Fællesøkonomi eller ej – og hvem der tjener mest

Annonce for Eovendo

Vi snakker rigtig meget om penge herhjemme. Og det er ikke udelukkende fordi vi er piss’-kedelige – omend en smule derfor. Men det er i hvert fald æk’ min skyld. Jeg har såmænd bare fundet mig en nordjyde, hvis barndoms-hobby var at tælle pengene i sin sparegris. Den hobby har naturligvis ændret sig med alderen, sååååå nu er hans hobby i stedet at tælle pengene på bankkontoen. 

Arne er måske det eneste menneske på jorden, som formåede at spare op selv mens han var på SU og intet studiejob havde. For Arne brugte ingen penge. Det gør han nu – senest har vi jo eksempelvis købt en lejlighed, en bil og en dertilhørende parkeringsplads. “Hov nej vent, er parkeringspladser ikke gratis?” jo jo, her hvor vi bor er de gratis på dén måde, hvor de koster 225.000 gode fucking danske kroner til at starte med og så bare lige en plovmand om måneden derudover. Av goddag. Nå, men de tre udskrivninger tilsammen giver ikke noget videre småt beløb. Men det var desværre ikke på grund af mine bugnende kontoer, at det lod sig gøre. For da Arne og jeg mødte hinanden var jeg stadig studerende – mens Arne havde arbejdet som freelancer i mange år, og teknisk set ikke holdt ferie eller fri i al den tid. Så det var jo altså, fordi Arne havde sparet en rimelig latterlig voldsom portion penge sammen, at det hele kunne komme til at løbe rundt. Det betyder dog ikke, at vi har fællesøkonomi.

Vi deler naturligvis alle udgifter, der tilhører budgetkontoen, madkontoen eller går til ting til Inge. Derudover sparer vi fælles op til ferier og des lige. Og så har Arne i lang tid stået for forsikringer til indbo og bil – fordi det tilbød han, på grund af forskellen i vores økonomi. Men udover det, så har vi hver vores økonomi. Og grundlæggende har vi det, fordi jeg bruger penge og det gør Arne ikke. Så hvis vi hver måned skulle have det samme beløb til god gammeldags skæg og ballade, så ville jeg bruge mine på 9 dage og Arne ville kunne smide halvdelen ind på opsparingen igen i slutningen af måneden. 

Arne har altså i mange år både haft væsentligt flere pengene på kontoen end mig og også tjent flere penge. Så rent teknisk set ville det da være skidesmart for mig, hvis vi havde fællesøkonomi. Men jeg ville virkelig ikke gide skulle stå mere eller mindre til ansvar over for Arne, omkring hvordan og på hvad jeg bruger mine penge. Og jeg har hele tiden tjent fine penge selv – og jo stadig haft en fordel i og med, at Arnes opsparing kunne indgå som en stor udbetaling på lejligheden.

Jeg har altså været den, der tjente mindst al den tid, hvor Arne og jeg har kendt hinanden. Men nu er der god gang i los bloggos her, samtidig med at jeg har mit rigtige menneskearbejde. Så nu er skuden edderbrandsparkeme vendt, og jeg tjener sgu mest nu. Man hører ofte om mænd, der ikke bryder sig om, hvis deres partner tjener mere end dem – personlig har jeg aldrig mødt den holdning og jeg tvivler sgu lidt på, at den reelt findes derude – det gør den i hvert fald på ingen måde hos Arne. Den penge-glade mand er bare lykkelig over, at der kommer flere monetos ind i vores fælles projekt af et liv. Desuden så regner jeg bestemt ikke med, at jeg kan blive ved med i flere år at tjene penge på at have det grineren herinde – det virker lidt for godt til at være ægte sandt. 

Nå, men hvis vi lige skal tilbage til den opdelte økonomi, så er det rart for mig, fordi Arne aldrig ville kunne styre at skulle blande sig udenom mine køb, hvis vi havde fællesøkonomi. Han har allerede ganske travlt med at vurdere mine købs nødvendighed og det ville nok æk’ blive mindre, hvis det også var hans penge, som jeg brugte på dem. Jeg er ikke sådan én, der køber helt bananas, men i forhold til Arne, der gør jeg helt sikkert! Til gengæld så har Arnes syn på økonomi og forbrug da helt sikkert smittet af på mig, og jeg er blevet væsentligt mere opmærksom på at tænke over mine indkøb og desuden finde dem så billigt som muligt.

Derfor er jeg nu blevet sådan én, der lige tjekker, om jeg kan finde en rabatkode online – eller jeg kan lave affiliate-link på tingene og derved få nogle penge tilbage efterfølgende. Sidstnævnte kan kun lade sig gøre, fordi jeg jo har en blog, hvor jeg i forvejen smider affiliatelinks på i ny og næ, for at I kan bruge dem – men jeg bruger dem altså også selv. Affiliatelinks gør teknisk set bare, at hvis jeg henviser jer til en webshop, og i så ender med at købe noget derigennem, så får jeg fx. 5% af jeres købsbeløb. Det bliver ikke dyrere for jer – det er webshoppen der betaler mig en del af deres overskud, fordi jeg var en gutterkvinde og sende jer hen til dem.

Hvis man ikke selv gør brug af affiliate, så kan man i stedet benytte Eovendo, der grundlæggende er et cashback-site, hvilket betyder at hvis man benytter sig af deres app, når man alligevel handler på eksempelvis ASOS eller Nelly, så får man nogle procenter tilbage. Man kan stadig bruge alle de rabatkoder og specielle tilbud som man normalvis finder, man får bare oveni hatten en smule af det beløb, som man har betalt tilbage igen.

På ASOS er der en eksempelvis en tilbagebetalings-procent på 6%. Så hvis man bruger for 1000 bobs, så ryger der 60 kroner tilbage på ens egen Eovendo-konto efterfølgende. Av for et matematik-geni jeg lige viste mig at være, hva’? Jeg havde heller ikke selv set den komme. Nå, men det er jo ikke alverden, så det er bestemt ikke fordi det skal få folk til at købe en masse, som de ellers havde ladet være med at smide i kurven, men hvis man i forvejen handler på nogle af de sider, som Eovendo har aftaler med – så kan man sgu da ligeså godt benytte sig af det og spare lidt på den lange bane. Og hvis man tilmelder sig Eovendo sørger de for at minde én om det, hvis man besøger en hjemmeside, som de samarbejder med, ved at lave et pop-up – så man ikke glemmer at tage mod sin cash-back.

Det er helt gratis og uforpligtende at tilmelde sig Eovendo – de skal ikke have kontonummer eller lignende, og det er gratis, gratis, gratis at gøre brug af deres tjeneste. Grunden til at det kan løbe rundt for dem er udelukkende at hjemmesiderne som eksempelvis ASOS betaler dem for at henvise købere til deres side. Det er altså de repræsenterede brands, der betaler for at Eovendo løber rundt – ikke os. HURRA!

Udover at Eovendo tilbyder cash-back fra dine yndlings-sider, så holder de dig også opdateret på specifikke rabatter eller tilbud, der kan være aktuelle for dig. Så kan man eksempelvis købe sin favorit-mascara på tilbud hos Gosh, der lige nu giver 25% på alt med den rabatkode, man finder inde hos Eovendo, og så får man endda 8% tilbage på ens køb efterfølgende. Der går 30 dage fra ens køb til man modtager sine procenter – forudsat at man ikke returnerer varerne jo.

Det er naturligvis lige en ekstra ting, som man lige skal huske at gøre inden man sender sine penge afsted, men til gengæld så sparer man altså lidt penge. Jeg har knyttet min Eovendo-konto til min PayPal-konto, og så kan jeg bare bruge min PayPal-konto til at betale mine fremtidige køb. Jeg har lige prøvet at lave en liste med nogle af mine favoritter ud af de virkelig mange sites, der samarbejder med Eovendo og altså derfor kan spare dig for penge på dit næste køb hos dem. Ud for hver kan du se, hvor mange procent du kan få tilbage, hvis du shopper hos dem.

Opret nemt, gratis og uforpligtende din Eovendo-konto med det samme.

Me & the Met 8%

ASOS 6%

GOSH 8%

Moodings 5%

Bianco 6%

STYLEPIT 10%

Hunkemøller 10%

Nelly 5%

Ellos 7%

Kids-World 10%

Nature Baby 10%

Hotels.com 3%

Glædelig shopping, lad være med at gå bananas – bare gør som du plejer, og få det lidt billigere. 

Skriv en kommentar