6 ting, som jeg har Googlet mine 6 første dage som nogens mor

Homie får en lur – og jeg forsøger at undgå at gennembløde hende fuldstændig i babse-mælk.

Jeg har været homies mor i 6 dage nu. Det går fremragende, men jeg kan godt mærke, at jeg er komplet ny i gamet. Der er er hav af ting, som jeg ganske simpelt ikke har noget begreb om, når det kommer til babyer, og det at være nogens mor. Men tak Gud for, at jeg ikke lever i 18-hundrede-hundelort – for i dag er der jo latterligt meget hjælp at hente på internettet. I får derfor her en liste med seks af de ting, som jeg har Googlet de sidste 6 dage. Du kan desuden læse homies fødsels-eventyr lige her. 

 

Jeg har en lang historik udi at selvdisgnosticere ved hjælp af NetDoktor.dk – en tendens som hverken jeg selv eller min læge er sådan ovenud tilfreds med. Jeg har af flere omgange været overbevist om, at jeg havde psoriasis, ringorm og sågar en sprængt trommehinde – sidstnævnte viste sig at kunne kureres ved, at jeg stoppede med at rense mine små ører med en vatpind to gange om dagen. Af samme grund vil I ikke finde nogle søgninger på obskure børnesygdomme og lignende, for jeg har simpelthen lovet mig selv ikke at søge på skidtet.

 

“Baby + favoritbryst”. Inge er nu godt i gang med at tømme ud i mælkekanderne, men de første tre dage, der havde hun klart et favoritbryst i venstrespaden. Jeg synes, at de ligner hinanden til forveksling, men homie var ikke imponeret over den højre babs. Jeg trawlede derfor internettet igennem efter svar og løsningsforslag, når man har et venstreorienteret barn – eller, det er vel teknisk set hendes højre, åh-åh! Den værste forskrækkelse er dog ovre nu, da jeg fik snydt hende til at blive ligeså glad for højre (hendes venstre), og vi satser på, at hun aldrig kommer til at kaste stemmer efter Liberal Alliance.

 

“Hvornår falder navlesnoren af?”. Hvis man har haft en nyfødt i hjemmet, så ved man, at man gerne vil have det der ikke brugbare stykke navlesnor til at falde af. Vi blev fri for den lille rosin i går på Inges fem-dages-følle – Google var enig i, at det var helt normalt.

 

“Hvor meget vand, når man ammer?”. Under min graviditet voksede mine babser fra kategorien “ikke-eksisterende” til “veludstyret, sprudlende 18-årig”. Men de første to dage efter fødslen skete der ikke mere. Homie fik drukket råmælken, men der var endnu ikke løbet modermælk til brysterne. Det skal jeg så til gengæld lige love for, at der gjorde på tredjedagen. Mine babser er nu spilet ud til et absolut maksimum, og Arne bliver skeløjet og forfjamsket, når jeg ammer. Men den megen mælk, der bliver langet over disken i mælkebaren skal jo komme fra et sted, og jeg skulle derfor være sikker på, at jeg ikke pludselig drattede om på grund af ren tørlagthed. Svaret viser sig desuden umiddelbart at være, at man som ammende skal drikke cirka 3,1 liter vand om dagen. Jeg har valgt at tolke ordet “vand” som “væske” – og IceTea og te med sukker og sødmælk udgør derfor en relativt stor del af mit vand.

 

“Nyfødt tabe håret”. Jeg blev selv født uden hår på hovedet, og i dag har jeg også et latterligt tyndt og tjavset hår. Jeg ved ikke, om Arne havde meget hår som barn, men i dag koncentrerer hans krop sig i hvert fald hundrede procent om at producere hår til fuldskægget – og så har den glemt det ovenpå hovedet en smule. Det var derfor rimelig overraskende, da homie blev født med den sødeste lille, lyse manke. Og nu har jeg jo ikke lyst til at undvære den! Men Google siger desværre, at jeg muligvis/muligvis ikke kommer til det. Pokkers.

 

“JYSK + vådliggerlagen + voksen”. Jeg snakker lige lidt mere om babser, hvis det er okay? Denne sexede søgning var nemlig nødvendig, fordi min mælkeproduktion tilsyneladende er så vanvittig, at den i løbet af et øjeblik får fyldt begge bryster til bristepunktet, og derefter begynder babserne at spray’e mælk udover det hele. Arne er udstyret med sikkerhedsbriller fra nytårsaften, som han kan tage på, hvis jeg efter et bad går gennem stuen uden amme-bh på. Vi skal derfor bruge et lagen, som mine bryster ikke kan tisse igennem. Nå, men der ligger en JYSK tæt på os, så jeg skulle sikre mig, at de havde den slags på lager inden jeg bevægede mig ned fra femte etage. Til bonusinfo er jeg ret overbevist om, at den kære ekspedient små-flirtede med mig – det gik dog ret hurtigt over, da han så, hvad jeg havde i kurven.

 

“Avene amme-pumpe brugsanvisning”. Jeg lånte en ammepumpe af min søster, for at sætte gang i højre-jaden. Det viser sig dog, at det er lettere at samle det der sagnomspundene legekøkken fra IKEA, end at sætte de fire dele i amme-pumpen sammen. Vi nåede at afskrive den som dysfunktionel og være overbevist om, at der manglede en del omtrent fem gange, inden vi fik sat det torturlignende babse-legetøj rigtigt sammen.

 

Hvis du vil læse flere af mine graviditetsbetragtninger, så hop endelig ombord. Du kan for eksempel læse mine komplet ligegyldige graviditets-generden udførlige liste med grunde til, at jeg slet ikke er klar til at blive nogens mor – eller se min fødselsplan. Og hey, følg os lige helt oppe i højre hjørne, homie. 

11 kommentarer til “6 ting, som jeg har Googlet mine 6 første dage som nogens mor”

 1. Hahahah jeg tissede lige lidt i bukserne af grin.. Jeg håber på at få ligeså effektive madkasser at spraymale med, når jeg bliver mor til sommer😂✌

  Svar
 2. Min jordemoder sagde, at jeg skulle sørge for ikke kun at indtage vand men også saft, juice osv, som også gav lidt energi. Så efter hendes overbevisning gør du det da lige efter bogen 😄

  Svar
 3. Jeg har lige googlet ‘ammepumpe’, selvom jeg er mor til to og udemærket godt ved hvad en brystpumpe er! Min ammehjerne kunne ikke gætte at det bare var et andet ord for brystpumpe. 😛
  BTW.. Hvis du har rigtig meget mælk og jeres skønne pige ikke kan nå at spise det hele, så hav i tankerne at man kan sælge det. Man skal igang med det inden baby er 8 uger 🙂

  Svar
  • Hahaha, jeg opfinder åbenbart bare mine egne ord 😂 sorry! Ja det er godt nok lige før, at jeg skulle overveje det 😳

   Svar
  • Uh, jeg lagde hende til det venstre bryst og efter fem minutter tog jeg hende fra og tilbød det højre efter at have spidset brystvorten til og smurt lidt mælk på det fra det andet bryst 😃 og til sidst så lykkedes det sgu. Skriv endelig, hvis der er problemer til sommer ❤️❤️❤️

   Svar
 4. Åh de kære ammebryster! Jeg døjer med de samme utætheder – “det bliver bedre! Det har justeret sig inden for de første par måneder” sagde de.. på 6. måned bruger vi stadig beskyttelsesbriller til både baby og mand 😅 Mit lager af amme-bh’er (skifter nogle gange flere gange i døgnet) har overstiget mine kjoler.. det havde jeg aldrig troet skulle ske. Suk!

  Svar
  • Hahaha, godt at høre, at jeg ikke er den eneste 😂😂😂. Det er sgu noget fjollet noget, med de utætte babser!

   Svar

Skriv en kommentar