5 ting, jeg altid er villig til at diskutere

Engang diskuterede jeg alt. Alt. Heldigvis blev jeg ældre og mere doven, og pludselig havde jeg ikke det samme overskud til at tage diskussionen hver gang der var noget, som jeg ikke var enig i. Så selvom jeg stadig er et små-hidsigt gemyt, så er tiden med ustandselige diskussioner forbi, og der findes endda en masse emner, som jeg simpelthen ikke ved, hvad jeg synes om. Men men men, der er også nogle emner, som jeg er villig til at diskutere hver eneste mofo gang. Og her kommer de sgu. 

Økologi

Grundvand. De næste generationer. Sprøjtemiddelrester i vores freaking mad – altså dét dér vi putter i munden og synker. Det er sgu et åbenlyst valg. Og ja, det er dyrt, og det er ikke alle, der har til den udskrivning – men så er det jo så det, der skal laves om på sigt. Det bliver ikke i dag eller i morgen, men jeg kommer til at råbe op for det indtil selv mine vingummibamser er økologiske. 

 

Ukvemsord om folk uden ligbleg hud

Jeg ved ikke, hvorfor jeg ofte er så pragtfuldt heldig at støde ind i mennesker, der synes, at de er i deres fulde ret til at bruge pis’-grimme ord om folk med anden pigmentering end dem selv, på trods af, at det efterhånden burde være alment kendt, at det generelt ikke er noget, som dem det er rettet mod bryder sig om. Argumentationen omkring det er ofte “ja, men sådan har jeg altså altid kaldt dem, og jeg mener intet ondt med det – og engang hed flødeboller jo altså også Neger-boller.” Ja det gjorde de, men nu er der jo nogen, der har fortalt, at de bliver lidt kede af blive kaldt det – så så lader vi jo naturligvis være. Hvis Peter fra dit arbejde havde en lidt fjollet blå skjorte på, og du sagde “Hva’ så Smølfe-Peter?” – og Peter så sagde, at han blev lidt utilpas ved det og ikke rigtig kunne lide det navn, så ville du jo også være en klaphat, hvis du bare pissede på det og brægede “JEG MENER IKKE NOGET ONDT MED DET, OG JEG HAR ALTID KALDT FOLK MED BLÅ SKJORTER FOR SMØLFER!”. Og hvis Ulla ikke er så glad for sit fornavn og foretrækker at blive kaldt Susanne, der ellers er hendes mellemnavn – så kald hende dog det. Det er slet ikke svært.

 

Fedtprocenten i mælk 

Jeg hader minimælk. Jeg pissehader minimælk. Det er vand, der bare har glemt at blive gennemsigtigt og det smager ikke af en fis. Det skal ikke nærme sig min kaffe! Jeg er villig til at affinde mig med sødmælk, men jeg ville sgu da helst have fløde i kaffen. “Jeg passer på figuren, så jeg drikker minimælk” – undersøgelser viser, at folk der vælger det fuldfede mælk bliver mere mætte af den, og derfor lader de så nogle andre fristelser ligge, og indtager derved i sidste ende færre kalorier. Det er præcis samme princip som med toastbrød – du får sgu flere kalorier i den grove model, men det er altså et fornuftigt valg alligevel. Jeg vil stå op for sødmælk til den dag jeg dør. 

De facts om nyfødte, som jeg gerne ville have kendt til, da jeg selv skulle føde lige her. 

 

“Lorte-bleer”

Naboens gale hun laver lort – det gør min baby altså ikke. Jeg synes virkelig, at det lyder grimt og ulækkert. Herhjemme er det prut-bleer, men der findes masser gode alternativer, der ikke får børnene til at lyde piss’-klamme. “Jamen det ER jo lort” – jaja, men hvis du har en lille busser, så siger jeg jo også “Hov, du har noget siddende lige der ved næsen” i stedet for “Du har noget indtørret snot hængende ud af din næse” – der er så pragtfuldt mange måder at komme udenom den slags på. Jeg kommer til at få det uhyre svært, hvis pædagogerne i Homies kommende vuggestue byder mig velkommen til beskeden om, at hun “Lavede lort kvart over 12, lige efter frugten.”  

 

“Hvis man ikke stemmer, må man ikke brokke sig de næste fire år”

Vi er helt enige om, at man skal stemme! Men så længe vi demokratisk vælger, hvem der styrer vores land, og vi vælger at stemme – så er en del af præmissen nu engang, at det muligvis ikke kommer til at gå efter ens eget hoved. Hvis nu 4.B skulle beslutte om læreren bare skulle vælge en forlystelsespark til deres udflugt, eller om de selv ville stemme om det, og de så valgte at stemme, og det blev Djurs Sommerland i stedet for Legoland. Så er vi vel enige om, at det stadig ville karakteriseres som rimelig barnligt og dårlig stil, hvis de der havde stemt mod Djurs Sommerland brugte hele udflugten på at rende rundt og råbe “ØV, DJURS SOMMERLAND SUTTER RØV. HER ER IKKE ENGANG NOGLE KLODSER ELLER NOGET SOM HELST!” Når man vælger at stemme, så accepterer man også, at man er en del af beslutningen – og så skal man sgu lade være med at brokke sig bagefter. Så der er sgu da ingen, der kan brokke sig efter folketingsvalget – men kan derimod tage hænderne op af cowboybukselommerne og så tage fat på at forklare og diskutere med sine medmennesker, hvorfor deres stemmer lå bedre et andet sted end hos Dansk Folkeparti – og man har endda hele fire år til projektet.

 

Husk at læse om, hvad mor-politiet denne gang har skældt mig ud over og den første ting, som mor-politiet har skældt mig ud over?

Og FØLG endelig homie og jeg, hvis du vil have det fedt sammen med os så ofte som muligt.

15 kommentarer til “5 ting, jeg altid er villig til at diskutere”

 1. Det hedder babyremoulade indtil ungen kan præstere noget, der ligner lort og ikke hytteost med karry. Velbekomme ❤

  Svar
 2. Så rigtig det med BÆ! Hahaha.. Når en lille fyr står nede i supermarkedet, og skriger af lungers fulde kræft, at han har lavet LOOORT, så er jeg altså ved at tabe min cocio på gulvet. Min søsters har lært hendes børn at det hedder bæ, og gudskelov for det. Jeg siger heller ikke jeg skal lave lort, så lær dog børnene lidt pænere retorik 😀

  Svar
 3. Herhjemme har vi heller aldrig sagt lort. Det er simpelthen så grimt! Det har heddet pøller. Nu er drengen 20 mdr og har gået i vuggestue i 8 mdr. Han kommer gud hjælpe mig selv og siger “jeg lavt lort” nu !!! Og det kommer jo ligesom ikke fra os af 🙁 🙁 !!

  Svar
 4. Når børnene i min vuggestue har snot hængende, så er det altså det der bliver sagt. Og det samme hvis de har lavet lort. Der er jo ingen grund til at forvirre dem med alle mulige andre betegnelser for de forskellige ting. Fx. er en prut jo luft der kommer ud. Ikke det lort der kommer ud i bleen.
  Det er heller ikke bommelom eller pølser. Det er ganske enkelt lort. Så kan folk altid selv vælge, at pakke tingene lidt mere ind når de bliver ældre, hvis de føler for det. Men jeg synes hvert fald ikke, der er grund til at forvirre de kære små, med en masse forskellige betegnelser for de forskellige ting. Beræd dig på, at pædagogerne kalder det for lort 😀

  Trods uenigheden, vil jeg ikke flygte, men glæde mig til de næste indlæg 👏🏻

  Svar
  • Shelia: Det “hedder” ikke ganske enkelt lort. Lort er netop én af mange forskellige betegnelser for afføring. Hvis du kigger på den store danske, er pølse, bæ og puha lige så korrekte at bruge, som ordet ‘lort’. Personligt synes jeg lort lyder som et skældsord, og synes ikke det lyder pænt at bruge. Bare min holdning. Men vil bare lige gøre det klart, at det ikke er forkert, at kalde det alt muligt andet – de har præcis lige så korrekte som lort 😊

   Svar
  • Nu er der heldigvis en pænere betegnelse end lort, f.eks. afføring. Så hvis man vil holde fast i ikke at forvirre børnene, og lære dem det korrekte, så brug dog i det mindste nogle pænere ord 😅

   Svar
  • Enig. En skovl er en skovl og lort er ganske enkelt lort… Hvorfor gøre det til et grimt ord? Det er jo bare hvad det er 🙄

   Svar
 5. Lort er vel bandeordet for afføring/ fæces. At pædagoger kalder det lort, gør det så rigtigt? Alle ord andet end det oprindelige ovennævnte er vel lige forkerte og burde forvirre på lige fod med hinanden 😊 et barn kan også kende forskel på hvad det må hos forskellige, så mon ikke det går😊

  Svar
 6. Som person med “lidt mere pigmentering” kunne jeg ikke være mere enig!!!! Hvorfor insistere på st kalde nogen noget de ikke bryder sig om

  Svar
 7. Pædagogerne i min søns første vuggestue sagdd lort, mine ører vendte fejl vej hver gang, det gøs i min krop. Synes det var frygteligt de skrev det på en tavle xx har lavet lort.. min kollega fortæller også ofte om sin datter og hebdes lort #haraltidmusikiørernenu.

  Tænk hvis alle gad stoppe med at mobbe smølfe peter og bare lytte og ikke gøre som de altid har gjort eller mener de har ret til. Foe hvis søren i 1. Klasse bliver kaldt grimme søren, ville alle forældre være enige i, at dette er mobning, men åbenbart ikke når det kommer til anden pigmentering.

  Svar
 8. Helt omvendt dig, så løber det mig koldt ned af ryggen når voksne mennesker kalder deres børns afføring for prut, bummelum eller (gys) pølser! 🙈 En pige i min datters institution havde en “pølse-skema” hængende så hun kunne få et klistermærke hver gang hun havde haft afføring på toilettet. Det krævede alt i mig for ikke at strege ud og skrive “LORTE-SKEMA”! 😂

  Og stakkels pædagoger som slet ikke kan vinde for hvis de omtalte indholdet af mit barns ble som prut eller pølse ville jeg i dén grad gå i rette med dem og få dem til at kalde det hvad det er; lort 😉

  Svar
 9. I øvrigt er min personlige pet-peeve at folk lader deres børn døbe når de aldrig nogensinde sætter deres ben i en kirke. Lad. Nu. Være…

  Svar

Skriv en kommentar