Amning vs. Flaske + en konkurrence

Reklame for Senserna Milkymeter

Jeg fik på et tidspunkt en besked på Instagram fra en mor, der ikke havde lyst til at følge mig mere, men gerne lige ville komme med en forklaring. Er det ikke sødt? Tænk at der findes så rare mennesker på internettet! Hun syntes, at det var for hårdt at følge mig. Hun ammede nemlig ikke, og det var ikke en beslutning, som hun selv havde haft muligheden for at træffe. Og min evindelige snak om mælkebaren, amme-meloner og sødmælks-kanoner var en konstant påmindelse om, at hun ikke kunne amme. Hun var desuden i en mødregruppe, og de var flere der havde det på samme måde med mig og mine skriverier om amme-babserne. 

Det gjorde mig sgu lidt ked af det, for alt det pis jeg skriver om de babser er jo ikke blær over, at der kan komme mælk ud af mine brystvorter – det er jo bare det rene held. Den eneste grund til at jeg isærdeleshed i starten af Homies liv skrev freaking meget om de bryster var, at det var det eneste, som mit liv gik ud på. Jeg ammede jo decideret 25 gange om dagen på et tidspunkt. Hvis jeg havde givet flaske i stedet, så havde det været det, som jeg skrev om. Jeg skyndte mig at svare netop det, at de bare skulle skynde sig at unfollow, hvis det var bare det mindste ubehageligt, og at jeg på ingen måde syntes at hverken hende eller nogen i hendes mødregruppe skulle tænke videre over, at det blev med flasken i stedet for babsen, der blev givet mad hjemme hos dem. For mad og freaking mad, og en flaske der bliver givet med god kontakt og nærhed til barnet er sgu præcis ligeså godt som en babs. Ja, der er rigtig mange der ville ønske, at de kunne have ammet deres baby – og ja, der er også dét dér der altid bliver nævnt med nogle specifikke ting, som modermælken åbenbart indeholder – og det er også fint altsammen, men hvis det ikke kunne lade sig gøre med amning af den ene eller anden grund, så er der ikke nogen grund til at rende og slå sig selv i hovedet over det. Det’ sgu da lige meget. Ligesom med alt andet i moderskabet, så er der nogle ting der dur for nogle – og nogle andre der dur for andre. Og om man vikler, giver flaske, giver sut, vugger i søvn eller hva’ fa’n det nu kan være – så er det da perfekt, bare det er gjort med freaking kærlighed. Jeg er ganske overbevist om, at de børn ikke mangler en skid – og så kan det endda være, at deres mødre har kunnet overlade lidt ekstra ansvar til farmanden og selv få en lur eller en tur til frisøren i ny og næ, og Guuuuud hvor jeg under dem det! For selvom min amning har fungeret skidegodt stort set fra start, så er jeg ingenlunde fremmed overfor følelsen af mislykkedes projekter og en smule jalousi overfor dem, som det er lykkedes for. 

For modsat at nogle børn ikke gider babsen, får splittet dem ad eller ikke får helt nok ud af det, så gad Homie slet ikke flasken. Hun havde lynhurtigt vænnet sig til at maden kom fra mine babser, så da vi forsøgte at introducere flasken nægtede hun purre. Inden jeg fødte havde vi store planer om, at vores baby bare skulle tage den flaske, så vi kunne tage ud og være kærester eller lidt småunge i ny og næ – hæhæ, ja det bildte vi os ind dengang. Skægt, hva’? Sådan blev det på ingen måde. Vi forsøgte os med flasken i nogle uger på forskellige måder da Homie var cirka 3 måneder, men det nyttede æk’ en skid. Og fordi det både var besværligt at forberede alle de flasker, der alligevel ikke blev spist – og derudover mildest talt var lidt frustrerende hver dag at blive mindet om, at jeg tydeligvis ikke ville kunne komme til at tage afsted mere end et par timer de næste mange måneder, så gav jeg op. 

Men nu er Inge otte en halv måned – og jeg kommer dæleme ikke særlig meget ud. Hun bliver kun ammet én gang i løbet af dagen, og den amning kan hun sagtens undvære med alt det ma’ hun får hakket ned – men hun bliver ammet inden sengetid og derudover er vi nede på 2 gange i løbet af natten lige nu. Det vil jo så sige, at når klokken slår 19.30, så skal jeg helst være hjemme – og der plejer mine veninde-middage altså ikke at slutte, så dem har der ikke været nogle af i otte en halv måned. Så derfor er jeg igen ret hooked på idéen om, at hun skal lære at tage den flaske – eller modermælkserstatning i kop. Vi er nået frem til den konklusion, at hun ikke er vild med smagen af modermælkserstatning, uanset hvilken slags jeg køber – og den slags kan man jo måske vænne hende fra ved at prøve igen og igen og igen. Så det er jeg sgu begyndt på! Og til det projekt har vi nu fået Senserna’s Milkymeter, der stilles i den fyldte flaske eller kop inden det puttes i mikrobølgeovnen, og så blinker termometeret grønt, når temperaturen er perfekt – og så ved man, at man kan stoppe opvarmningen. På den måde er jeg fri for at bruge lang tid på projektet hver aften, for man får drikkeklar mælk ud af mikrobølgeovnen lynhurtigt og behøver ikke vente på, at det køler ned. At man undgår overophedningen gør desuden, at mælken bevarer alle sine næringsstoffer, og det’ sgu nok meget godt. 

Vi bruger desuden også Milkymeter til de tynde typer af grød, som eksempelvis æblegrød – som vi hælder godt med modermælkserstatning henover, igen for at vænne hende til smagen. Termometeret  har forskellige farver og længde blink, der betyder noget i forhold til temperaturen, så hvis man ved, at ens baby gerne vil have mælken lidt køligere – så kan man bare tage mælken ud, når den blinker på den måde. Og så mærker man bare efter med en dråbe som sædvanligt. 

Jeg ville sgu ønske, at vi havde haft Milkymeter dengang jeg først introducerede flasken for Inge, for vi brugte meget energi på de flasker og alle de mislykkedes forsøg. Nu er hun noget ældre, og det er unægteligt bare sværere at lære en ældgammel hund på hele otte og en halv måned nye tricks … Jeg har bestemt ikke givet op endnu, og det virker dumt at gå ned på udstyr, når det drejer sig om noget, der kan have sådan en stor indvirkning på ens hverdag. Men jeg vidste simpelthen ikke, at der fandtes den slags bitte-små termometre, der bare kunne smides med ind i mikrobølgeovnen og som hurtigt og sikkert kunne vise, hvornår mælken var perfekt. Derudover så kan selv dén hér dummernik finde ud af at bruge den og den er så lille, at jeg bare har den med i pusletasken, når vi eksempelvis er på tur eller overnatter et andet sted end hjemme.  Sensernas Milkymeter kan købes hos Kære Børn eller I kan besøge dem på Facebook. 

Konkurrence

Jeg har forresten fået lov til at udlodde 10 billetter (5×2) til babymessen i Øksnehallen d. 27-28. oktober – hvor man blandt meget meget andet også kan se Milkymeter’et. For at vinde skal du i kommentarfeltet herunder komme med dit bedste flaske-trick, der så forhåbentligt kommer til at du på min baby. Hæhæ. Smart, hva’? 

Fik du nogensinde læst om den første gang, hvor jeg efterspurgte råd til, hvordan jeg kunne få Homie til at tage flaske? 

37 kommentarer til “Amning vs. Flaske + en konkurrence”

 1. Wow misundelse er en grim ting… og yderligere forstår jeg ikke hvorfor man overhovedet skal ytrer dig om noget så fedt og naturligt som amning! Jeg må sige hatten af for de kvinder der ligesom dig har ammet 24/7, for baby lugter sgu den madkasse på mor og vil derfor konstant have mad.

  Jeg er selv ejer af et “flaskebarn”, og tidligere kolik-djævel. Og jeg mættede hende åbenbart ikke, så hun skreg hver hun blev lagt til og hver gang efter 10 minutters kamp og gråd (fra både hende og jeg) faldt mit nyfødte barn i søvn af ren udmattelse efter 15 minutter hvor hun gad spise. Så vi fandt efter 3 uger ud af at den der flaske var pænt dejlig… især nu hvor vi snakker et stk. kolik-djævel, så var det dejligt jeg kunne kaste håndklædet i ringen når farmand kom hjem… og jeg er ikke et sekund i tvivl om vi tog den bedste beslutning der. Hvis jeg ikke havde haft den mulighed for, at være “uafhængig” af mit barn, eller rettere sagt omvendt. Så havde det ærlig talt resulteret i en fødselsdepression her. Det er ret intens med en kolik baby. Men i det hele taget er det sgu benhårdt arbejde med amning, og tager hatten af for dine tusinde opvågninger hver nat. For det er benhårdt! Jeg ville til hver en tid have ammet mit barn hvis det havde været muligt. Men i stedet for at se det negative i det. Så ser jeg det positive! Altså bortset fra min dag går med at vaske 100 flasker op og skolde dem…. lifeee 🤞🏼

  Svar
 2. Whaaaaaat er du nede på TO amninger? Er det tyngdeposens fortjeneste? (Glæder mig SÅ meget til en update omkring den, og hvad du ellers har gjort, for jeg står i præcis samme situation med en baby som bare ligger og nyder fri bar hele natten lang) 🔫

  Svar
 3. Hej Julie Elsebeth

  Tak for et godt indlæg.
  Min bette bebs på 3 måneder er flaskebarn og har altid været det, da amningen overhovedet ikke gik. Det ikke at kunne give bryst, har jeg aldrig været ked af. Jeg har kun tænkt, at gudskelov, findes der modermælkserstatning, så mit barn kan få mad. Jeg har aldrig været flov eller ked af det, når flaskerne skulle findes frem fra pusletasken. derimod har jeg fået den gave, at kunne se min mand give vores søn mad, så han også kunne opleve den nærkontakt et måltid giver. Det er en skam, når mødre ser det som et nederlag, at man ikke kan amme sit barn, for hvis det ikke kan lykkes, er det ikke noget man skal slå sig selv i hovedet over. En god mor sidder ikke i brysterne, og bebs skal nok klare niendeklasses afgangseksamen alligevel <3

  Tak for en god blog og for din altid ærlighed – og søde Inge 🙂

  Angående at hun ikke kan lide modermælkserstatning; Hvis i ikke har prøvet det, så smager Arla Babymælk meget tæt på den “ægte vare”. Den er meget sød i smagen. Kan købes i Rema1000 🙂 vores søn elsker det!

  Svar
 4. Vi købte en sutteflaske fra medela, som er lavet til babyer som får bryst i forvejen. Baby skal nemlig sutte/ kæmpe lidt mere for at få mælken ud så de minder om bryst. Så startede vi med at putte min udpumpede mælk ned i så vores pige vænnede sig til at bruge flasken, så blandede vi MME med min mælk og til sidst var det ren MME. Nu kan hun både få bryst og flaske, hvis brysterne ikke er i nærheden 😉

  Svar
 5. Lige et fuldstændig politisk ukorrekt tip – kom en skefuld nequick i mælken, så drikker ungen flasken. Min søn har mælkeallergi og sku derfor have det der afskyeligt lygtende modermælkserstatning fra apoteket, som han ikke gad at komme i nærheden af. På sygehuset anbefalede de nedquick-tricket, for kakaomælk er bedre end ingen mælk sagde de. Måske homie også overlever på kakaomælk, de gange hvor du skal ud 😉

  Svar
 6. Alfred (7 måneder) blev flaskebarn da han var en måned gammel. I perioder herhjemme nægter han flasken, og så har vi “snydt” ham med først at give vand i en sutteflaske, og så skynde sig at bytte den ud med en flaske med mælk.
  Men de er sgu nogle stædige nogen de små væsner 😅

  Svar
 7. Jeg synes ærlig talt, at det har været forfriskende og inspirende at læse om din amning. Jeg har ikke selv kunnet amme pga. en mildest talt forfærdelig fødsel. Men det gav mig trøst at læse, at selv ammende kvinder, kan have frustrationer, og det fik mig til at indse, at jeg nok har det lidt nemt med et flaskebarn, da jeg kan gå ud og mine bedre halvdel kan tage over, hvis det er nødvendigt!

  Svar
 8. Mit bedste flaske-trick… min søn gider kun have flaske, hvis vi spiller Popsi og Krelle på iPad’en… hov det var vist samtidig en morbekendelse!

  Svar
 9. Jeg kender flere der har haft held med at skrotte aftenamningen til fordel for en “vi-blir-lidt-længere-i-sengen-morgenamning”, det er planen her, så kan mor også komme lidt ud 😄

  Svar
 10. Flaske tricks og flaske tricks? Her blev hun bare ven med Avent flaskerne med anti-kolik hovederne til at starte med 🙂 Hvilket var ret heldigt, for vi havde købt en pakke med 4-5 flasker i, før vi vidste om hun gad dem 🙂 Formen på suttehovederne skulle minde lidt om brystvorten, så om det var det eller fordi jeg havde brugt ammebrik i starten af mit ammeforløb, og der er brikken jo en del større end selve brystvorten, om det er det som jeg har gjort at hun så nemt tog imod flasken, det ved jeg sørme ikke? 🙂 Men jeg føler mig altså overhovedet ikke stødt af du ammer og mit ammeforløb ikke gik som jeg ønskede. Det er fantastisk at følge med i jeres hverdag 🙂

  Svar
 11. Jeg kan sgu godt forstå du blev ked af den bemærkning! Og så lige serveret med en “… og det er vi flere der mener”. Det er jo voksenmobning, og handler overhovedet ikke om hvad eller hvordan du skriver på din blog, men om afsenderens egen følelse af utilstrækkelighed. Voksne mennesker altså…
  Held og lykke med flaske-projektet! Har du prøvet at give hende flasken med din egen mælk i?

  Svar
  • Jeg synes nu på ingen måder at det drejer sig om voksenmobning! Og det tror jeg nu heller ikke at det er hvad JE vil sætte fokus på med opslaget..
   Der sidder sindsygt mange følelser i de bryster og for mig var det en kæmpe sorg at måtte droppe amningen.. jeg har også flere gange fået et stik i hjertet over min egen utilstrækkelighed, når JE har skrevet om mælkebaren og flødemelonerne, men fordi hun heldigvis skriver fantastisk om så mange andre baby relaterede issues har jeg alligevel valgt at følge med! Men jeg kan sagtens forstå den kvinde, som formentlig står i det lige, at hun ikke har lyst til at følge med.. jeg synes at det er så fint at JE nævner dette og jeg synes det er et udtryk for kærlig omsorg.. for vi kæmper alle sammen med noget forskelligt, men alle mødre gør det allerbedste de kan..

   Svar
 12. Mit råd vil være at du pumper ud og giver det på flaske i stedet for MME. Så er du ude over at det er smagen hun ikke kan lide og hvis hun stadig ikke vil tage flasken kan det måske være noget med flasketypen/suttehovdet🤷🏼‍♀️ Hvis jeg vinde skal min veninde havde billetterne – hun venter bare til Marts 😍🤞🏻

  Svar
 13. Mit råd vil være at du pumper ud og giver det på flaske i stedet for MME. Så er du ude over at det er smagen hun ikke kan lide og hvis hun stadig ikke vil tage flasken kan det måske være noget med flasketypen/suttehovdet🤷🏼‍♀️ Hvis jeg vinde skal min veninde havde billetterne – hun venter barn til Marts 😍🤞🏻

  Svar
 14. Det ville da være lækkert at vinde 🙂 kan desværre ikke komme med et godt fif til flaske, da jeg selv ammer min pige på 4,5 måneder 😉 og som dig, så synes jeg også det er sindssygt hårdt! Når hun er 6 måneder, så begynder hun at få mad og det bliver skægt at se hvordan hun takler det 😉

  Og jeg som troede amning ville være dejligt nemt og ikke hårdt! Yeah right! 😉

  Men som det gode ordsprog siger, så sidder en god mor ikke i brysterne – så et opråb til alle mødre, amning eller ej – I gør det pisse godt!

  Tak for en fantastisk blog 🙂

  Svar
 15. Der er mange børn som bliver ammet som har meget svært ved flasken da den på ingen måder minder om brystet. Dvs tuden på flasken er simpelthen for gummiagtig. Det er der imidlertid råd for. Der findes nemlig en sutteflaske som hedder noget så mærkeligt som Lammeøre og den har en meget mere blød tud. Den er oprindelig lavet (som navnet hentyder) til lam, når de skal ha flaske. Sutteflasken kan købes på apoteket, da de har fundet ud af at den altså kan noget hos de brystglade baber. Held og lykke fra en mor der aldrig har brugt andet end de to sødmælks-kanoner.

  Svar
 16. Det er så fjollet når mødre ikke bare kan glæde sig over noget fungerer for andre. Nyd at din amning fungerer og skriv da endelig bare løs om det – vi er nogle der ikke mener andre mødre behøver at skulle kæmpe med en masse bare for selv at få det bedre med hvadend vi kæmper med.. suk.
  Sådan her fik vi vores søn til at tage flasken:
  Først fik han min modermælk i flaske for at lære ham at den flaske sgu er nice nok. Dernæst min mælk blandet halvt op med Arla’s baby & me brikker (synes det er den der smager mindst kemisk). Dernæst kun brik, og senere halv pulver/ halv brik og nu pulver når vi kan og brik når vi er ude. Synes pulveret har en tendens til at smage værre end brikkerne og det synes vores lille fyr også – derfor virkede denne måde for os. Ammer ham stort set kun (ja det fungerer også her – shoot me) men vil have, han kan tage en flaske, hvis han skal passes, eller hans far har ham, mens jeg tager ud og shopper o. lign. 😉
  Og så er mit andet råd at lade være med at gøre flasken til en stor deal. Tror simpelthen vores nægtede den i starten fordi jeg gjorde så meget ud af at være sprudlende og glad og sige nammenam når han skulle spise – det gør jeg jo ikke med amningen og derfor tror jeg han har tænkt det var leg snarere end mad. Men who knows.
  Håber i får succes så du kan få din fritid lidt tilbage ♥️

  Svar
 17. Min datter har heller overhovedet ikke ville tage flaske før nu! (Snart 7 måneder gammel). Vi har prøvet 3 forskellige flasker, givet mme med en sprøjte og drikke af en kop. Intet virkede optimalt. Så besluttede vi os for at vælge én af flaskerne og køre med den. Jeg ska IKKE være hjemme, mælken skal være tempereret og så skal hun være ok sulten. Dét har virket for os! Og jeg ser fandme frem til veninde aftener og små byturer 😅😅👯‍♀️ Samt sove længe eller måske en nat for mig selv 🤞🏻

  Svar
 18. Hvor er det befriende at læse om andre med samme problemstillinger som en selv! Jeg ammer min søn på 4 måneder, men da han er en bette mus skulle han en gang dagligt have noget ekstra mælk, som mine babser ikke kan levere. Det var et værre cirkus at starte på på – en masse forskellige flasker og modermælkserstatnings mærker skulle afprøves. Det havde vi ikke behøvet, hvis bare min svigermor var spurgt til råds noget før (sådan kan man blive klogere). Hun foreslog en halv teske sukker i flasken, da modermælk er lidt sødere end MME. Det var bare det der skulle til – han slugte en hel flaske i første forsøg. På 3 dage fik vi trappet ned på sukkeret og nu drikker han al slags mælk uden bøvl. Om det er “lovligt” at give så bette mennesker sukker, skal jeg ikke gøre mig til dommer over – men det virkede her.

  Svar
 19. Det er ikke så svært hjemme hos os, vi stikker flasken ind og holder for næsen på vores 9 måneders datter… Så sker det helt automatisk. Ha ha…
  Hjemme hos os har vi gjort det til et fast putte-ritual, jeg har heldigvis kunnet amme indtil 8 måneder men nu er det nemmere med flaske 🙂 et lille tip er at stimulere ganen med fingeren for at få gang i suttereflexen 🙂

  Svar
 20. Jeg fuldammer – og det er fa’me en hård tjans når man har en fløde-glad baby! Så når jeg(LÆS: mine mælke-babser) skal have ro i mere en 30 minutter + at jeg måske lige har stirret mig forelsket på et glas vin eller to, så får lillepigen altså en flaske(med udpump ala. Mor-malkeko).
  Og der er 2 måder at give den på:

  1. Far sætter sig i sofaen med bøffen på armen, synger Lars H.U.G sange imens han kigger meget intenst på bebs.

  2. At jeg har hende på armen alt imens jeg udfører den såkaldte “jeg-har-skidt-i-mine-haremsbukser” dansen. Den hvor man går reeeeeeeeeeeti’ langt ned i knæ!

  Ps. Tak for at være en pisse fantastisk og ærlig person som gør det meget lettere at være nybagt førstegangs mor 🙂

  Svar
 21. Nu er jeg en af dem hvor amningen ikke har duet i mere end 4 mdr og jeg kan faktisk godt forstå hende der unfollowede dig. Det tror jeg er svært hvis man ikke selv har siddet i situationen og mærket den store sorg det er ikke at kunne amme, selvom det eneste man har lyst til er at amme sit barn. Jeg har ikke selv unfollowet fordi jeg stadig synes det er hyggeligt at følge med, men jeg kan da selv mærke at det rammer en nerve i mig at høre om mælkebaren – ikke fordi jeg ikke kan unde andre at amme deres barn, men ene og alene fordi jeg savner det helt vildt meget og bare så meget ville ønske det var mig.

  Jeg syntes bare lige at jeg ville give lidt indblik i at det til dels er misundelse, men mest af alt savn og følelsen af utilstrækkelighed der fylder. Og at vi måske I stedet for at skælde en, der var ærlig omkring sine følelser ud, måske kunne være med til at give lidt forståelse og velmenende ord med på vejen – som derudover også er det jeg læser at JE selv gør.

  Mange hilsner fra Christina

  Svar
 22. Har du forsøgt at malke ud og give din egen mælk på flaske? Eller evt at blande din mælk med erstatning? Det virkede i hvert fald herhjeme. Vores lille dreng på 3 måneder kan bestemt heller ikke lide smagen af erstatning.

  Svar
 23. Jeg har desværre ingen tricks i ærmet, da jeg er mommy to be. Om tre en halv måned skal vi være forældre og aming skræmmer mig meget mere end selve fødslen 🙄 Jeg ville ønske jeg havde det anderledes… Derfor har jeg besluttet mig for, at købe et overlevelseskit til hvis nu amningen ikke kommer til ar fungere (flasker og modermælkserstatning), og her ville dette lille termometer passe perfekt ind til kittet 🙏🏼

  Svar
 24. Jeg vil ikke vinde billetter (bor dejligt på Fyn, så der er sku for langt 😛), men jeg vil lige kommenterer at selvom du snakker om dine bryster, så stopper jeg sku ikke med at følge dig. Jeg har næsten ikke mere mælk tilbage i mælkebaren, her 6 måneder efter min søn blev født. Så den lille satan får flaske i løbet af dagen, og bryst om natten, udover de 3 måltider mad han også får. Jeg synes at forskellig erfaringer giver den bedste fakta. Og du kommer med gode emner omkring det med at være mor, og have en baby. Jeg ville ikke ane hvad jeg skulle gøre, hvis min søn blev syg, men det kan jeg så læse på din blog, hvad du har af erfaring, og afprøve de ting 😄 keep up the good work 😛

  Svar
 25. Hej Julie. Øv hvor er jeg ked af at læse den besked, og hvor synes jeg det er ærgerligt at du skal lave et indlæg for at “forsvare” din amning. Jeg har haft det modsat. Det har været rigtig rart at følge én som taler ærligt om amning og som også har ammet op til 25 gange i døgnet! 😅 Jeg synes, at det er VIGTIGT at tale om amning eftersom færre og færre ammer deres børn (hvilket ifølge ammenet skyldes mindre tid på hospitalet og dårligere vejledning i den første tid) derfor synes jeg du er et godt eksempel for gravide og kommende forældre fordi det hele
  Ikke er rosenrødt, og der er så mange bloggere der giver flaske og laver opslag om at “en god Mor sidder ikke i brysterne” og nej selvfølgelig ikke, men når det må råbes højt, hvorfor må en mor der ammer, så ikke også? Vær stolt af din amning, det er hårdt arbejde! Hilsen en mor der stadig ammer sin snart 2 årige til nat 😁👍🏼

  Svar
 26. Hej Julie. Øv hvor er jeg ked af at læse den besked, og hvor synes jeg det er ærgerligt at du skal lave et indlæg for at “forsvare” din amning. Jeg har haft det modsat. Det har været rigtig rart at følge én som taler ærligt om amning og som også har ammet op til 25 gange i døgnet! 😅 Jeg synes, at det er VIGTIGT at tale om amning eftersom færre og færre ammer deres børn (hvilket ifølge ammenet skyldes mindre tid på hospitalet og dårligere vejledning i den første tid) derfor synes jeg du er et godt eksempel for gravide og kommende forældre fordi det hele
  Ikke er rosenrødt, og der er så mange bloggere der givøer flaske og laver opslag om at “en god Mor sidder ikke i brysterne” og nej selvfølgelig mlikke, men når det må råbes højt, hvorfor må en mor der ammer, så ikke også? Vær stolt af din amning, det er hårdt arbejde! Hilsen en mor der stadig ammer sin snart 2 årige til nat 😁👍🏼

  Svar
 27. Jeg kæmpede med at få amningen op og køre. Hold op det var hårdt, men efter en måned så begyndte de gyldne dråber og flyde… Men tænkte da klart min Jose sku begynde på grød fra 4 mdr og væmmes fra, men min unge ikke bare nægter flaske, hun nægter også mad 😥 Nu 7.5 mdr og hun leger stadig med maden – synes det er pis hårdt og lave mad hver dag for bare og se på det blive kastet rundt med rengøring til følge 🙄 Ak de unger, hva ☺️

  Svar
 28. Ja tak!! Endelig er der en Blogger der gider at skrive tingene, som de “freaking” er…
  Jeg kan nogen gange tænke: det er jo ikke sådan du i virkeligheden ville formulere det? Når andre Blogger kommenterer på noget. Om det så er rigtigt eller ej, synes jeg det er så skønt endelig at få noget power og noget fasthed i ordene. Du mener det sgu. Og med rette!
  Vi kvinder skal til at fatte, at alt det vi gør er pragtfuldt – fordi vi gør det bedste vi kan og netop på trods af, at vi ikke gør som alle andre.

  Svar
 29. Ok, du tager det jo rigtig pænt, at folk ikke synes, du skal skrive om dit liv på de punkter, det er bedre end deres, og det er godt gået. Men jeg tillader mig lige at komme med en oprevet kommentar alligevel: Man kan sgu da ikke bede folk om at (eller insinuere at de skal) holde kæft med de ting, de gør bedre/anderledes end én selv, fordi man får mindreværdskomplekser af at læse/høre om det. Det svarer jo til, at jeg skulle bede samtlige mennesker der er pænere end mig om at lade være med poste selfies (dén kamp er desværre tabt!), bede nye studenter, er har fået 12 som afsluttende karakter om ikke skrive det i huen, eller bede samtlige mennesker, der har et federe job end mig, om at lade være med at skrive det i deres LinkedIn-profil, alt sammen fordi min selvtillid var lidt skrøbelig. 🙂

  Svar
 30. Herhjemme varmer vi altid flaske i vandbad (når vi er hjemme).. jeg tænkte først at det var et uhyrligt stort projekt, men det skal jo faktisk ikke være så varmt så det går ret hurtigt og så har jeg ladet en side på det store internet mig fortælle, at flere af de gode ting i modermælken bevares på den måde. Vi har dog ikke forsøgt os med erstatning endnu, så det udtaler jeg mig ikke om!
  Nå, men nogle gange når vores pige (3,5 mdr) skal passes af farmand eller bedsteforældre i et par timer og hun ikke gider flasken, så hjælper det at “der sker noget mere”, eksempelvis satte min far hende i autostolen på gulvet så den kunne gynge frem og tilbage mens han forsøgte og vupti så tog hun flasken og alle andre flasker den aften. Hun skal simpelthen bare lige over den første flaske og helst ved at blive vugget/gynget eller på anden måde vippet samtidig 🙂

  Svar
 31. Jeg har ca. 0 gode tips til flasker, for det er én af de få ting barnet herhjemme godt har gidet acceptere. Men jeg har da behov for at sige at jeg elsker at følge dig og familien. Og jeg elsker at andre end mig har en baby der sover røv elendigt – må man godt elske sådan noget? Nå men, det gør jeg sgu! 😆

  Svar
 32. Vi startede med sutteflaske, men nu er vi næsten på fuld amning blot med natsutteflaske 🍼 Vores datter blev også altid hidsig på sutteflasken, men så skiftede vi flaskesutten til en med flere huller, det hjalp! Flaskesutterne er i størrelse efter alder i måneder 👶🏻💕
  Krydser fingre for projektet 🍀 Og for at vinde billetter til messen 🍀

  Svar
 33. Mit gode flaske tips er en ske 😂 min søn vil bestemt heller ikke tage flaske om det er modermælkserstatning eller mit eget han nægter, så mine forældre skulle passe ham til et i mens jeg var til et bryllup så sad de og gav ham min mælk med ske 😂 men held og lykke med projektet håber det lykkes for jer ☺️🤞🏻

  Svar
 34. Har desværre ingen gode tricks vedr flaske og baby endnu, da vores pige ikke har meldt sin ankomst endnu.. Men vi må se om hun bliver flaske eller “bryst” barn, det må tiden vise.. Så længe hun får mad og bliver mæt og glad, så er/bliver jeg ligeglad med hvordan eller hvor maden bliver “produceret”..
  Men jeg læser og følger dig og din fantastisk blog, og følger med i dine oplevelser, tips og andre gode råd.. Bliv endelig ved med det…
  Men krydser alligevel finger for at vinde 2 billetter, for at have en god undskyldning til at shoppe lidt extra.. . 👶🏼👶🏼👶🏼

  Svar
 35. Mit bedste flasketip er at når baby er over 4 måneder må de få MME direkte fra brikken, men min connaisssur-datter nægtede naturligvis kold mælk, så jeg pakker brikkerne ned under hendes tæer i barnevognen mens vi går og hun sover, så når hun vågner- er de 37 grader og hun lapper dem i sig 🙂

  Svar
 36. Min pige tog fint flasken, og jeg kom ud hele 1 gang inden hun afviste den (endda i SEKUNDET jeg fik sagt til hende ‘hvor er du god til flasken’…..). Sutten smed hun samtidig🙄 man skal ikke komme her og lege voksen når hun er hele 3,5 måned.

  Nå, nu er vi så også begyndt igen (stadig uden held), men vores tricks er indtil videre at det primært er far der giver, vi
  gør det mens hun er glad, og så leger vi lidt med flasken (tager den fra hende og driller). Der kommer hele 2 sekunders vakum en gang imellem.

  … ja, jeg følger i hvert fald med på hele dit flaske-projekt! Mega godt og vigtigt oplæg forresten 🙂 ! Alle mødre er lige som de skal være, og vi gør der så godt 🙂

  Svar

Skriv en kommentar