Familie-liv: mest hårdt eller lykkeligt?

Reklame for Fields

Det er virkelig fedt at være en familie. Det er ligesom et super lille fodbold-hold, hvor man har samme mål om en masse gode, glade dage! Men det er også freaking hårdt. For selvom der er eksempelvis tre spillere på holdet, så er det nu engang bare barnet, der er den vigtigste spiller og så må de to andre uden nogen former for tak spæne rundt for spille barnet frit foran målet og skabe nogle rammer, der gør barnet glad. Ja, I kan godt høre, at dén dér forkælede spiller normalt ville være blevet smidt af selv det mest tålmodige fodboldhold, så her stopper min ringe selvopfundne analogi jo så med at give mening. 

Nå, men det er naturligvis hårdt at tilsidesætte sine egne behov. Og mens det i starten lidt var et chok at skulle sætte en anden før sig selv i alle henseender, så er det for os her halvandet år senere blevet ren rutine – men derfor kan det stadig godt være opslidende altid at tænke på alle andre end sig selv. Det har Arne og jeg naturligvis talt rigtigt meget om og rent faktisk fundet en metode, der fungerer for os – så altså både Homie og hendes forældre er lykkelige.

For vi kan ikke bare slæbe Inge med på voksen-tur og så forvente, at hun synes det er grineren. Sådan er vores barn ikke. Og hvis Inge keder sig eller er utilpas, så bliver det heller ikke en succes for os. Derfor er vi begyndt at tage familieture til steder som Inge elsker og hvor der er masser hun kan lave. På den måde får vi en velfortjent pause fra at bære rundt på hende, jonglere, spyde ild eller hvad der nu fungerer som underholdning netop den dag – for det er der nemlig nogle andre der har ordnet for os for en gangs skyld.

Og nej, så blev vi ikke nogen af de der forældre, der bare formår at rive teltpælene helt op og fortsætte livet med backpack-ture gennem jungler og vildmarker med en baby i bæresele – men mindre kan altså også gøre det. Når jeg ser alle de familier på Instagram kan jeg alligevel ikke helt lade være med at tænke, at der må være nogle meget nemme børn eller anden form for snyd involveret – for børn finder i følge min erfaring sig ikke i at kede sig ret meget mere end 30 sekunder, så hvis man vil have dem med på voksen-tur, så skal der en gedigen omgang underholdning til, og det er sgu hårdt arbejde. Nå, så vi blev ikke nogen af den slags forældre og ja, det betyder at vi hænger ud en masse steder, hvor børnene er i fokus – men det behøver heldigvis ikke altid betyde, at de voksne så er blevet glemt.

I mandags var vi eksempelvis i Fields sammen med resten af kollektivet, for at børne-flokken kunne få lov til at gå bananas med deres Børne-pas. Børne-pas er nogle små hæfter, som man kan købe i Informationen i Fields på plan 1 til 50, 100 eller 150 bobs – og har altså en værdi op til 760 gode, danske kroner. De forhandles i sommerferien helt frem til 11 august og man kan sagtens indløse halvdelen den ene dag og så gemme resten til en anden dag. Njå, men netop fordi fokus var på børnene og alle de rigtige forudsætninger var der, for at de kunne hygge sig – så klarede de sig væsentligt mere selv end de plejer, og på den måde var der også tid til, at de voksne kunne hygge sig! Så vi fik fremragende kaffe og chokolade mens børnene legede på den indendørs legeplads og stod og sludrede, mens de selv afleverede biletterne i Børne-passet i butikkerne. Og for helle hvor var det skønt at have lidt voksen-tid, uden at det var fordi Inge sov! 

Det er ret tydeligt, at Fields oveni det store fokus på børnene, også har tænkt enormt meget på forældrene, således at man kan få en ordentlig kop kaffe – god mad på rigtige restauranter – og at der er opstillet siddepladser ved alle børneaktiviteterne, så man kan sidde og føre en samtale mens børnene har det fedt. EN ÆGTE SAMTALE – helt som i de gamle, børnefri dage! Og selvom jeg normalt virkelig nyder helt ind i sjælen at se store Arne klemme sig sammen og sidde på en Bubbles formet som en lille lyserød elefant, så var det sgu meget rart, at der her var tale om børnesjov uden at det gik direkte ud over forældrene! Der er jo som sådan ikke rigtigt nogen grund til, at man skal sidde på en 30 centimeter høj plasticstol og drikke slush ice og spise pølsehorn, bare fordi ens barn gør det. 

Hvis jeg lige skal forsøge mig med at forklare om det famøse Børne-pas, så er det simpelthen et lille hæfte med sider i, med en masse forskellige gaver, lækkerier og overraskelser som børnene kan rende rundt i centret og indhente. De kan blandt andet få en soft-ice, en badebold, modellervoks, chokolade, kravlende ninjaer og mange mange andre ting! I hæftet er der også fribiletter til både Ripley’s Believe it or not og GoMonkey klatrepark. Og det hæfte koster kun sølle 50 kroner – og der er altså underholdning til mere end én dag. Derudover kan man købe adgang til BOUNCE i Fields, der er et kæmpe hoppeland for børn over 3 år eller en tur i biffen – og det koster kun en halvtreller ekstra for hver af aktiviteterne.

Vi tog som sagt afsted med familien Fisker, der udgør den anden halvdel af vores lidt spøjse kollektiv, og det var så freaking hyggeligt. Derudover var det fedt at være afsted sammen, for så kunne Kasper, Stephanie og Elva tage i BOUNCE, mens Inge og Baldur legede sammen på den indendørs legeplads – og Arne og jeg fik en kop kaff’. Vi fik desuden benyttet muligheden for at få shoppet en del udsalgs-tøj til Inge – og fordi hun fik så mange spændende legesager alle steder, så var hun nul procent sur over at skulle slæbes gennem et par butikker. Det er dæleme smart!

Der er jo desuden lige kommet en ny Spider Man-film (Far From Home), så I sommerferien er det temaet i Fields. Derfor er der lavet en vaskeægte Spider Man-skattejagt, hvor man kan finde figurerne fra Spider Man rundt omkring i Fields og vinde præmier. Og hvis I tager derud i denne uge frem til søndag d. 7/7, så er der også en officiel Spider Man-Forhindringsbane, som børnene kan prøve kræfter med! Og modsat den rigtige Spider Man, så behøver børnene ikke blive bidt af en streng edderkop for at blive nogle seje og modige banditter. Lørdag d. 6/7 er Spider man i Fields hele dagen og man kan af flere omgange få taget billede med ham, ligesom man i hele sommerferien kan deltage i konkurrencen om en PlayStation! Der er altså masser at tage sig til i Fields i sommerferien – hvilket jo er særligt smart, hvis vejret har tænkt sig at fortsætte med at spille kostbart.

 

Så hvis jeg lige her til slut skal svare på, om familie-livet så er mest hårdt eller mest lykkeligt, så er det sgu faktisk mest lykkeligt, i hvert fald når vi sørger for at gøre livet lidt lettere for os selv som forældre. Jeg tror på, at der nok igen skal komme masser muligheder for at lave ting, der ikke er for børn – men indtil vi igen når dertil, så har vi fundet en middelvej, der fungerer perfekt for os.

Fik du nogensinde læst om de hårdeste ting ved at blive nogens mor? 

Børnepasset sælges i et begrænset antal. Billetterne i Børnepasset kan KUN indløses i Field’s butikker samt hos samarbejdspartnerne, der er nævnt i passet.

Børnepas uden børnebillet til valgfri børnefilm i Field’s biograf eller en tur i Bounce  koster kun 50 kr. – Værdi  560 kr.
Børnepas inkl. børnebillet til valgfri børnefilm i Field’s biograf eller en tur i Bounce koster kun 100 kr. – Værdi 660 kr.
Børnepas inkl. børnebillet til valgfri børnefilm i Field’s biograf OG en tur i Bounce koster kun 150 kr. – Værdi 760 kroner.

Skriv en kommentar