Homie kort fortalt

I går var vi til forældresamtale for første gang med Homie. Og jeg har fra en meget ung ader haft decideret angst for forældresamtaler, fordi jeg jo udmærket godt vidste, at jeg altid havde lavet noget piz, der nok skulle komme frem. Set i bagklogskabens ulideligt klare lys, så var det jo småting, jeg havde gang i, som eksempelvis ikke at kunne klappe kaje i timerne, at jeg skulle diskutere absolut alting og at jeg notorisk aldrig troede, at noget var min fejl – men dengang føltes det sgu som om, at jeg var den værste bandit i kommunen.

Nå, men denne gang var det altså ikke mig, der skulle tales om, så jeg slap pure for at tisse i bukserne over udsigten til mødet i vuggestuen. Vi parkerede Homie hos vores pragtfulde naboer, der selv har to møg-seje børn, og de har det kick flipper-vildt sammen! Så Arne jeg fik sgu lige en hel lille alene-tur ud af den ellers ganske usexede forældresamtale.

Nå, men mødet gik virkelig godt. De fortalte os i virkeligheden bare alle de ting, som vi også selv tænkte og vidste. Indkøringen var gået fremragende, og hun stortrives i vuggestuen. Og de store børn synes, at hun er freaking cute – nok fordi hun stadig er skaldet og derfor er den, der mest ligner en baby.

Men i hvert fald så tænkte jeg, at det lige kunne være skægt at forsøge sig med at beskrive Inge. Hvad er hun for et barn og hvordan ender hun mon ud med at være. Det er jo noget være gætværk, bevares med afsæt i virkeligheden – men jeg aner det jo i virkeligheden ikke. Men det skal nu ikke afholde mig fra at give den et forsøg.


  1. Inge elsker, når der er masser mennesker rundt omkring hende. Hvis hun for evigt kunne få lov til at sidde i en rundkreds og lege, mens 30 mennesker kiggede på hende og fjollede med hende – så ville det være perfekt. Både Arne og jeg er også vilde med mennesker, så det ville ikke være så mystisk, hvis hun blev lige sådan.
  2. Inge er edderpetervælteme en bestemt ung dame. Nogle ville nok sige hidsig. Ligesom sin mor er hun utrolig nem at læse, man er simpelthen aldrig i tvivl, om hun er utilfreds med noget – for så skal der nok blive givet udtryk for det. Hvis der er noget, som hun ikke får lov til – eksempelvis at lege med toiletbørsten, så bliver hun rasende.
  3. Inge æ’er som en voksen mand. I vuggestuen er de meget overraskede over, hvor meget mad det lille væsen kan indeholde. Hun kører enorme mængder mad ned til hvert måltid, og det er nu ikke ligefrem fordi vi ikke giver hende noget herhjemme.
  4. Inge vil gerne det andet. Hun er mofo nysgerrig og hun vil gerne være en del af alting og da i sær de ting, som hun ikke kan. Så hvis vi drikker vin – så vil hun sagsusme også have vin. Men den går sgu ikke rigtigt, og så ender vi jo så ud i tidligere punkt med at være en hidsigprop. Hvis hun har tallerkenen fuld af tomater, så vil hun have de tomater i skålen, som hun jo ikke har. Hvis hun så får en af dem, vil hun have en af de andre fra skålen … så ja, hun vil bare gerne “det andet”.
  5. Hun skal sgu lige have tid til at vågne op. Nogle børn er bare klar på leg det øjeblik, de vågner. Det er Inge æk’! Hun skal lige have lov til at sidde 10 minutter på et skød og vågne op – og derefter så kan vi lege, spise morgenmad eller få tøj på.
  6. Inge elsker voksne. Vores datter er meget glad for voksne og deres pragtfulde store arme, der kan bære hende rundt. Hun kan sagtens gå og løbe rundt – men det er vist bare sjovere at se verden fra en lidt højere position. Hvis hun er lidt sur og tvær, så hjælper det altid, at blive båret lidt rundt.
  7. Inge kan godt lide sin mor. Hun elsker som førnævnt alle voksne, men hun er godt nok meget glad for sin mor. Det er nok alderen, men hvis jeg er i lokalet, så er det svært for hende at koncentrere sig om at hygge sig med de andre voksne, uden at skulle hen til mig og hilse på hvert tredje minut.
  8. Inge har den magiske evne til at vide, hvilke ting der er voksen-ting. Selv hvis hun aldrig har set en barbermaskine før, så er hun udmærket godt klar over, at den skal napses hurtigst muligt, inden en voksen ser, at hun kan nå den. Hvordan har børn den evne?
  9. Inge er ikke dum baby. Hun ved udmærket godt, hvilke ting som hun ikke må. Det betyder dog ingenlunde, at hun lader være. Nej nej, tværtom så tager hun en form for tilløb til, så hun er sikker på at få fingrene i det, som hun gerne vil. Det foregår ved at hun først rører tingen med den yderste spids af en finger. Så siger vi “NEJ” og så kigger hun os dybt i øjnene og smiler. Og så *HAK*! Så har hun hapset tingen og er på vej væk i en rasende fart.
  10. Inge har LOL-knapper over det hele. Hun er kilden under hagen, under armene, under tæerne, på mavsen og i sidserne. Derudover synes hun, at det er grineren at få kysse-prutter på mavsen, at kilde andre, når folk har fjollede ting på hovedet, når vi siger “NEJ”, når vi danser, når vi kaster hende ned i de bløde puder og når vi kysser hendes små fingre eller tæer. Hun er altså meget nem at imponere og få til at grine – præcis ligesom sin mor.

Så ja, det kan godt være, at hun ligner sin farmand på en prik – og ikke kun på grund af deres fælles præference for korthårsfrisurer, men af sind ligner hun umiddelbart mest sin mor. Jeg håber ved Gud, at hun også arver lidt af sin fars milde og overbærende gemyt – for jeg ved om nogen, at livet er lidt mere besværligt og bumpet, når man er den hidsigste i kommunen og føler alting stærkere end alle andre. Uanset hvad så er hun mofo perfekt. Modsat sin mor.

Fik du nogensinde læst om de ting, som folk skal stoppe med at sige til gravide? Eller hvad med om hvorfor Arne og jeg aldrig behøver røre ved hinanden igen?

Skriv en kommentar