Ét stort smil

Reklame for Smiledesigns 

Jeg smiler meget for tiden. Men der sker også mange gode ting i mit liv. Jeg har en baby i mavsen, jeg har det dejligste barn herude i verden, jeg skal giftes med den mand som jeg har punket for netop det i flere år – og så kan jeg rent faktisk smile! 

Ja, altså jeg er da godt klar over, at jeg altid har kunnet smile. Der har ikke været noget, der rent fysisk har siddet i klemme og forhindret mig i at smile. Men jeg smilte ikke stort og ubekymret. Måske i ny og næ, når glæden blev større end min selvbevidsthed, men det skete i hvert fald for sjældent. Alt for sjældent. 

Et nervøst smil inden tandretning – naturligvis kun overmunden. Undermunden viste jeg ALDRIG frem.

For jeg var så ked af mine tænder. De var vanvittigt skæve, en enkelt af dem i undermunden havde jeg aldrig set, fordi den sad helt inde bagved de andre. Jeg tænkte sikkert ikke over det hver gang jeg talte eller smilte – men virkelig ofte. Jeg kunne aldrig finde på at smile med tænder på billeder og når jeg mødte folk første gange tænkte jeg, at de nok studsede over mine fjollede tænder. Det gjorde de naturligvis ikke. Folk er jo søde og rare og har nok i deres egne usikkerheder til at fokusere på mine, men det føltes nu alligevel sådan. 

Jeg hadede de tænder, og absolut alt ved dem. Jeg hadede at gå til tandlæge, ikke fordi jeg var bange for hverken behandlingen eller pengepungen, men fordi det krævede, at jeg viste mine tænder godt og grundigt frem – og det hadede jeg. 

Mine bisser inden tandretningen. Se den tand i undermunden, det sidder helt inde bagved.

Jeg kan huske, at der kom et nyt spil på et tidspunkt, hvor selve præmissen var at have en plastic-skinne i munden, der viste ens bisser helt frem og så skulle man så forsøge at sige noget specifikt. Og jeg tænkte, at det måtte være mit værste mareridt at skulle spille det spil. Jeg ville simpelthen have nægtet! 

undermund før

Undermund efter

Jeg viste ikke engang min undermund frem til Arne, og han har ellers set lidt af hvert hos hende her. Men ikke de fjollede tænder. Eller i hvert fald ikke for meget af dem. Udover at jeg hadede deres udseende, så gjorde deres skævhed det sværere at holde dem rene. Mit bid var desuden forkert og ville sikkert medføre problemer for mig i fremtiden. Og alle de ovenstående grunde sammenlagt gjorde, at jeg i januar sidste år begyndte på at få rettet mine tænder hos Smiledesigns. De er en klinik, der laver én ting og kun én ting – de retter tænder med invisalign-skinner, og de er af samme grund eksperter i det! 

Jeg har hver uge åbnet en ny pose med en plastic-skinne, der har været lidt mere tilrettet end den ugen før, og på den måde har mine tænder stille og roligt rettet sig ind. Skinnerne har jeg sovet med om natten, og gået med om dagen, men taget ud når jeg spiste eller snackede løs. Men cirka 20 timer om dagen har jeg haft skinnerne i. Det er vitterligt bare en gennemsigtig plastic-skinne, og den kan tages ud, når man føler for det og gerne lige vil være skinne-løs til en specifik begivenhed. 

De første fjorten dage skulle jeg vænne mig til at have dem i, men derefter har jeg virkelig ikke følt, at det krævede det mindste af mig! Og hver uge har jeg kunnet se et resultat – kæft, det har været vildt! 

Og nu er jeg færdig! Mine tænder er lige og jeg elsker dem og smiler stort så ofte som det giver mening. Det var da ikke drømmen at skulle have rettet tænderne som 29årig, men nu har jeg 70 år med lige bisser at se frem til – forudsat at de holder så længe. Det er vitterligt en af de bedste beslutninger i mit liv at få rettet mit tandsæt.

Jeg får rigtig mange spørgsmål på prisen, og jeg forstår det godt. Men prisen for min behandling er garanteret ikke den samme som din, for hver behandling er forskellig. Men man kan tage ind til en helt uforpligtende undersøgelse og samtale, for at høre om både længde, pris og få afstemt forventninger til resultatet inde hos Smiledesigns. Og så er de fleksible i forhold til at man kan betale i rater, så man ikke skal af med for mange penge af en omgang. 

Nu sover jeg med mine skinner i om natten her det første år efter behandlingen, og så kan det sammen med tråden i min undermund holde mine fine, lige bisser på plads. Jeg er så glad. Ét stort smil faktisk. 

Du kan læse mit første indlæg om mine bisser lige her

Skriv en kommentar