Arne på bloggen: Far-jokes

Hej allihopa,

Det er Arne her. Så har jeg skisme nok engang skubbet JE ud af sin egen blog og begået et indlæg.

Det handler om humor (eller mangel på samme). Jeg har nemlig lavet en sag om far-jokes.

Alle ved, hvordan det kan løfte stemningen (til det bedre eller det værre, nok mest det værre) når der bliver sluppet en lille joke fri i en anspændt situation. F.eks. hvis en baby har skidt igennem ALT, og man så bare kommer med et lille udbrud a la ‘det er sgu noget lort’… så kan det da et eller andet.

… Men det at fyre en god far-joke af, er ikke bare ligetil. Det er vigtigt, at man konstant er vågen og klar til at gribe enhver mulighed for at fange et guldkorn, så man kan give folk, eller i hvert fald én selv, et smil på læben. Her et par tips til, hvordan man får succes med nogle nemme far-jokes.

Først og fremmest; tjek dine omgivelser. Man kan nemlig finde gode emner overalt.

– Hvis man er på legepladsen kan man være ‘ude med riven’, eller nogen kan være en ‘skovl’, og hvis man først kalder ens partner det, så er man selv ‘på spanden’ … ja, det er klart, at ens jokes ofte vil være lidt på ‘vippen’, men det må man leve med.

– Hvis der er sand, kan du hurtigt fortælle nogle SANDheder, eller noget om SANDsynligheder.

– Hvis der er vand er det VANDvittigt, VANDedannende (blødt D) eller andet. Ja, den sidste er virkelig dårlig, men sådan går det ofte. Det skal jo for hulan gå stærkt.

– Under spisningen ved vi alle, at ‘Det kan ‘ske’ det ‘kniver’ med ‘gaflerne’, men du kan ‘stole’ på, at det ‘ægge’ er den eneste joke man kan finde på ved frokostbordet.

– Den letteste måde at få succes med Sune far-jokes er at finde et sted med får. Under en tur til Færøerne fandt jeg ud af, at der gemmer sig usandsynligt mange fåre-relaterede jokes – og Julie-Elsebeth fandt ud af, at hun ikke gider have mig med til Færøerne længere.

– Især i FÅRåret, hvor de gerne FÅRmerer sig, er der mulighed for mange jokes. Det giver nemlig mulighed for at udvide ens ordFårråd og fyre nogle ekstra LAMme jokes af, uden at der bør være noget ULDent ved det… Det er sgu Mæææhgtigt!

Der findes også mere avancerede former for far-humor, men det gemmer vi til en anden gang.

Her finder man klassikere som ‘nogen tar det tungt, andre tarteletter’, eller gåder som ‘hvad kalder man to kriminelle fynske lamaer – ‘ba’lamaer’! Men det er sgu ikke den slags man hurtigt lister op af hatten.

Nå, jeg håber virkelig, at i derude har nogle gode bud på far-jokes, eller situationerne hvor I eller nogen i kender er kommet med et guldkorn. I så fald skriv dem herunder, så vi alle kan få et lille grin eller i det mindste vende øjne af hinanden.

Og da jeg godt ved, at langt størstedelen som følger med her er kvinder – kan i evt. også få et par gode/dårlige input fra en eventuel bedre halvdel – eller en far.

Du kan læse mere fra Arnes hånd her. 

3 kommentarer til “Arne på bloggen: Far-jokes”

  1. Min far og hans bror spørger altid (som i ALTID) hvorfor det hedder flødeskum – og det er vel at mærke om der er flødeskum på bordet eller ej. Svaret er selvfølgelig, at det er pisket til det…….

    Svar
  2. Hvis man får noget med kokos, kokosmakroner eller drømmekage, kan man spørge, hvad tyrens yndlingsfrugt er. Det er ko’kus 👍

    Svar

Skriv en kommentar