Hey mor, du er sgu lidt en sørgelig undskyldning af dig selv

 

Altså ikke min mor – hun er for nice. Men mig selv, jeg er jo også en mor nu, og jeg er dæleme ikke den samme, som jeg var for seks en halv måned siden. 

Det er vist tydeligt for alle, at min skal bestemt heller ikke den samme længere. Det var heldigt, at Arne faldt på røven over noget andet end mit udseende, for det’ sgu æk’ så glimrende længere.   Men der er sgu mere end bare mit udseende, der har forandret sig.

Nå, men i går faldt Homie i søvn til sin eftermiddagslur, og så tilbød min mor sgu lige at holde øje med babyalarmen og rulle en tur med klapvognen, hvis noooogen brokkede sig. Og i mellemtiden kunne jeg så køre til Slagelse, der er den by, der ligger tættest på vores sommerhus. Så jeg fik sgu lige redt de værste uglekager ud af manken og børstet velouren af mine fortænder – og så var jeg dæleme klar til en ordentligt omgang JE-tid. 

Efter jeg havde fået fortalt min mor, der selv har opfostret to børn, hvordan man går en tur med en klapvogn … så kørte jeg mod store eventyr. Og hvad brugte jeg så tiden på? Jo, jeg tog sgu lige på tankstationen og fyldte lidt benzin på bilen. Nordjyde-Arne havde belært mig om, at jeg i denne uge kunne bruge vores Coop-kort til at betale for benzin på OK-stationer, men det kunne jeg sgu æk’ finde ud af, så den må han lige selv stå for. Bagefter så gik jeg sgu lige på apoteket, hvor jeg stod og hyggede mig i recept-køen i ti minutter. Det blev til et rigtigt spontan-indkøb af mini-piller, baby-solcreme og D-dråber. Og efter den vilde tur på apoteket hoppede jeg ind og hentede slik. Og så var planen jo, at jeg skulle ind og kigge i butikker og misbruge fælleskortet i en sådan grad, at det måtte bruge aftenen på at sidde og knuge sine egne knæ i badet – men inden jeg fik set mig om, så sad jeg sgu i bilen og var på vej mod sommerhuset igen. 

1 time og ti minutter efter jeg var kørt, var jeg så hjemme igen. Og selve køreturene havde taget sammenlagt 40 minutter. Så der er altså tale om 30 minutter (jeg tjekkede lige efter med lommeregneren), hvor jeg kunne finde ud af at være afsted på tur – og udover en masse slik, så fik jeg sgu ikke rigtigt gjort noget for mig selv. Og da jeg kom hjem sov Inge kraftstejleme stadig – hun havde seriøst slet ikke opdaget, at jeg var væk. Amen for Helle Julie-elsebeth. 

Og nu er jeg godt klar over, at I sikkert er sådan nogle pragtfulde mennesker, der er vant til gladeligt at bruge jeres tid på andre og tilsidesætte jer selv – men det er jeg altså ikke. Jeg har generelt altid været et rimelig egoistisk menneske. Selvfølgelig vil jeg gerne gøre min familie og nære venner og veninder glade – men jeg kan altså også ret godt lide at gøre mig selv glad. Altså, og så gør jeg jo tusinde ting for Arne, men det er altså mest fordi jeg får ros til gengæld. Det er sådan en uskreven aftale vi har – jeg ordner alting og så får jeg ubetinget ros tilbage. Jeg er ikke på den måde vant til at sætte andre før mig selv – og det gør jeg sgu lige pludselig med Homie. Jeg tror så også, at én af grundene til, at det er blevet så udpræget er, at vi virkelig bor langt ude på landet lige for tiden. Så hvis jeg skal noget, så skal jeg køre efter det – og så bliver alting bare mere en stort projekt, og så får jeg det ikke gjort. Men om et øjeblik bor vi jo igen i København, og så skal jeg altså til at gå ud af døren alene i ny og næ.

Det var først i går, at det virkelig gik op for mig, at jeg i løbet af lidt over seks måneder er blevet ret dårlig til at sætte tid af til mig selv. Jeg kan let bruge en masse penge på mig selv, for det kan jeg jo gøre hjemme fra sofaen. Men når jeg sætter tid af til mig selv, så føles det sgu lidt mærkeligt. For nyligt gik det op for mig, at jeg i tre uger ikke havde været alene i bad. Hver gang jeg skulle i bad, så tog jeg Homie med i brusebad – for så kunne vi jo ligeså godt få vasket havregrøden af dobbelthagerne samtidig. 

Og så er der sikkert en masse fed videnskab, der forklarer hvorfor vi mødre bliver sådan – men det dur sgu da ikke. Hvis jeg ikke skal svinde ind til det rene ingenting, så bliver jeg jo nødt til at være mig selv i ny og næ. Ellers så tror jeg simpelthen, at jeg bliver endnu mere gabende kedelig, end jeg er i forvejen. Så på mandag tager jeg sgu til København. Jeg har ikke været alene “hjemme” i København, siden vi blev baby-ejere, og jeg har venner og veninder, der er blevet stærkt nedprioriteret de sidste mange måneder. Og det er de sgu for fe’e til ag blive! Arne har sagt en milliard gange, at jeg skal skride afsted, og så har jeg sagt “ja helt sikkert, det gør jeg snart” – og så har jeg jo ikke gjort en ski’ ved det. Men nu mofo sker det! 

Og nu skal der ikke sidde nogen derude og tænke “jamen sådan har jeg slet ikke haft det, er der noget galt med det?” NEJ FOR HELLE! Piss’-godt for dig, at du ikke har haft det sådan. Jeg gider dæleme ikke være hende, der tager tidligt hjem fra hver sommerfest, fordi hun hellere vil sidde og kigge på sit sovende barn – men lige nu er jeg sgu da i overhængende fare for at lande dér. “Nå, men det er mig, der altid tager tidligt hjem fra sommerfesten. Er der noget galt i det?” NEJ FOR HELLE! Hvis det er det du har lyst til, så er det sgu da perfekt for dig – men jeg vil altså gerne være med til at lukke festen præcis ligesom jeg gjorde i gamle dage. Jeg kan bunde en stor fa’øl på under 4 sekunder, og den evne skal jeg simpelthen ikke miste. Så nu skal jeg til at øve mig i at være væk fra min baby i mere end en time – for jeg er altså en skæggere mor, når jeg kommer tilbage. 

Fik du i øvrigt nogensinde læst min fødselsberetning?

En kommentar til “Hey mor, du er sgu lidt en sørgelig undskyldning af dig selv”

  1. Nej, hvor er det befriende at læse! 😊 Jeg har haft det på præcis samme måde! Jeg ammede min Oskar frem til han var 8 mdr og så havde vi begge brug for vores space.. Han syntes ikke, at det var specielt spændende mere og jeg manglede mig selv! Tid til mig selv, min krop for mig selv og bare mig… Mig, mig, mig-tid.. 😊 Det var i starten svært at forlige mig med, at jeg bare en gang i mellem havde brug for børnefri, men det havde jeg altså.. 😊 Og jeg bliver, ligesom du, en meget bedre mor, når jeg også er Mie.. 😊❤️

    Svar

Skriv en kommentar