De mest vanvittige ting, man åbenbart skal eje, når man får en baby

Det er den der forbandede næse-ting

Vi er ved at være i mål med alle vores baby-indkøb. Når jeg siger vi, så hentyder jeg naturligvis til mig selv og fælles-kortet. Arne har nogle sjove arbejdstider, der efterlader mig som græsenke i ret mange dage af gangen, derfor fik han til sin egen store fortrydelse på et tidspunkt sagt “Du bruger jo bare fælleskortet til at købe alt det tøj og alle de ting, som du synes, at vi skal have til babyen”. Det var en helt igennem skæg uge, hvor jeg gik bananas med online-shopping med vanvittig god samvittighed – Anders græd meget indvendigt i den samme periode.

Nå, men inden jeg gik igang med alle indkøbene, så var jeg ret sikker på, at det bare handlede om at finde de fedeste babymøbler, tøj og lidt plejeprodukter. Og nå ja, de ting skal man naturligvis også have, men det viser sig, at der er en hel del andre ting, der ifølge alle baby-listerne på Hestenet.dk også er absolut nødvendige.

Man kan naturligvis vente til efter fødslen og så tage ud og købe de freaky ting efterhånden som behovet opstår – det gjorde jeg bare ikke, jeg købte hele lortet! Så jeg har lige samlet en liste med vanvittige ting, som vi nu er de mindre stolte indehavere af.

Baby-neglesaks. Det står på alle de forbandede online-lister. Jeg går ud fra, at der er nogle producenter af neglesakse, der har tænkt “jamen hvis vi kalder det her for en baby-neglesaks, så er det underforstået, at alle gode, fornuftige forældre bør eje en. Så lader vi bare være med at fortælle til nogen, at baby-negle er ligesom almindelige negle – bare mindre.” Jeg ved ikke, hvad der gør en neglesaks til babyer speciel; måske er babynegle rent faktisk helt specielle – eller også så har den en eller anden sikkerhedsmekanisme, der gør det umuligt for rystende, førstegangsforældre at klippe hul i deres nyerhvervede børn.

Enormt store underbukser. Jeg har virkelig sat pris på store underbukser (sådan virkelig store) det sidste stykke tid. Homie i maven er sunket længere ned og derfor fylder hun nu også lige i trussekanten, og gør det umuligt for mig, at sno mig ned i mine gamle underbukser. Men de store efterfødsels-trusser stod på listerne og var allerede indkøbt, så jeg kunne heldigvis bare tyvstarte med at bruge dem. Arne er en heldig mand.

Baby-hovedpude. Ja for baby skal jo ligge godt, ikke? SNYDT. Jeg havde smidt dyne og hovedpude i den online indkøbskurv, inden min søster kiggede forskrækket på mig og fortalte, at babyer jo naturligvis ikke må bruge hovedpude. Jeg slog efterfølgende op på Google hvorfor, men det var simpelthen for kedeligt til, at mit hoved har husket på det – så jeg aner ikke hvorfor. Min søster lovede bare at sige til, når det om flere år er på tide at finde en kedelig og flad hovedpude til homie.

Creme til revnede brystvorter. Det er ikke, fordi jeg ikke kan se nødvendigheden af det her punkt – jeg synes bare det er lidt øfferen at bruge moneter på noget, der så tydeligvis ikke bliver en rar oplevelse. Jeg håber, at den fungerer forebyggende.

Suge-snot-ting. Den her ting fik jeg af min søster til mit baby-shower. Jeg pakkede op og sad så og svingede med et lille instrument, som jeg ikke anede, hvad man skulle bruge til. Det kunne hun da heldigvis forklare; det viser sig nemlig, at det er ok-svært at pudse næse på babyer, hvis de bliver forkølede, fordi de ikke rigtig puster, når man siger “PUST”. Så i stedet stikker man et rør op i deres små næsebor … og suger. Bonus-info: man kan tilsyneladende få en model, hvor man bruger en lille pumpe istedet, men den skulle ikke du helt ligeså godt. Umiddelbart tænker jeg dog, at jeg godt ville kunne leve med et mindre funktionelt stykke værktøj, hvis det gjorde mig fri for at suge snot ud af mit barn.

Bleer – altså til dig selv. Jeg har været online og købe nogle såkaldte hospitals-trusser, der i virkeligheden bare er en netunderbuks med indbygget ble i. Det bliver skægt.

10 forskellige slags sutter. Babyer er nogle kræsne typer, der kan beslutte sig for ikke at gide bruge sut, hvis man ikke har den rigtige slags. Derfor har vi allerede inden babys ankomst en hel kurv fyldt med forskellige sutter, så vi kan se, hvilke vores pige gider lege med. Vi starter naturligvis ved de pæne, økologiske, naturgummi-sutter ligesom alle jer andre – og så bevæger vi os langsomt hen mod de frygteligt grimme, pink og blomstrede slags. Fordelen ved de mange sutter er, at vi øjensynligt også kan finde en model, der passer til både mor og far, og kan trøste os når vi ikke har fået søvn i flere døgn.

Du kan læse mange flere af mine graviditetsbetragtninger herinde – blandt andet historien om dengang vi lavede en baby i Zika-land eller De 11 ting, som jeg skal nå, inden jeg bliver nogens mor. 

Husk at efterlade en helvedes masse kritik eller forslag til, hvad I gerne vil have mig til at skrive om – og følg mig da lige til højre, så du ikke går glip af noget.

10 kommentarer til “De mest vanvittige ting, man åbenbart skal eje, når man får en baby”

 1. Hejsa 😋
  Fed blog…
  Har ikke været med så længe, du skriver Arne og så efterfølgende Anders græd lidt – Er Anders jeres bankmand?

  Svar
  • Årh, sorry – min kæreste hedder Anders – jeg kalder ham bare altid Arne 😀 Det gør alle hans venner også

   Svar
 2. Hej Julie-E,

  Tak for dine underholdende skriblerier. Jeg læser hver og én, og på trods af at jeg ikke troede, at jeg var til babyer eller bloggere, giver du mig lyst til begge dele… Min kæreste er ikke imponeret.

  Hvis jeg skal supplere de venlige ord med en omgang efterkritik, kunne jeg godt tænke mig nogle flere billeder. Jeg vil gerne både se sutterne, de store underbukser og baby-neglesaksen.

  De bedste hilsner
  Den arbejdsløse journalist

  Svar
  • Hahaha, årh de stakkels kærester – de må finde sig i meget fra os :p. Årh supergodt, at du skriver det! Det vil jeg helt sikkert huske 😀

   Svar
 3. irriterende type som kommer ind fra højre og bare lige vil nævne, de der net trusser og kæmpe bind dem har de jo MASSERE af på hospitalet når man har født. og når man i forvejen har en ALT for stor taske (med alt for meget ligegyldigt tøj til sig selv, baby og ting man tror er livsnødvendige når man lige har født) med, der kan sagtens falde ting ned i den inden man skal hjem! 😬😂 hilsen hende der har et lager fra hospitalet! 🙈

  Svar
  • Haha, der er flere, der har foreslået mig at tyvstjæle dem – og hvis I ikke er for fine til det, så er jeg eddermame heller ikke :p. Jeg tager en tom taske med til hospitals-guf :p

   Svar
 4. Man må ikke bruge de der skide babysnotsugere! Mor-politiet og sundhedsplejersken kom alvorligt efter mig efter jeg havde voldbrugt den en god måneds tid. Den irriterer slimhinderne unaturligt eller sådan noget. Saltvandsdråber burde gøre tricket👌🏽

  Svar
  • Nå for Søren, det er jeg godt nok ked af at høre :p. Saltvand lyder også mere behageligt for både baby og jeg!

   Svar
 5. Til snottet/stoppet baby-næse er nogle dråber brystmælk på en ske det bedste. Mælk skulle desuden også være godt til øjenbetændelse. Aka brystmælk er gulddråber.
  Et godt råd er desuden en form for olie til at rengøre numsen (som forebygger rødme og derfor undgår av og zinkcreme). Vi bruger Olivy fra apoteket.
  Desuden kan man få alverdens startpakkerfra fakta, Rema, Coop osv med sutter, bleer, legetøj og andet spændende.

  Svar
  • det er skægt, at der er flere, der har nævnt den brystmælk, det må jeg lige huske, når det bliver aktuelt :D. Ja jeg har hentet de tusinde babypakker, og der er også helt fyldt op på olie og cremer og alt muligt andet gejl – de klarede bare ikke lige at komme på listen, fordi de ikke var så vanvittige ting 😀

   Svar

Skriv en kommentar