7 sætninger, som vi mødre skal stoppe med at sige

Nå fellow mødre, hvordan står det til med selvindsigten? Her hos mig står det altid pissedårligt til med den! Men efter mit indlæg om de sætninger, som man ikke skal sige til nybagte mødre, var der en del uden børn, der reagerede – for hvad med de sætninger, som mødre måske burde holde tilbage?

Efter lidt ganske uvant og uvelkommen selvransagelse fandt jeg dog alligevel 7 sætninger, som jeg har hørt mødre eller min egen fede mund sige – der måske ikke er så pissefede for andre end den, der siger det. Jeg forsøger naturligvis så vidt muligt ikke at rende rundt og være en idiot – men man kan sgu bare let komme til at sige noget bæ, når man har så stor en mund som mig.

Kan I andre også finde på at sige lort, eller må jeg bære på den er alene?

 

“Er du træt? Så vent til du får børn!” Det er hårdt at have en baby – men er det, det hårdeste i hele verden? Nok ikke. Derfor findes der nok også folk, der rent faktisk er mere trætte end os mødre? Min barsel har eksempelvis givet mig ubegrænset mulighed for at se De Paraolympiske Vinter-Lege – og der er altså folk med manglende ben, der jerner sig gennem 20 kilometer langrend. Der er jeg ret sikker på, at hvis de sendte mig ud i samme disciplin, så ville jeg efter 500 meter tigge og bede om bare at komme hjem og få en god nats afbrudt baby-søvn og skifte 40 bleer. Ligeså vel så findes der nok også folk, der har haft en hårdere arbejdsuge end en stresset mor. Men hvis de brokker sig over, at naboens børn stod op kl. Kvart over 7 og larmede – så vil jeg altså have lov til at kalde “KLYNK”.

 

“Skal du ikke snart også have en baby?” Bare fordi man har børn, så har man jo teknisk set ikke ret til at vide alt om andres baby-planer. Og der kan sgu være så mange gode grunde til, at der ingen babyer er endnu – og ganske mod min vilje, så er det nok ikke dem alle sammen, der rager mig.

 

“DET ER IKKE EN DRENG – DET ER EN PIGE.” Babyer ligner babyer. De ligner sjældent drenge eller piger med mindre deres forældre har overhældt dem med pink tyl eller sweatshirts med Mooncar’s på. Så lad os tilgive det, når folk kommer til at gætte på det forkerte køn. Personligt har jeg stort set kun fået købt mørkeblåt og gråt tøj til homie, så jeg bliver dagligt lykkeønsket med min kønne dreng på Instagram – det hjælper nok heller ikke, at jeg kalder hende homie.

 

“Jeg har jo andre at tænke på end mig selv.” Ja, men strengt taget så har de fleste sgu andre at tænke på end sig selv. Jeg har i hvert fald sjældent set folk uden børn rende rundt med strittende fuck-fingre og råbe “JEG TÆNKER KUN PÅ MIG SELV!”. De fleste har nok en lillesøster, nogle forældre eller en syg farmor, som de tænker på – og nogle arbejder endda som pædagoger eller sygeplejersker, hvor det freaking er deres job at tænke på andre end dem selv.

 

“Kan hun ikke grine/kravle/spise selv endnu?” Den her har jeg hørt mødre med ældre børn sige til dem med mindre børn. Det er den perfekte måde at sikre sig, at de mindre erfarne spurter hjem og trawler Hestenet.dk igennem for at finde ud af, hvilken faretruende sygdom, som deres barn fejler, fordi det ikke kan bokse til legesagerne endnu.

 

“Det forstår du nok, når du selv får et barn.” Åh. Kan I huske da man var teenager og fik at vide, at man ville forstå det, når man blev ældre? Var der nogen af jer, der svarede “Nårh, jamen så beklager jeg og glæder mig til, at jeg en dag bliver ligeså vis som du”? Jeg gjorde fan’me æk’ i hvert fald. Ja der er ting, der går op for en, når man får et barn, men det nytter sgu ikke noget at forsøge at lære andre det på forhånd – ikke mindst fordi det er pisseirriterende.

 

“Ja, jeg har ikke tid til den slags pjat længere.” Det her har jeg selv sagt. Det jeg i virkeligheden mente var “Fuck hvor er jeg jaloux, og hvor ville jeg ønske, at det var mig, der skulle bruge to timer hos dermatologen efterfulgt af en ganske uplanlagt aften med en masse brølfulde mennesker.”

Har jeg stadig nogle mor-venner tilbage efter dette indlæg?

 

Du kan også læse om Homies første 6 uger – uge for uge og De Situationer, hvor homie synes, at jeg er en elendig mor og  De ting, jeg først har forstået, efter jeg blev nogens mor.

Fik du set de 6 sætninger, som folk skal stoppe med at sige til nybagte mødre? Eller Mine køb under 400 bobs?

Og hey, følg mig lige helt oppe i højre hjørne, homie.

8 kommentarer til “7 sætninger, som vi mødre skal stoppe med at sige”

 1. Jeg MÅ bare lige sige at som (forholdsvist) nybagt mor har du reddet mit barselsliv! Du kan ganske nøjagtigt forklare hver en tanke i mit hovede og jeg ELSKER ELSKER ELSKER simpelthen din ærlighed! Du har stadig mig som ven efter det her opslag og jeg glæder mig altid til at læse nyt fra dig! 😍 Fan-fucking-tastisk blog! Kærlige og trætte (på den måde jeg ikke tror man er træt når man ikke har en baby måde) hilsner fra en mor til en dreng på 4,5 mdr!

  Svar
 2. Spot on! 😆
  Jeg kan tilføje alle udtalelser, der starter med “bare vent”. Det kan være fra mødre til kvinder uden børn, til gravide eller sågar til mødre med yngre børn. “Bare vent, det bliver meget værre”, “Bare vent til baby gør/siger/kan …” Man ved jo ikke hvad man venter på? Skal man så bruge energien på at gå at frygte for fremtiden. Hvad med bare at få lov til nyde det man er i lige nu eller få plads til at kaste op/brokke sig over det, hvis det er det man har brug for 😂 Nej, bare vent… for det, der sker for sig lige nu, er intet sammenlignet med det, der venter.
  Jeg har en lille gut på to måneder og jeg har fået den serveret så mange gange under graviditeten og de første to måneder af hans liv. KNYT SYLTEN og giv plads istedet! 🙈

  Svar
 3. Jeg går ihvertfald ingen vegne😊☺️Vi kan vist allesammen komme til at sige noget bæ engang i mellem. Hader også når mødre slynger ud. Små børn – små problemer og store børn – store problemer. Alle problemer kan altså virke store når man står i det. 🙈

  Svar
 4. FEDT indlæg. Jeg er så træt af de mødre, der tror det er en sygdom at blive mor (og at livet stopper). Du er så sej!

  Svar
  • Nu kan nogen rent faktisk godt være ramt af fx en efterfødselsreaktion. Inkl undertegnede. Jeg skal ikke lyde som et offer, dog kan nogle mødre altså godt have et hårdt forløb efter baby er kommet. Dette kan der være forskellige grunde til, fx en hård start på babys liv.
   Dermed ikke sagt det er en sygdom, men nogle er altså udfordret

   Svar

Skriv en kommentar