Homies døgn

Hver gang jeg laver et indlæg omkring, hvordan det går på et eller andet område med Homie, så får jeg gerne efterfølgende en hel masse opfølgende spørgsmål, fordi jeg ganske simpelt ikke har været specifik og grundig nok. Så nu tænkte jeg, at når vi nu engang er inde i sådan en pragtfuld periode, så kunne jeg jo lige dele, hvordan Homies døgn ser ud for tiden. Det er stensikkert en helt anden model, der dur for mange andre – det her er bare den, som vi har prøvet os frem til fungerer bedst for os. Jeg har dæleme forsøgt at gå organiseret til værks – men bevares, jeg skal nok have glemt et eller andet. Så skriv endelig, hvis der er noget, du gerne vil have med i planen – så opdaterer jeg den bare løbende.

Lad os komme i gang med vores hverdag! Til skræk og advarsel for folk uden børn. Hæhæ. 

05:15-06:00 – Homie vågner op på eget værelse, i sin tyngdepose, kommer ind i vores seng og forsøger at sove lidt videre uden tyngdepose på. Vi får hende til at falde i søvn ved at nusse hende på ryggen og ligge lidt tæt og lade være med at tale til hende. Vi leger simpelthen bare nat. 

07:00 – slut med mere putning, vi står op. Inge får ren ble på og bliver smurt i creme mod børneeksem.bLige nu bruger vi Biodermas Atoderm PP Baume. Men synes ikke, at den er skidegod. Min søster er farmaceut med forstand på den slags og har bestilt en ny til os – kan ikke huske navnet, men skal nok smide det op, når vi får den. Og så får hun D-dråber og tøj på. 

07:20 – havregrød med smørklat til morgenmad. Vand i kop. Af uransaglige årsager har hun ingen interesse i selv at holde koppen – vi er begyndt at øve, at hun selv skal drikke af koppen, så hun er klar til at starte i vuggestue. Det er en våd affære skulle jeg hilse og sige. 

07:30der skal børstes bisser, og det hader hun for tiden. Vi børster bisser foran spejlet – for det dur bedst. 

07:32 – så skal der leges. Hun har en drikkedunk ved siden af sig på legetæppet, så hun kan drikke, hvis hun bliver tørstig. Hun gider vældig sjældent bare at lege selv, så vi sidder sammen med hende og læser bøger, smadrer klodser ned i det nye gulv – eller hvad der nu lige er skægt for tiden. Så kan man i ny og næ lade hende sidde selv, mens man får klaret et eller andet husligt. 

10:30 – tilbydes rugbrød med eksempelvis hummus, torskerogn eller leverpostej – spiser sjældent særlig meget lige her. Hun får i stedet en halv bolle med ost, lidt yoghurt eller lignende. Vand af kop. Vi gemmer rugbrødet i en lille bøtte. 

11:00 – ren ble. Puttes til sin lur i barnevognen. Hun har en sweater, ulddragt, hue, vanter og halstørklæde på. Puttes med dyne på og sut i munden. Vi ligger hende i barnevognen og skubber hende ud på altanen. Hun sover som regel inden vi når derud – ellers får hun selv lov til at ligge stille og roligt og falde i søvn. Ofte bruger vi starten af luren på at gå en tur eller hoppe been og handle lidt. Så kan barnevognen også agere trækvogn til alle indkøbene.

11:05-13:00HURRA! FRITID. Der skal bare lige ryddes op først …

13:00-13:30 – op fra lur. Får serveret sin frokost igen, eller en halv bolle med ost, hvis hun har spist sin rugbrød allerede. Spiser gerne mellem 1 og 2 rundtommer – og en grøntsags-fiskefrikadelle. 

14:00 – så skal der dæleme leges igen. 

15:00 – i hverdagen kommer jeg hjem her. Inge hopper i mælkebaren og spiser en lille smule – og hygger en stor smule. 

15:15 – vi leger videre. Der er garanteret en bøtte med vådservietter, der skal tømmes eller en toiletpapirsrulle, der skal rulles ud. 

16:00 – en eller anden form for snack. Lidt bær, en baby-chips, banan, grøntsager eller lidt figenstang. 

16:10 – lege-lege-lege. Moderen ser muligvis lidt Modern Family, mens Homie bygger med klodser. Vi kan også finde på at gå en lille tur, hoppe på legeplads eller lignende.

17:30 – aftensmad. Vi forsøger så vidt muligt at lave nogle retter, som vi alle tre kan spise. Klassikerne tæller opfindsomme ting, som eksempelvis lasagne, boller i karry, pasta med laks og spinat og des lige. Fælles for dem alle er, at jeg propper uanede mængder gulerødder, squash og lignende ned i hele skidtet. Så er vi sikre på, at den sundeste og i øvrigt vigtigste i husstanden får nok vitaminer. Inge er oppe på 6 små tænder, så der er stadig lidt vej før hun kan spise alt mad – men hun kæmper en brav kamp for at komme gennem alt vi serverer for hende. Umiddelbart kan hun lide alt – og det gør måltiderne dejligt lette. 

18:00 – aftenbad for både Inge og mor. Inge og jeg hopper stort set altid i bad sammen. Det er piss’-hyggeligt og vi får slået dé dér famøse to fluer med ét smæk. For på den måde behøver jeg ikke bruge aftenen på at bade, efter hun er kommet i seng – eller skulle stå uhørt tidligt op for at klare det fra morgenstunden. Jeg tager hende bare med ind under bruseren i armene på mig, og så sætter jeg hende ned på gulvet og øser vand på hende, mens jeg selv bader. Hun kravler aldrig ud, fordi hun elsker at bade og har masser legesager på gulvet. 

18:50 – havregrød til natmad. Det er en tradition, at vi ser Popsi og Krelle imens. Inges små arme går fuldstændig bananas, når hun ser dem på skærmen. Hun er full blown fan girl. Bagefter får hun børstet sine bisser og får ny ble på. 

19:15 – Homie får sin tyngdepose på, og jeg ammer hende i sofaen i stuen. Hun er begyndt at blive meget træt, efter vi et gået ned på en enkelt lur, så hun falder gerne i søvn i mine arme og så kan jeg bære hende direkte ind i sengen. Hun får dynen over sig, har sin bamse i sengen og sit hygge-dyr med sut i. 

19:30-23:00 – FORÆLDRE-FRITID. Består mestendels af oprydning, Netflix og afslapning med en telefon helt oppe i hovedet. 

Fik du nogensinde læst om vores forhold efter Homies ankomst?

14 kommentarer til “Homies døgn”

 1. Hvilken creme bruger I mod børneeksem? Jeg har også en lille dreng, der lider af eksem 😑 Og vi har jo ikke særlig stor lyst til at smøre ham med hormoncreme.

  Svar
  • Lige nu bruger vi Biodermas Atoderm PP Baume. Men synes ikke, at den er skidegod. Min søster er farmaceut med forstand på den slags og har bestilt en ny til os – kan ikke huske navnet, men skal nok smide det op, når vi får den.

   Svar
  • Det der børneeksem er åbenbart virkelig populært 🤦‍♀️ vores søn har det også. Vi har fået strenge formaninger fra lægen om MAKS at smide ham i bad 2 gange om ugen, og hvis han er i badekar så skal det der sjove skumbad droppes og karet fyldes i stedet op med så meget olie, at han er svær at holde 🤣 men ikke desto mindre har det hjulpet sammen med uendelige mængder fedtet creme 🤷‍♀️

   Svar
 2. Hey 🙋🏻‍♀️ Mærkeligt spørgsmål jeg kommer med her, men hvordan foregår det der sambadning? 😃 Den ide ville jeg gerne indføre herhjemme, men kan ikke helt greje, hvordan vores Dulde (aka Elias) skal sidde i sit badekar, mens jeg står og bruser ham ned i hovedet 😅

  Svar
 3. Hej.
  Vil lige komme med et godt råd – det virker hvertfald på vores pige, som er 11,5 måned og har børneeksem. Vi smører hende med Dr. Warming basiscreme. Det føles ligesom vaseline. Vi smører hende med den morgen og aften, og måske 1 gang om måneden bruger vi hormoncreme, hvis det blusser op.
  Den koster 175kr.

  Svar
 4. Det der børneeksem er åbenbart virkelig populært 🤦‍♀️ vores søn har det også. Vi har fået strenge formaninger fra lægen om MAKS at smide ham i bad 2 gange om ugen, og hvis han er i badekar så skal det der sjove skumbad droppes og karet fyldes i stedet op med så meget olie, at han er svær at holde 🤣 men ikke desto mindre har det hjulpet sammen med uendelige mængder fedtet creme

  Svar
 5. Jeg vil på det kraftigste anbefale Kraes babybad til eksemen. Vi har selv døjet med det på vores lille dreng, og blusser somme tider op. Men det hjælper. Bruger det hver gang han er i bad, og aldrig alm. sæbe. Kun shampoo til håret, det kan ellers godt blive lidt fedtet at se på.
  Der findes to slags hvor den ene (med havre og dødehavssalt) er til udpræget eksem og en med havre og kokos, som vi bruger forebyggende. Og deres balsam er også god til kroppen. Vi har også haft glæde af Rudolph Care Mommy & Me balsam til hele kroppen- og hovedet.
  Håber du finder en god løsning for jer, hermed er godt råd givet videre 🙂👌🏼

  Svar
 6. Mht eksem så virker kraes babybad også her. Jeg har bare valgt discountudgaven, hvor jeg jeg bruger alm havregryn og badesalt. Havregrynene kommer jeg i et babypudebetræk, da det ellers bliver noget værre snask og det får så lov til, at trække i vandet i i hvertfald ti min, hvorefter jeg klemmer havrevandet ned i badet. Så skal baby bare ned i badet, uden sæbe og holde fest og op uden at blive skyllet af.
  Det lyder lidt klamt, men det virker altså. Og så kun et til to bade om ugen, og altid uden sæbe 😊

  Svar
 7. Hej Julie, gik I bare direkte fra to lure til én lur eller trappede i formiddagsluren ned til til sidst ingenting? Kh. 😊

  Svar
 8. Hej. Hvor er det dejligt at hører at alting vare kører og homie endelig sover igennem.
  Jeg har en pige på 8 mdr. som altid har sovet igennem fra fødslen, men nu kæmper vi en kamp! Det er så hårdt når hendes far skal op og på arbejde. (Hun har kun fået to tænder, og virker ikke til der er nogle på vej pt.)!! Overvejer at købe en sovepose. 😊

  Svar
 9. Jeg ELSKER simpelthen din blog og din Instagram. Du er pisse sjov og det hele er så dejligt og positivt og ærligt og rart at følge med i. Jeg skal selv være mor for første gang til sommer, og jeg er den første i min venindegruppe der bliver mor, så jeg elsker virkelig at læse med på din blog. Jeg føler lidt at jeg på den måde har en “internet-ven” som jeg kan stjæle lidt erfaringer fra. Jeg kæde-læser alle dine indlæg (nogle af dem mere end en gang) med største fornøjelse. Tak for den!

  Svar

Skriv en kommentar