Homie og institutions-start 

Reklame for Identiketter.dk

Homie blev 11 måneder i går, og for vores vedkommende betyder det, at institutionsstarten er lige om hjørnet … måske altså. Vi har nemlig endnu ikke hørt noget fra pladsanvisningen, og jeg kan se, at vi står henholdvis nummer 9 og nummer 17 i kø til de vuggestuer, som vi har ønsket. Det er åbenbart mere eller mindre håbløst at få en vuggestueplads på Amager, fordi der er så mange tilflyttere med små børn. På trods af at vi havde angivet vores behovsdato til at være 1 december, så ser det ikke umiddelbart ud som om, at vi nødvendigvis har en plads, når vi senest skal bruge den midt i februar. Super fedt … 

Det vil teknisk set sige, at vi kan komme ud i en situation, hvor både Arne og jeg skal på arbejde, og vi ikke har en vuggestueplads til Homie. Jeg er klar over, at der er garanti for en plads i København, men vi er ikke skide interesserede i at få en plads et sted, hvor vi skal bruge halvanden times ekstra transport på at få Inge frem og tilbage – for tid er i forvejen ikke det, som jeg synes der er mest af i hverdagen med et barn. Og hvad hvis hun bliver syg (og lad os være ærlige; det bliver hun) og så er vi 45 minutter om at komme frem, det ville jeg sgu synes var irriterende. Derudover kunne man naturligvis forsøge at finde en privat dagpleje, men Inge elsker bare at være sammen med en masse børn og voksne og vi tror at vuggestue passer perfekt til hende. Og jeg synes sgu, at det ville være rigtig øfferen at skulle køre hende ind i en dagpleje og så derefter flytte hende til en vuggestue, når der blev plads. 

Lige umiddelbart virker ingen af vores muligheder ski’e-fede, men nu må vi ringe og tale med pladsanvisningen om hvad vi kan gøre – og ellers må vi jo finde en mere eller mindre fed løsning. Det hele stresser mig ok-meget, men det eneste vi kan gøre er at forberede os på institutionsstarten på alle andre tænkelige måder, så vi rent faktisk føler os helt klar, når der forhåbentligt snart dumper en vuggestueplads ned i skødet på os. 

Derfor er vi begyndt at indsamle de forskellige ting, som vi skal have styr på inden Homie starter i vuggestue. Min søster var forbi med min nieces gamle flyverdragt i går, vi har fundet nogle små støvler og til hende, som vi skal have bestilt hjem og så er jeg ved at få sat identiketter i al Inges tøj og på hendes andre ejendele, så vi ikke får smidt det hele væk den første dag. 

Identiketterne er strygefri navnelapper, der klistres på et mærke eller en vaskeanvisning i tøjet, for så holder limen på identiketten sagtens til at komme en ordentligt tur i vaskemaskinen hver eller hveranden dag. Identiketterne sætter jeg også på hendes drikkedunke, madkasse, gummistøvler og så videre. Derudover har jeg også bestilt de såkaldte mini-lapper kun med hendes fornavn på, der er virkelig små og derfor kan klistres på eksempelvis hårspænder – ikke at Homie har specielt meget brug for hårspænder lige nu, jævnfør at hun foreløbigt har arvet sin fars hårpragt eller mangel på samme – men på et eller andet tidspunkt får jeg forhåbentligt lov til at pynte hendes lille hoved. 

Jeg ved i hvert fald, at Inge er som sin far, og kaster sine ejendele rundt i et lokale det øjeblik hun ankommer, så navnelapper er sgu en virkelig billig og let måde at miste lidt færre af hendes ting. Især fordi at hendes to smådistræte forældre ikke altid orker at gennemgå et helt hus for hendes efterladenskaber, når vi har været på besøg hos folk – så ved at der står navn på hele lortet, så hjælper de rigtige voksne os med at få tingene tilbage efterhånden som de finder dem. Kæft det’ smart. 

Hvis I har nogle gode råd i forhold til institutionsstart, at få en plads eller til ting, som vi skal have styr på inden, så skriv det endelig i kommentarfeltet herunder. Jeg kunne sgu ærligt talt godt bruge lidt hjælp! 

Fik du nogensinde læst om vores weekender før og efter Homies fødsel? 

34 kommentarer til “Homie og institutions-start ”

 1. Vi er selv fra Amager, og har en pige som startede i vuggestue i oktober. Vi var til sidst også ret pressede, og jeg kan ikke sige andet, end at det hjalp at ringe til pladsanvisningen det sidste stykke tid, og gøre lidt opmærksom på sig selv. De kunne også til os også give en ca tidshorisont.

  Svar
 2. Vi bor i Aalborg hvor det er endnu værre. Behovsdato september 2018 + nr 4 i køen = kunne få en plads sommeren 2019. Vi endte med privat dagpleje selvom poden absolut ville elske vuggestue, hun er vældigt social. Og det er også fint, hun elsker dagplejen. Men vi flytter hende ikke bare fordi vi af princip mener at vuggestue er bedre. Vores problem er åbningstiderne – vi har begge vagtarbejde og skiftende arbejdstider, så min mor må hente vores yngel inden lukketid i dagplejen. Hun bor en time væk.
  Tror vi skal have en alvorlig snak med politikerne og spørge hvorfor de ikke synes at fremtidens skatteborgere er værd at bruge penge på. Hvis babyer havde stemmeret så det sgu nok anderledes ud.

  Svar
 3. Spørg i institutionen hvor meget de kommer udenfor når de ikke kan gå. Min datter har gået i VS siden september og har været udenfor 1 gang, fordi hun ikke kan gå endnu. Hun bliver 1 år på lørdag 🎁 Så en arveflyverdragt er en mega god ting samt hue og vanter. Min datter har ikke støvler, men vandafvisende overtræksfutter med fleece de kan give hende på, hvis de skulle tage hende med på tur. Find ud af om hun skal sove udenfor i barnevogn eller indenfor i krybbe også kan du give tøj med alt efter hvor lurene skal være😉 Køb godt med uldtøj, der er koldt på gulvene og de sidder der ret mange timer når de ikke kan gå samt nogle varme hjemmefutter. Hvis ikke der er madordning, er det ret smart med mere end en madkasse, så man ikke skal vaske madkassen op hver dag, men fyre den i opvaskemaskinen og bare bruge den anden til næste dag. En lille taske med skiftetøj, sutter og bamse er også ret smart.

  Svar
   • Altså vi havde fået en anden dagplejer tildelt, men da så hende, vi havde ønsket, pludselig fik en fri plads, ringede de til os. Og det ved jeg at de ikke normalt gør, når man først har fået en tildelt. Så jeg tror da måske, det er fordi de har kunnet huske mig fordi jeg har skruet bissen lidt på. Det kan man jo altså blive nødt til engang imellem, så man bliver hørt.

    Svar
    • Nu ved jeg ikke hvad normalen er i den kommune du bor i og det kommer jo også an på reglerne i kommunen, men det er ikke usædvanlig procedure hvor jeg arbejder og der behøver man overhovedet ikke skrue bissen på eller gøre opmærksom på sig selv.

     Svar
 4. Heej
  Ring og lav en sene hehe det hjalp her..
  Og ellers så fandt vi en dagpleje med 10 børn og 2 pædagoger, en mand og kvinde.. det er luksus her hjemme

  Svar
 5. Åh jeg forstår dine tanker. Vil også sige ring til pladsanvisning og brok dig lidt ‘pænt’ 😋 Vi har valgt dagpleje, på trods af at vores dreng er mega aktiv, meget social og fremme i skoene. Men der er så mange fordele ved dagpleje – hvis nu du skulle stå i en situation hvor det er den eneste løsning. De ses fast en gang om ugen i en legestue med 4 andre dagplejemødre, så de er altså ml 16-25 børn. De besøger også tit hinanden og mødes og laver fælles aktiviteter og udflugter. De har tilknyttede pædagoger og forløb med fokus på sprog el. motorik osv. Derudover er det meget nemt at starte børnene op, og ikke så mange ting man skal huske på (😜), da de f.eks ikke skal have hverken mad eller drikkedunke o.lign med. Vores valg er truffet af flere årsager, men den primære er 100% normeringen i vuggestuerne. Vi har været på besøg i nogle forskellige, og valget var ikke svært, når man mærkede travlheden og hvor meget børnene var ladt til sig selv og tilfældighederne.
  Det var bare lige lidt dagpleje-tanker – jeg håber i finder en løsning!! Kh ☺️

  Svar
 6. Den pågældende vuggestue/dagpleje har deres helt specifikke ønsker til hvad de gerne vil have Inge har med, så spørg dem når I ved hvor I skal starte 😊 med ja, skiftetøj og de mere basale ting kan i godt begynde at gøre klar. Ift til undertøj så er det forskelligt fra sted til sted om eller hvor meget de små er ude om vinteren så støvler er måske ikke nødvendigt endnu. Bare overtræksfutter. Min søn på 11 mdr går i dagpleje og han er aldrig nede på jorden når de er ude (han sidder i barnevognen), han kan heller ikke gå endnu 😊

  Svar
 7. Jeg har selv lige stået i samme situation. Det er mega stress! Mit råd er først og fremmest og ringe til institutionerne og høre dem ad i forhold til pladser og så ellers ring, ring, ring til pladsanvisningen.

  Svar
 8. Jeg endte med at skrive en mail til rådmanden i Aalborg Kommune, da den tilbudte dagplejeplads var så langt væk at jeg ikke kunne møde på arbejde. Om det har gjort en forskel ved jeg ikke 🤷🏻‍♀️ men endte med en plads i den ønskede vuggestuen ugen efter 👍 Min datter har haft første dag i dag 🤗 tror vi har slæbt med til enhver tænkelig situation….

  Svar
 9. Jeg kan kun sige, ring til pladsanvisningen og bliv ved det gjorde vi, vi ringede ca en gang om ugen så blev de træt af os og vi fik en plads efter en måned 🙂

  Svar
 10. Jeg er også selv fra Amager, og min datter startede i vuggestue d. 1/10-18. Vi var SÅ langt nede på listen til vores ønskede vuggestuer, men keg blev skrevet op på garanti, og fik en plads dagen efter! Og det er verdens bedste vuggestue kun 2 km fra vores hjem på Amager. De oplyste mig også om, at de SKULLE give os en plads på Amager, nu når vi boede her 🤷‍♀️ Det kan du jo blot nævne når du snakker med dem.

  Svar
 11. Min datter stod nr. 3 og nr. 11 til vuggestue på Amager med behovsdato fra 02.01.19 og hun fik tilbudt plads i den ene om onsdagen og den anden om torsdagen. Så selvom man står lidt højt på listen, så kan man godt være heldig!
  Håber I snart får en plads 🙂

  Svar
 12. Et must for os var de der overtræksfutter. Det ligner poser, som de får på fødderne. Det første stykke tid kunne min datter ikke gå og kravlede bare, også havde hun dem på – meget bedre end sko, da hun ikke kunne andet end at kravle. Tror endda man kan købe dem i H&M 😊

  Svar
 13. jeg tilslutter mig de ovenst kommentarer. Be annoying – be very annoying. Det kan sagtens betale sig. Lige pludselig kan pladsen være der, selvom man står langt nede på listen. Så gør endelig opmærksom på Jer selv.
  Det kræver det desværre i Kbh kommune (har selv erfaring fra Amager egnen)

  Svar
 14. Ring til pladsanvisningen og skru bissen på!!! Det gjorde farmand her og vupti gik vi frem på ventelisten og fik plads. Vi fik så godt nok en plads til start september og vi skulle bruge den fra start august, men så ringede farmand da bare til den pågældende vuggestue og skruede bissen lidt på igen og vupti havde vi plads midt i august😅 Så du må bare gribe knoglen og ikke godtage et nej! Held og lykke!

  Svar
 15. Det kan også være en god ide at ringe til insitutionerne og høre hvor mange pladser de regner med at få ledige de næste par måneder – de ved typisk mere end pladsanvisningen på det punkt 😊

  Svar
 16. Jeg vil nu anbefale en dagpleje. Vores børn har alle gået/går i privat dagpleje, og vi er rigtig glade for det. En lille gruppe børn og en voksen at skulle forholde sig til. Jeg syntes, en vuggestue kan virke kaotisk, med rigtig mange børnehaven mange voksne at skulle forholde sig til. Meget støj og mange indtryk for de små hoveder. Nu siger du godt nok, at Inge er vild med mange børn og voksne, men 4-5 børn er jo også mange for en lille fis på knap 1 år. Der er fordele og ulemper ved begge pasningsmuligheder. Man skal mærke efter hvad der mødes rigtig for ens barn. Held og lykke med det!😊

  Svar
 17. Vi valgte garanti listen da vi stod i samme situation og det er det bedste vi har gjort, vi fik en plads en spytklat fra vores hjem og er så glade da vi aldrig selv havde set efter denne plads 😉
  Og i kan jo beholde den ene plads så i har mulighed for at flytte hende så snart der er plads, hvis i ikke bliver tilfredse med garentipladsen 👍🏼

  Svar
 18. Prøv at tjek de institutioner hvor der er ledig plads eller relativt få på ventelisten. Disse steder gør ofte endnu mere for forældre/børnene for at bevare deres eksistens, antal stuer osv. Vi valgte en uden venteliste og kunne ikke have ønsket os bedre sted. Nogle gange er de populære institutioner de nybyggede, men ikke nødvendigvis der du finder den største hjertevarme.

  Svar
 19. Jeg vil helt sikkert anbefale ‘rigtige’ sutsko og ikke dem man tager på som en strømpe. Børnene går virkelig dårligt i dem, fordi de ikke sidder ordenligt fast på deres fødder. 🙂

  Svar
 20. Bliver simpelthen nødt til at sige til alle jer, der skriver i lavet scener osv. Skam jer. Der sidder almindelige mennesker i den anden ende. De sidder ikke som magtfulde mennesker der ønsker at genere jer. De fordeler vel for fanden pladserne efter dem der mest har behov for det..

  Svar
  • Nu ved jeg ikke hvad normalen er i den kommune du bor i og det kommer jo også an på reglerne i kommunen, men det er ikke usædvanlig procedure hvor jeg arbejder og der behøver man overhovedet ikke skrue bissen på eller gøre opmærksom på sig selv.

   Svar
  • Jeg kan virkeligt godt forstå hvad du mener. MEN nu er der jo også vores egne almindelige minimennesker, det drejer sig om og så kan man godt i pressede situationer blive en lillebitte smule “psykotisk”, fordi man bare vil sin egen homie det allerbedste ❤️❤️❤️

   Svar
 21. Vi bor i samme område som jer, og havde samme udfordring 🤦🏻‍♀️ Vi kunne tidligst få plads i de ønskede institutioner fra maj/juni – og vores søn er her fra starten af januar. Well, jeg ringede til pladsanvisningen i omegnen af 100 gange, og vi endte altså med at få en rigtig fin garantiplads. Den er på vej ind mod byen (hvor vi begge arbejder), og alligevel “kun” 2 km herfra – kun en omvej på ca 200 meter🙌🏻. Så det jeg prøver at sige er, at de virkelig prøver at hjælpe ved pladsanvisningen ☺️ Held og lykke til jer 🤞🏻

  Svar
 22. Jeg bor i Aalborg, og vores situation så ud som din for et par måneder siden. Min dreng er snart 15 måneder, og fik først en plads tre måneder efter behovsdato. Vi var dog så heldige, at jeg gik fra barsel til at være jobsøgende – så jeg kunne blive hjemme.

  Flere i min mødregruppe måtte køre deres børn ind i dagpleje for så efterfølgende at skifte til vuggestue. Alt gik helt fint. Som førstegangsmødre ved vi ikke en skid, og alt er nyt og pisse, fucking uoverskueligt 🙈

  Mon ikke Inge er ligeså sej, som du er. Det hele skal nok gå. Om hun så skal skifte om to-tre måneder eller ej.

  Svar
 23. Nu ved jeg ikke hvordan det hos jer. Men i det mørke Jylland er der mange private dagplejere der er gået sammen og lavet stor dagpleje, hvor der er mellem 8 og 15 børn 🙂 måske det ku være en mulighed, hvis det findes omkring jer 😊

  Svar
 24. Kan godt følge dig i det der med, at det er rart med mange børn, men omvendt er det først, når de bliver omkring 2 år, at de begynder for alvor at lege med hinanden. Har selv arbejdet tre år i vuggestue, og så har jeg en veninde, som er dagplejer, og i dag vil jeg til enhver tid vælge dagpleje, indtil børnehave. Der er meget mere larm og stress i en institution, og det er væsentligt lettere for de små at blive overset end hos dagplejeren. Ikke et ondt ord om pædagoger. De arbejder ud fra den normering, politikerne har vedtaget – og de har travlt! Det bliver bare lidt mere samlebåndsstil med bleskift, påklædning, måltider etc. Måske er det slet ikke så skidt endda, hvis I finder en dagplejer tæt på.

  Svar
 25. Som vuggestuepædagog vil jeg anbefale at have rigeligt med skiftetøj med, der er ikke noget mere træls end at skulle bruge en masse tid på at rende rundt og lede efter lånetøj i den rigtige størrelse.
  Derudover vil jeg bestemt ikke anbefale sko/støvler før hun går stabilt. Køb overtræksfutter. Hvis hun sover 2 gange kommer hun højst sandsynligt slet ikke med på legepladsen, men er vågen mens de store sover.
  Husk masser af sutter, så de ikke pludselig står og mangler en.
  Men ellers så spørg den førstdag hvad hun skal have med. De første dage med indkøring er du ikke væk fra hende særlig længe, da hun jo lige skal vende sig til det nye sted.

  Svar

Skriv en kommentar