Arne på bloggen: Skal Inge spille tennis?


I ny og næ gør jeg noget så ufornuftigt, som at lade Arne overtage skriveriet her på los bloggos. Han har eksempelvis skrevet om at blive farmand lige her og her skriver han om sin barsel. Det er naturligvis ufornuftigt, fordi en hel del af mit indhold herinde er hygge-svinere af ham, så når jeg låner ham bloggen er det altid med fare for, at han udnytter muligheden for at skyde lidt tilbage. Men det er nok mege’ sundt for mig at få lidt igen – og desuden letter det min arbejdsbyrde, så han får sgu lov i ny og næ. Denne gang spurgte han så godt nok ikke om lov, han kom bare med et indlæg og forlangte, at det blev smidt op. Og han er jo manden i huset, så det blev naturligvis sådan. LOL. Njå, men her kommer det – det handler om en evig diskussion, som Arne og jeg har haft omtrent 300 gange og så sent som i juleferien havde vi den igen … sååå her kommer det.

Skal Inge spille Tennis? Jeg er godt klar over, at det er lidt tidligt at gøre sig den slags tanker. Hun er ikke engang 2, og hun kan ikke engang bære en ketsjer endnu. Og jeg er godt klar over, at det skal Inge nok også selv bestemme, når hun når dertil. Og det kommer hun naturligvis også til. Altså ikke bare fordi det er det rette at gøre som forældre, men også fordi hun allerede er ligeså stædig og bestemmende som sin mor. Hmm… jeg håber i grunden ikke, at JE læser med på sin egen blog, for så er jeg i problemer. Men når man tænker på, hvor mange slåfejl der normalt er i hendes indlæg, så er det vist heller ikke tilfældet. Hæhæ …

Anyways, når jeg nu alligevel tager hul på emnet, så er det fordi, at jeg altså allerede har gjort mig en masse tanker om det på hendes vegne. Det er åndsvagt, men jeg tror sgu ikke, at jeg er den eneste. Måske det især er en fædreting? Må man sige det i disse tider?

Eksempelvis brugte Inge venstre hånd til cirka alt, da hun var mindre. Og det var jeg meget godt tilfreds med! Som sportsudøver vil man nemlig ofte have en konkurrencefordel ved at bruge venstre i hånd i f.eks. håndbold – og så var vejen jo nærmest allerede banet til succes der. Det viste sig så bare, at det vist var en fase. I hvert fald bruger hun nu højre hånd til alt. Og i øvrigt også højre fod. Så jeg så alle de gyldne muligheder blive til støv mellem mine far-hænder. Så nu er hun rent faktisk nødt til at blive ægte god. Pokkers.

Derfor har jeg ofte nævnt for JE, at Inge da skal spille tennis. Her betyder det ikke så meget, hvilken hånd du bruger, og så er det jo nærmest den eneste sportsgren, hvor der er noget som bare minder om ligeløn og derfor skal vi selvfølgelig gå efter at opfostre en ny Wozniacki. 

Julie Elsebeth er ikke enig. Hun synes, at Inge skal gå til en holdsport, så hun kan få en masse oplevelser med andre. En sport, hvor man fejrer sine sejre med andre og deler nederlagene – i stedet for at sikre farmands søde pensions-tilværelse. Hvilket jo virker helt vanvittigt! Hehe …

Både JE og jeg har i øvrigt spillet meget fodbold, så mon ikke det kunne gå den vej. Så håber vi bare, at hun får moderens talent og ikke faderens mangel på samme.

Det skulle dog ikke undre mig, at Inge i stedet kun bliver interesseret i det som er farmands største frygt. Nemlig hest. Så ryger farmands pension i stedet.

Er det kun mig, som allerede har tænkt over barnets fremtidige sport? Og som ser sportslige muligheder i selv den mindste interesse eller evne hos mit barn?

Du kan læse flere af Arnes indlæg her og her

10 kommentarer til “Arne på bloggen: Skal Inge spille tennis?”

 1. Hej Arne-far !
  Bliver simpelthen nød til lige at sige der mindst er én mere i landet som har PRÆCIS samme tanker som dig 😂 Det kunne have været min kæreste som havde skrevet dette indlæg om vores datter på 1 år. Lige fra delen om venstre håndet/benet til fordelen ved at hun bliver tennisspiller 🤷🏼‍♀️
  Så sjovt at læse! 😄

  Svar
 2. Det er en farting – min mand er også lykkelig for at vores søn er venstrehåndet🤷🏻‍♀️ Holdsport vs tennis – I må melde hende til begge dele og se hvad hun finder mest interesse i☺️

  Svar
 3. Det er ikke kun en far ting 🙈

  Elliot startede til håndbold i en alder af 1,5 år. Han ønsker sig brændende en vest, der permanent binder højre arm på ryggen (joke – eller?). Vi forventer i hvert fald at vi opfostre den nye Mikkel Hansen.

  Summa summarum er, at det vildt meget er os begge her hjemme der sparker ham i retningen af håndbold.

  Holdsport for the win ✌🏻

  Svar
 4. Jeg har grint hele vejen gennem det her indlæg! Hjemme hos os snakker vi også meget om, hvilken sport vores datter skal gå til (hun er 2 år. Lillesøster på 6 måneder får fred et par måneder endnu, inden vi debatterer hendes fremtid). Men min mand var også meget ærgerlig over, at vores (ældste) datter ikke var venstrehåndet netop fordi, det ville give en sikker plads i fx håndbold😄 Og så er heste forbudt herhjemme! Det er sgu en alt for dyr sport😆

  Svar
 5. I er squ sjove! Og så er I førstegangsforældre;-) Udover babysvømning og forældre-barn-gymnastik så har forældre kun lille indflydelse på, hvilken sport ens børn kommer til at dyrke (på den lange bane). Selvfølgelig kan man lade være med at præsentere dem for nogle ting, men tro mig deres venners aktivitet vil få afgørende betydning for deres “interesse”.
  Mine startede med redskabs-/springgymnastik (efter forældre-barn), dette blev senere afløst af fodbold. Et år ønskede junior dog ikke at komme i fodboldskole i sommerferien, hvorfor vi måtte finde noget andet. Moderen foreslog optimistjolle, da hun har fortrudt, at hun ikke lærte at sejle som barn. Junior ville dog hellere i “tennis-skole”. Og sådan det blev det. Trekvart år senere spille han på junioreliteniveau, og fodbolden blev droppet. Tennis har givet ham så meget! De lære rigtig meget af, at være “alene på banen”, og det har også givet rigtig mange venskaber, og ikke mindst fantastiske oplevelser til turneringer i udlandet. Han flyttede iøvrigt hjemmefra som 15 årig, boede selv (sammen med en anden tennistosse) i en lejlighed i Aarhus, gik en i eliteidrætsklase i både folkeskolen og i gymnasiet, tog studentereksamen med super højt snit og er nu rejst til Portugal i et intership i hans sabatår. Her spiller han iøvrigt holdkampe for en lokal klub! Dvs. tennis har givet ham rigtig meget. Mennnn det er dyrt, hvis man spiller på eliteniveau/turneringsniveau, og det kræver stor opbakning fra familien. Det er både væsentlig billigere og nemmere med fodbold!

  Svar
 6. Grineren til indsalg og det er super fedt at høre hvad faderen mener om jeres børneopdragelse 🙂 I gør det sgu godt 🙂 vi har selv en datter (snart fire) og vi er en håndbold familien – faren er træner og moren spiller (og jeg er selv venstrehåndet). Vi træner begge hænder (for det er mere guld værd) og vi fryder os ved at hun bruger primært venstre men kan da os bruge højre. Så faren herhjemme klapper i sine hænder. Jeg mener klart at man sagtens kan påvirke sit barns interesse – så Arne klø på!! Påvirk hende – men må være enig med JE at holdsport giver utrolig meget; ikke kun holdsports livet med sejre og nederlag men skam også en masse venner for livet.
  Men igen grineren til indslag – og fedt skrevet.

  Svar
 7. Min datter er 8. Jeg forsøger ihærdigt at påvirke hende til at danse ballet. Og det har da intet at gøre med min egen karriere blev ødelagt af sygdom😅 Og så er det bare mega fedt når veninden (endelig) også gerne vil ballet. Men tror i så ikke veninden vil stoppe til ballet. Og hvad trot I så min datter vil??😡🤣
  Jeg har stadig et halvt år til at presse hende, nå nej, det må man. Ikke. Så da bare “motivere” hende til at ville fortsætte balletten🙄🤣

  Tak for en skøn blog😊

  Svar
 8. Min datter på 3 er venstrehåndet, men viser indtil videre ikke talent for hverken at kaste eller gribe noget som helst, så jeg tænker ikke, at håndbold er oplagt. Den mindste på 15 mdr derimod – hun er godt nok højrehåndet, til gengæld har hun et kast der sidder lige i skabet, hendes alder taget i betragtning

  Svar
 9. Haha – jeg sad og smilede gennem hele det her indlæg. Det er så meget mig det der! Jeg har sågar prøvet at præge min nu 2 årige datter til at bruge Venstre hånd så hun kunne blive enten højre back eller fløj på håndboldlandsholdet 🙈😅 Hun bruger nu primært højre så måske jeg skulle overveje at præsenterer hende for tennis. Tak for tippet 👏🏻😂

  Svar
 10. Jeg bliver bare nødt til at sige; Arne… min søn som netop er fyldt 2 har en mini-yonex tennisketcher som han fint kan svinge rundt med – og han ved godt den er til de runde gule bolde og ikke den hvide med fjer…. Så bare se at komme igang 😉😂😆🤪 (og nej, selvfølgelig skal han ikke tvinges til at spille tennis når han bliver større, men pt er det fint legetøj😊)

  Svar

Skriv en kommentar