkie-talkie 😂 Håber Homie hurtigt lærer at snakke og at det første ord bliver “skifter” 😂

  Svar
 3. Helt genial din blog! Sååå sjov og så skriver du altså bare sørens godt. Glæder mig til at læse med i fremtiden, hvis du får tid med den dersens baby 😉

  Svar
 4. Nr. 8 og 11 er satme spot on. Din gakkede måde at skrive på er så genial. Det er virkelig “lår-klasker” humor i allerhøjeste grad!!!

  Svar
 5. Hahaha 😄
  Lige mht sex efter babys ankomst: jeg havde samme indstilling som dig, men vil sige, at det er væsentligt nemmere end antaget. Med mindre din baby selvfølgelig aldrig sover, så skal I nok finde tid til lidt liderlighed. Især når man lige begge to også skal have en lur, når baby sover 😉 og hvis baby sover udenfor, er det jo bare med at give den gas. Vores er dog aldrig vågnet heller, selvom han sov indenfor 🙂

  Svar
  • Haha, det er jeg glad for at høre! Det ville da være skønt, hvis det ikke blev noget problem med den del – hvis vi da overhovedet orker det :p. Ja, jeg forventer det værste :p

   Svar

Skriv en kommentar