5 ting, jeg gerne vil blive bedre til 

Lad os endelig starte med at adressere elefanten i lokalet: jeg er i mandags begyndt på arbejde igen efter min barsel. Og der er allerede begyndt at tikke beskeder ind omkring, hvornår jeg skriver noget om hvordan det er. Og det vil jeg simpelthen også gerne – jeg skal bare lige være helt sikker på, hvad jeg føler. For det er da lidt hårdt at starte på arbejde igen, fordi det nu engang bare gør, at jeg skal undvære mit barn 8,5 timer i streg hver dag – og det er jeg grundlæggende ikke vanvittigt interesseret i. Men man kan jo vænne sig til meget – det ved jeg eksempelvis fordi jeg engang fik lavet enormt orange striber i mit lyse hår af en ikke videre dygtig hår-smed. Og mit arbejde er jo fedt. Altså sådan virkelig fedt – men det tager sgu altså bare også noget af den tid, som jeg i løbet af min barsel har brugt på at hygge med Homie og rende rundt i pyjamas hele dagen. Og det skal jeg vænne mig til. Ligesom med tigerdyrs-striberne. Men der skal naturligvis nok komme et skriv om det at starte på arbejde efter barsel – for vi er jo for helvede i dét hér sammen os mødre. 

Njå, men i mellemtiden kan jeg jo let og hverken mere eller mindre elegant end sædvanligt springe videre til noget ganske andet. For jeg har ret travlt for tiden. Jeg tager på arbejde klokken kvart over hundelort, tager hjem om eftermiddagen, handler ind, kysser min baby for første gang den dag, laver mad, giver mad, putter og så hopper jeg over og skriver et eller andet til bloggen. Eller forsøger på det i hvert fald.  Og så er den dag gået. Alt hvad der ligger ud over de ovenstående ting er skåret ganske ind til benet, og der er bare freaking mange ting, som jeg ikke når, eller ikke får afsat nok tid til. Det efterlader en hel del plads til forbedring på mange af de områder – så her kommer en liste med nogle ting, som jeg vil forsøge at blive bedre til snarest! Jeg kan afsløre, at fællesnævneren har noget med tid at gøre. 

Svare folk 

For Helle hvor får jeg ufortjent mange pragtfulde beskeder fra dejlige mennesker. Og jeg når ikke at svare på halvdelen af dem – i øvrigt nok heller ikke en fjerdedel, hvis der skal gå helt matematik i den, hvilket jeg forresten vil foretrække at der aldrig rigtig gør. Jeg når naturligvis at svare på nogle ting, men det er mere hvis det lige falder på et heldigt tidspunkt, hvor jeg lige har to minutter til at svare ordentligt. Så hvis der intet svar har været endnu, så er det ikke fordi beskeden blev målt, vejet og fundet for let – den blev bare sendt på et tidspunkt, hvor jeg øjensynligt havde Homie under den ene arm, mens jeg forsøgte at rengøre vores nye gulv for pasta-kø’sovs med den anden. Blandt andet har jeg fået uhyrligt mange beskeder efter mit indlæg “Om at have 24.000 følgere og 6 venner” – og jeg har slet ikke svaret på nok af dem, men jeg nægter simpelthen at sende copy paste beskeder, når folk bruger deres freaking kostbare tid på at skrive til dét hér rodehoved. Forhåbentligt bliver det lidt mere tid til det snart! 

Drikke min kaffe varm

I 10,5 måned har jeg ikke drukket min kaffe varm, fordi der altid har været en baby, der gerne ville have opmærksomhed på den ene eller den anden måde. Nu sidder jeg på min flade amme-numse hele dagen på arbejdet, med den friskbrygget kaffe indenfor nå-afstand – og så glemmer jeg alligevel konsekvent at drikke den. Mit hoved har tilsyneladende vænnet sig til, at kaffen først skal indtages, når den er aldeles kold. 

Skrive “tak for i dag” 

Jeg har en veninde, der altid lige sender en besked, når vi har været sammen. “Tak for i dag, du er god” – “Vi skal snart ses igen” eller des lige. Det er den absolut pæneste lille vane, som jeg simpelthen er så imponeret over. Det er så lille en indsats, der virkelig lader folk vide, at man satte pris på den tid man lige har tilbragt sammen. Så sej vil jeg også være! Men lige for tiden når jeg ofte ikke engang at vinke til folk, når de er på vej ud af døren, fordi der er opstået en eller anden form for baby-nødsituation, der skal ordnes. Som regel ude på puslebordet. Så det er måske lidt højt at sigte lige nu. 

Stille mit vækkeur

Jeg har været på arbejde fire dage nu. (Ja, det her indlæg er skrevet torsdag – hvor jeg om natten valgte at blive fucking syg ligesom de to andre i vores lille familie) Det er lykkedes mig at glemme at stille vækkeuret to af de fire dage. Det er jo ikke fordi jeg bare har brugt min barsel på at snue hele formiddagen – det har Homie ligesom forhindret ganske kraftigt – men det har jo af samme grund ikke været skide nødvendigt med et vækkeur. Og nu hvor jeg er tilbage på arbejdet så glemmer jeg sgu bare at sætte uret – jeg har dog stadig været latterligt tidligt inde alle dage, fordi jeg har sådan en datter, der sørger for at hendes mor ALDRIG sover for længe. Men hvis jeg ikke lærer det, så skal der da nok komme en dag, hvor jeg må mase mig ind til et møde klokken kvart over formiddag, uden makeup og stadig med overjakken på og ligne en kæmpe undskyldning. Det bliver sgu skægt. 

Cykle 

Jeg cykler ikke – for grundlæggende synes jeg ikke, at det er særlig fedt. Jeg ved, at dette tricker alle københavner-damerne, der elsker at cykle og jeg har virkelig også prøvet at komme til at elske det. Men det gør jeg bare virkelig ikke. Til gengæld elsker jeg at gå, og jeg har intet imod at gå tidligere hjemmefra for at kunne tage turen på gå-ben i stedet for på jernhesten.  Men nu er problemet så opstået; for jeg har sgu æk’ tid til at afsætte en ekstra halv time til en pendler-gåtur, der kunne have været brugt på en gåtur med Homie. Så jeg er bange for, at jeg må give cyklingen endnu et forsøg. Pokkers. 

Fik du nogensinde læst om, da Homie pludselig lærte at bruge sut?

En kommentar til “5 ting, jeg gerne vil blive bedre til ”

  1. Ahhh ha ha… Varm kaffe er en illusion, når man har en baby 🙂
    Kan godt huske, hvordan det var. Mit bedste tip til at opnå en nogenlunde lunken kaffe er at hælde det i et termokrus. Der kan du have en chance for det. Ellers må du tage den on-the-go, når man er på gå-tur med barnevogn/klapvogn.

    Svar

Skriv en kommentar