3 ting, jeg gerne vil blive bedre til som forælder


Vi er på pragtfuld kæreste-tur til Amsterdam, kun Arne og jeg. Det er piss’-lækkert at sove uforstyrret, spise uforstyrret og tale sammen uforstyrret. Måske endda en smule tiltrængt. Men vi savner sgu også Inge – ganske betydeligt endda. Der går sgu meget tid med at snakke om, hvor sej og sød og fin, vi synes hun er. Det er om ikke andet jo i hvert fald et emne, hvor vi er helt enige.

Nå, men fordi vi har fået hverdagen lidt på afstand, så er vi også kommet til at tale om nogle ting, som vi gerne vil være bedre til som familie. I den forbindelse har jeg sgu lige griflet de 3 ting ned, som jeg gerne vil blive bedre til som forælder.

At lægge telefonen væk

Telefonen forstyrrer, og den forstyrrer faktisk pisse-meget. Vi har tidligere haft meget klare regler om telefon-brug foran Inge, men stille og roligt er de sgu svundet ind til det rene ingenting. Så der vil jeg gerne finde tilbage til, fordi jeg ikke har lyst til, at Inge nogensinde prøver at få min  opmærksomhed eller komme i kontakt med mig, uden at jeg lægger mærke til det. Både Arne og jeg arbejder på vores telefoner, og har jobs, der ikke kan nøjes med at blive varetaget indenfor tidsrammen 8-16, så vi bliver nødt til at bruge vores telefoner. Men vi behøver eksempelvis aldrig bruge dem, mens vi spiser – det gør vi dog heller ikke nu, men det er en glidebane. Vi behøver heller aldrig bruge dem samtidig foran Inge – og det har vi ikke lyst til, at vi skal, både fordi det efterlader hende med to forældre, der glor på noget andet end hende, og fordi det ofte medfører, at det bliver nogle længere seancer, hvis den anden også er igang med bibberiet. Så det kommer vi til at have fokus på, så snart vi kommer hjem igen. Det glæder jeg mig faktisk til.

At lade hende klare tingene selv

Åh, det er så svært at lade ens barn klare tingene selv, fordi det unægteligt ofte betyder, at det tager 30 gange så lang tid, og man alligevel selv skal gøre det igen bagefter, fordi de har taget støvlerne på de forkerte fødder. Men de skal jo øve sig! Jeg synes, at vi er gode til at tage Inge med i køkkenet og des lige – men sådan nogle helt basale hverdagsting som at tage tøj og overtøj på, der er vi sgu slemme til bare at gøre det for hende og så lærer hun det jo simpelthen ikke. Så når vi kommer hjem, så vil vi gøre os umage med at afsætte tid til at hun selv kan øve sig i den slags og finde ud af, hvor mange ting, hun faktisk kan selv – når hverdagsskemaet tillader det.

At opsøge Inge oftere, før hun opsøger mig

Jeg har det seneste stykke tid gjort lidt ud af at spørge Inge, om hun vil ind på værelset og snakke om dyrene eller læse en bog højt for mig. Når jeg spørger hende, så bliver det en anderledes hygge-stund, end når hun kommer hen og hiver i mit bukseben under madlavningen, og vifter med en bog. Når jeg indbyder til en aktivitet, som vi kan lave sammen, så bliver hun budt op i stedet for, at det altid er hende, der skal drive sine trætte og udmattede forældre op af sofaen og ud på legegulvet – og det føles pisse-rart for alle parter.

Er der noget, som du gerne vil være bedre til som forælder?

Hop ind og læs om, hvordan Arne og jeg gør, for at blive bedre kærester for hinanden 

En kommentar til “3 ting, jeg gerne vil blive bedre til som forælder”

  1. Jeg er SÅ meget med på både nummer 1 og 3! Det med telefonen har jeg haft fokus på i noget tid nu, og det gør bare en forskel. Nummer tre blev jeg for alvor opmærksom på for nogle dage siden, da Lotte Slyngejordemoder skrev lige præcis om dét. Det er jo SÅ vigtigt! ❤️

    Svar

Skriv en kommentar