6 simple beauty hacks til den trætte mor 

Reklame for Matas 

Jeg er træt. Ikke sådan specifikt i dag – bare helt generelt. Og selvom vi efterhånden har flere gode nætter end dårlige, så er vores nattesøvn sgu bare på ingen måde, hvad den var en engang. 

Kender I dé dér frygtelige Facebook-minder, der minder én om alle de latterligt pinlige ting, som man skrev på Facebook for et årti siden? Der står altid sådan noget med “Så skal jeg ud med pigerne mine og skubbe til taget. WUP WUP!” Njå, men sådan ét fik jeg i dag, og der stod “Årh, hvor skønt at vågne op med sol i øjnene” … Udover at det er vanvittigt, at jeg dengang troede, at der var ét eneste menneske i verden, der ville interessere sig for, hvordan det foregik da jeg vågnede op med savl i mundvigen den givne morgen, så var det eneste jeg kunne tænke på “Gud, hvor lækkert først at stå op, når solen rent faktisk er oppe”. Så hvor mine drømme i gamle dage handlede om at rejse jorden rundt og købe piss’-dyre tasker i hvert land, så er min drøm nu bare, at få nok søvn over så lang en periode, at jeg ikke begynder at græde, når folk taler om søvn. 

Og man kan se den manglende søvn på mig. Især min hud. Panderynkerne er blevet flere og bekymringsrynken er blevet faretruende dyb. Og så er der de sorte rande under øjnene. Jeg har i øvrigt stadig ikke forstået, hvordan det kan hedde “rande” i flertal, men jeg skal nok affinde mig med det. I hvert fald så slæber jeg konstant rundt på to mørke poser under øjnene – og jeg har ellers i forvejen rigeligt at slæbe på med en et-årig i hytten. Og så er der sådan selve min huds velbefindende – for den bliver dæleme let nubret og lidt ærgerlig at se på, hvis jeg ikke får passet ordentligt på den. Så jeg går virkelig meget ud af, at passe og pleje den – for hvis jeg har dårlig hud, så har jeg det dårligt.

Det er så vanvittigt at det kan siges så enkelt, men hvis min hud er grim, så føler jeg mig simpelthen så dårligt tilpas. Og hvis jeg er stresset, bekymret eller syg – så kan man den anden vej også se det tydeligt på min hud. Min hud og mit humør er simpelthen så tæt forbundet – og fordi jeg ikke ligefrem har behov for at blive et mere irritabelt mennesker, så skal der altså passes på den hud. 

Så jeg sgu da lavet min egen lille liste ned life hacks til trætte mødre, der æk’ gider se trætte ud. Og her kommer den manner! 

Koldt vand i ansigtet 

Jeg er sådan én, der kan sove i 20 minutter og så er jeg allerede helt krøllet i ansigtet og er helt hævet omkring øjnene. Så jeg starter hver morgen ud med at skylle mit ansigt i mega koldt vand. Det får hævelsen til at falde og så er det sgu bare et lettere lærred at skulle arbejde med, når der ikke er krøller over det hele. Inden jeg giver mig selv en tur med det kolde vand renser jeg med rensemælk eller rensemouse fra Matas’ nye Mild serie – og efter den kolde hane får den en omgang med Micellar Water fra den samme serie. Den kolde omgang vand er også det eneste vand, som jeg får i ansigtet i løbet af en dag, fordi ellers udtørrer min hud ganske betydeligt. 

Mindre kaffe – mere vand 

Årh, det er så fristende at kaste sig over kaffen, når man modsat natten – ganske uden afbrydelser er træt en hel dag. Men 6 kopper kaffe om dagen klæder ikke min hud – og mine poser under øjnene bliver heller ikke mindre af det. Tværtimod vænner jeg ret tydeligt min krop til, at den skal være banket op på koffein for at fungere – og det vil jeg nu hellere være fri for. Derfor gør jeg mig meget umage med at mærke efter, om jeg er kaffe-tørstig eller bare tørstig – for hvis der er noget, der til gengæld er godt for både energi, velbefindende og min hud, så’ det sgu god gammeldags postevand. 

Skær kemikalierne fra

Jeg elsker at prøve nye produkter og teste dem godt af. Under graviditet og amning har jeg kun brugt produkter uden nogen former for kemi i. For nyligt afprøvede jeg så nogle fugtprodukter, der ikke var helt så fine i kemi-kanten – og der gik lige nøjagtigt 6 dage, så slog jeg ud og blev helt fjollet og nubret i ansigtet. Så jeg er freaking færdig med at bruge kemi, min hud er simpelthen blevet vænnet af med det og nu gider den det bare æk’. Det var lidt en øjenåbner for mig, hvad kemi gør ved min hud, og derfor er jeg også virkelig glad for at det er muligt at finde kemi-fri-produkter, der ikke koster knaster. Matas’ Mild serie er helt uden kemi og mærket med både den blå krans fra Astma-allergi Danmark og Svanemærket.  Deres produkter er effektive, skånsomme og så er der ikke mindst et stort fokus på miljø og sundhed. Det kan jeg sgu godt lide og jeg vil helt sikkert anbefale dig at hoppe ind og tjekke alle de nye produkter ud! 

Sæt eksfolieringen i system 

Min hud bliver irriteret, hvis den bliver voldtaget af skrubbemasker hver dag, fordi jeg gerne vil fjerne alle urenheder og undgå at være nubret – og så bliver den først nubret. Derfor har jeg nu lavet en regel om, at jeg eksfolierer to gange om ugen. De resterende fem dage – hov, sikke det kører med hovedregningen her, er der ikke noget skrubbe-skrubbe på menuen. Jeg sørger for at rense grundigt morgen og aften, og så må jeg meget gerne smide en ekstra rens ind i løbet af dagen, hvis jeg føler for det og har tid til det. Men ikke noget med eksfoliering mere end to gange om ugen til den her halv-unge dame. 

Fugt, fugt og fugt 

OK bevares, det er måske ikke et beauty hack – men fugt er så freaking vigtigt. Jeg fugter min hud virkelig ofte, fordi den har så let ved at blive tør og kedelig. Jeg renser som førnævnt min hud med rensemælk eller rensemouse morgen og aften og derefter får den en omgang micellar water. Efterfølgende bruger jeg en anti wrinkle serum, der fugter helt i bund og putter derefter enten anti wrinkle natcreme eller dagcreme på – i må selv gætte jer til hvilken én jeg bruger hvornår. Hæhæ. Jeg forstår vitterligt ikke, hvordan jeg har overlevet uden serum i så mange år, for det er jo freaking fantastisk! Alle mine renseprodukter er fra Matas Mild serie og fugt-produkterne er fra deres nye serie til os på 35+ med tør hud. “Men hov JE, du er da kun 29?” – ja ja, men min hud er dæleme 35+ og jeg tror rimelig fuldt og fast på, at det er en god idé at sætte ind over for rynker så tidligt som muligt – og der er altså ingen mirakelkur mod rynker, det handler om at fugte, fugte og fugte lidt mere. 

Fik du nogensinde læst om verdens bedste drik? JA, VERDENS BEDSTE SGU DA!

Skriv en kommentar