Hjælp: Min baby sover kun om dagen

Så’ vi der sgu da igen. Homies søvn er igen blevet helt elendig. Jeg fik en masse gode søvn-råd, da hun var mindre – men nu er hun 5 en halv måned, og det er nogle andre  problemer, som vi har nu. Søvnen har sådan set været elendig i halvanden måned nu – og jeg forestiller mig, at det er omtrent så længe, at man som baby-ejer kan undvære rigtig søvn, inden der går hen og bliver tale om decideret tortur. Altså jeg ved jo teknisk set godt, at der er mange af jer, der sikkert har oplevet væsentligt værre – men i mit lille egoistiske sind, så kan jeg sagtens overbevise mig selv om, at jeg på nuværende tidspunkt er udsat for den absolut værste søvn-frarøvning, som nogen nooooogensinde har oplevet. Jeg havde håbet, at vores introduktion til mos og grød ville hjælpe på nætterne – men der er sagsusme ikke sket meget på de fjorten dage, som vi har været i gang.

Vores døgn ser cirka sådan hér u’ – på de GODE dage: 

05.30 Homie vågner og er pragtfuld glad i låget og ude af stand til at lukke øjnene en my. Hun får en rundtom med babse-lade-mad. Vi bruger cirka den efterfølgende time på at ligge og putte og lege i sengen. 

06.30 Homie gider æk’ lege mere i sengen og vil ud og opleve verden. Spoiler alert: det er den samme verden, som dagen før, men det gør ikke en skid. 

08.00 Homie har indtil nu kun gidet sidde på min arm og blive båret rundt i verden, som en lille kejser på sin trone. Nu er hun ved at dejse om af træthed. Hun ryger en tur i mælkebaren og går ud som et lys. Jeg bærer hende ud i barnevognen, hvor hun får sin lur. 

08.00-11.00 Jeg har det fedt. Nogle gange får jeg endda taget en lille lur. 

11.00 Inge vågner fra sin freaking tre timer lange lur og er dejligt veludhvilet – og en smule skeløjet af al den dejlige søvn. Idé-forslag fra moderen: Hvad med om du sov lidt mere om natten, så du ikke behøvede en formiddagslur på 3 (!!!) timer. 

14.00-15.00 Efter at have leget, spist en omgang hirsegrød med sveskemos, været en tur i mælkebaren, gået tur i bæresele, revet en masse blomster i stykker og hylet en smule over, at hun ikke måtte rive alle blomsterne i stykker – så er Homie igen træt. Jeg prøver at trække, hvornår hun tager dagens anden lur. Hun ryger igen i all-you-can-eat-mælkebaren og falder i søvn ved babsen. Hun tager igen sin lur i barnevognen udenfor. 

17.00 Og så’ hun sgu vågen igen. Jeg laver en ordentlig omgang lækkerier i form af kartoffelmos med gulerødder, ærter eller blomkål. Det ryger ikke i samme fart som den ellers væsentligt mere kedelige hirsegrød. Bagefter fyrer hun igen op for en omgang sø’mælk direkte fra kassen. Frem mod sengetid leger vi, går tur i bæresele, hopper og danser og des lige. 

20.00 Så’ det sengetid. Inge får nattøj på, og sutter sø’mælk i sig, mens vi sidder i sofaen – men falder denne gang ikke i søvn ved brystet modsat resten af dagen. Jeg har tidligere ammet hende liggende om aftenen, men hun begyndte ikke at falde i søvn af det, så nu prøver vi sgu noget nyt. Jeg putter hende, mens hun stadig er vågen – den går 50 procent af gangene, de resterende gange må jeg hive hende ud af soveværelset igen og gå en tur med hende i barnevognen, indtil hun modvilligt falder i søvn og jeg kan bære liften ind i soveværelset. 

23.00 Hun vågner første gang og bliver ammet liggende. Jeg putter hende i liften, når hun er faldet i søvn. 

01.30 Hun vågner anden gang – og får endnu engang ma’. 

03.30 Homie vågner sgu lige endnu engang og er klar til mad. 

05.00 Ooooog ma’ igen. 

06.00 MERE MAD! Og godmorgen. 

Nogle nætter vågner hun væsentligt mere – men sådan ser det ud på de gode dage. Nogle gange lykkes det mig at vugge hende i søvn i liften uden en amning – men det er sjældent og hun kan jo desværre ikke finde ud af at bruge sut. Hver natamning tager mellem 30 og 45 minutter. Så tilsammen er der æk’ meget søvn tilbage til mig. Tidligere kunne hun sove op mod 9 timer (!!!) i streg uden at vågne og være sulten. Har jeg bare vænnet hende til, at hun kan få mad altid? 

Vær nogle guttermænd, og fortæl mig, hvad jeg gør galt. Hvis jeg kunne flytte nogle af de mange timers søvn fra dagen til om natten, så ville jeg blive et gladere menneske – og min concealer kunne slippe for at være på så voldsomt overarbejde under mine øjne. 

Hjælp en homie!

41 kommentarer til “Hjælp: Min baby sover kun om dagen”

 1. Har haft lidt samme problem, dog i mindre grad. Det hjalp for os da jeg stoppede amning og erstattede eller supplerede med en natflaske af modermælk. Vi fandt ud af ret sent at knægten simpelthen var sulten. Så snart mælkebaren var lukket hos mig og at han så også kom på eget værelse så kom far mere på baren og søvnen blev bedre. Måske fordi knægten ikke kunne lugte mælkebaren. Har du evt. Prøvet at snakke med din Sundhedsplejelske om det? Min hjalp os meget og kunne tit svare hurtigt over telefonen eller SMS. Held og lykke. Søvn er så undervurderet og trækker tænder ud.

  Svar
 2. Vores datter bruger aldrig sut i løbet af dagen, da den ryger ud efter 2 sek. Hun bruger den dog hver gang hun skal sove og når hun er faldet i søvn, falder sutten ud og så er den ikke nødvendig. Vi lægger den i spænd med hendes dyne og når hun er lagt, så ligger vi en bamse, der holder den på plads. Ved ikke om det kunne hjælpe lidt 🙂

  Svar
 3. Hende dér Homie gider ækk flask’…men jeg havde ellers succes med voldsomme mængder vælling inden det var sengetid.
  Nogle siger at bebselader sover bedre om natten hvis man bomber dem med grød lige fra morgenstunden – jeg bomber mit afkom med grød hver gang hun er vågen (hun er lige så gammel som Homie). Du ved, bare for en sikkerheds skyld. Mit djævleyngel har altid sovet pissefedt om natten, men lærte i en ung alder at æde litervis sovende, og gryntede efter fløde hver anden time indtil jeg begyndte at smide grød efter hende hele dagen. Jeg tror det er et pissedårligt råd hvis man har sådan et forstoppet barn (og måske også alligevel), men det virkede for mit afkom. Jeg siger ikke at hun er blevet tyk, men hun er virkelig tyk!

  Svar
 4. Mon I putter hende for tidligt? Min på 6 mdr. kommer først i seng ved 21-22 tiden og sover, som oftest, 10 timer i streg. Vi havde også en strid periode, der minder om den I er i nu, og der blev han simpelthen puttet for tidligt.
  Ellers ligner hans døgnrytme Homies, da han også sover to lure om dagen. Vi har altid været heldige med nattesøvnen her hjemme, men den blev virkelig god efter vi begyndte på grød og mos, samt flaske om aftenen 😊

  Svar
 5. Hej Julie-Elsebeth!
  Du har fuldstændig beskrevet min babys og min rutine for 1 måned siden! Det næsten skræmmende! Min baby sov fra kl 19-20 til 8-9 fra han var nyfødt til han var 5,5 måned og fra den ene dag til den anden, så var det som om min søn gav søvnen den helt store fuck finger!
  Men min sp sagde, at babys søvn cyklus ændrede sig omkring 5-6 måneders alderen, og vil ligne mere de voksnes søvn cyklus. Vi vågner en del gange om natten, men vi kan godt finde ud af at finde søvnen igen uden at vi husker det. Dog kan nogle babyer have svært ved at finde søvnen igen – derudover forventer baby i øvrigt at falde i søvn på samme måde som sidst. Dvs hvis baby faldt i søvn med babs, så vil baby associere babsen med søvn.
  I mit tilfælde så har jeg forsøgt at amme på begge bryster i sengen med lidt lys – når jeg kunne se, at han spiste meget langsommere og slet ikke slugte mere, men stadig var halvvågen så slukkede jeg lyset og lirkede jeg babsen ud. Jeg fandt ud af, at min søn ELSKER at blive nusset på ryggen, så det gør jeg indtil han falder i søvn.
  I starten blev han eddikesur når jeg lirkede babsen ud – men øvelse gør mester 😉 håber det hele gav lidt mening! Jeg har i øvrigt også læst “the sleep mama” metoden. (Du kan tjekke hende ud på insta) Har forsøgt hendes måde at berolige på om natten – og vil sige at det fungerer altså 3 ud af 5 gange. 🙂 det er også værd at tjekke ud!
  Mvh
  PS! Vil lige sige at overståede virkede overhovedet ikke, da min søn var ved at få tænder. Han var mega glad om dagen men umulig om natten i en uge da han var 5.5 mdr gammel. Pludselig havde han 2 undermunds tænder!

  Svar
 6. VÆLLING på flaske. Jeg tror hun vokser. Som du beskriver det lyder hun sulten 🙂 prøv bare en enkelt aften. Erstat amning kl 23 med en flaske vælling. Sover hun kl 23 så væk hende blidt og giv flasken alligevel. Det gav mig livet tilbage 4 x. Alle mine var nogle bavianer når de havde appetit spring

  Svar
 7. Hej😊
  Min yngste af to bliver 6 år i morgen, så de har sikkert lavet reglerne om sidenhen. MEN! Hvis jeg var dig ville jeg bytte en af natamningerne ud med en tår vand (måske siger reglerne, at det skal have været kogt). Måske er hun bare tørstig og utidig i varmen? På den måde forstod mine børn i hvert fald, at der var 0% underholdning og hyggetid om natten. Måske godtager hun det, måske bliver hun bundulykkelig. I sidste tilfælde ville jeg tilbyde mere vand og trøst.
  Ellers er mit vigtigste råd at huske småbarnsmoderens vigtigste mantra: det er en fase, det er en fase, det er en fase. Og hold ud. Jeg kan her 6 år efter huske præcis hvor mega hårdt det var😵😵
  Kh og god kamp💪

  Svar
 8. Din Homie minder skræmmende meget om min lille diktator – både hvad angår søvn og manglende lyst til flaske. Det er mega ufedt for dig, men uhyre fedt for mig at læse at vi ikke er alene! Pendul-livet hvis man vil være social er liiiidt opslidende – men endnu værre er den afbrudte nattesøvn! Jeg læser med og venter på du knækker koden så jeg kan efterabe! 🙂

  Svar
 9. Har du Helens bog om børn og søvn? Jeg købte den da jeg var desperat over en baby der ikke gad sove i dagtimerne. Hun har ligeledes gode råd, hvis baby er for meget vågen om natten. Umiddelbart burde hun sove den lange lur over middag i stedet for formiddag. Middagsluren må ej være placeret for sent, altså ikke efter 16, da den så æder af nattesøvnen. Hun kan dog stadig have behov for en kort powernap sen eftermiddag, den æder ikke af nattesøvnen. Vælling er altså ikke altid løsningen. Det virker i hvert fald ikke altid her. Vælling kan ligeledes give en urolig nattesøvn fordi mavsen skal bearbejde maden hele natten og det lyder som om i er rigeligt vågne😳 Et varmt bad, med en ordentlig frotte tur af et blødt håndklæde en time inden sengetid er ofte med god effekt her. Sidst men ikke mindst, er der tænder på vej?

  Svar
 10. Kære du

  Jeg skriver normalt ALDRIG i kommentar feltet, men her måtte jeg sgu lige hjælpe en fellow-mom. Først og fremmest: Hermed et rungende JA. Du har desværre lært din lille mus at mælkebaren er åben når som helst. Jeg havde 3 måneder i HELVEDE med min lille søn. Han vågnede hver halve time HELE NATTEN, HVER NAT, og jeg sad de fleste nætter ude på køkkengulvet og tudede. Det længste stræk jeg fik i de 3 måneder var 2 timer og 4 minutter, og ellers så var det som sagt små intervaller. Jeg/vi var desperate, og bookede en søvncoach (Anette Theil) og det er de bedste 800 kroner jeg nogensinde har givet ud. Hun startede med at rette mig, da jeg i desperation sagde: Min søn kan ikke sove. “Nej, for du har jo ikke lært ham det endnu”. Av. Sikke en øjenåbner!

  Nå men altså, hun kom hjem til os, og lavede et præcis sove/mad skema for os. Det tog 5 dage med en kold tyrker – INGEN mad efter 24.00, men det resulterede altså i at Oscar kan sove 5-6 timer i stræk☺️

  Svar
 11. Har selv en datter på 5 1/2 måned, som også begyndte at vågne konstant om natten! Jeg lagde mærke til st hun sove-spiste om natten og derfor nok ikke fik et helt måltid af gangen, så er begyndt at pumpe ud morgen og aften så der er 2 flasker mælk klar i køleskabet. Så når hun vågner om natten får hun flaske i stedet, på den måde er jeg sikker på at hun spiser nok til i hvert fald 3 timer mere. (Det kræver selvfølgelig at Inge vil tage en flaske).. og så giver vi hende vælling om natten og har fast putteritual med bad og samme godnatsang. Håber snart at det bliver bedre – for os begge! NU MÅ DE GERNE SNART VÆRE FÆRDIGE MED AT NATTE-AMME! 😅

  Svar
 12. Jeg har selv en datter på 5 en halv måned og havde et par uger med samme udfordring. Dog et flaskebarn. Jeg fandt ud af at hun faktisk ikke var sulten og at jeg bare gav hende en dårlig vane. Jeg lærte meget af at læse om deres søvn, idet at de nu har et søvnmønster svarende til vores. Det kan få dem til at vågne mange gange i løbet af natten og ofte hjælper det her hos os med et glas vand eller blot at vise jeg er der. Det trækker tænder ud en uge eller to, men nu er hun gået fra at spise om natten. Og vågner maks et par gange, 7-9-13!

  Svar
 13. Hej Julie-Elsebeth.
  Jeg bliver simpelthen nødt til at skrive min første kommentar til en blog – for er der noget der står mit hjerte nært, så er det nattesøvn og mangel på samme. Mit første barn lavede den samme- sov fint om dagen og vågnede hver halvanden time om natten. Hun var sulten! Og jeg var så ødelagt. Jeg stoppede faktisk med at amme og gav erstatning – jeg kunne ikke lige overskue at gøre det halvt/halvt. Jeg har hørt flere der hvor mønstret har været det samme, hvor ungerne også bare var sultne. Det er som sådan ikke døgnrytme der er noget galt med, men sulten om natten. Min sundhedpl sagde desuden at de fysisk ikke behøver mad om natten når de er seks måneder, så det afvente jeg min datter med det og jeg begyndte at få min nattesøvn igen.
  Håber det kan bruges til noget. Og ellers ville ekg tale med sundhedsplejersken.

  Svar
 14. Vores datter blev også lidt for vant til fri bar og for at jeg overhovedet fik sovet rykkede hun over i sengen til os. Det havde først modsat effekt rent ammemæssigt (hun ammede endnu mere), men så gav min SP rådet at når hun vågnede så skulle jeg først tage hende op i favnen, vugge/synge/hvad nu virker med ens barn og give det 5 minutter. Faldt hun ikke i søvn igen efter 5 min, var den nok god nok at hun ville amme. Men så skulle jeg sætte mig på kanten af sengen, lægge hende til, når mælken løb til give hende 1 eller 2 min, alt efter hvad jeg følte for, så lige vippe hende af brystet og se om hun var faldet i søvn eller ej. Var hun vågen og ville have have mere så var det 1 min igen og så gentage indtil hun sov og røg i sengen igen. Hjalp meget! Hun vænnede sig af med hyggeamning sådan og tilbage blev kun reel “sult”.
  Andet råd er at lige der hvor man starter med mad kan man ende ud med at amme for lidt i løbet af dagen- dét glemmer hun dog ikke nej, indhenter bare om aftenen. Men prøv af om ekstra mad om aftenen virker. For nogle gør det, andre giver det uro i mavsen i stedet og nok bedre at fylde op i løbet af dagen.
  Og det bedste råd af alle er: intet er for evigt! Held og lykke:)

  Svar
 15. Vi har selv stået der for et par måneder siden, da vores søn var 3-4 måneder gammel. Nej, hvor er søvnmangel den rene tortur!
  Hvis du ikke allerede har anskaffet dig den, så vil jeg af hele mit trætte moderhjerte anbefale dig at købe bogen “Helens bog om børn og søvn” af Helen Lyng Hansen. Jeg tror virkelig (uden at overdrive!), at den bog reddede mit liv!
  Det har været mit opslagsværk, når jeg har haft en ny “søvn-problemstilling”. Der er nogle fine guidelines og idéer til søvnrytmer, og så er der en hulens masse viden at hente om søvn generelt.
  Jeg håber, den kan hjælpe dig, som den hjalp mig!🤞🏼

  Svar
 16. Jeg natammede også da MIN søn havde den alder, ja og ammede ham i søvn, for det var skisme det eneste lårt der virkede… Og som så mange andre mødre, så levede jeg efter mantraet: jeg gør hvad fanden der virker! Men jeg opdagede altså desværre, at det bare er at gøre sig selv en bjørnetjeneste… Jeg snakkede med sp og fik strengt at vide, at det skulle jeg altså stoppe med. Det bør ikke være nødvendigt for bebser i den størrelse, at få mad om natten, så på et tidspunkt er man nødt til, at lære dem, at mad, det er ikke noget man får om natten… Så jeg begyndte at tilbyde ham vand om natten i stedet for, og det var et helvede i en uges tid, og så havde han fattet, at når man alligevel bare får vand, så kan man lige så godt bare sove… Bortset fra Det, så skal hun vænnes af med det inden hun får tænder, da hun altså kan få huller i tænderne, hvis du giver hende mad om natten, da du jo ikke børster hendes tænder igen, hver gang du måder hende om natten, og man kan heller ikke amme dem i søvn, da de jo skal have børstet de små bisser efter amningen, inden de skal sove… Så det er med at få skubbet de dumme vaner ud, selvom det kan være en kamp uden lige…. Dem er der en del af, det første leveår, specielt når man, som jeg, hele tiden hoppede over hvor gæret var lavest 😅

  Svar
  • “Blandt forskere er der enighed om, at amning i barnets første leveår ikke øger risikoen for caries (2,3,4,5).

   Nogle forskere mener desuden, at modermælken har en beskyttende effekt op til 12 måneders alderen (2,3). Den beskyttende effekt kommer blandt andet fra proteinet laktoferrin (1) som findes i modermælken. Laktoferrin har den egenskab, at det dræber bakterien streptococcus mutans, som forårsager caries, og derved mindskes risikoen for caries hos barnet.” (kilde: https://www.ammenet.dk/wiki/tænder-og-amning).

   Svar
 17. Kan du amme hende liggende om natten? Sådan så I begge kan sove lidt igennem det? Det er redningen her. Og min på 6 mdr står også op ml 04.30-05.30 hver morgen. Og går i seng ved 21-tiden. Tænker det bare er en periode, fordi verden åbner sig så meget for dem i den alder, at de har svært ved at finde ro, og søger tryghed og ro hos mor (og mors bryst) men ja, man er (mega giga) træt! Jeg ville ikke stoppe amning som mange her nævner, det er hendes tryghed og iøvrigt nemmere end at skulle lave flasker (hvis hun overhovedet vil tage dem). En dag i fremtiden kommer du til at sove nat efter nat uden afbrydelser 🙂

  Svar
 18. Her virkede det at lade vores datter blive inde i det rum hun skulle sove i. Hvis vi tog hende op når hun vågnede, fandt hun hurtigt ud af at det gav pote og så kom man op til fest og ballade. Men da vi begyndte at lade hende blive inde i rummet (sammen med os vel og mærke), så fandt hun hurtigt ud af det ikke skabte meget sjov og nu kan hun selv falde i søvn og får vand hvis hun vågner om natten.

  Svar
 19. Hej Julie
  Det lyder måske helt hen i vejret for dig. Men hvad med at prøve at lade hende sove på eget værelse? Fra min søn var 2,5 md til 5 mdr vågnede han med 30-90 min mellemrum hele natten igennem næsten hver nat. Alle sagde: “Det er en fase”. Men efter 2,5 mdr ku jeg godt se, at det ik var en fase. Jeg var en zombie til sidst, det skulle bare stoppe med det samme! Vi prøvede at lægge ham til at sove på eget værelse. Og det virkede allerede fra første nat. Han vågnede kun 3 gange om natten for at blive ammet, og det reducerede han hurtigt til kun to natlige amninger. Jeg ammede ham i søvn på hans værelse i en stol og sneg ham hen i hans seng. Han sov det første stykke tid i bedside criben på sit værelse, selvfølgelig med alle fire sider på sengen. Og da han var 8 mdr, kom han i en tremmeseng, som jeg havde foret med en sammenrullet dyne, som jeg havde sovet med, så den gav tryghed i en stor seng. Eget værelse virkede for os, da min søn åbenbart vågnede af vores snorken og nattegrynt. Du kan jo prøve eget værelse i par nætter, og hvis det ik virker, så tilbage i soveværelset igen. Håber, at I snart finder en løsning. Manglende nattesøvn er det værste!
  Hilsen Lotte

  Svar
 20. Jeg bliver så ked af at læse forslag om at stoppe amningen, skære den væk om natten osv. Honie er stadig lille bitte og din mælk er guld for hende. Ja, det er pisse hårdt at få afbrudt søvnen, men som stort set alle kommentarerne her vidner om, så sker det for størstedelen af babyer, når de når Inges alder. Hun bliver mere bevidst, oplever så meget mere om dagen, har mindre tid til at spise og får også almindelig mad – det er helt almindeligt at forsøge at indhente “tabet” om natten, hvor der er fred og ro til det.
  Du har ikke givet hende dårlige vaner, du har gjort, hvad der virker for jer! Og Inge er altså bare slet ikke udviklet nok til at være udspekuleret og manipulerende og snyde dig (selvom hun selvfølgelig er det klogeste barn i kommunen 😜). Så selvom det føles, som om hun sover dårligt, så skal hun have 10-11 timer om natten og 3-4 timer om dagen – det virker til at hun er fint dækket ind søvnmæssigt (at du så ikke er, er en anden sag 😉)
  Hvis du vil ændre noget, så vil jeg foreslå at være så blid som mulig – ingen gråd! Du kan f.eks. tage hende af brystet efter x antal minutter om natten, hvis du tror, hun sover. Kan anbefale bogen “Sov igennem uden gråd”, som hjælper til at ændre søvnassociationer – det er en langsommere process end at lade hende græde, men meget blidere for hende.

  Svar
  • Jeg giver dig ret Charlotte. Amningen handler nemlig også i høj grad om tryghed, og der sker en kæmpe udvikling med de små i den alder. Min dreng er 4 mdr, og sov 7-9 t sammenhængende i 1 md, men det sluttede og nu er jeg tilbage at amme hver 3-4. Time. Det er mega hårdt, men sån er det jo til tider, og hvis han har behov for lidt ekstra tryghed i en periode, så er det da ok. De er stadig så små og lige præcis ikke beregnende, så de skal bare have det de har brug for. Synes bestemt ikke man skal tilbyde flaske, bare fordi baby har en periode med dårlig søvn. Gav selv erstatning til natten i en periode, men da jeg stoppede efter SP råd, så sov han pludselig igennem hele natten 😁 Grød om aftenen kunne evt. være en løsning, men ellers se det an, hun er stadig så lille. Vi bruger btw slyngevugge, som er fantastisk! Men det er også en “dårlig vane” og den skal baby også vænnes fra igen, men so what. Man kan ikke undgå at give dem vaner, og hvem siger de er dårlige, bare baby har det godt, og i har det godt med det 😊

   Svar
 21. Shit en omgang lort med alle de opvågninger om natten… Det er skide meget tortur og man dør langsomt… 1. Barn vågen 100000 gange HVER NAT i 1 år og 9 mdr… So I feel you. 2. Barn helt anden historie og det er en fest… Nå men altså. Hvis du ligger ned og ammer om natten så vil jeg klart anbefale dig at sidde op i stedet. Herhjemme skulle vi lære at amme liggende da jeg et udstyret med et ordentligt yver og en nedløbsrefleks der får det store skyl på lokummet til at ligne en slap stråle fra en mand på plejehjem. Nå men hvoromalter… Da vi lærte det begyndte baby O at vågne svarende til Baby Inge og jeg tror simpelthen det var fordi han ikke blev mæt inden vi begge gik omkuld. Altså skummetmælk ingen fløde. Nu sidder jeg op igen og det virker bare… Baby O slubre i sig (sovende) og 10 min så er det tømt ud! Kan læse baby Inge ikke er pjattet med plastik så derfor er vælling/tilskudsblanding på flaske ikke skide meget en mulighed. Men hvad med at stikke hende en omgang røvkedelig hirsegrød inden sidste tur i babseland? Nå men altså held og lykke og tak for gode grin på IG og bloggen! Du er sgu en fest at følge!!!

  Svar
 22. Hej Julie. Dit indlæg giver mig total flashback til da min søn var på Inges alder. Husker det som var det i går. Jeg har SÅ ondt af dig. Jeg skulle også makke ret med babserne HVER time om natten i næsten. 2 mdr. Hverken grød eller mos om dagen virkede. Han var SÅ sulten. Det eneste der hjalp, var en giga kold tyrker til lillemanden og en omgang Semper’ vælling på flaske, som det sidste måltid inden natten! Det er det bedste råd jeg kan give dig! Håber at det lykkedes den lille Inge at få givet dig en ordenlig nattesøvn

  Svar
 23. Der er mange der skriver at du har givet hende en dårlig vane/at hun er for gammel til at få mad om natten. Det er jeg på langt fra enig i. Min søn er 10mdr og vi havde på ca samme alder som Inge samme problem. Han vågnede konstant i en periode. Hos os gik der på magisk vis over en dag, uden at vi gjorde noget for det. Jeg tror på at det er deres udvikling der problemer og de søger tryghed. (Som jeg synes man skal give dem) så hvis bryst hjælper på tryghed, så giv hende det. Det samme sagde min SP. Min SP sagde gør hvad der virker, det går over igen. Min søn sov også vildt godt indtil da..

  Og siger man ikke at de skal kunne sove igennem og undvære maden om natten i den alder? Men at sove igennem for en 6mdr baby er altså kun 5-6 timer, så man kan ikke forlange de kan sove hele natten uden mad.

  Svar
 24. Jeg har en dreng på 1 år og 9 måneder, som (udover de første par uger efter fødslen) altid har sovet rigtig godt om natten. Han har helt klart et godt sovehjerte, men jeg tror bestemt også det hjalp, at jeg først lagde ham i seng ved 22-23-tiden helt frem til, at han startede i vuggestue. Jeg var nervøs for, om han kunne “finde ud af” at sove allerede kl. 19.30 efter han startede i vuggestue, men det kom heldigvis heeelt af sig selv – han var altid dødtræt efter en sådan en vuggestuedag. Derudover har jeg givet ham en “natflaske” med modermælkserstatning til han var lidt over et år. Jeg tror helt klart, at det gav ham noget ro og en ekstra mæthedsfølelse i kroppen, inden han skulle sove.

  Svar
 25. Har du lært at amme liggende? Her ligger min datter lige op og ned af mig så jeg lige kan hive mælken frem hvis hun vågner. Sommer tider ammer jeg hende uden at vide det og kan sove dejligt videre. Ellers havde vi kæmpe succes med at give hende en god flaske mme inden nat. Hun var godt fyldt op med mad. Hun sov 10 timer uden opvågninger fra hun var tre uger. Hun begyndte at vågne lidt igen ved de 6 md. Og nu hvor hun er 18 md. Kan hun godt vågne. Men fe fleste dage tager hun 10 timer i streg. Og vi giver hende stadig flaske. Det virker. Men vi gør det lidt i hemmelighed for man må vidst ikke give flaske k så høj en alder. Altså det siger mor-politiet, ik

  Svar
 26. Jeg er i samme situation om natten med en snart 5 måneder, meeen shit forvirringen er total efter at have læst alle kommentarer. Kold tyrker eller ej?!
  Måske burde man sende sin SP en lille SMS…

  Svar
 27. Da min dreng var 6 mdr (for godt et år siden) fik han også en fantastisk rutine ned at sove kortere og kortere stræk i løbet af natten.
  Det var i seng kl 19, og første stræk var gerne 3-4 timer ( hvor mor her selvfølgelig sjældent krøb til køjs samme fornuftige tid), herefter en lur på 2-3 timer, mælkebar og så stod den ellers på rigtig korte stræk af maks 1 time. Indtil vi stod op i pæn tid før fars vækkeur 5.50.
  Første lur startede så gerne før kl 8 og her var jeg bedst til at sove med. Denne lur kunne også snige sig op på 1 time hvis jeg var meget heldig. Med til den historie skal nævnes at han kun sov 30 min af gangen fra han blev 3 mdr og 6 mdr frem! På trods af slygevugge og forsøg på at vugge videre. Men det er heldigvis blevet bedre. Den anden dag tog vi en fælles middagslur i 3 timer.

  Mht mælkebaren så var min overbevisning at han bare skulle have brystet når han ville, for uanset om det var sult eller en hygge/trygheds-tår så ville jeg gerne være der for ham. Og det ikke eksisterende sovehjerte er heldigvis blevet bedre med tiden, det samme er natamning. Ammer for det meste ved 22/23 tiden, men som oftest ikke resten af natten.
  Det bedste råd jeg har fået “det er en fase” – selvom det ikke føles sådan når man står i det:)

  Svar
 28. Giv hende modermælkserstatning, ren røv, samme tid i gir hende natflaske = fast aften rutine. Og selvfølgelig vil hun brokke sig over bare at blive lagt i seng uden at blive vugget i søvne, men det er kun spørgsmål om tid før hun ikke gider det mere – hvis altså i er tuff nok til at lade hende brokke sig 😉

  Svar
 29. Jeg vil bare istemme og sige, at det er helt normalt! Det føles hårdt, men jeg synes man vænner sig til det – PLUS at det hjælper, at man ved andre gennemgår det samme.
  Mit barn sov kun 35 minutter af gangen om dagen fra ca 2-9 mdr og jeg var ved at blive sindssyg over aldrig at nå noget, men jeg vænnede mig til at have hende med i viklen når jeg lavede praktiske ting. I dag er hun 2 og vågner stadig ca 5 gange hver nat og skal ammes…. Det har virkelig hjulpet mig at acceptere, at det er sådan det er og at det er normalt – og at jeg gør det bedste for hende ved at give hende den tryghed hun har brug for.
  Jeg ville heller ikke lytte til de råd med modermælkserstatning eller vælling, din mælk er god nok og hun vågner med stor sandsynlighed ikke (kun) fordi hun er sulten.
  Jeg håber ikke det er alt for irriterende med denne slags ‘ikke-råd’ 🙂

  Svar
 30. Præcis det samme her! Kalorius er 4,5 måned gammel. Det består af 2 step:
  1. Lig ned og am om natten! Så kan du nemlig sove imens. Hele natten. Jeg opdager nærmest ikke at han spiser om natten. Han vågner, jeg ligger ham til, bum – og jeg er væk igen. 10 sekunders søvn mistet. Det er sgu okay.
  2. SLYNGEVUGGE! Lige en hoppetur og så på hovedet i seng. Det virker HVER gang. Slyngevuggen har “søvngaranti” og den har endnu ikke skuffet mig. Tro mig, du kan ikke leve uden!

  Svar
 31. Tænker også lillepigen har appetitspring og mælkeproduktionen skal have lov til at kunne følge med efterspørgslen på de dyrebare dråber 🙂
  Krydser fingre for det snart bliver bedre så du kan få mere søvn om natten 🙂

  Svar
 32. I forhold til at få Homie til at bruge sut, har I så prøvet en anden form på sutten? Vores dreng nægtede sutten lige indtil vi skiftede den ud med en der var flad istedet for rund. Det virkede og han suttede på sutten som om han aldrig havde gjort andet!
  Men ellers lyder det fuldstændig som vores rutine også lige pt med vores dreng på 4,5 måned😳 Så har desværre ingen råd, men læser lige med på de andre kommentarer!

  Svar
 33. Det var fuldstændigt det samme med min søn. Den store (og for mig ret afgørende) forskel ift mange af de ovenstående råd er, at min søn (og Inge) ikke bruger sut, men bruger “den ægte vare” – altså brystet, som sin sut. Den og dig er den ultimative tryghed, og det ville jeg gerne ofre mig lidt for. Jeg havde min søn til at sove ved siden af mig og så ammede jeg i søvne. Som mange også foreslår. Jeg mærkede slet ikke, at jeg var vågen så mange gange i løbet af natten! Til gengæld kunne jeg få min dreng til at sove længe sammen med mig, så lige med de tidligere morgener, ved jeg desværre ikke, hvad du skal gøre ved. Jeg fortsætte natamningen til han var over et år, og tog en kold tyrker med natamningen. Der var han gammel nok til at kunne forstå, at nu var mælken lukket. Og siden har han sovet igennem hver nat, og han ligger stadig imellem os om natten 🙂

  Svar
 34. Tror måske jeg fik skrevet et semi-nederen “bare-lev-med-det” svar – beklager! 😅 Jeg var selv ligeså pisse frustreret og undersøgte ALLE tænkelige muligheder for at få min dreng til at sove bedre. Men ingenting virkede – andet end brysterne. Men nu er jeg ovre på den anden side og har den mest trygge og glade dreng, som sover hele natten og har ikke fortrudt ét sekund, at jeg fortsatte amningen om natten i så lang tid, nu når han hverken gad sut, sutteklud, bamse eller noget som helst andet, som kunne give ham den nødvendige tryghed. Det skal nok blive bedre 😊

  Svar
 35. Altså, jeg har ikke de store råd, for min datter på nu 11 mdr. har altid sovet elendigt 😅 MEN! Den sidste måned efter at jeg har afsluttet amning har hun sovet som en drøm! Og sovet igennem 👌🏻 Hun har aldrig villet flaske som lille, men da hun var 8 mdr. købte jeg en drikkedunk fra “Klean Kanteen”, som hun elsker at patte på og det er lidt samme princip som en flaske. Så da jeg prøvede at give hende en flaske da hun var 10mdr og jeg havde besluttet, at nu var det slut med babser – BUM! Så tømte hun en flaske på 180ml og sov 9 timer i streg!
  Så der er håb forude 👍🏻 Min datter har været ren babsoman hele sit liv, men da vi stoppede amningen, var det som om at hun bare var klar og har bare accepteret det uden brok 🙏🏼

  Svar

Skriv en kommentar