Der’ nyt på arbejdsfronten

Midt i al dét hér kæmpe roderi omkring at skulle finde en eller anden måde at få passet vores barn på, så har jeg helt glemt at fortælle, at der er sket noget piss’-godt jo. Er det æk’ et charmerende træk kun at huske på de dårlige ting? Det skal jeg vist lige arbejde lidt på. 

Nå, men jeg er jo altså startet på arbejde igen efter min barsel, og jeg elsker mit arbejde. Jeg arbejder som journalist og webredaktør på magasinet I FORM – og det er dygtige mennesker, fucking skægge kollegaer og et felt der virkelig interesserer mig. Men jeg syntes, at det var hårdt at komme tilbage efter barsel, for det betød nu engang bare, at meget af den tid som jeg tidligere havde med Inge bare forsvandt. I stedet er det Arne, der er hjemme og tager sig af affodring, bleer, baby-salmesang og daglige gåture – og hvor nederen det end lyder med de hverdagsopgaver, så var jeg latterligt jaloux fra første dag. Uanset hvor hårdt det var at være på barsel, og hvor mange dage jeg bare talte timer ned til at der kom nogen hjem og kunne hjælpe mig – så elskede jeg barslen. Når man er på barsel kan man have bar røv i stuen hele dagen, hvis man har lyst – og det har man jo.  Og man kan fokusere fuldstændig på at lære sit barn at sige “muuuh” eller “gok gok” eller hvad man nu lige synes, at dagens lektie skal være. Og det kunne jeg virkelig godt lide. 

Derudover så blev det aldrig krævet af mig, at jeg gad tage et bad eller have mit hår på andre måder end en alvorlig barsels-knold – og det var sgu bare rart. Ikke nødvendigvis særlig pænt – men rart var det satme. Og lige på dét område, der tror jeg alligvel at folkene på mit arbejde sætter pris på, at jeg lige skruede lidt op for både den personlig hygiejne og indsatsen omkring mit udseende, da jeg kom tilbage på arbejde – og lad os være ærlige, Arne blev nok heller ikke rasende over, at tiden med graviditetsunderbukser og det samme sæt nattøj dag ud og dag ind er forbi. Godt at vi skal have flere børn, så jeg igen kan opleve glæden ved at ville skide på sit udseende. 

Njå, men for at vende tilbage til mit arbejde, så spurgte jeg allerede på min anden dag tilbage på arbejde, om der var mulighed for at gå ned på deltid, så jeg kunne få mit liv med baby, arbejde og blog til at hænge nogenlunde realistisk sammen. Som mange nok har erfaret, så er det langt fra alle arbejdspladser, at der bliver taget ski’e-godt imod idéen om deltid. Men endnu engang viste mit arbejde, at det bare er et fedt sted – for jeg har sgu fået lov til at komme ned på 32,5 time inklusive frokostpausen. Det betyder at jeg kan gå en time tidligere hver dag – så jeg kan komme hjem og ligge på sofaen. Hæhæ. Vittighed. Jeg skal bare hente mit barn og have handlet ind til spaghetti med kø’sovs ligesom alle jer andre. 

Grunden til, at det virkelig har været en byrde, der er blevet løftet fra mine skuldre, at jeg fik mulighed for at gå på deltid er jo også, at Arnes arbejdstider bare er lidt fjollede. Han arbejder ofte 3-4 dage i streg og de dage er arbejdsdagene i Odense og omkring 13 timer lange, så han kan rent teknisk ikke nå hjem, og derfor er jeg alene eksempelvis 4 døgn i streg. Og hvis jeg skulle arbejde fuldtid, så ville det blive nogle rigtig lange dage i institution for min Homie, og hvis det på nogen måde kunne undgås ville jeg gerne det.

Nå, men summa summarum så er jeg nu allerede kommet på deltid. Og jeg elsker det. Jeg møder tidligt ind, for Inge er jo en frisk ung dame, der alligevel står freaking tidligt op, og så kan jeg ligeså godt komme afsted, så jeg kan komme tidligt hjem og smide bukserne og bygge klods-tårne og kaste med bolde med Homie. HURRA!

Så bare kald mig Deltids-Dorthe fra nu af!

Hop lige over og læs mig svare på, hvorfor jeg smider amme-billeder på Instagram. 

6 kommentarer til “Der’ nyt på arbejdsfronten”

  1. Jeg elsker, når folk elsker barsel.

    Jeg synes at barsel var fucking awesome, og synes virkelig også at det var hårdt at komme tilbage. Hver morgen, når jeg så folk med barnevogn tænkte jeg “NYD DET for fanden!”

    Nu står jeg selv for, at skulle igang med runde to (termin om fem dage), og er virkelig spændt på hvordan barsel med en 2,5-årig på holdet bliver… Er sikker på, at det også nok skal blive fedt!

    Svar

Skriv en kommentar