Jeg har Googlet “svampet chokoladekage” i omegnen af 30 gange. Og bevares, flere af dem har været gode – men de har sgu altid gerne måtte være liiiiige en tak mere svampede til den her chokolade-gris. Men så for en måned siden lavede min mor lige henslængt en chokoladekage en onsdag aften, som hun havde fået opskriften på, fra en forælder i den børnehave, hvor hun arbejder. Og for Helle, hvor er den lækker – til gengæld så er den så piss’-let at lave, at du ikke engang kan blære dig med dine seje køkkenevner bagefter. Den er så let at lave, at der decideret ikke er nogen fremgangsmetode.
“Lille spejl på væggen dér – hvilken er den bedste chokoladekage i verden her?”
“Det’ mofo dén hér!”
Ingredienser til en mellem bradepande:
6 spsk mørk kakao
2 æg
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
2 tsk vaniliesukker
1/2 tsk salt
300 gram sukker
250 gram mel
2,5 dl vand
2 dl creme fraiche 18%
150 gram smør
Smelt smøret og pisk det sammen med resten af ingredienserne i fuldstændig ligegyldig rækkefølge.
Bag i cirka 35 minutter ved 170 grader – ikke varmluft. Den skal selvfølgelig ikke være flydende, men den må gerne hænge godt fast i gaflen, når du tjekker, om den er færdig.
Glasuren eller frostingen kan være hvad som helst. Her har jeg bare taget flormelis, kakao og blandet op med stærk kaffe og smidt på, da kagen var afkølet. Og så pyntet med kaffe-popcorn!
BAAAAM, så har du den bedste chokoladekage nogensinde – og den holder sig sagsusme svampet for evigt, så du behøver ikke græde salte tårer, hvis I ikke når at få spist den på de første to dage.

Hvis du vil læse nogle af mine betragtninger, så hop endelig ombord. Du kan for eksempel læse mine komplet ligegyldige graviditets-gener, den udførlige liste med grunde til, at jeg slet ikke er klar til at blive nogens mor – eller se min fødselsplan. Og hey, følg os lige helt oppe i højre hjørne, homie.
18 kommentarer til “Den mest svampede chokoladekage i kommunen”
G.E.N.I.A.L.T!! 👌🏼 Kæft den glæder jeg mig til at prøve… har ledt i 100 år efter en godt opskrift, så den har noget at levet op til 😄
Fidusen er at google “snasket” chokoladekage i stedet for svampet. Så bliver du ledt ind på Skøn Snasket Chokoladekage = VERDENS BEDSTE.
2,5 dk vand? Er det 2,5 dl vand eller skal vi igang med dansk vand?
Haha, find dl-målet frem istedet for danskvand 😂👌🏽
Er det rå chokolade eller smeltet?
Hvordan lager man kaffe-popcorn? Det tror jeg altså ikke man har i Norge! 😂
Hvor stor er den bøtte creme fraise? Er det 1/2 L ? 🙂
Ja lige præcis 😃 skulle jeg nok lige have skrevet! 😂
Er det en 1/4 eller 1/2 liter creme fraiche der skal i kagen? Så du først har skrevet 1/2 som svar på en kommentar, og en 1/4 i selve opskriften. Nu har jeg puttet en 1/2 liter i, håber sgi ikke det hele er ødelagt nu😳
Altså det er ikke i liter – men i bøtte. Så det jeg egentligt har skrevet er 1/4 – og nogle gange smider jeg så mere i, det er sikkert derfor jeg har svaret 1/2 bøtte. Så jeg plejer at have mellem 1,5 dk og 2,5 dl 🙂 ment tror ku ikke, at den bliver ødelagt af mere creme fraise 👌🏽😊
En hurtig opskrift på de famøse kaffepopcorn? ☕️
Hvor meget er en 1/4 bøtte cremefraiche?
Tak! Endelig! En virkelig god, svampet og lækker chokoladekage! 😍
Jeg tilføjede en stor håndfuld grofthakkede pekan nødder og det blev den absolut ikke dårligere af! ❤️
Tak for at dele opskriften. 👍
Takket være dig, har jeg kun Googlet ‘svampet chokoladekage’ én gang! Næsten to, faktisk, for så kom jeg på afveje og skulle lige læse om en der hed Arne og efter sokke-galleriet havde jeg næsten glemt alt om svampe-kage <3
Lækkert med en ræddi svampet choko-kage. En kvart bøtte creme fraiche – hvor mange gram er der i din?
Uhhhh tak… men nu til det helt serioso spørgsmål…. hvordan laver man kaffe popcorn??? Lyder som noget jeg IKKE kan leve uden…
Kan den fryses?
Den mest fantastiske chokolade – kage . Bagt mange , men den er uden tvivl den bedste .
Tusind tak for en god oh mega nem opskrift ????