De mor-egenskaber, som jeg endnu ikke har tillært mig

 

Jeg ejer en baby – så nu kan jeg jo så fornemme, at det er min opgave, at homie kommer til at vokse op i ordentlige omgivelser. Når jeg kigger rundt i min omgangskreds, så er der ikke andet end seje og dygtige mødre med styr på alt dét dér voksen-pis. Jeg er helt med, når det kommer til at elske hende ud over alle grænser, og jeg er ret sikker på, at jeg ville kunne hoppe tre meter op i luften, hvis jeg skulle redde hende ned fra et lidt for højt klatretræ. Men hva’ fa’n gør man, hvis man stadig ikke har fået tillært sig nogle af dé dér magiske ting, som det virker til at mødre bare kan?

Altid at kunne få plads til det sidste i opvaskemaskinen
Gennem min opvækst er jeg ofte kommet hen til en propfyldt opvaskemaskine og kunne konstatere, at der ikke var plads til så meget som en kniv mere. Men så har min mor lige sagt “njaaa, men lad os nu lige se”, og så har hun spillet en alvorlig omgang hverdags-Tetris – og BANG så var der pludselig plads til to gryder og fem tallerkener. Den evne venter jeg stadig på indfinder sig hos mig.

At lade være med at bande
Altså jeg er da godt klar over, at nogen mødre bander – men æk’ min mor. Engang smadrede hun en loftslampe med en boxmadras – det udløste ingenting. Så smadrede hun dens makker med den samme boxmadras – og det var så den ene gang, jeg har hørt et bandeord fra hendes læber. Hun valgte forresten ordet “pis”. Nå men min pointe var egentligt også, at det måske bare ikke virker sådan ægte voksen-seriøst at rende rundt og kaste om sig med “fuck” og “eddermame” med uendelig let hånd – som jeg gør. Det skal jeg lige arbejde på.

At lægge tøj pænt sammen
Når min seje mor lægger tøj sammen, så folder man det næsten ud med pressefolder. Det er på alle måder en luksus-oplevelse. Når jeg derimod lægger tøj sammen, så uanset hvor uendeligt umage jeg gør mig, så er der altid et ærme eller et frækt bukseben, der har sneget sig et forkert sted hen, og så kan man få lov til at gå ud i livet og være “business” på den ene halvdel af kroppen og Russel Brand på den anden. Og når jeg nu alligevel har gang i lægge-tøj-sammen-snakken – hvordan fa’n får min mor et sammenlagt stræklagen til at være 4 centimeter i højden, når det absolut mindste jeg har været ned på har været 23 – og det var kun fordi jeg satte mig på det.

 

Indtil videre er homies tøj heldigvis så småt, at det ikke kan krølle
Indtil videre er homies tøj heldigvis så småt, at det ikke kan krølle

 

At huske fødselsdage og mærkedage
Min søster er to et halvt år ældre end mig, og omtrent fire gange sejere – også som mor. Vi kan sidde henover en omgang Matadormix, der ikke har tænkt sig at implodere og forsvinde af sig selv, og så kan hun pludselig sige “Er det d. 16 september? Jamen så har Sven Erik og Eva da bryllupsdag!”. Det er jo sådan en mor, der kan sende sit barn afsted i vuggeren og lige huske dem på at sige tillykke med fødselsdagen til vikaren Amanda fra Blå-stue.

Fik du læst mit seneste indlæg, om de 6 ting, som mit liv er for kort til?


At have styr på madplanen og indkøbslisten

Vi har ikke nogen madplan. Vi har ikke engang en indkøbsliste. Til gengæld har jeg en overudviklet evne til at få lyst til alt, hvad jeg ser i SuperBrugsen og så bare købe hele skidtet. Jeg tænker ikke umiddelbart, at det er så smart at stå med et par unger i supermarkedet hver eneste dag og så spørge “Nå, hvad skal vi lave til aftensmad?”. Desuden så kommer homie jo til, når hun engang kan tale – og dermed plage, at komme løbende med hænderne fulde af Petit Danone og Knoppers og skrige “JEG VIL HA’ DEM HEEEEER!” og så må jeg sige “Kan du så lægge dem tilbage med det samme! Jeg har allerede taget det.”

At holde orden i mit klædeskab
Så er vi tilbage i tøj-genren. Mit klædeskab er et omend ligeså stort rod som mit hoved. Arne er heller ikke for fed ud i den her disciplin, og jeg kan derfor godt frygte, at homie er et meget ordentligt barn, der kommer til at banke på ind til vores soveværelse fredag eftermiddag og sige “Ja, I ved godt, at der ikke er noget Disney Show før I har fået lagt alt tøjet sammen og puttet det pænt på plads.”

 

Hvis du vil læse mere fra min hånd, så kan eksempelvis kaste dig over historien om, hvordan vi lavede en baby eller mine 6 erfaringer fra en nytårsaften som gravid. 

Husk at efterlade en helvedes masse kritik eller forslag til, hvad I gerne vil have mig til at skrive om – for så finder vi jo ud af det.

21 kommentarer til “De mor-egenskaber, som jeg endnu ikke har tillært mig”

 1. Jeg kan bestik/service-tetris til perfektion – helt uden at have avlet endnu. Pisse god evne, når man arbejder på bosted. Og når man lige kan pakke opvaskeren efter maden, således at man “kan nå et få et par ting i morgen” inden man cykler på aftenvagt – så er det nemlig ens kæreste, der står til at tømme den, når han får fri… *indsæt selv valgfri engle eller djævle-smiley*

  – A

  Svar
 2. Åh hvor kan jeg nikke genkendende både til det med at lægge tøj sammen og holde orden i klædeskabet. Heldigvis har jeg en kæreste der er ualmindelig god til begge dele – og sjovt nok skal der altid lægges tøj sammen når bebs er sulten 🙈

  Svar
 3. Jeg har en pige på snart tre år og en lille ny pige på en måned og jeg har stadig ikke lært at man ikke må bande😅 Min datter har flere gange sagt mor for pokker når hun bliver sur på mig og vil sætte mig på plads😅 så det går nok. Det med tøj, kan jeg sagtens nikke genkendende til og en lille krøl tager vi ikke skade af ✌🏼 Men virkelig godt indlæg, det fik mig til at grine og nikke genkendende flere gange🙌🏻

  Svar
  • Haha, godt at der er flere som mig 😂💪🏽 Så kan man godt være en ægte mor alligevel 😂💪🏽

   Svar
 4. Kære julie-elsebeth. Jeg er så vild med din blog, og selvom jeg endnu ikke er mor, er jeg fast læser af dine indlæg om Inge. Jeg har et forslag til et blogindlæg🙈😜 jeg tænker meget selv på, hvordan ens krop ændrer sig fra før man er gravid til efter man har født, på det fysiske plan. Også hvordan det har ændret dit og Anders’ forhold på godt og ondt. Du ved, generelt bare en sammenligning af livet før baby og så efter baby 😍 ..Det ved jeg at mange af os ikke-mødre bla. bekymrer os om😊😊 kh

  Svar
  • Skidegod idé, det vil jeg da helt sikkert forsøge at få skrevet lidt om 😃 pissefedt at du byder ind og følger med ❤️

   Svar
 5. Super godt indlæg..😂😂😂
  Lige det med at handle.. Emilie vil altid helst handle med mig, for jeg har også allerede kommet knoppers og andre lækkerheder ned i kurven inden hun når hen til hylden ☺️

  Svar
 6. Et indlæg om fordomme ift. mødre – holder de skik eller ej?! Og hvilke fordomme havde/har du selv ift. mødre🙈

  Svar
 7. Hej Julie-Elsebeth, tak for dine skide sjove skriv – jeg elsker simpelthen at læse med! Jeg er selv mor til en dreng på 9mdr og har lige været igennem de måneder du har for hånden nu. Og hvor kan jeg bare genkende det hele! 🙌🏻
  Mit forslag til fremtidige skriv kunne være noget mere ift. hvordan dit og Anders’ forhold har ændret sig efter i er blevet forældre? Og evt noget mere om det hersens “hvad kan man tillade sig/hvad må og må man. Ikke som mor/nogens forældre” kontra før man fik børn (apropo det med at bande)

  Svar
  • Vildt god idé! Det vil jeg helt sikkert prøve at se, om jeg ikke kan få skrevet lidt om 😃 tusinde tak for dit indspark – og for at du følger med!!

   Svar
 8. Nå prøver lige igen, kom til at gå ud af bloggen, lige da jeg havde skrevet kommentaren, men i hvert fald:
  Jeg ville blot skrive, for at minde dig om, hvor fantastisk god, du er til det her skriveri!✏️
  Jeg har lige siddet og læst alle de andre kommentarer, og hvor er det dog fantastisk at se, at jeg er enig med dem alle!
  Du er en fantastisk blogger, og jeg elsker at følge med i dit og din lille hyggelige families liv!😆
  Uden pis, så går jeg faktisk altid herind, hvis det har været en øv-dag, for så er der garanti, for at jeg begynder at grine!
  Men ja, jeg ville som sagt blot fortælle dig, hvor fantastisk du er!

  Svar
  • Årh, det er eddermame en god omgang ros! Tusinde tak ❤️ Jeg er så glad for, at der er nogle, der gider læse med! En milliard gange tak for det 😃

   Svar
 9. Haha, et godt indlæg. Jeg er i dag 30+0, og jeg er noget spændt på, hvordan det bliver at komme ud på den anden side, da jeg er et temmelig ustruktureret rodehoved, der meget meget sjældent laver mad. Heldigvis er min mand skarp til opvaskemaskine-tetris, så lige der skal vi nok klare os 😊

  Svar
 10. Nu er jeg ikke blog-typen. Men faldt over dig på Instagram. Du dukkede op i et hav af babyspam og det skyldes jo nok at stort set hele min verden også kun handler om Emily Ynwa – eller pattesutteren, som hun kaldes i daglig tale her hjemme 😀
  Du skal bare vide at jeg virkelig elsker dine indlæg! Mor her griner så voldsomt at pattesutteren forstyrres i hendes 1 prioritet (læs bryst). Der er dage, hvor det virkelig redder mit humør.
  Jeg ser frem til endnu flere grineflip og nyder din ærlighed!!! 😁

  Svar

Skriv en kommentar