5 ting, jeg skal stoppe med at sige

Jeg snakker rimelig piss’-meget, så rent statistisk set vil der bare komme mere pis ud af min mund, end af så mange andres. Og det er så også tilfældet. Men der er nu alligevel nogle specifikke ting, som jeg gerne ville sige væsentligt mindre – eller slet ikke. Det kommer vist til at kræve en del øvelse, men lad os da bare få pisset på bordet.

“Fucking”

Jeg bander fucking meget. Ups. Gjorde det igen. Ej, jeg bander for meget. Og modsat normalt fungerende mennesker, så er jeg overraskende ringe til at indstille mit sprog efter, hvem jeg taler med. Så hvis jeg sidder til møde med cheferne på arbejdet eller er hjemme hos min farmor og farfar, så siger jeg stadig “Amen, det bliver fucking fedt!”. Det gad jeg sgu godt blive bedre til at lade være med. Isærdeleshed fordi jeg har en datter, der helst ikke skal dukke op i vuggestuen en dag og sige “jeg vil fucking gerne på legepladsen nu.”

“Fornemt”

Ja, altså ordet fejler jo i sig selv ikke noget, men jeg bruger det simpelthen for meget. Hvis nogen lige holder døren for mig eller lader mig komme foran i køen, så siger jeg altid “Fornemt”. Så hvis nogen gør flere rare ting i træk, så bliver jeg sådan en broken record der bare gentager “Fornemt, fornemt, fornemt”. Og det lyder sgu bare dumt.

“Ja, det kan jeg vist godt nå”

Jeg er latterligt dårlig til at sige nej – og det sammenholdt med, at jeg har alt for meget at tage mig af i hverdagen bliver noget fjol. Det er vist iøvrigt lidt af en generel kvinde-sygdom dét dér med aldrig at sige nej. Jeg vil jo gerne hjælpe andre, og jeg vil heller ikke gå glip af en hel masse, så jeg siger sgu ja til mange ting, der nok nærmere skulle være besvaret med “det gad jeg virkelig godt, men jeg har simpelthen ikke tid.”

Abe-efter

Som 20årig havde jeg et pragtfuldt job i en telemarketing-afdeling. Jeg havde jobbet lige nøjagtigt én aften – så meget elskede jeg at ringe til fremmede og blive skældt ud. Inden jeg skred havde jeg dog den store fornøjelse at lære et lille trick “bare gentag, hvad de lige sagde til dig, og så byg videre på det.” Så hvis kassedamen siger til mig “du kan bare lige komme over til den her kasse, jeg åbner nu.” Så siger jeg stensikkert noget i stil med “Nå, du åbner derovre, jamen så kommer jeg derover!” Naturligvis afsluttet med et latterligt “fornemt.” Hold kæft, det er et lorte råd, som jeg tilsyneladende ikke har kunnet lade være med at tage til mig. Til gengæld ville jeg være enormt god til at blive interviewet i Paradiset Hotel, hvor det som bekendt er mege’ vigtigt at tage spørgsmålet med i sit svar. Men jeg er nok alligevel moderat for gammel og kedelig til at ryge en tur til Mexico.

Hvor dårlig Arne er

Jeg spurgte lige Arne, om han havde nogle punkter til listen – og til min store overraskelse, så havde han lige et punkt eller 15, som han gerne ville have skåret ned på. Men han fik sgu kun lov til at vælge ry enkelt, Så først og fremmest kunne han godt tænke sig, at jeg fortalte lidt færre anekdoter, omkring hvor lidt han gør rent, rydder op og des lige herhjemme. Og det ville da nok også klæde mig ikke at være sådan en sur, gammel kone (uden en ring på fingeren af den grund, må det forstås). Men det er i følge Arne lidt sjovere at læse hygge-svinerne på los bloggos, end at få serveret dem til en familie-kom-sammmen  eller venne-middag. Ok ok. Jeg hører, hvad du siger Arne, og vil nu gøre mig ekstra umage for at hygge-svine dig herinde i stedet. Så godt et menneske er jeg nemlig. 

Fik du i øvrigt læst om de ting, som Arne og jeg skændes mege’ om? 

Skriv en kommentar