Den mest cremede spaghetti carbonara i kommunen

Njå gutter, jeg kom til at blære mig med på Instagram, at min spaghetti carbonara er legendarisk. Det er selvfølgelig aldrig fedt at være vidne til den slags storhedsvanvid … men I får mig sgu ikke til at trække det tilbage – den spaghetti carbonara er vanvittig!

For de få uindviede, der eventuelt ikke skulle have kastet sig frådende over spaghetti carbonara endnu, så kan jeg afsløre, at det grundlæggende er en pastaret med fløde, bacon, parmasan og æg – ja, det fås ikke rigtigt bedre end det. Der er vist i øvrigt noget med, at der på ægte italiensk manér ikke skal flø’e i – men den hopper jeg så ikke lige med på, lad os kalde det en fordansket udgave! Jeg putter i øvrigt meget fløde i – sådan er jeg, og jeg nægter at forsvare det!

Njå, men derudover så stammer navnet vist fra det italienske ord for kul “carbone – her er det de mange små peber-stykker i retten, der henvises til. Så rigeligt peber!

Jeg bed, at rigtig mange sværger til tyk bacon, men jeg kan altså godt bare lide den helt almindelige både i tern og skiver – så den kører jeg sgu med. Og det behøver altså heller ikke være friskrevet parmasan – det bliver lækset alligevel! 

Det er en piss’-nem og hurtig ret at lave – så vi tyer tit til den på de dage, hvor vi gerne vil nøjes med 20 minutter i køkkenet.

Jeg har aldrig skrevet opskriften ned før, men jeg har finpudset det seneste årti – så jeg kan love jer for, at opskriften sidder på rygraden.


Spaghetti carbonara til 4 personer

Du skal bruge:

2 løg

2 pakker bacontern

1 pakke bacon i skiver

1 spsk smør

100 gram parmasan

1/2 liter piskefløde

1 1/2 tsk salt

Godt med peber

3 æg

400 gram bucatini – spaghetti med hul i midten, men almindelig spaghetti er også super

Sådan laver du din spaghetti carbonara

Start med at sætte din spaghetti over og kog den med masser vand al dente.

Smid baconskiverne på en bageplade med bagepapir på, og steg dem ved 200 grader varmluft, til de er lækre og sprøde.

Mens spaghettien koger svitser du dine bacontern i en stor gryde (der skal også være plads til den kogte spaghetti senere). Når baconen er let stegt, tilføjer du dine to fint hakkede løg og svitser det sammen, til løgene er gennemsigtige. Tilføj 1 spsk smør og svits lidt videre.

Skru ned for varmen og tilføj din parmasan, og lad det smelte sammen med bacon og løg. Derefter hælder du piskefløden i og lader den tyknes stille og roligt. Sovsen skal ikke blive for tyk, men skal stadig kunne hænge lidt ved spaghettien.

Når din spaghetti er al dente hældes den over i sovsen og det hele røres sammen. Derefter slår du de tre æg ud i retten, og rører det rundt sammen – stadig ved svag varme. Efter et minut er din spaghetti carbonara færdig, og du knækker dine stegte baconskiver ud i stykker og pynter på toppen med den.


Og så det ellers bare med at smovse løs jo!

Fik du set min opskrift på den mest svampede chokoladekage i kommunen?

2 kommentarer til “Den mest cremede spaghetti carbonara i kommunen”

  1. Nej nej nej ikke fløde???? det er en forkert udgave. Det er æg, parmesan og pastavandet der gør den cremet

    Svar

Skriv en kommentar