Er Inge nu et øre-barn?


Inge har været syg de seneste dage. Mere syg end vi nogensinde har oplevet hende før. Hun er vitterligt ikke gået to skridt hverken søndag eller mandag, enten er hun blev båret rundt – ellers har hun ligget ned og slappet af og halvsovet.

Hun har ikke været meget ked af det, hun har bare været helt ødelagt af træthed. Det har nok i høj grad skyldtes, at hun stort set ikke har sovet om natten, fordi hun er vågnet cirka 30 gange. Hver gang har hun sat sig op og givet sig lidt, men ikke decideret været ked af det eller grædt. At hun satte sig meget op fik os naturligvis til igen at tænke på de freaking ører – og mere specifikt den forbandede mellemørebetændelse, som vi efterhånden har stiftet bekendtskab med af flere omgange.

I går var vi så til læge, og ganske rigtigt så var der tale om endnu en omgang af det pis. Jeg tror, at det er fjerde omgang nu, og jeg begynder at tænke, at der nok er tale om andet end tilfældigheder. Jeg var selv ørebarn, og har fået min fair andel af penicillin i den forbindelse – er det nu det, som Inge også skal betegnes som? Ørebarn, altså. I hvert fald fik vi endnu en omgang penicillin til hende, men i og med hun fik den seneste omgang d. 19 september, så synes jeg, at der er tale om alt for meget penicillin til en meget lille krop. Jeg bryder mig sgu ikke om det.

Så nu vil vi gerne have hende en tur til ørelæge, så vi forhåbentligt kan få lidt mere at vide om, hvorfor hun rammes så ofte – om der reelt er tale om decideret mellemørebetændelse, om der skal overvejes dræn – om mælk skal skæres ud af vores kost eller nogle helt andre muligheder. Lige nu kunne de sælge mig silke-sokker til 2200,- stykket, hvis jeg følte, at der var en chance for, at de kunne få Inge til at slippe for den konstante mellemørebetændelse. Jeg håber nu alligevel, at der er en bedre løsning end det.

I dag har Arne passet hende derhjemme, og selvom hun allerede har det langt bedre og de har hygget sig med blandt andet at besøge Arnes nære torske-slægtninge ude på Den Blå Planet, så har det sgu gjort lidt ondt i min mor-mavse at være væk fra hende, når hun er dårligt tilpas.

Heldigvis får vi en lang forlænget weekend i denne uge, så den skal vi så blandt andet bruge på virkelig at have meget hue på, spise penicillin, koge legetøj, skære ned på sutteforbruget og vaske hænder. Og findes der i virkeligheden en bedre måde at bruge en mini-ferie på. Nå jo. Det er rigtigt. Det gør der.

Sidder der nogle mødre derude med erfaring med ørelæger? Kan man bare ringe til en, og er der en, som du kan anbefale? Nogen med erfaringer omkring at skære mælkeprodukter fra og dets effekt på små børne-ører – ja jeg er godt klar over, at der intet videnskabeligt evidens er for det, men det er jeg sådan set ligeglad med, hvis det virker? Der har oplevet noget specifikt omkring væske i ørerne? Eller som har en mening omkring dræn? Jeg er sgu på godt gammeldags udebane, og selvom vi naturligvis kommer til at spørge en læge eller flere til råds, så synes jeg godt nok, at det ville være rart at høre lidt erfaringer derudover.

Buhuuuu, hvor er det nederen, at børn skal være syge i ny og næ. Øv.

Hop også ind og læs Arnes og mit fælles indlæg, hvor vi hver især nævner den ene ting, der irriterer os mest ved den anden netop nu.

73 kommentarer til “Er Inge nu et øre-barn?”

 1. Lille pus ❤️ Mine tvillinge piger er ørebørn og hr dræn, jeg bor godt nok i Esbjerg men man ringer bare til en ørelæge og får en tid, pres lidt på ellers er de ikke altid så fleksible, husk altid at nævn alle de gange hun har haft betændelse da det kan fremskyde processen i forhold til evt. Dræn. Efter vi fik dræn fik jeg 2 meget gladere piger, og de har stort set ikke været forkølet i 1 år nu, det er alti den tid de har haft dræn 🙂

  Svar
 2. Min datter er ligeså gammel som Inge. Hun har det meste af dette år haft væske på ørene og haft feber næsten hver uge. Til sidst prøvede vi at skære ‘drikke’ mælk fra og så Zoneterapi. En måned senere var vi til ørelægen igen og der var ingen væske at se og feberturene er meget aftagende 😊 Vores ørelæge er super, men det er i Roskilde.

  Svar
 3. Må man skrive dig en direkte besked med en ørelæge man så absolut ikke kan anbefale eller vil du kun have de gode anbefalinger? 😊

  Svar
 4. Hej,
  Begge mine børn har været øre børn som små. Min yngste har fået lagt dræn to gange, min ældste en enkelt gang. Begge gange har det hjulpet og det er bare med at komme afsted til ørelæge, for de vil ofte gerne se ørerne an i nogle måneder, inden de evt vil lægge dræn.
  Hvis det fortsætter og de skal have penicillin så mange gange, så ville jeg langt hellere få lagt dræn 👍🏼

  God bedring med Inge 🙂

  Svar
 5. Min datter er ørebarn. Hun fik konstateret mellemørsbetændelse da hun var et par måneder gammel. Og der gik aldrig mere et er par måneder, inden hun fik det igen og igen. Vi fik en henvisning til ørelægen og der blev hurtig besluttet at hun skulle ha dræn. Hun var ca 2 år på det tidspunkt. Siden har hun fået lagt dræn omkring 5 gange. Jeg hader når de lægger masken på hende næse, hendes skrig og at skulle sidde og vente på den anden side af væggen. Det har dog aldrig taget mere en 10 minutter og så var jeg igen genforenet med hende. Det har gjort en kæmpe forskel på hende, at hun i sin tid startede med at få lagt dræn. Desværre har hendes mange betændelser haft betydning for hendes balance og hendes sprog. I dag er hun 5 år og har ikke haft dræn i over et år, vi er dog regelmæssig til tjek hos ørelægen.
  Mit råd er helt klart at få en tid ved ørelægen.
  I dag har min datter en talepædagog der hjælper hende, men havde jeg vidst hvilke udfordringer og konsekvenser mellemørsbetændelser kan have, så havde jeg helt klart gjort endnu mere for at styrke hendes sprog.

  Svar
 6. Min datter sov elendigt om natten og fik simpelthen den ene mellemørsbetændelse efter den anden, jeg ringede til en ørelæge og fik en tid. Rigtig nok var min stakkels datters øre fyldt med væske, intet at sige til at hun vågnede 8 x om natten. Hun fik dræn igår + endnu en mellemørsbetændelse, men hold nu op en forskel på min datter! For første gang sov hun 7 timer i streg i nat og idag har hun været mere rolig end hun nogensinde har været! Hurra ❤️ lyt til din mavefornemmelse, det gjorde jeg.

  Svar
 7. Vi er meget glade for ørelæge Michelle Nielsen i Hvidovre. Du skal bare ringe direkte til en (mange for det er svært at få tid) ørelæge, det kræver ikke egen læge. Når først I er klienter kommer man hurtigt til ved nye tilfælde. Vores datter har dræn, de hjalp lidt ift hendes smerter, samt at betændelsen nu løber ud hver gang. Hun har dog stadig ofte mellemørebetændelse, med de dumme nætter og smerter, hvor der løber utrolig meget væske, blod osv ud af drænene. Tror vi på de sidste 2 år har været igennem 19 omgange. Her gør penicilin ikke den store forskel, de første 3 døgn er altid værst, så vi smertedækker med Panodil. Held og lykke og hvor bliver det dog rart når de små øregange vokser sig større. Knus fra et øre-barns mor.

  Svar
 8. Min datter havde mellemørebetændelse 5 gange inden for 6 måneder. Hun fik lagt dræn og det er det bedste vi har gjort for hende. Del et faldt ud af sig selv efter 3 måneder og der har ikke været noget siden overhovedet.

  Svar
 9. Vores dreng fik også flere gange mellemørebetændelse. Og vi fik lagt dræn på ham ved ørelægen. Det har vi været så glade for. Han var dog en af den der lige skulle vende sig til de dræn. Det var ikke bare et mirakel som mange skriver om. At barnet som som en sten fra første døgn. Axel skulle lige finde ud af at det ikke gjorde ondt længe når han vågnede om natten. Kort sagt, vi vil klart anbefale dræn.

  Svar
  • Hvor langt tid gik der med tilvænningen? Her er vi 2 uger efter dræn og mærker ingen forskel på antallet af opvågninger. Heldigvis mindre smerte.

   Svar
 10. Vi fik anbefalet ved første mellemøre betændelse at bruge earvarn sugetabletter af apoteket. Vi nåede aldrig at se effekt og fik lagt dræn på min søn. Oftest går ørelæger med til dette efter 3 sammenhængende måneder med mellemørebetændelse.

  Svar
 11. Ring endelig til en ørelæge, man kan bare ringe direkte.
  Ofte er det nok at få dråber til ørene, og på den måde kan man undgå al for meget penicillin.

  Altid altid altid ørelægen, almindelig praktiserende læger er i min optik ikke gode nok til ører..

  Og dræn har virkelig reddet mange nattesøvne herhjemme, hvis hun bliver ved med at være så ramt, er det altså en god ting..
  God bedring til den lille mus 😊

  Svar
 12. Jeg har haft et ørebarn eller hvornår er man egentligt det? Definitionen er svær, men min datter har fået lagt dræn, da hun var 1 år gammel grundet væske på ørerne. I dag er hun 1,5 og det er det bedste, der er sket for hende. Jeg ved, at én i min mødregruppe døjede meget med mellemørebetændelse og tog kontakt til en ørelæge for at få hende tjekket. Hun fik derefter også lagt dræn, fordi hun havde så meget mellemørebetændelse. Nu bor jeg ikke i København, men jeg tror bare, du kan ringe til en ørelæge og få en tid. Fortæl dem din historie og insister på, at der sker noget. Det blev jeg selv rådet til og det hjalp. De skal ikke have ondt eller være syge. Gå langt udenom egen læge. De kan ikke undersøge ørerne så godt som ørelægen kan. Nå, det var mine råd. Brug dem eller kyl dem ud til højre ☺️

  Svar
 13. Vi havde ingen succes med at fjerne mælke produkterne, men hun endte med drøn da hun var halvandet år, da hun bare var hårdt ramt meget tit. Hun har endda haft så vanvittig ondt at hun fik noget smertestillende på recept frem for flydende panodil, som slet ikke kunne smerte dække hende. Desværre får de stadig mellemørebetændelse selvom de har dræn, så det er ikke nødvendigvis en mirakelkur, men det hjalp på intervallet. Vi ringede til en ørelæge i Randers og fik heldigvis hurtig tid til undersøgelse og derfra tid til dræn.

  Svar
 14. Man behøver ikke henvisning for at komme til ørelæge – heldigvis!
  Vores siger at huen ikke hjælper – det er et virus/bakterie spørgsmål, og den slags kan som bekendt være svære at komme til livs når man har et vuggestuebarn!
  Vores datter fik dræn i juni og har ikke haft mellemørebetændelse siden!! Hun blev dryppet forebyggende da hun badede i pool på vores ferie, men eller bader hun lystigt i både badekar og svømmehal uden hensyn ( udover at vi prøver at undgå sæbe i hendes øre ).
  Det med mælken tror jeg personligt ikke på…

  Svar
 15. I vores tilfælde hjalp det ikke at fjerne mælken. Min søn fik ved ørerlæge i Borgergade 20 konstateret væske på ørerne og fik efterfølgende lagt dræb det virker. Den ørerlæge vi var hos var så kompetent og dygtig og meget god til børn. Rigtig mange sværger til Lars sebbesen som ligger i rådhusstræde han er også dygtig. Man ringer bare til dem man behøver ingen henvisning men der er ofte ret lang vente tid så det hjælper at være lidt emsig😉 i mellemtiden ved jeg at flere har gavn af zoneterapi, der er nogle som kommer hjem til en og gør det. Knus fra en mor til et ører barn.

  Svar
 16. Min søn på 2 år har også haft MØB mange gange 👎🏼 Man ringer bare til en ørelæge og får en tid. Vi er glade for vores på Frederiksberg Allé.
  Men så sent som i sidste uge var jeg på apoteket for at hente penicillin på apoteket mod MØB. Og der var der en sød ekspedient, der fortalte mig om Earvärn som vist skulle forebygge både halsbetændelse og MØB. Vi har ikke prøvet endnu, men det er da værd at overveje 🤷🏻‍♀️ God bedring til Inge!

  Svar
 17. Man kan altid ringe til øre-næse-halslæger og øjenlæger og bestille en tid uden henvisning. (“lægerne, der starter med ø, ønsker ikke henvisning”, er min huskeregel).
  Udover at det er godt at få dræn, hvis man døjer med mellemørebetændelse, så er det også vigtigt for børns sprog, at de ikke går rundt med væske på ørene (nedsat hørelse).

  Svar
 18. Da min søn var helt lille (under 1 år), fik han problemer med væske på ørerne. Af ørelægen fik vi at vide, at han skulle have dræn, men jeg forsøgte med en dygtig zoneterapeut. Det gik væk nærmest med det samme og har aldrig været der siden. Så hvis I er til zoneterapi kan jeg varmt anbefale at give det et forsøg ❤️

  Svar
 19. Elsker din pen! Læser din sjove blog mens jeg sidder i min hyggekrog med et lille glas og et endnu mindre (en lille løgn – det var faktisk ret stort) stykke chokolade, mens jeg lytter til brændeovnens knitren. Det kan ikke blive en bedre tirsdag aften 😘 PS! Jeg kan overhovedet ikke spejle mig i øre-problemet. Ældste arvingen fik dog dræn – da han var omkring 1 år – for 18 år siden – men jeg huske ikke, at vi havde de store “øre-problemer”. Måske var problemet bare ikke stor nok til at få en plads i rækken af dårlige erindringer.

  Svar
 20. Hvor er det synd for din datter, at hun har været så hårdt ramt med mellemørebetændelse. Min datter har også haft øreproblemer i en periode, og jeg vil sige, at dræn gjorde en kæmpe forskel for os. Vi blev desuden anbefalet at bruge saltvandsdråber i næsen ved forkølelse, fordi det kunne virke forebyggende i forhold til væskedannelse, og det synes jeg også hjalp. Ja og så er uld/silkeundertøj som inderste tøjlag også bare guld værd for at undgå de slemme forkølelser, som kan medføre væske. I forhold til det du skriver om begrænsning af sut, så søger mange ørebørn sutten meget, når de har ondt, fordi den simpelthen kan udligne trykket og derved lindre øresmerterne, så det er måske synd at begrænse den, når hun har ondt. Min egen datter søgte i hvert fald sin sut meget inden hun fik dræn, og vi lod hende nok også have den lige rigeligt. Hun blev langt mindre afhængig af den, da drænene var i og trykket var stabilt (eller hvad man nu siger). Håber I får en tid ved ørelægen hurtigt 🙂

  Svar
 21. Min lillesøster (der er 13 år imellem os, så har altid været meget inde over også) led også meget af møb og andre øreproblemer som lille, vi tænkte hun “blot” havde arvet sin fars smalle øregange og derfor måske var ekstra udsat. Men efter flere andre symptomer, der tydede på mælkeallergi skar min mor alt mælk (selv mælkepulver og andet man kan glemme/overse) fra i hendes kost. Det viste sig at virke – fordi hun er allergisk/stærkt intolerant – selvom hun fx aldrig har slået ud på diverse allergitests. Som lille pige var det så slemt at selv en aftørret kniv, der havde været brugt til almindelig smør og efterfølgende blev brugt til hendes kunne give snotnæse, maveproblemer, ondt i ørene, etc. Men den dag idag (hun er 12) kan hun tåle mælk i mad, hvis det er blevet varmet op til over 70-80 grader.
  Jeg har selv været ørebarn og haft mange problemer som lille (jeg er 26) og både jeg og min søster har været glade for ørelægen inde ved torvehallerne, på Linnésgade 🙂
  God bedring til lille Inge og håber I får opklaret hvad der er galt!

  Svar
 22. Vores datter havde to omgange med mellemørebetændelse indenfor én måned. Da vi var ved vagtlægen anden gang, anbefalede han at jeg fik fat i en ørelæge, for han sys det var lidt voldsomt med alt den mellemørebetændelse. Jeg kontaktede Tingsgaard i Slagelse som er den ørelæge i byen med de bedste anbefalinger og længste venteliste. Jeg sagde blot at vagtlægen opfordrede til at hun blev tjekket hurtigst muligt grundet gentagne mellemørebetændelser. De er rigtig gode og kan klart anbefales. Hun havde dog flotte ører og vi slap for dræn. Vi blev anbefalet at dryppe næsen med saltvandsdråber morgen og aften i de perioder hvor hun er forkølet, for at snottet kan flyde hele tiden i stedet for at sætte sig fast. Jeg gav hende også BioStrath. Der er ingen evidens for at det virker, men placebo kan jo også et eller andet. Generelt skal du ikke tilbyde mælk når hun er forkølet, da det indeholder et protein der hedder kasein som gør snottet mere sejt og svært for hende at hoste frit.

  Svar
 23. Vores ældste datter døjede også med gentagne mellemørebetændelser. Her udelukkede vi mælk og brugte zoneterapi og kiropraktor og undgik på den måde dræn. Især kiropraktor havde en hurtig og virkelig god effekt. Googlede mig frem til flere med gode erfaringer med kiropraktik og ører.

  Svar
 24. Hejsa.
  Jeg har to ørebørn, jep begge mine tvillinger på lidt over 2 år. Den ene mere ramt af MØB end den anden, her startede det allerede som væske på ørerne da de var ca 8 måneder. Urolige nætter, uendeligt meget gråd, og ved det mindste sygdom sætte det sig på ørerne. Her har dræn været løsningen, den ene har fået lagt 1 gang og den anden 2 gange, da det røg ud. MØB er blevet mindsket meget, men ved snot sætter det sig stadig på ørerne specielt ved den ene tvilling. Min sp har sagt ( og det står selvfølgelig for hendes regning ) at det hele nok skal lysne og blive bedre, når de når 3-4 års alderen – så vi er halvvejs herhjemme 🤞🏼 Men som sagt, dræn har været vores redningsmand, det er blevet bedre siden de fik dem 🤗 God bedring med Inge 🤧

  Svar
 25. Min datter havde mellenørebetændelse 6 gange på 2 mdr da hun var omkring 1 år. Ørelægen sagde at år de er så små og har det så mange gange, er det eneste rigtige at lægge dræn. Ikke kun pga sygdom men også i forhold til væske og sprogudvikling! Drænene hjalp helt perfekt!
  Vi har gået hos Anna Tomczyk Aarup i Lyngby, som jeg varmt kan anbefale når det handler om børn.
  Mht med at bestille tid, så kan der godt være laaaanh ventetid, som i fx 10-12 uger – medmindre, at du smører liiiidt tykt på med hvor meget det påvirker havde 😏

  Svar
 26. 4 møb’er som 1,5-årig, så vil jeg sige, at man er ørebarn.
  Begge mine var det også, den ene fik lagt dræn 1 gang og den anden 3 gange.
  Afsted til en ørelæge med jer, og jeg kan på det varmeste anbefale Steffen Ørntoft i Hvidovre. Han er fantastisk til børn!! Begge mine har glade og fri hoppet i stolen hos ham frivilligt.

  Svar
 27. Af de ialt fire gange min søn på nu 1,5 har haft mellemørebetændelse fik han kun penicillin 1 gang og kun fordi han ikke var fyldt 1 år endnu. Argumentet fra vores læge var at penicillinen kun er bevist at virke på under 10 % af de der modtager behandlingen. Og jo mere penicillin jo mere immune bliver de. Vi har fået lagt dræn og det har hjulpet. (Dog ikke på søvnen, der er han stadig en natteravn- dog en glad en af slagsen ;-))

  Svar
 28. Min datter på 20 måneder havde væske på øret. Jeg var ved læge med hende flere gange – de sagde hun fejler intet. Til sidst tog jeg til ørelæge da jeg havde en sikker fornemmelse på at noget var galt. Hun havde MEGET væske i begge øre😥. Fik pincilin men det kom igen og igen samt halsbetændelse. Ørelægen tilbød ret hurtigt at lægge dræn, og siden da har hun ikke fejlet en dyt med øre eller hals, og er slet ikke så tit syg mere. Det er fantastisk 🙏🏻 Jeg havde det også rigtig skidt med at proppe pencilin og panodil i hende så ofte. Lille nye menneske. Siden det er sket ringer jeg altid direkte til øre næse halslæge når jeg mistænker noget. De er ret gode til at give en akut tid samme dag eller dagen efter hvis man sidder med et sygt barn. 🙏🏻 Afsted med jer ❤️ Og ellers håber jeg i finder den rette løsning til Inge, det er bestemt ikke sjovt med øre smerter. Føler med jer.. God bedring!!

  Svar
 29. Jeg har to ørebørn! Den ældste fik lagt dræn i da hun var lidt over et år og den yngste da han var 9 måneder! I skal få lagt dræn i hendes øre, så hun slipper for mere smerte og penicillin. Derudover kan det påvirke hendes sprog hvis hun hele tiden befinder sig i en osteklokke. Du kan selv kontakte en ørelæge uden henvisning fra egen læge! God bedring med hende😊

  Svar
 30. Min datter har haft mellemørebetændelse og fordi det faldt sammen med alverdens ting – mistanke om mæslinger, højst sandsynligt 3 dages feber kombineret med øjenbetændelse og mega snot… Og som endte i feberkramper og en babuuu-tur med ambulancen – blev vi indlagt på sygehuset. Min datter kunne ikke tage penicillin fordi hun kaster op af det, men der fik vi snakket med flere børnelæger og de sagde at laaangt de fleste mellemørebetændelser går over af sig selv… Uden penicillin. Derfor er man også blevet mere tilbageholdende med at give det. Så jeg skriver bare det her for at fortælle at man ik nødvendigvis behøver proppe dem med penicillin fordi de har møb. Det gik over efter cirka en uge med min datter dengang.
  I øvrigt har jeg altid bare ringet til ørelæge her i Aalborg og har fået tid med det samme. Sekretæren har spurgt om hun har feber, om hun sover dårligt og så selv sagt at de ville se hende med det samme 😊

  Svar
 31. Åh lille søde Inge (og jer). Intet gør mere ondt på forældre end at se sine guldklumper være syge. Mit yngel fik begge dræn som 1 årige. Og siden har de nærmest aldrig været syge. Den store er snart 6 og den lille bliver 2 til januar ligesom Inge. Jeg syntes at kunne høre at det er en smule forskelligt fra ørelæge til ørelæge hvornår de tilbyder dræn. Men med den store havde hun haft MØB 3 gange inden hun fik dræn hvor med den lille lagde de dræn fordi han bare sov enormt dårligt og havde væske på ørerne. Jeg håber du kan finde en ørelæge som vil hjælpe jer med dræn på jeres lille mus. Det er det bedste der er sket for vores unger og de har fået det så meget bedre af det❤️ Ørelæger kan man blot ringe til og få tid hos. Ingen henvisning eller andet er påkrævet. Held og lykke og god bedring fra en medfølende mor😘

  Svar
 32. Ørelæge Lars Sebbesen i K kan anbefales. Det med mælkeprodukter er der ikke evidens for- i følge alle læger vi har talt med. Pencilen hjælper lige så meget som Panodil fordi mellemøret er så småt at ramme, at det ikke er sikkert at penicillin kan tage det. Og det kan meget vel være dræn skal til. Det kan en ørelæge nemt vurdere. Og man skal ikke bruge en henvisning der til.
  Rigtig god bedring med hende!!

  Svar
 33. øvøv hvor er det bare øv at Inge skal døje med ørerne. som tidligere ørebarn er det min største frygt, at det samme vil ramme min datter. håber på det ikke fortsætter med Inge.

  Jeg er sygeplejerske, og det betyder ganske vist ikke at jeg ved alt, men men, dog har jeg kloge kolleger, som for ikl

  Svar
 34. Min datter er lige så gammel som din, men pga væske på ørerne fik hun lagt dræn som 11 mdr. Hun har haft et par MØB’er siden, men drænene virker og væsken løber ud. Kan anbefale ørelægen på Torvegade på Chrhavn, hvis du ikke vil så langt væk. God bedring

  Svar
 35. øvøv hvor er det bare øv at Inge skal døje med ørerne. som tidligere ørebarn er det min største frygt, at det samme vil ramme min datter. håber på det ikke fortsætter med Inge.

  Jeg er sygeplejerske, og det betyder ganske vist ikke at jeg ved alt, men men, dog har jeg kloge kolleger, som for ikke mange dage siden talte om netop denne sammenhæng mellem øreproblemer og indtag af mælkeprodukter. de nævnte at de af erfaring, havde oplevet at deres børn, når de reducerede mængden af mælkeprodukter de fik, også mindskede og endda helt stoppede med at have problemer med ørerne. det skyldes, så vidt de altså talte om, at mælkeprodukter er slimdannende, og denne slim kan i værste tilfælde sætte sig i det rør vi har mellem mundhulen og ørerne, blokere det og skabe både betændelse og propper i ørerne. evidens eller ej, jeg synes det lyder som noget der giver god mening, og de talte i hvert fald af erfaring. måske det kan bruges. god bedring med hende 😊

  Svar
 36. Min søn var også ørebarn da han var lille, og fik dræn i første gang da han var 9 mdr. Og det hjalp og det har han fået adskillige gange siden, så det kan altså anbefales. Derudover uldent undertøj og Biostrath dråber i lidt vand hver dag. Det styrker deres immunforsvar. Det hjalp også at løfte hovedgærdet på sengen om natten evt. med et par bøger under benene på tremmesengen, og så vokser hun heldigvis fra det 😘 min søn er 14 i dag og der går lang tid imellem at han har dårlige ører, men det sker.
  Rigtig god bedring med hende. Tænker på dig for jeg ved hvor virkelig træls det er❤️

  Svar
 37. Lars Sebbesen har jeg også flere veninder hvis børn har været hos, så den smider jeg lige i bunken. God bedring med den lille mus 🐭

  Svar
 38. Jeg kan anbefale ørelæge Michael Fregerslev Pedersen i Øreklinikken på Christianshavn, Torvegade 64. Det kræver ikke en henvisning fra egen læge.

  Svar
 39. Jeg hørte for noget tid siden et radioprogram, hvor folk kunne ringe ind, hvis de havde et lifehack de ville dele. En mand ringede ind og fortalte, at hans søn havde haft mange mellemørebetændelser, men så havde de prøvet at dryppe hans ører med modermælk og det havde hjulpet 🤷‍♀️ Jeg ved godt du ikke ammer mere, men måske du kender en der vil give lidt ud 😆

  Svar
 40. Jeg arbejder som tale-hørekonsulent for børn og ved selvfølgelig lidt om emnet😊Du kan sagtens bare ringe til en ørelæge og få en tid (vær dog forberedt på evt. urimelig lang ventetid). I SKAL tage til en ørelæge. De ved trods alt mest om mellemørebetændelse, væske og dræn og kan f.eks. måle trykket i mellemøret som led i at finde ud af, hvad der driller i hendes ører. Man vil normalt overveje dræn, hvis man har 3 mellemørebetændelser inden for ca. 3 måneder. Jeg vil klart anbefale jer at få lagt dræn, hvis det kommer på tale. Det er et lille indgreb, der er hurtigt overstået. Det kan forhåbentlig gøre at hun ikke får mellemørebetændelse og dermed smerter igen foreløbig. Man skal også huske på, at en mellemørebetændelse er en form for midlertidig hørenedsættelse og mange af dem, kan jo have en indvirkning på hendes sproglige udviking.. God bedring med hende😊

  Svar
 41. Vores ældste søn var også øre-barn. Han havde mellemøresbetændelse konstant indtil han fik dræn i, og efter det har han ikke haft det en eneste gang og det er nu 6 år siden 🙏🏼🤞🏻 Så afsted til ørelæge med jer.. ☺️

  Svar
 42. Jeg vil anbefale Henrik Orkild på Sdr. Fasanvej. Han har kun ~2 ugers ventetid (akutte tider på dagen). Han er den mest sympatiske og grundige læge, jeg nogensinde har mødt og er desuden altid fleksibel med tider, hvis det er nødvendigt!

  Svar
 43. Vores søn fik mellemøresbetændelse næsten non stop da han startede i dagpleje. 5 uger med penicillin. Det virkede bare slet ikke. Vores egen læge sagde at øret skal hele sig selv og at trommehinden på et tidspunkt springer af sig selv. Det gjorde de bare ikke. Så efter 6-7 uger uden reel søvn og med et barn, der var kamppresset på træthed og feber fik vi en henvisning til ørelægen. Han punkterede begge trommehinder og fik væsken samt betændelsen suget ud. Herefter fik vi ny tid til at få lagt dræn. I første om gang var jeg egentlig temmelig skeptisk. For tanken om at skulle se vores dreng på 11 mrd blive lagt i fuld narkose var bare helt ubærelig. Men vi gjorde det. Han fik to styks State of the art titanium rør i hvert øre. De har siddet i over et år i det ene og stadig i det andet. Han er nu 2,5 år og har ikke haft mellemøresbetændelse siden. Det er det bedste vi kunne ha’ gjort for ham. Hans hørelse har ikke taget skade. Måske fordi han var så lille. Hvorom alting er, en kæmpe anbefaling herfra på titanium. Og et kæmpe stort ønske om god bedring til lille Inge.

  Svar
 44. Ingen henvisning nødvendigt til ørelæge. Jeg synes da helt bestemt i skal få hende kigget, de ved hvad de snakker om de kære øre-doktorer. Vi har selv et ørebarn – hun havde også mange mellemørebetændelser på kort tid og ikke en eneste gang har vi været forbi lægen hvor hendes tryk i øret var normalt. Så hun fik lagt dræn som næsten 2 årig og sov igennem for første gang i sit liv kort tid efter. Derudover blev hendes sprog meget bedre. Hun har (7-9-13) ikke haft en eneste mellemørebetændelse siden (hun er 4 nu) til trods for at drænene er gledet ud igen for ca 1/2 år siden.

  Svar
 45. Ingen henvisning nødvendigt til ørelæge. Jeg synes da helt bestemt i skal få hende kigget, de ved hvad de snakker om de kære øre-doktorer. Vi har selv et ørebarn – hun havde også mange mellemørebetændelser på kort tid og ikke en eneste gang har vi været forbi lægen hvor hendes tryk i øret var normalt. Så hun fik lagt dræn som næsten 2 årig og sov igennem for første gang i sit liv kort tid efter. Derudover blev hendes sprog meget bedre. Hun har (7-9-13) ikke haft en eneste mellemørebetændelse siden (hun er 4 nu) til trods for at drænene er gledet ud igen for ca 1/2 år siden. God bedring med hende ♥️

  Svar
 46. Min datter havde MØB 8 gange lige i røven af hinanden og så fik hun lagt dræn da hun var knap 9 mdr. Hun har ikke har MØB siden 🙌🏻

  Svar
 47. Jeg ved ikke særlig meget om ørebørn, men min søn fik sin dosis af penicillin som lille.
  Sørg for at give hende mælkesyrebakterier, når hun er færdig med behandling. De gode bakterier bliver også slået ihjel af medicinen og de er vigtige for et godt immunforsvar.
  Kan anbefale Udo’s Choice.
  God bedring til Inge.

  Svar
 48. Min datter lider af MBL-mangel, som betyder at immunforsvaret er ekstremt ringe – så vi har efterhånden været igennem samtlige børnesygdomme – herunder adskillige mellemørebetændelser 😅 og vores erfaring har desværre været, at penicillinen kun gør ondt værre på den lange bane, men at dræn nærmest har øjeblikkelig virkning – og lindring. Laura er nu 3 år og har fået lagt dræn 4 gange. Det er er MEGET lille indgreb og jeg vil virkelig anbefale jer at komme til ørelæge med det samme. Man skal ikke bruge henvisning, og ofte (ihvertfald her på Djursland) får man en tid samme dag eller dagen efter, når det er små børn (og desperate forældre) der er i røret 😉 vi har haft stor effekt af at skære ned på mælkeforbruget, særligt i perioder hvor hun hoster meget, da vi har oplevet at hendes hoste bliver meget mere slimet af mælken. Syge børn er det værste! Tanker til jer 🙂

  Svar
 49. Jeg var selv ørebarn og havde mellemørebetændelse 11 gange inden jeg blev 1 år. Jeg skreg! Mine forældre græd. Jeg fik alverdens medicin og intet hjalp, men! Så blev min mor introduceret til Hans Jørgen Abildgaard. Så fik jeg noget meget dyrt naturmedicin og inden for meget kort tid, døjede jeg stort set ikke med mine ører igen! Han holder vist til i Vordingborg, så det er en lille køretur. Min mor sværger til ham og er det eneste hun kan sige, når folk nævner børn kombineret med øreproblemr.

  Svar
 50. Hej
  Vores datter ørebarn og fik penecillin har ikke tal på hvor mange gange og dræn i tre gange osv så var hun blevet så stor at hun en dag sagde “”ikke mælk mor” av mave” og jeg tog alt mælk fra hende og væk var mellemørebetændelsen. I dag er hun 16 og på efter skole og er kommet i tanke om hun ikke får kalk nok og er begyndt at drikke mælk ( for mor trækker den lidt med at købe kalk piller til en på 16) og til andre læser nej tak jeg søger ikke råd) når hun begyndte at drikke mælk og Wupti er hun forkølet og ondt i ørerne. Så nu er hun stoppet igen med mælk og rask igen. Om det virker på Inge ved jeg ikke men vores oplevelse med mælk. God bedring til jer.

  Svar
 51. Min søn er øre barn, han fik lagt dræn da han var 1 år, og igen da han var 2 år. Pga trygget i ørene som ørelægen måler, og så var der os altid mellemøresbetændelse i samme omgang! Han havde det ligeså elendigt som inge, men sov ikke og kunne ikke ligge ned uden høj pude / hævet hoved. Det er SÅ smertefuldt, så det er bare med at få gjort noget ved det og afsted til ørelægen! To timer efter dræn er han det gladeste lille mennesker der render og smiler, griner og sover!! Jeg var selv ørebarn, og husker stadig smerten! Det med mælk er en skrøne, tjek evt kostråd på facebook fra Fødevarestyrelsen !! Vi troede det hjalp her, men det havde ingen betydning om han fik det eller ej 🤷🏼‍♀️🤞🏼

  Svar
 52. Jeg var selv ørebarn. Men +20 mellemøresbetændelser og 14x dræn i bagagen, så har jeg prøvet lidt af hvert. Da min mor skar homogeniseret mælk ud af min mad, og skiftede til uhomogeniseret mælk, så skete der endelig noget. Da jeg blev ældre sørgede jeg for aldrig at have vådt hår, når jeg gik udendørs om vinteren. Og så hjælper det at sove med hovedgærdet hævet.
  Jeg håber, I finder en løsning for Inge

  Svar
 53. Min datter fik først dræn da hun var 2 og det skulle hun da have haft meget tidligere! Hun fik en meget bedre hørelse ( hun var faktisk hårdere ramt på hørelsen end vi lige havde opdaget 🙁 ) og så var det slut med alt det sygdom! Fordi hun fik det så sent har det haft indvirkning på hendes udtale bla . Ville ønske nogen havde gjort os opmærksom på det meget før. Du kan bare ringe til en ørelæge , men der kan være lang ventetid !

  Svar
 54. Jeg var selv ørebarn, og fik dræn i øret. Desværre for mig, resulterede det i, at jeg fik hul i trommehinden og kom igennem 2 operationer i øret inden jeg var 7 år.

  Svar
 55. Min dreng havde gentagende gange mellemørebetændelse. Jeg bestilte tid hos en ørelæge, som konstaterede væske inde i øret. De mente at det kan forsvinde af sig selv, men når det er efterår og vinter hvor mange børn ofte er syge, så når væsken aldrig at forsvinde inden en ny bakterie hopper på. Væsken er grobund for bakterier. Sådan fik jeg det fortalt 😉
  Da han havde fået penicillin x mange indenfor kort tid, valgte ørelægen at lægge dræn, så væsken kunne dræneres, da det ellers bare ville komme igen. Han har ikke været sådan rigtig syg siden og det er et år siden. Han er på alder med din pige 😉

  Svar
 56. Med to ørebørn ved jeg hvad du går igennem. Begge mine fik lagt dræn inden de var et år da jeg ikke kunne klare mere penicillin – jeg tror virkelig heller ikke det er godt. Det er narkose selvfølgelig heller ikke men det har virket. Begge mine har fået lagt dræn nogle gange og fået fjernet polypper. Min ørelæge anbefalede at de fik reduceret deres mandler, lidt kontroversielt måske, men det har hjulpet. 7-9-13 ingen mellemøresbetændelser siden og stort set intet andet sygdom end et par forkølelser (det er nu henholdsvis 3 og 1 år siden)

  Svar
 57. Kæmpe anbefaling af ørelæge Rasmus Salomonsen – top professionel, yderst serviceminded og han og det øvrige personale er hamrende søde. Klinikken ligger desuden super praktisk få meter fra Hovedbanegården.
  Vi har været forbi så sent som i dag, hvor min datter (2,5 år) fik reduceret mandler. Tidligere har hun fået lagt dræn to gange og fået fjernet polypper to gange. Det er hvergang en god oplevelse!

  Svar
 58. Du har nok fået en million henvendelser. Vi har selv ørebarn, og dræn og fjernelse af polypper har gjort alt! Jeg vil anbefale ørelægen på Rømersgade inde ved torvehallerne, kan ikk huske navnet på ham, men han er sindssygt dygtig og virkelig rar og forstående. Vi kom hurtigt til.

  Svar
 59. Jeg kan anbefale Lars Sebbesen i indre by og Ann Louise på Vesterbro. Begge meget kompentente og man føler sig tryg og at de har styr på deres pis, salt gode til børn. Lars er mere varm synes jeg. Jeg har prøvet at udelukke mælk med min dreng, men det var faktisk umuligt i vuggestuen, da der skulle en læge erklæring til, før han måtte få kost lavet uden mælk. Men jeg ved at det hjalp på min lillesøster. Hver obs på at der vist går en 3 uger inden mælkeproteinerne er ude af kroppen. Har også prøvet zoneterapi. Hjalp ikke en skid, men hun var mega sød og kom hjem til os.

  Svar
 60. Jeg har to børn med dræn – den ene fik, da hun var 1,5 år, den anden da hun var under et år. Det gjorde en kæmpe forskel og vores ørelæges klare holdning var, at det var bedre at få lagt dræn end at blive ved med at give penicillin. Selve narkosedelen brød hverken pigerne eller jeg mig om, men de er dæleme rutineret i det og jeg kunne ikke engang nå at snappe min mand, før de var færdige!
  Jeg er vild med vores ørelæge – men altså – vi bor i Skanderborg og det er nok lige en lang nok pendlertur🙈

  Svar
 61. Vores datter havde også øreproblemer da hun var omkring 1 1/2, men havde kun mellemørebetændelse en enkelt gang. Men der blev ved med at være væske på ørerne. Vi gik til ørelæge, som blev ved med at følge op med 3 mdr mellemrum. Han ville ikke bare lægge dræn for at lægge dræn. Det kunne også være sæsonbetinget. Imellemtiden gik vi til zoneterapi og det hjalp gevaldigt. Og vi startede op på biostrat dråber. Efter sommeren var der stadig væske og ørelægen besluttede at lægge dræn. Jeg var mest bekymret for hendes sprog og derfor var jeg ikke så bekymret for selve det at få lagt dræn. Med dræn havde hun mellemørebetændelse to gange, men drænet hjalp jo til at få væsken ud. Hun har ikke haft mellemørebetændelse siden (hvad jeg husker i hvert fald;) ), men kan stadig beklage sig over ørerne hvis hun er snottet. Og vi har været ved ørelægen igen og skal til tjek igen til december og nu er hun 4år. Så nu må vi se om hun skal have dræn igen. Jeg ville til enhver tid anbefale dræn, hvis der er problemer med ørerne og lægen anbefaler det selvfølgelig. Nogle børn skal kun have det lagt én gang. Og så er der det med sproget. Det hjalp virkelig på vores datters sprog efter hun fik dræn.

  Svar
 62. Vores datter havde også øreproblemer da hun var omkring 1 1/2, men havde kun mellemørebetændelse en enkelt gang. Men der blev ved med at være væske på ørerne. Vi gik til ørelæge, som blev ved med at følge op med 3 mdr mellemrum. Han ville ikke bare lægge dræn for at lægge dræn. Det kunne også være sæsonbetinget. Imellemtiden gik vi til zoneterapi og det hjalp gevaldigt. Og vi startede op på biostrat dråber. Vi prøvede også med at undgå mælk, men jeg synes ikke det gav den store effekt.Efter sommeren var der stadig væske og ørelægen besluttede at lægge dræn. Jeg var mest bekymret for hendes sprog og derfor var jeg ikke så bekymret for selve det at få lagt dræn. Med dræn havde hun mellemørebetændelse to gange, men drænet hjalp jo til at få væsken ud. Hun har ikke haft mellemørebetændelse siden (hvad jeg husker i hvert fald;) ), men kan stadig beklage sig over ørerne hvis hun er snottet. Og vi har været ved ørelægen igen og skal til tjek igen til december og nu er hun 4år. Så nu må vi se om hun skal have dræn igen. Jeg ville til enhver tid anbefale dræn, hvis der er problemer med ørerne og lægen anbefaler det selvfølgelig. Nogle børn skal kun have det lagt én gang. Og så er der det med sproget. Det hjalp virkelig på vores datters sprog efter hun fik dræn.

  Svar
 63. Min sundhedsplejerske har hjulpet os rigtig meget og en dygtig ørelæge, de fleste af mine råd kommer derfor fra den kant. Vores datter er 20 mdr og fik dræn, da hun var 8 mdr. Sikke en lettelse for os alle!
  Uld undertøj og uld hue!
  Altid varme tørre fødder, futsko indendøre.
  Saltvands næsedråber.
  Øredråber på recept, skulle være 4000 gange så effektive som oral penicillin, da de ‘rammer lokalt’!
  Og ja, skynd dig til ørelægen med hende 🙂
  God bedring!

  Svar
 64. Min datter havde problemer med ørene, og vi stoppede med at give hende mælk, da vi fik at vide at det var slimdannende. Vi fik hendes øre tjekket efter to måneder uden mælk, og ørelægen konstaterede at hun ikke længere havde væske i ørene. Det eneste vi gjorde anderledes var at droppe mælken. Så vi tænker at det har været årsagen til vores problem herhjemme.

  Svar
 65. Uh. Det er forfærdeligt med et ørebarn. Har selv haft 2. Det er så synd for de små, men bestemt også for forældrene, der virker kæmper en kamp grundet alt for lidt søvn og evindelig jamren. Håber, du klarer den 😉

  Svar
 66. Er selv ørebarn/voksen og min søn ditto. Han led af gentagne mellemørebetændelser, og udeladelse af mælk blev afprøvet uden effekt. Dertil kommer, at det er besværligt og at han kunne mangle kalk. Jeg tog ham til zoneterapeut, og så var det slut. Der var stadigvæk noget væske, men ingen sygdom og rolige nætter. Sproget var/blev også fint.

  Svar

Skriv en kommentar