Hey Arne, dét hér er æk’ passende aktiviteter inden sengetid

Jeg ammer stadig Inge i søvn hver nat. Nej, det er ikke nødvendigvis en særlig anbefalelsesværdig metode, når ens baby efterhånden er 7 måneder gammel – men det fungerer upåklageligt, så jeg er ikke så skide meget for at lave om på den rutine. Det medfører naturligvis også, at det er mig, der står for putningen hver gang – og jeg har ikke noget som helst i mod det. Eller … altså det ville da være rart at kunne være ude og spise eller lave andre spændende sager én eller anden dag omkring kl. 19.30 – men det skal nok komme igen en dag, og indtil da kan jeg sagtens bruge mine aftener på at ligge og kramme min baby. 

Men men men, i og med at Arne endnu ikke har stået for putningen, så mangler han edderbrandsparkeme en forståelse for, at den opgave bliver piss’-meget sværere, hvis nogen har kørt ens barn helt op i Ole Henriksen-gear lige umiddelbart inden putningen. Derfor har jeg sgu lige lavet en lille guide med hjælp til selvhjælp til alle fædrene derude – eller andre vildbasser med småbørn i deres omgangskreds. 

OHH BOOGIE WOOGIE, GO JOHNNY GO GO GO og Regnskabets time for fulde hammer er æk’ godnatsange. Og det gør sig gældende uanset om du selv står får det musikalske indslag eller bare cranker højtalerne op på maksimum. Når vi nærmer os sengetid, så ville det være mofo fedt, hvis du gad gennemsøge repertoiret for sange, der kan sænke babyens puls en smule. Det kunne eksempelvis være noget i dur med “Elefantens vuggevise” eller “Nu går solen sin vej” – og hvis du ikke kan komme på nogen passende sange, så er det også ganske acceptabelt bare at lukke røven. Så gør du idet mindste ikke putte-opgaven decideret sværere. 

Kildeleg er skægt. Det er dog ikke materiale til lige inden sengetid. Når Arne får kildet Homie om aftenen og derfor forlænget puttetiden, så er jeg begyndt at regne min løn i timesats. Jeg er lidt flink ved ham og tager 200 i timen, og hvis putningen tager én time længere end normalt, så skriver jeg sgu lige en note på min telefon om, at han skylder mig endnu 100 bobs. Jeg regner med at samle godt sammen inden jeg inkasserer beløbet, for hvis han fortsætter i samme tempo som nu, så giver Arne dæleme en Louis Vuitton taske i efteråret 2020. Forresten så hører prutte-på-maven-lege også under dette punkt – og det er altså heller æk’ passende soverutiner. 

Telefonen. Nu har vi stort set ikke set fjernsyn, siden vi flyttede til provinsen for et halvt år siden – og det er altså ikke fordi vi er blevet nogle frelste og pragtfulde mennesker, der er simpelthen bare ikke noget smart-tv, og flow-tv gider jeg dæleme ikke bruge min tid på. Men vores telefoner, dem kan jeg edderbrandsparkeme love jer for, at vi benytter os af! Når vi nærmer os Homies putte-tid, så prøver jeg at ligge min lidt væk og/eller skrue ned for lyset og ikke have lyd på. Det er et spinkelt forsøg på at undgå unødvendige stimuli, lige inden jeg skal have hende til at lukke øjnene. Arne derimod hakker sin op på maksimum lyd og vælger at gense gamle youtube-klip med fodboldmål, hvor kommentatorerne skriger og publikum hujer.  

Kast med baby. Jeg kom engang hjem fra Baby-stimuleg/stimulastik og fortalte Arne, at det er vigtigt at snurre rundt med sit barn – vende dem på hovedet og des lige, for at styrke deres labyrint-sans, som jeg til denne dag ikke ved om er et selvopfundet udtryk hos underviseren, men som eftersigende skulle gøre børnene kloge at få stimuleret. I hvert fald så har Anders taget den information meget seriøst! Men nu behøver han jo ikke at gøre Inge klog lige fem minutter før sengetid, der er jo en hel del andre tidspunkter, hvor han kunne forsøge at forebygge, at hun får sin mors matematiske evner – eller mangel på samme.

At gø højt som en hund. Jeg ved ikke hundrede procent hvorfor, eller hvordan Arne fandt ud af det – men Homie elsker, når Arne synger “VUF SOM EN HUND, VUF-VUF-VUF SOM EN HUND!” og så gør højt af hende. Og det er også skægt og finurligt på alle andre tidspunkter, end når hun skal puttes umiddelbart derefter. Nu forstår jeg tilfældigvis hunde-sprog, og et vov inden sengetid betyder faktisk “jeg skal nok selv putte hende, når jeg nu har fået hende til at få de største og mest vågne øjne i kommunen.” 

Fik du iøvrigt læst om de ting, som jeg ville sætte pris på, at Arne ikke gjorde, når Homie så rent faktisk er faldet i søvn? 

12 kommentarer til “Hey Arne, dét hér er æk’ passende aktiviteter inden sengetid”

 1. Min datter er 10 måneder og jeg ammer hende stadig i søvn.. Det er et evigt dilemma imellem “whatever works”, “det er lidt hyggeligt og nemt”, “gid far kunne putte ligeså let engang imellem”, “jeg vil have mine bryster for mig selv!” Og jeg har INGEN anelse om hvordan vi ellers skal få hende til at sove, da hun hverken tager sut eller flaske..
  Tak for en sjov og hyggelig blog og ig!

  Svar
 2. Vores Theo Hugo på 7 mdr er flaskebarn. Her er det skiftevis mor og far der ligger i seng og kører godnat rutinen. Det er godt for alle og her kan vi godt lave vilde ting en time før der skal soves

  Svar
  • Det lyder dæleme dejligt, at I begge kan putte! Jeg glæder mig til, at det forhåbentligt snart bliver os 😂. Og måske vi endda også kan lege vildt inden sengetid en skønne dag – det er sgu sjovere end de rolige og fornuftige lege 😂

   Svar
   • Hverken min dreng på 3 mdr eller 3 år kan håndtere vilde lege og spas inden sengetid. Det finder man hurtigt ud af er en rigtig dårlig leg, med mindre man elsker at bruge flere timer på pustningen selvfølgelig 🤓

    Svar
 3. Okay – måske er jeg helt galt afmarcheret eller også er det den der matematiske sans du selv omtaler… Men hvis du tager 200 kroner i puttetimen, hvordan bliver en ekstra time så kun til 100 bobs?? 🤔 Jeg tænker du kommer hurtigere i besiddelse af en fancy taske hvis du for en ekstra time tager de 200 danske dollar som du har udregnet din timeløn til 😉

  Svar
  • Haha, det var min mening at skrive en halv time 😂 det er der, det er gået galt. Men naturligvis også med matematikken – somsædvanligt 😂

   Svar
 4. Haha det lyder bekendt.
  Men…det der mest kast af baby og vild jungle-leg lige inden sovetid. Det stopper dén dag, hvor Homie har en rætti fuld ble i knap så fast form….taler af erfaring 🙂 Nu er farmand liiiidt mere forsigtig inden 😉

  Svar

Skriv en kommentar