Homies favorit-opskrifter

Annonce for Lidl

Jeg er som før nævnt super dårlig til at følge en opskrift. Jeg kan have de største intentioner om at gå helt efter bogen, og så ender det alligvel altid med, at jeg lige tilføjer lidt og skruer lidt på knapperne undervejs. Jeg tror muligvis, at det handler om mit uhyrligt store ego, der altid formår at fortælle sig selv, at jeg ikke behøver læse alt for grundigt efter, hvad der står i opskriften – jeg kan dæleme da selv smage mig frem til, om der lige burde tilføjes til citron og en håndfuld et-eller-andet.

Njå, men det er af samme grund, at der virkelig sjældent er opskrifter herinde – for jeg følger jo ikke en opskrift, ikke engang min egen, og så er det bare lidt besværligt at skulle forsøge at videreformidle skidtet. Men når det så er sagt, så bryster jeg mig faktisk af at være virkelig god til at lave mad. Det synes jeg virkelig, at jeg er. Og jeg kan helt sikkert godt forstå, hvis I sidder derude og tænker “Ja ja, men nu har du jo lige fortalt om dét dér store, fe’e ego – så er det ikke bare dét, der igen spiller dig et puds?” Nej, det tror jeg virkelig ikke.

Men jeg vil da samtidig gerne indrømme, at middagsretterne herhjemme har taget en rimelig radikal drejning efter der er kommet en Homie i huset, for nu skal maden helst ikke tage særlig lang tid at lave – og så skal det være noget, som både mig, Arne og Inge kan lide OG kan tygge. Ja, det er altså ikke Arne og mig, der har problemer med at tygge – selvom Arne som bekendt er væsentligt ældre end mig og derved er i direkte forfald – det er altså bare Inge, der med sine 6 små, syleskarpe bisser ikke kan fortære alt for seje og hårde ting endnu. Der er bare nogle ting, der skal tages hensyn til, når man laver mad til børn – så tunsteaks, tatar og kammuslinger er for en stund udskiftet med mere børne- og baby-venlige alternativer.

Jeg lavede den anden dag et indlæg med ugens madplan, og nu er  vi igennem nogle af opskrifterne – så her kommer opskrifterne på to af dem. Det er ikke stor kogekunst – men det er freaking nemt, piss’-lækkert og så er det også noget for børn! Og så er alle ingredienserne købt i Lidl!

Pasta med tigerrejer i cremet kokos-tomat-sauce

Ingredienser:

2 løg
1/2 broccolihoved
2 røde snackpeber
1 porre
Cirka 1/3 af en tube BIO tomatpuré
1 pose store tigerrejer
2 dåser Freshona kokosmælk
2 bøtter frisk BIO pasta fra Lidl

Fremgangsmetode:

Hak løgene og steg dem i en gryde til de er lyse og gennemsigtige. Hak broccoli og de røde snackpebre – og steg dem et par minutter med løgene. Tilføj tomatpuréen og rør det godt rundt i grøntsagerne. Hiv halerne af dine tigerrejer (det er nemmere, end det lyder), og tilføj dem til retten. Tilføj straks derefter kokosmælk og smag til med salt og peber. Kog din friske pasta i to minutter i let saltet vand. Du kan blande hele molevitten sammen eller servere tomat-reje-kokos-retten og pasta hver for sig, så man kan hælde sovsen over sin pasta. Og husk nu for dælen at drikke hverdags-rø’vin til.

Og så til anden opskrift …

Grov bacon-porre-tærte

Ingredienser tærtebund:

3 dl økologisk Belbake hvedemel
1 dl økologisk Belbake rugmel eller grahamsmel
110 gram BIO smør
2 BIO æg
1/2 tsk salt

Fremgangsmetode

Hæld mel i en skål og skær det kolde smør i mindre stykker. Bland det sammen med fingrene. Tilføj to æg og lidt salt og vend hurtigt dejen sammen. Mas den straks ud i tærtefadet, prik huller i bunden med en gaffel og stil den på køl – eller udenfor i cirka en time. Sæt ovnen på 185 grader varmluft og forbag tærtedejen i 10 minutter.

Ingredienser fyld: 

4 økologiske æg
25o gram hytteost
salt og peber
1 løg
2 porrer
1 bundt forårsløg
2 bakker Dulano bacon

Fremgangsmetode:

Steg bacon på panden, det behøver ikke blive helt sprødt og hårdt. Hak løg, porrer, forårsløg og put det i en skål. Tilføj æg, hytteost, salt og peber og rør det godt sammen. Hæld massen i den forbagte tærtedej og bag ved 185 grader varmluft i omtrent 40 minutter – eller til æggemassen er fast, når du prikker til den med en gaffel.

Skriv en kommentar