6 sandheder om graviditet, jeg ikke kendte til, før jeg blev gravid

Jeg er ganske ny i det her graviditets-game, og der var overordentligt mange ting, som jeg ikke anede en rapand om, inden jeg selv blev gravid. Det er meget muligt, at du vidste det hele – men det gjorde jeg edderbrandsparkeme ikke. Så her får I den liste, som jeg godt kunne have brugt, inden jeg fik en baby ind i mavsen.

1. Tillykke, din nye hobby er at tisse på en pind

Når du har fået tisset den første positive graviditetstest frem, så bliver ventetiden møglang, fordi lægen først gider se dig, når du er 9-10 uger henne. Glem fitness eller hækling – din nye hygge-beskæftigelse er at tisse på en pind med jævne mellemrum, selvom du udmærket kender svaret.

2. Graviditets-politiet kommer efter dig

Jeg havde godt hørt rygter om det famøse mor-politi, der altid er klar til at forklare nybagte mødre, hvorfor det de gør er helt forkert. Det viser sig dog, at ordensmagten også findes i en udgave, der henvender sig direkte til gravide – og isærdeleshed førstegangsfødende. Jeg har blandt andet fået skæld ud over, at jeg drak juice, at jeg fremviste en lidt for trænet krop i forhold til, at jeg var gravid og sidst men ikke mindst, at jeg foran fremmede mennesker på Instagram ikke var kærlig nok i min tone omkring mit ufødte barn. Lad os se, om hun klarer skærerne alligevel …

3. Jeg savner ikke vin

Med risiko for at få mig selv til at lyde ubarmhjertigt alkoholiseret, så var jeg pisseglad for vin. Og gin. Og det meste andet, der kunne serveres koldt, og give mig ondt i kasketten dagen efter. Og jeg regnede naturligt nok med, at jeg ville komme til at savne det. Men min krop er tilsyneladende klogere end mig, og jeg har ikke haft lyst til en eneste slurk siden jeg blev gravid.

4. Dit første lægebesøg bliver det største antiklimaks siden sidste afsnit af How I Met Your Mother

Man har ventet i umenneskelige tider på, at et ægte voksent menneske ville tjekke, at man ikke har tisset forkert på de 16 graviditetstest – og at man rent faktisk er gravid. I stedet bekræfter lægen din graviditet ud fra det faktum, at du fortæller, at du taget en test. Og så sender han dig hjem.

5. Mælken kommer ikke først, når baby er ude

Lad mig male dig et ord-billede; din kæreste og dig ligger i dobbeltsengen og har det frygteligt dejligt. Hud mod hud og hænder alle vegne – og I har endelig begge fået tankerne hen på wild monkey loving og væk fra den voksende bule på din mavse. Og så BAAAM – er I begge våde på det meste af overkroppen. Mælkekanderne vil hos mange lige øve sig inden babyens komme, og det fremprovokeres blandt andet af nærhed og hud mod hud. Pissesmart …

6. Nej, der er ingen, der rejser sig op for dig i bussen

Eller metroen. Eller S-toget. Det kan godt være, at du slæber rundt på et menneske inde i maven, men ham den 35årige er lige ved at tjekke en vigtig mail på telefonen, og hende den 16årige slog sit knæ til gymnastik i sidste uge. Summa summarum – alle vil ignorere det ellers åbenlyse faktum, at de burde rejse sig op og lade dig sidde ned.

Husk at følge mig til højre her for, hvis du kunne lide, hvad du læste. Hvis du hadede det, så husk at kommentér hvorfor – så gør jeg det bedre næste gang!

12 kommentarer til “6 sandheder om graviditet, jeg ikke kendte til, før jeg blev gravid”

 1. Jeg er vild med din skildring af hvordan det er at være gravid, ligefremt og litterært på samme tid 👌 Oplevede det samme under min graviditet.

  Svar
 2. Jeg er vild med din skildring af hvordan det er at være gravid, ligefremt og litterært på samme tid 👌 Oplevede det samme under min graviditet.

  Svar
 3. Hi I ɑm so grateful I found your webpage, I really found you Ƅy mistake,
  while I was browsing on Yahoo for somеthіng else, Anyways I
  am here now and would just liқe to say thanks a lot for a tremendous post and a
  all round exciting blog (I аlso love the theme/design), I don’t һavе time to
  look over it all at the moment but I have saved it and also aɗded in yoսr RSS
  feeds, so when I hаve time I will be back tⲟ read a lot more, Plеase do keep
  up the excellent jo.

  Svar
 4. Det er så meget spot on. Specielt nr 1 – netto var konstant udsolgt for test i 12 uger i begge mine graviditeter. 🙈🙈
  Og nummer 2 OMG det er frygtelig. Glæd du dig bare til mor politiet 🙈🙈

  Svar
 5. Nr. 2!!!!! Jeg har en veninde som ikke engang har børn! – men stadig retter på hvad jeg spiser og gør. Jeg skulle huske på hvor meget laks(fisk) man må spise, og åh man, sushi er jo mega farligt! Hold nu op man 🙄

  Svar
  • Hahaha, du inviterer hende bare på sushi – og stopper dig med laks foran hende :p så gider hun nok ikke blive ved!

   Svar
 6. Kan vi også lige snakke om alt den fucking udflåd, som ingen nogensinde nævner, men som alle nikker genkendende til når man siger det!

  Og så kan man iø få en lille nål til Tuben (London) hvor der står man er gravid, så er folk skidesøde til at rejse OG man kan springe køen over i en stribe butikker, for man skal jo ikke stå der og vente, det er jo synd!! Omg jeg elskede det! Særligt i Primark.

  Svar
 7. Nr 2! CHOOOOOK hvor er folk dog rædselsfulde at høre på. Jeg fik lige nedgraderet et venskab fordi jeg sagde jeg SÅ godt ku li legeræppet fra done by deer, og ikke var til de der stærke farver – ALDRIG om jeg skulle ha sagt det! Mage til fornærmet “veninde” skal man da lede længe efter! Og så det faktum, at jeg absolut ikke kan tage til kosmetolog og få ordnet bryn, uden at sku sidde op flere gange og drikke vand, fordi mr. Baby in da tummy, vælger at blokere for ALT blod til hjernen, så man er ved at dejse om og får svede ture! Der ér altså ting jeg glæder mig til at slippe for… og så glæder jeg mig altså til det glas vin, og en go bajr😂🍹

  Svar

Skriv en kommentar