6 ting, jeg hellere må begynde at forberede mig på

Jeg har haft godt gang i fødselsforberedelsen, hospitalstasken er pakket og det er så småt begyndt at gå op for mig, at vi snart er en familie på fire. Men der er nogle ting omkring det at være mor til en nyfødt, som jeg havde fortrængt og som nu stille og roligt kommer tilbage til mig. Nogle situationer og fysiske tilstande, som jeg ikke anede var en ting, da jeg blev mor første gang – og som jeg hverken har savnet  eller glæder mig videre til muligvis at skulle opleve igen. Lad os kaste os ud i pisset, fordi der er for mig alligevel ikke er nogen vej udenom! 

Jeg skal snart svede al væsken i min krop ud

Jeg slap både i den første og denne graviditet for vilde mængder vand i hænder, fødder og andre spændende steder. Sikkert fordi vi har fået placeret mine højgraviditeter i de koldeste vintermåneder og jeg altså ikke har skullet slæbe rundt på en kæmpe baby midt en hede-bølge. Men selvom jeg i første graviditet tænkte, at jeg ikke led af vand i kroppen, så blev jeg klogere efter fødslen. For det væltede ud af mig. Ikke bare i forbindelse med det sviende tisseri, men også om natten i form af enorme mængder sved. Altså virkelig virkelig meget sved. Altså hoooold nu kæft. Jeg husker at vågne om natten helt drivvåd for at vende dyne og hovedpude – og så være på røven to timer efter, når den nye side var gennemblødt og den første ikke var tør endnu. Og det show regner jeg gentager sig om et øjeblik. Jubiii. 

De utætte ammebabser 

Og som om, at der ikke var store nok mængder kropsvæsker i vores seng, så havde jeg enormt utætte ammebabser med Inge. De var ustoppelige og producerede simpelthen mælk i et sådan tempo, at stakkels Inge ikke kunne nå at tømme skidtet. Det førte mange begyndende brystbetændelser med sig, og mange varme bade, hvor jeg grundlæggende stod og malkede mig selv. Ja, det er en sådan situation, hvor man godt lige kan få øjenkontakt med sig selv i spejlet og tænke “Njå, så var du godt nok pludselig blevet en fræk, lille malke-ko, hva’?” Men selvom jeg gjorde hvad jeg kunne for at holde mælken inde i babserne, så ville den ud – og hvilket bedre tidspunkt at planlægge sit udbrud på, end når jeg lå og sov og intet kunne gøre. Så hver nat var vores seng pludselig gennemblødt af både sved og mælk. Arne følte lidt, at vi havde vandseng og fik et chok, hver gang han nærmede sig min halvdel. Og det blev da også så voldsomt, at vi måtte investere i et vådliggerlagen … ja, altså sådan et til børn, der tisser i sengen – bare i voksen-senge-størrelse. Jeg behøver vel ikke forklare, at jeg bestilte skidtet over nettet? Jeg skulle dæleme ikke ned i JYSK og efterspørge vådliggerlagen til mig selv. Det må jeg i øvrigt nok hellere snart til at finde frem igen. Pisse-fedt. 

Sved-lugten

Hold da op, der tegner sig lidt af et kropsvæske-tema, hva’? Ja det beklager jeg, det kunne jeg måske godt lige have forberedt dig på på forhånd. Jeg lugter normalt aldrig af sved. Jeg kan sagtens løbe en tur (ikke at jeg gør det) og så stadig ikke lugte det mindste et par timer efter. Men for et par uger siden gik det op for mig, at jeg simpelthen ikke lugtede særlig godt, og så kom jeg i tanke om, at det var det samme i slutningen af min første graviditet. Og jeg husker tydeligt, at det ikke stoppede før Inge var færdig med at være spædbarn. Så det pis kan jeg nok godt også forberede mig på. 

Ikke gå med rigtig bh 

Jeg ved godt, at de unge og smarte for længst er stoppet med at bruge bh’er – men det er den her gamle krage altså ikke. Jeg er kisteglad for min push-up bh’er, og jeg glæder mig æk’ en skid til at skulle i amme-bh’erne igen. De tæller ikke som rigtige bh’er i mit hoved og sammenholdt med min tidligere vilde mælkeproduktion, så er der også god chance for, at jeg vil gennembløde både de tynde bh’er og bluser med sødmælk igen denne gang. Hurra. 

Den er flot, den kan jeg ikke bruge 

Jeg husker tydeligt, hvordan det virkelig påvirkede mig sidst jeg var nybagt mor, at jeg ikke kunne have det tøj på, som jeg havde lyst til. Pludselig handlede tøj nul procent om, hvad jeg kunne lide – men i stedet om, hvorvidt der var tilpas mange knapper i. Nu er jeg endelig snart færdig med at være for stor til alt mit tøj, og så overgår jeg i stedet til bare ikke at kunne bruge det, fordi det ikke er ammevenligt. Jamen vi ses i 2022 tøj. 

Det vil svie 

Jeg husker ikke rigtig smerterne efter fødslen. Det er vist en smart lille forsvarsmekanisme, som kroppen har sørget for at give os – for ellers gad ingen af os det pis igen. Til gengæld så husker jeg tydeligt, at det sviede helt enormt efterfølgende. Husker at det var det, der slog mig ud på indkøbsture og barnevognsture, en sviende smerte, der gav mig kvalme og tvang mig til at sætte mig ned på gulvet i grøntafdelingen. Det bliver skægt at skulle opleve det igen. 

Naturen er heldigvis så snedigt indrettet, at jeg skal gennem alt det skidt med et spædbarn i armene, og alt blegner i forhold til duften og synet af en nyfødt. Så kæft, hvor jeg glæder mig til hele pisset. 

Har du læst mit gamle indlæg om at have sex, når man er gravid

3 kommentarer til “6 ting, jeg hellere må begynde at forberede mig på”

  1. Åh hvor jeg kender det. Det hele. Må jeg tilføje en mulig ting til listen? Nu gør jeg det uden dit samtykke 😉 : efterveer. Jeg havde næsten ingen efter første fødsel men de var overraskende ubehagelige flere dage efter min anden fødsel. De skulle efter sigende blive værre og værre, så ser ikke frem til dem efter min tredje fødsel (måske jeg egentlig bare skulle stoppe med at lave børn). Men altså: forbered dig en smule mentalt på mulige efterveer.

    Svar
  2. Kan på alle måde genkende den med ammebabser der ikke holder tæt! Altså dem som bare lige kan lukke op og give mælk og lukke til igen som om intet var hent… dem er jeg sygt misundelige på! Jeg skulle først lige fjerne er par (ja to var nødvendigt) ammeindlæg inden man kunne ligge til og også lige have er par stofbleer klar inden madningen kunne gå i gang og Gud hjælpe den lille pjork hvis han slipper for når det løber så løber det. Sov desuden også med stofble klemt ned i amme bh om natten ???? the struggle is real!

    Svar

Skriv en kommentar