Blev jeg lige kaldt en luder?

Nå, men jeg snakkede med BT den anden dag, fordi de gerne ville høre lidt mere om dét dér mor-politi, og om mødre der dømmer hinanden. Du kan læse artiklen her. Den er ikke så skide lang, og jeg sagde en milliard ting i interviewet, som der ikke blev plads til – det var i øvrigt nok heldigt, at der ikke var det, for jeg fik både snakket om tissekoner og udvidede netstrømpebukser. Jeg ville naturligvis hellere have haft en pisse-lang artikel, hvor der virkelig bleve gået i dybden med det pokkers mor-politi, og hvad det medfører, når man bliver dømt på sine valg som mor – men dette var en fremragende appetizer på hele emnet synes jeg. 

Men så blev artiklen bragt, og så skal jeg ellers love for, at der igen skete lidt. Det viser sig nemlig, at mødre ikke er mødre værst – sure, gamle mænd er mødre værst! Nationen.dk-segmentet fik travlt med at kommentere på artiklen – og tiden blev altså æk’ brugt på at slå stavningen op eller bruge unødvendig tid på at sætte kommaer. Til gengæld blev der skrevet en masse pis om både Danica og jeg – og så kan I jo så få lov til at gætte på, om jeg har tænkt mig bare at affinde mig med det, eller om jeg har tænkt mig at svare de klaphatte igen. 

Svar: Jeg har god tid i dag, så de får sgu alle sammen et hjerteligt svar <3 Jeg har streget navn og ansigt over, men det er jo frit tilgængeligt på Facebook, hvor de har slået det op. 

 

Jeg er helt enig med denne gut. Tidspunktet som jeg plejer at vælge er når min baby er sulten. Og stedet jeg vælger er der, hvor jeg er, når hun bliver sulten.

 

Hende her rammer hovedet på sømmet, muligvis for første gang i sit liv – men det var desværre mit søm. Der er intet seksuelt over at give sit barn mad, og det bliver der forhåbentligt da heller aldrig noget seksuelt ved. Og ja, jeg kan forstå, at det åbenbart er forvirrende for nogle få mænd, at man kan se et sæt bryster, men at man åbenbart ikke bare må hoppe hen og motor-boat’e dem – men den diskussion blev vist taget godt og grundigt under “Me-too-kampagnen”. Hun kommer vidt omkring i det lille opslag, og med mine manglende kompetencer ud i naturvidenskab, så vil jeg undlade at svare på, hvad der sker med menneskeheden generelt.

 

Blev jeg lige kaldt en luder? Nu går jeg virkelig meget ind for at lytte til fagpersoner, og ham her ligner umiddelbart én med en årelang tilknytning til den faggruppe, så han burde jo kunne kende én, når han så én. Men lige denne gang tog han desværre fejl.

 

Jeg tror ikke, at der skal så meget til at gøre ham her liderlig. Jeg kan forstå, at han godt kan lide meloner – men hvad med sådan nogle, der mere er formet lidt som amerikanske pandekager?

 

Jeg ved ikke, om Maren Malkeko er mig eller Danica med sin brystpumpe – men jeg ved, at man ikke behøver se det som en selvfølge, at man vil modtage grimme kommentarer, når man deler, at man giver sit barn mad – noget der vel udfylder omtrent 40% af ens døgn, når man har en nyfødt. Tænk sig, hvis man kunne regne med, at folk respekterede det frie valg.

 

Jeg har lyst til bare at henlede til min ovenstående kommentar – men vi tager den da bare lige igen. Min Instagramprofil skildrer mit liv, og når man har en nyfødt, så er det at give dem mad cirka 40% af ens liv. Derudover så ser jeg absolut intet hverken seksuelt eller videre privat ved situationen, hvor jeg giver mit barn mad. Personligt foretrækker jeg at finde et hjørne eller lignende, hvis jeg skal amme i offentligtheden, fordi jeg helst vil undgå at støde sarte sjæle, men mest så hun bedre kan koncentrere sig – men hvis man sidder bedre i den stol i midten af caféen, så er det helt fucking i orden med mig!

 

Nu er det åbenbart blevet muslimernes skyld, at danske mænd, der så åbenlyst stemmer på Dansk Folkeparti bliver krænkede over noget så naturligt som amning. Logikken er til at overse.

Nja. Men én ting, som jeg generelt respekterer, det er de gængse stavemåder og måder at opbygge en sætning på – det går jeg meget op i. Ps. Jeg behøver ikke dén dér dame-respekt, som han åbenbart kan give til folk.

 

Altså, jeg fik ikke lov til selv at lave artiklen – så havde den slet ikke været skrevet i så pænt sprog, og ordene “klaphat” og “halvhjerne” havde været brugt betydeligt mere. Billederne findes på min Instagram-profil – som det vist bliver nævnt 5 gange i artiklen.

 

Det gode gamle frie valg. Jeg kunne aldrig finde på at gå til Gokart – men jeg accepterer fuldstændig, at nogen synes, at det er perfekt for dem. Og når jeg kan mærke en uvilje mod noget så naturligt som at amme, så kommer jeg til at smide mofo mange billeder op af det.

 

Det skulle forbydes at hjælpe sine forældre med at opsætte en Facebook-konto, hvis de tydeligvis ikke er gamle nok til at administrere det.

Fik du læst om de ting, som folk skal stoppe med at sige til gravide? 

Eller hvad med mit første møde med mor-politiet? 

24 kommentarer til “Blev jeg lige kaldt en luder?”

 1. Jeg synes det er synd det endte med at handle om amning. Jeg synes mom shaming er mange andre ting. Jeg oplever det især ifb med, at min søn ikke vil sove i barnevogn, vil ikke tage sut og sover de fleste lure i viklen. Det er åbenbart min egen skyld det hele! Og efterfølgende har vi fundet ud af, at han er ørebarn, så jeg VAR faktisk bare en mor der fulgte hans behov.

  Og dem der kommenterer derinde, er de ikke i bund og grund bare mærkelige når de har tod til at sidde på bt og kommentere 🤣

  Svar
 2. Det er jo vildt det der. Jeg får lyst til at gemme mig væk med min 6 uger gamle babyer og ikke besvæge mig udenfor men bare amme i sofaen foran fjerneren!!!

  Svar
 3. Årh, jeg synes bare du er så mofo fantastisk 😘 hilsen en anden førstegangsmor (til, ligesom dig, en lille pige på 4 måneder ❤️)

  Svar
 4. Og JEG får lyst til at føde mit barn lige om lidt (hvilket heldigvis allerede er planen) og hive mine små amerikanske pandekager frem fra skjorten og give hende mad hende alle mulige steder ved siden af Julie Elsebeth. Fandme nej om hr. og fru. en-hjernecelle skal have nogen som helst indflydelse på om babyerne skal have dækket deres aller mest basale behov her og nu. Hvor er det seriøst nogle sølle kommentarer og udtalelser, men det støtter jo bare op om den fordom man eventuelt kunne have omkring folk med den slags holdninger 😂🙈

  Svar
 5. Du er så sej! Er også førstegangsmor til en pige på 5 mdr. og kan kende det hele 100%! Det, der er så sjovt med de mænd, der kommenterer er, at de aldrig vil være seje nok til at gå med et barn i maven og leverer det til verden = de fatter ikke en ski’ af hvad de taler om🤪❤️

  Svar
 6. Hatten af for dig! Og Danica selvfølgelig! Intet andet end kærlighed her fra. Det handler jo ikke om, at man bare vil frem med de patter, NEJ! Det handler om det mest naturlige i verden, nemlig at give sit barn mad! Omend det er ved brystet eller flasken, ja og det kan jo kræve at man pumper ud! Og det er der åbenbart mange der er fordømmende overfor, så fuck ja! Hvor er i seje, at I sætter fokus på det!

  Svar
 7. Jeg elsker din blog (og din fantastiske skrivestil) og det er et vigtigt emne. Og helt enig i, at kommentarerne er helt af helved til og på ingen måder gennemtænkt, eller der er formentlig ikke tænkt noget som helst. Men, hvis man skal kommentere på andre menneskers snæversyn og håbløsheder, så skal man nok lige holde igen med f.eks “ligner umiddelbart én med en årelang tilknytning til den faggruppe”. En mega vigtig debat om mor-politiet risikere at dø i mudderkastning. Det ville være så ærligt! 🙂
  Bliv ved med de gode inputs og sjåååwe indlæg, og du ammer bare Homie for fylderhammer imens <3

  Svar
  • Hej Caroline!
   Jeg er helt enig i pointen, at mudderkastning som udgangspunkt er en dårlig ide.
   Dog må der også findes en øvre grænse for, hvordan/hvor længe man skal finde sig i, at andre mennesker udtaler sig fuldstændig utilstedeligt om en. Fx har den virkelig skønne Miriam, fra http://miriamsblok.dk/ – fornyligt opgivet altid at svare pænt og konstruktivt på alskens grimme henvendelser, hvilket jeg faktisk synes er a-okay. Debatten om mor-politiet bliver jo ikke mindre vigtig, at at man (i dette tilfælde Julie) når sin grænse for, hvad man vil finde sig i på internettet, fra vildt fremmede mennesker.

   Svar
 8. Det er så let at have en mening bag skærmen 🙄
  Elsker sku dine svar – fra en mor til en anden💪🏻✌🏻

  Svar
 9. Hatten af for at du midt i dit nybagte morliv orker at kommentere på alle de umodne kommentarer. Jeg elsker du er så naturlig omkring det hele.
  PS: Du og din skønne homie er superfede at følge❤️
  Hilsen en nybagt ammende mor😊

  Svar
 10. Tak for et godt grin (endnu engang!!). Du er simpelthen genial og jeg er VILD med dine svar! Jeg synes generelt du er for cool – bare fortsæt, du gør det godt! 🙂

  Svar
 11. OMFG. “Anonymiserede kommentator”, du er hel fin, men hvorfor skal du egentlig begå dig på internettet, når du kun bidrager med at være en fordomsfuld gammel, umoden ost, der gør livet lidt mindre nice for dine omgivelser? Meld dig lige ind i Bowl’n’fun i stedet for, dit uoplyste skvat.

  Svar
 12. Om du som kvinde har lyst til at amme offentligt og have billeder af det på Instagram og samtidig føler dig mega godt tilpas er kun modigt og naturligt og perfekt – så længe det passer dig og dit barn. Alle jer andre som tydeligvis mangler viden og empati og “ lidt” respekt for menneskeligheden og det at være kvinde og moder – ja i må enten tage noter af denne skønne kvinde eller forblive dumme.

  Svar
 13. Hold nu kæft, hvor burde mange gå en tur til lægen og få tjekket deres lille mås, for hold nu kæft, hvor har de ondt i den!! Du er en sej kvinde og Gud hvor jeg respektere dig… hvis folk fik lidt mere spænende indhold i deres liv, fremfor at række ned på andre, vil verden blive et bedre sted. Samt er internettet jo så nemt, at hvis man ikke bryder sig om det man læser, kan man jo heldigvis swipe væk eller unfollow, fremfor at begynde at blive modbydelige! Keep going Julie! Du er skide sej ❤️

  Svar
 14. Jeg synes at du er pisse sej og modig!! Hatten af for dig Julie! Bliv ved med at stå ved, hvilken fantastisk mor du er!

  Svar
 15. Hatten af for alle dine fantastiske billeder! Er ikke enig i noget af det de skriver, så fortsæt endelig (det mest naturlige der er), og så må de jo have ondt i røven!
  Fantastik insta og blog!

  Svar
 16. Pinligt, bare pinligt… At man kan være så ubehagelig men samtidig også uretfærdig, de bliver vel klogere en dag 🙄
  At amme er vel egentlig næsten det samme som at give grød, same thing ish?? Du er skide sej og hold altid fast i dig og den du er, uanset hvilke idioter som tillader sig at være på den måde!

  Svar
 17. Du er fantastisk!
  De kommentarer og de holdninger, der tilkendegives, de er dybt rystende … Jeg fatter det æk´ 😂😳
  Du skal ikke finde dig i noget som helst, du er vildt smuk, utrolig sjov og beskriver motherhood, som det er i virkeligheden #nofilter!
  Det er så befriende at læse dine indlæg og mega skønt at se ALLE dine billeder❤️
  Det er satme ikke til at forstå, at vi lever i 2018 – med alle de dumsmarte kommentar fra både mænd og kvinder 😒
  Namasté fra en medsøster, som elsker sit yngel (på nu 12 år), men som tydeligt husker tiden med baby, og at alt ikke er så lyserødt, for det er benhårdt arbejde at være en servicestation 24/7❤️

  Svar

Skriv en kommentar