4 sætninger, som jeg pisse-hader

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kender I dét dér med, at nogle sætninger bare trykker væmmelses-knappen i én? Og ja, det er da garanteret nærmere mig, der fejler noget end sætningerne – men det ændrer ikke på fsktummet, at jeg vitterligt pisse-hader de følgende sætninger

“Det er mere princippet i det” – Åh de der principper, dem har jeg sgu altid haft det svært med. For det’ dæleme let at pakke sig selv ind i principper, for på den måde behøver man jo aldrig at tage stilling til en skid i selve situationen – for man har altid et eller andet princip liggende i JEVA-rygsækken, som man kan basere sin beslutning på. Jeg synes helt ærligt, at det er mangel på tiltro til sig selv, og til at man kan tage det rette valg vurderet ud fra omstændighederne. Så ja, af princip hader jeg principper – hæhæ. Dumt, hva’? 

“Du skal altså …” i går tog jeg med offentligt transport fra Amager til Hellerup, hvor Inge og jeg skulle til fødselsdag. På vej fra metroen og ud i s-toget sad Inge i barnevognen i sin store dragt – men uden vanter på. Vi var udenfor i omtrent 1,5 minut. Så en midaldrende dame valgte lige at sige “Du skal altså give ham vanter på, når I går udenfor!”. Udover at hun gik lidt galt af, hvilket udstyr Homie tisser ud af – en misforståelse som jeg så udmærket godt forstår, så var det bare en piss’-irriterende kommentar. Mit barn er varmere end lasagne, der lige er taget ud af ovnen, og hun bliver helt og aldeles våd i nakken, når vi forsøger at give hende en masse tøj på. Børn har vidt forskelligt behov for at blive pakket ind, og det er nok lige at skyde over målet at tro, at man kan vurdere det på 10 sekunder på S-togs-stationen. Jeg var selvfølgelig tavs som en østers i situationen, men efterfølgende er jeg som sædvanligt kommet på en masse sætninger, som jeg på trods af deres svingende kvalitet, stadig ville ønske, at jeg havde svaret hende med i stedet. Så de kommer her “Ja, og du skal lige huske at redde håret, inden du går hjemmefra”, “Det er en god idé, det kan du jo gøre med dit næste barn” eller “Ja, men så ville du jo ikke have noget at blande dig unødigt i?”.

“Nu er det sikkert et dumt spørgsmål, men” – ja det ved jeg jo af gode grunde ikke om det er, men hvis du selv vurderer, at det er et dumt spørgsmål, så må jeg anbefale, at du ikke stiller det. Endnu mere må jeg anbefale at du finder en anden måde at starte dit spørgsmål på, der ikke får dig til at lyde som et 8årigt, undskyldende barn. Jeg kan da lige komme med nogle alternativer til den stærkt benyttede sætning – det kunne eksempelvis være “jeg er ikke klar over …” eller “du kan måske fortælle mig, om …”. Jeg hverken håber eller tror, at der stadig findes mennesker, der besvarer et åbentlyst spørgsmål med “GUUUD, ved du ikke engang dét, din klaphat?” – og hvis de gør, så fejler de noget væsentligt værre end din manglende viden indenfor et eller andet ligegyldigt emne. Man behøver altså ikke undskylde for ikke at vide alting. 

“Det er ikke for at blande mig, men …” – er du sikker på det? For det lyder mistænkeligt meget som om, at du har tænkt dig at blande dig nu. Hvis du allerede inden din kommentar har vurderet, at du nok kommer ind på et område, der ikke rigtigt rager dig, så kunne det være, at du skulle tage at moon walke tilbage hvor du kom fra. Til gengæld sker det også, at folk også starter med den sætning, når de skriver en besked til mig, der ellers er både sympatisk og yderst hjælpende. Lav en hurtig vurdering af, om du selv ville sætte pris på dit råd, hvis det blev givet til dig i stedet – og hvis du ville det, så send det afsted med oprejst pande og uden forudgående undskyldninger. Og ja, så kommer vi til at gå galt i byen af hinanden i ny og næ alligevel, men et småirriterende råd er aldrig blevet taget bedre i mod på grund af en disclaimer om, at man jo ikke siger det for at blande sig. 

Fik du nogensinde læst om, at Homie nu sover igennem? HUR-FUCKING-RA!

Hvilke sætninger hader du?

16 kommentarer til “4 sætninger, som jeg pisse-hader”

 1. Når nogen siger “lad os så få hul på bylden ” eller “helt ind i materien”.
  Hvordan fanden skal så klammo kommentarer motivere nogen som helst til noget som helst?

  Svar
 2. Hahaha! Min kæreste siger SÅ tit “ja, i princippet” når jeg konstaterer/fortæller noget. Som om han ikke liiiige vil give mig helt ret. Selvom jeg jo hundrede procent har ret. Jeg HADER det.
  Og i relation til den sidste sætning, så siger min mor tit “i finder nok selv ud af det, men…” (vi har en 3mdr gammel datter). Stop. Dig. Selv. Nu.

  Svar
 3. Åhhh hvor er det spot on! Som kommende mor med termin i midten af februar, har jeg allerede fået fnat af de der to “det er ikke for at blande mig men” og “du skal altså” nej det skal jeg så ikke. Puha… Det sætter virkelig mit pis i kog…

  Svar
 4. “Det er mere princippet i det…” må jeg lige kommentere for en kort stund. Ej måske længere egentlig.
  Men for kort tid siden var jeg udsat for en ikke fed situation med en arbejdsgiver, hvor jeg hele tiden havde den der “det bliver bedre i morgen” og “i morgen er en ny dag”, men det blev bare ikke bedre. Men årsagen var blandt andet stigende rengøring og den kom snigende og snigende med tiden og blev altoverskyggende og endte som mine primære arbejdsopgaver – til samme løn… Her handlede det ikke om, at det var rengøring, men mere princippet i, at det synes, det er helt finobambino at rende rundt og bede mig klare ekstra ting, og i øvrigt blive sure, hvis det ikke er gjort og samtidig forvente, at der ikke kommer en reaktion. Plus det, at det ikke skete i Danmark, men de havde hevet mig til Australien….. så hele princippet i at hive mig herom og smide alt det, de ikke magter, fluks tilbage i hovedet på mig og gøre mig den onde.

  Hvad tænker du?
  Forresten er du nice
  Hej hej

  Svar
 5. “I min verden” – skøn måde lige at kunne snige et udsagn ind som ingen har lov til at modsige fordi vedkommende åbenbart har sin egen lille bobbel, fuldstændig uafhængigt af vores fælles verden. 🤷‍♀️🤷‍♀️ Så irriterende 😅

  Svar
 6. Absolut hader når folk kalder noget for flueknepperi.
  Og når der bliver sagt/skrevet/råbt (eller whatever) “tak for dig” 🤮

  Svar
 7. Får lange patter hvis folk siger “det går nok”….. seriøst??!! Det er jo bullshit for det de egentlig siger er “jeg er pisse fornærmet men gør det bare alligevel selvom jeg bliver sur”…….

  Svar
 8. “Ja, men sådan er vi jo så forskellige” er den lammeste måde at slutte en sikkert fredelig debat af på. Især fordi de føler at de har vundet diskussionen efter disse ord, men i virkeligheden har de jo givet op. Og får de så flettet “og gudskelov for det. Ellers ville verden sørme være kedelig, hvis vi alle var ens.” så går jeg helt amok

  Svar
 9. Hver gang jeg har holdt et barn siden jeg fyldte 25 år: “Nåååå så er det måske snart jeres tur?”
  GÅR DET PÅ TUR??! (RÆDSELSLAGEN EMOJI)

  Svar
 10. Det værste er, når nogen har været på ‘en helt fantastisk rejse’ !%#$?#! Uanset hvor lidt de har holdt ferie eller hvor kort de har været med i X-Factor, Vild med Dans osv. Jeg hader det.

  Svar
 11. Når en voksen bruger ordet “magisk” i en sætning.
  Der findes ikke enhjørninge, ej heller en julemand og vejrguderne kan ikke garantere sne til jul!

  Svar

Skriv en kommentar