At blive mor har forandret min krop

Reklame for Neutral 

At blive mor har gjort freaking meget ved mig. Jeg har eksempelvis lært at træthed ikke nødvendigvis behøver soves væk – man kan også bare rent glemme den ved hele dagen at løbe efter en kravlende baby, der elsker at spise køkkenrulle. Træthed kan også blive en sådan mere konstant faktor, som man bare lærer at leve med. Og leve fint med i øvrigt. Jeg er også forandret på den måde, at al dén dér egoisme, der før var så stor en del af mig ikke længere har plads til udfoldelse. Jeg vil ikke sige, at jeg ikke længere er egoistisk – for det er jeg i aller højeste grad, jeg har bare ikke mulighed for at lade egoismen definere min hverdag. Derfor har jeg omtrent hver dag ondt af mig selv, fordi jeg ikke har tid til at tage et bad eller farve mine øjenbryn – sidstnævnte er i øvrigt nok meget heldigt, for jeg er dæleme dårlig til det, så de bliver gerne mere mørke end de bliver kønne. 

Nå, men det skulle ikke handle om mine grimme øjenbryn. For min krop har virkelig også forandret sig. Og ikke kun fordi der er kommet lidt flere buler og lidt mere løs hud på min krop, som jeg endnu ikke har nosset mig sammen til at forsøge at gøre lidt ved. For da jeg fik min menstruation tilbage cirka syv måneder efter fødslen, fandt jeg ud af, at fødslen eller graviditeten simpelthen også lige har omrokeret et eller andet – så dén dér rutine med at indsætte en Tampax på en bestemt måde, som jeg har indøvet siden 7. klasse kunne jeg godt glemme. Der er en ny vej ind. Eller – altså samme indgang, men nye … lad os kalde det snoninger. I ved hvad jeg mener – og undskyld det mentale billede af mig i en prekær situation. Derudover så har jeg eksempelvis fået hår under armene. “Amen det havde du for Helle, da vel også inden din graviditet?” – nej jeg tror, at mine hårsække under armene var gået i trance i en pre-pubertær tilstand, men det fik gravidtetens hormoner så lige lavet om på. Og fair nok, jeg havde 28 fremragende år uden hår under armene. 

Apropos mine hår-frie armhuler, så svedte jeg heller ikke under armene før graviditeten. Altså jo en smule naturligvis, men jeg kunne let lade være med at tage deodorant på et par dage – og så skete der æk’ en skid ved det. Den går så æk’ længere. Men når man har været vant til, at deodorant var en form for tilvalg og ikke en nødvendighed, så er det faktisk lidt svært at huske det mellem snotnæser og beskidte strømpebukser. Så forholdvis ofte er jeg kommet afsted til en aftale, og halvvejs inde i den ellers hyggelige dag konstateret, at en eller anden på caféen lugtede grimt af sved – og det var ikke nogen af de andre. 

For det giver edderbrandsparkeme sved under armene at holde styr på en baby. I gamle dage kunne jeg godt have lidt ondt af mig selv, hvis jeg havde en stor opvask, der skulle klares eller en ordentligt bunke vasketøj, der skulle ordnes. Nu føles det som det rene svir, hvis jeg kan lukke mig inde på badeværelset og ordne vasketøj. Åh hvilken himmelsk ro. Nå, men derfor render jeg ofte rundt med våde armhuler nu – og den deodorant, som jeg brugte før min graviditet slår simpelthen ikke til længere. Heller ikke hvis jeg påfører den flere gange om dagen.

Tidligere har det kun været roll-on deodoranter, der har været allergimærket – men nu har Neutral også fået et allergimærke på deres nye anti-perspirant som de første i Danmark, så man godt kan bruge et allergivenligt produkt selvom man er mest til spray. Den er naturligvis uden parfume og unødvendige tilsætningsstoffer – og fordi den er uden parfume og helt neutral, jævnfør navnet, så kan den også sagtens bruges af mænd, der heller ikke gider pøses ind i skadelig kemi. Meeeeen, jeg har vist 5 mandlige læsere – så det må I lige selv fortælle jeres mænder, hvis de skal vide det. Men jeg har i hvert fald testet den! 

Jeg har stort set altid brugt roll-on, men jeg synes sgu at det giver en mere effektiv beskyttelse med den her anti-perspirant. Den kan holde én lugtfri i op til 48 timer – og det kan den sgu med mig. Jeg ville teste dens holdbarhed og havde tænkt mig, at jeg aktivt ville lade være med at bade og tage deodorant på på anden dagen – og jeg havde planlagt det, men så glemte jeg det fordi Homie havde en vilderen dag, og jeg havde derfor decideret ikke tid til nogen af delene! Det var først om aftenen, at det gik op for mig, at jeg havde glemt eksperimentet – men alligevel overholdt det. 

Og jeg lugtede ikke. Heller ikke næste morgen. 48 timer er altså lang tid! Især når man spæner rundt hele dagen, konstant skubber en barnevogn eller bærer rundt med en baby på hoften og squater hver gang man skal samle et eller andet op. 

Og jeg er garanteret ikke den, der sveder mest – men 48 timer er sgu da stadig vanvittigt. Især fordi de fleste almindelige mennesker nok ville smide anti-perspirant på hver morgen – og så kan den altså let holde én lugtfri hele dagen og natten. Jeg synes det er virkelig behageligt at bruge en spray, der fordi den ikke indeholder dum kemi slet ikke lugter skarpt. Jeg troede stadig at der ville være en snert af den lidt ubehagelige lugt – men det er der vitterligt ikke. Og det synes jeg er rigtig rart, når man trods alt sprayer det under armene, hvor det unægteligt vil blive optaget gennem huden, hvis der er grimme stoffer i. Det føles vildt at stå og spraye på badeværelset, og så lugter der slet ikke bagefter. HURRA! 

Neutrals anti-perspirant kan købes i Føtex, Bilka, Kvickly, Super Brugsen, Meny og Normal – når du alligevel handler ind. Og tag lige og prøv den, hvis du også har tendens til at lugte lidt ringere, end du lige havde planlagt. 

Fik du i øvrigt læst mine mor-bekendelser? Eller jeres bedste mor-bekendelser? 

2 kommentarer til “At blive mor har forandret min krop”

  1. Dén med sved kan jeg SÅ godt nikke genkende til 😑 Jeg brugte aldrig deo inden graviditet, men hvis jeg glemmer det nu.. ja så kommer jeg hurtigt i tanke om det 🤢😂

    Svar

Skriv en kommentar