7 ting, som I ikke må fortælle mor-politiet om mig

Jeg kunne godt undvære homie én dag. Jeg elsker Inge ganske ustyrligt. Men hvis der var nogen, der sagde “smut du bare på gin-bar med Arne og jeres venner, så ammer jeg da bare Inge og sørger for, at hun har det nice imens”, så ville jeg allerede være i fuld gang med at mase min amme-røv ned i mine gamle jeans og lade knastør hvidvin udgøre dagens forret.

Kæft jeg skal se meget Paradise Hotel med min baby. I morgen starter Paradise Hotel, og hvor bliver det dog fedt. Omkring kl. 22 plejer homie nemlig at have en lille krise, hvor hun ikke gider sove, men hun gider heller ikke være vågen. Så nu er min plan, at vi kan sidde sammen og blive enige om, at Tonya-Melissa burde åbne øjne og indse, at Stinna-Cecilia og Jakob K. kun er ude på at stikke hende i ryggen, fordi de begge kommer fra Haderslev og kender hinanden fra jetset-livet og et tidligere fritidsjob i den lokale svømmer.

Jeg havde misset en fold. Jeg har altid bildt mig selv ind, at mine studiejobs i vuggestuer og børnehaver havde gjort mig ganske habil ud i bleskift. Men der må rende en hel del kronisk rødnumsede børn rundt derude, for det er vist ikke tilfældet. I hvert fald var det lykkedes mig at misse en fold, der havde gjort Inge helt rød og tyndslidt. Det gjorde tilsyneladende ikke ondt på Inge, men det gjorde eddermame ondt på mig.

Jeg glæder mig til, at min baby kan noget mere. Jeg ved godt, at jeg skal nyde, at hun er så lille og endnu ikke siger “Det aner du ikke en ski’ om mor” og den slags, men jeg glæder mig altså til, at homie ikke er mikroskopisk længere og kan nogle flere ting. Lige nu bruger jeg enormt mange timer på at smile til hende, og hun bruger ekstremt mange timer på at skule olmt tilbage som en gammel, sur mand, der er rimelig ligeglad med mig. Hun må sgu gerne kunne smile med vilje snart.

Homies charme-smil.
Homies charme-smil.

Alle de gode (og pæne) intentioner. Inden Inge kom til verden havde vi været ude og finde lækkert økologisk tøj i uld og letfordøjelige farver – “vi” betyder i dette tilfælde fælleskortet og jeg. Da jeg pakkede hospitalstasken var den spækket med alt det pæne tøj, og der var en plan for, hvad homie skulle have på, når hun kom ud. Men udover at hun viste sig at være for bette til det hele, så viste det sig også, at jeg pludselig var pisseligeglad med, hvilket tøj hun havde på – bare det var let at give hende det på og tage det af igen. Nu er hun ved at nå en størrelse, hvor jeg godt tør begive mig ud i pænt over-hovedet-tøj, men inden vi nåede hertil, har hun haft masser dage, hvor hendes outfit har bestået af en af de få knap-body’er hun kunne passe (og som var rene) og et par forvaskede strømpebukser. Vi var heldigvis alligevel ikke inviteret til nogle skønhedskonkurrencer for babyer i det tidsrum.

Arne og Else uden Inge. Inge sover en hel del, men det er ret svært at blive klog på, præcis hvornår og hvor længe. Og så passer det altid decideret magisk med, at Arne og jeg lige når at sige “ej hun sover, så kan vi bare lige hygge kun os to nu” – og så begynder hun edderbrandsparkeme altid at græde. Jeg glæder mig til, at Arne og jeg kan have en aften sammen, uden at Inge maser sin blenumse ned mellem os og bapper løs på de babser, der tidligere tilkom herskabet i huset.

Jeg håber, at jeg snart bliver mindre uundværlig. Lige nu er jeg komplet uundværlige, fordi det er mig, der ligger inde med de indbyggede milkshakes. Men det er sgu hårdt at være uundværlig, fordi man så skal spørge om lov, hver gang man vil besøge toilettet eller smøre sig en ostemad. Så min plan er helt sikkert, at vi på et tidspunkt skal forsøge os med at give homie lidt modermælkserstatning, så Arne med tiden også kan give hende aftensmad i ny og næ. Jeg ved ikke, hvor mange flasker der er nødvendige for at vænne hende til det, men jeg kan så forstå, at hvis man giver mere end én flaske om ugen, så er man ikke længere med i gruppen over de fuldtidsammende – men jeg har alligevel ikke plads til den titel på mit CV, når det skal forblive på under en A4-side, så jeg tænker, at jeg kan undvære bryst-nålen fra den klub.

 

Og hold nu lige tæt med det, homies …

 

Hvis du orker flere ting, som jeg har skrevet – så findes det sgu! Du kan eksempelvis læse min fødselsberetninghvordan det er at have sex, når man er pissegravid og tyk, 6 ting, som jeg har googlet mine seks første dage som mor.  eller se mig have veer.

Og hey, følg mig lige helt oppe i højre hjørne, homie.

17 kommentarer til “7 ting, som I ikke må fortælle mor-politiet om mig”

 1. Ork. Min søn fik halvt af hver fra 3. måned og det var han helt cool med. Han fik hovedsageligt flaske om natten fordi der ville jeg gerne have ham mæt i en fart og hvis jeg skulle noget om dagen fik han også flaske der. Jeg kan ikke love at alle unger vil affinde sig med den ordning, men det kan godt lade sig gøre. Det tricky er at få sine bryster med på den nye ordning 😊

  Svar
 2. Du kan også bare malke ud og putte i fryseren, så er der mælk hjemme selvom du er ude. Så kan du stadig være med i den der klub 😄

  Svar
 3. Hahahaha, jeg grinede seriøst højt af det her indlæg. TAK, det var dælme tiltrængt på den ledeste mandag i mands minde. Og jeg har ikke engang en Inge-homie at blaime for trætheden.

  Svar
 4. Åh hvor er det befriende at læse, at andre også har det sådan!
  Min søn er 8 uger og jeg er lige skiftet over til at give modermælkserstatning – dels fordi min amning ikke kørte, men også fordi jeg følte mig så “fanget” i at være den eneste der duede. Trængte til luft og at være “mig selv” igen. Og hvor er det dog befriende at jeg nu kan gå en tur med hunden uden at have angst for at ungen pludselig bliver sulten (selvom man lige har givet dem mad)!
  Og jeg savner også mit parforhold røv meget. Men heldigvis tager de små jo flere lure om dagen 😉

  Svar
 5. Det der med at være uundværlig, ik.. Aldrig har jeg da risikeret en fartbøde så meget, som ved en tur i Fakta i de første uger af babys liv!! Og ikke nok med det, så blev turen rundt Fakta foretaget med paniks kontakt til telefonos, for tænk nu hvis farmand ringede og baby græd?? Heldigvis forsvinder den form for sindsyge ret hurtigt..

  Svar
 6. Her i hytten kører vi amning og flaske. Jeg er åbenbart en skummetmælks type, så efter 2 uger på fuld amning, begyndte damen at være seriøst sulten, på trods af hun havde hængt i mælkebaren i over 30 min. Så nu bliver hun ammet og får en flaske bagefter. Hun kværner gladeligt 90 ml. efter en amning🍼 Om natten får hun kun flaske så vi kan komme til at sove igen😴 Fordelen er klart at jeg kan smutte hjemmefra og få lidt luft til hjernen 👌🏻

  Svar
 7. Jeg tror ikke der er mange mødre derude der kan sige sig fra nogle af de samme tanker haha!
  Jeg vil helt sikkert også anbefale dig at malke ud når du har mælken. Modermælk er mange længder bedre for baby end erstatning, og erstatningen øger desuden risiko for eksem, allergi, mavekneb mm. Modermælken er gratis og perfekt tilpasset barnet 🙂

  Svar
 8. Ideer til din bog:

  2.439 (katastrofale, potentielt traumatiske) fejl, du kan begå med en baby.

  Og opfølgeren:

  “Bare rolig, de kan holde til meget” – og andre vantro fraser, du skal lægge ører til som nogens mor.

  Jeg tror, du negler dem! God skrivelyst.

  Svar
 9. Første gang er man altså bare så spændt på alt det der kommer, at det er helt naturligt at du glæder dig til alle de næste udviklingstrin 🙂 De næste gange er man liiiidt mere OBS på at tiden bare går sååååå hurtigt, så man suget lidt mere til sig af selv de “kedelige” perioder 🙂

  Begge mine har fået en flaske til natten. Den største fra hun var 5 uger. Den mindste var IKKE fan, så hun blev først overtalt til en flaske omkring de 3 mdr. For os har det betydet en fast putte ritual, og at jeg ikke skulle amme i tre stive timer hver aften. Jeg håber at baby nr. 3 slægter sig sin ældste storesøster på, for det er virkelig rart at have den flaske 🙂

  Svar
 10. Kan virkelig anbefale at malke ud og lade far give en flaske ind i mellem. Jeg havde fx total optur på over den ugentlig indkøbstur i den lokale Rema. UDEN baby.

  Vores baby var heller ikke gammel før vi første gang smuttede på date, og drak vin. Eller på stadion med fadøl. Til gengæld synes jeg stadig det bliver sværere at være væk fra hende, sådan hele dage og nætter i hvert fald, nu hun er 15 mdr. Men da lillesøster arriverer engang efter sommerferien, så skal manden og jeg altså på voksenferie uden barn inden da, en hel weekend. Den er mor-politiet heller ikke sååå vild med, så tystys.

  PS: babyer er sygt kedelige. Husk at tage sjove billeder. Det hjælper ved 7-8 mdrs alderen. 😅

  Svar
 11. Min datter er 7 måneder. Hun nægter at drikke min mælk eller erstatning for den sags skyld fra flaske (har prøvet 10 forskellige) og vil stadig ammes hver 2-3time (døgnet rundt for det ikke skal være løgn).. Så får jeg ofte svadaen om “hvis hun er sulten nok, Eller de behøver ikke mad om natten i den alder” men altså, når barnet er ulykkeligt eller det er den eneste måde at få hende til at falde i søvn på hvis ikke man vil bruge 44 min hver 2. Time hele natten er det det eneste der virker. Derudover er det helt nyt at vi kan forsøge at lokke hende til at sove ved 21 tiden, ellers var det 23.30 for det meste. Så altså, jeg elsker hende og at være mor, men jeg hader det virkelig virkelig også🙈.
  Mit råd (som du ikke har bedt om) ville være at prøve at malke ud og lade Arne give flaske allerede fra nu, vi prøvede først da hun var tre måneder og det var som om hun bare tænkte “hvad F’’’ skal jeg med det her plastik når jeg kan få en blød lun vare istedet”

  Svar
 12. Fantastisk læsning endnu engang.
  Heldigvis fandtes der ikke alt det der øko tøj da jeg fik børn – (ik at jeg er gammel 😂) men det var da heldigvis en ting mindre at skulle tænke over.
  Ellers passer det hele vist meget godt med ret mange andres forløb – suk 🙇🏼‍♀️

  Lej en pumpe på apoteket og giv den LOS – i fryseren med det og brug det når du bare trænger til en anden tager over.
  Det mælk i banderne forsvinder så fandens hurtigt hvis man begynder lidt på erstatning.

  Nyd lille homie – pludselig er hun en stor fræk “lort” som bare aldrig er hjemme – tro mig, det kan være lige så hårdt som når de er små. 🌟🌟🌟

  Svar
 13. Jeg er hverken gravid, prøver på at blive det eller har planer om det i nærmeste fremtid. MEN når den dag kommer er det helt hunder’ din blog jeg hopper ind på først! Er vild med at læse med! Og stort tillykke med hende.

  Svar
 14. Jeg kunne have skrevet det her indlæg- pånær Paradise, jeg tror man bliver dummere af det!

  Anyways, alle de ting du håber og ønsker, har jeg gjort nu. Min baby er 6 måneder gammel, og jeg har givet bryst og flaske fra dag 3. Forholdet mellem bryst og flaske hed i starten 20-80, så 100 bryst i en periode, så mere eller mindre kold tyrker ved 3 mdr, da jeg efter sygdom stoppede med at producere nok.

  Da hun var 4 måneder var hun ude til overnatning 2 gange på 2 uger. Først skulle vi til julefrokost og anden gang tog vi 24 timer til London. Folk kunne ikke fatte vi kunne rejse fra hende så tidligt- men jeg kunne ligesom dig bare godt bruge tid på mig og min mand, og min pige er en selskabspapegøje af dimensioner, så hun havde det bare som blommen i et æg hos bedsteforældrene.

  Min pointe er bare, du er ikke den eneste der har det sådan og jeg er glsd for du også står ved det! Der er intet galt i at gerne vil være sig selv lidt, for det er pissehårdt at være mor.

  Ps. MME er det bedste jeg gjorde for os. Min mand har hende hver eneste morgen så jeg kan sove længe. Han tager hende desuden hvis jeg får brug for en aften alene med på fancy restaurant eller hvis jeg vil på shopping med veninderne. Han elsker at får den mulighed for at knytte bånd alene uden jeg hænger over ham.

  Svar
 15. Jeg sidder med min fire måneder dejlige datter på skødet, mens jeg læser dette her og sætter lige kryds ved alle syv 🙋🏼‍♀️ Jeg kan kun anbefale at kører den flaske ind (jo før, jo bedre!) det tog os en uge med skrig og skrål fordi vi ventede til hun var tre måneder. En flaske om dagen kan kun anbefales, fordi når du en dag skal til frisør, shoppe nyt tøj til mor-kroppen eller bare trænger til en pause kan du med god ro i maven tage afsted, velvidende om at Arne ikke står med en skrigene baby der ikke godtager det falske bryst. Så go go go 🙌🏼 Og sikke en fantastisk smuk datter i har skabt (det bliver man aldrig træt af at høre!)

  Svar
 16. Aaaaarrrrrrrggghhhh hvor er det fed læsning! Hvorfor er jeg først nu faldet over din blog? Vi er i fuldstændig samme båd minus en måned eller 1,5, men tykke baby er 3mdr. MEN det der er så meget mig, og så rigtig skrevet! Og selvom der er mange gode råd til at udoverkomme nogle af punkterne, så er det ligeså meget følelsen af at være undværlig man tænker på, osv., osv. Og jeg er btw pis-træt af morpolitiet og de andre spelt-mødre, som får en til at ligne en total taber 😅😬 Long live Motherhood – og din blog 🙏🏼

  Svar

Skriv en kommentar