Homies liste over de fe’este ting i livet

Inden jeg fik børn havde jeg en rimelig god idé om, hvad babyer kunne lide. Jeg har nemlig brugt en del af min tid på at passe både børn og babyer, så den lå sgu da lige til højreskøjten. Det har sidenhen vist sig, at Inge er vild med nogle rimelig mofo andre ting, end jeg havde forestillet mig – og håbet …

Verdens uhyggeligste uro
Min mor fik en trailerfuld (sådan leverer man ting her i provinsen) kasser med tøj og legetøj til babyer af en kollega inden homie blev født. I én af kasserne var der en træ-uro i nogle meget skrappe farver, og med nogle mere eller mindre angstprovokerende klovne hængende ned. Der er knækket et stykke af den, og den er meget ustabil – men for Helle hvor hun elsker den uro. Den hænger over hendes puslebord, så hvis hun har en dag, hvor hun er bare halvt så hysterisk, som hendes mor har været hver eneste dag i sit liv, så smutter vi lige ned på puslepladsen og kigger på klovne-uroen. Så forvandles gråd pludselig til hyl af fryd og store smil. Jeg havde fundet en fe’ uro til puslebordet inden homie kom til – vi snakker den slags med hele solsystemet på – for så kunne vi sgu da lige øve planeternes navne under ren-ble-proceduren og sørge for, at Inge blev klogere end sin mor. Jeg behøver næppe fortælle eksisterende mødre, at min baby giver nul fucks for solsystemet og dets latterlige jord-farver …

“Yesterday”
Arne synger. Arne synger meget. Han har til gengæld ikke gjort sig særlig umage med at lære tekster, så det er ofte forholdsvis pinefuldt at høre ham hakke sig gennem klassikerne uden nogen som helst form for respekt for, at der har siddet nogle mennesker og skabt kulturarv – som han så lige river i småstykker på et øjeblik. Men han kan hele teksten til “Yesterday” af Beatles – og Homie har lagt mærke til det! I hvert fald så er det den eneste sang, der kan få hende til at falde helt til ro, ligegyldigt hvor hidsig hun er. Ligeså snart Arne begynder på første linie, så kigger hun med store øjne på ham og forsøger at synge lidt med. Alverdens børnesange kan bare skride – hun vil kun have “Yesterday” sunget af farmand. En Beatles-baby er født.

Har du læst mit seneste indlæg med de ting, jeg gerne vil bede om?

Vildskab
Jeg har i mange år praktiseret en ting, jeg kalder “du råber – jeg hvisker”. Det går i al sin enkelthed ud på, at hvis nogen råber af mig, så forsøger jeg at tale lavere. Og hvis de råber videre, så hvisker jeg. Det er ret svært at råbe af nogen, der hvisker, og på den måde undgår jeg mange af de skænderier, som mit hidsige hoved tidligere kastede sig ud i med åbne arme. Bevares der er stadig masser kontroverser, som jeg ikke når at tænke mig ud af, før jeg er godt i gang – men med mit lille trick, så får jeg da sorteret de mest åndssvage fra. Selve grundstenen i tricket er jo, at jeg giver det, som jeg gerne selv vil modtage – og jeg gik ud fra, at jeg kunne bruge det samme trick på homie og bare falde helt ned i tempo, hvis hun var piss’-sur. Men det dur så ikke en skid på min baby. Tværtimod skal jeg hoppe og danse rundt med hende i vildskab, hvis hun er ved at gå bananas. Og sådan fik hun aflivet mit galopperende storhedsvanvid, da jeg havde bildt mig selv ind, at mit trick var omnirelevant, og at Go’morgen Danmark nok snart ringede og bad mig sprede det glædelige budskab. Det gør de så nok æk’ lige.

Lyden af tørretumbleren
Åh, den der White noise app. Altså jeg elsker den jo, fordi den kan få Inge til at klappe kaje, selv når hun er nået helt derud, hvor hun kun består af rystende hænder og løbende tårer. Men lyden af tørretumbler er jo latterlig irriterende, og da i særdeleshed om natten. Vi har heldigvis kunne skrue meget ned for brugen af den, og i stedet bruge den såkaldte “livmoder-ugle”, der også udsender latterlige lyde – men ikke helt ligeså latterlige. Til gengæld så er det gået op for os, at vi har brugt ekstra penge på at tilkøbe komplet støjfri hårde hvidevarer til vores nybyggede lejlighed – og det er jo simpelthen det ypperste indenfor penge lige direkte ud af vinduet, når man i stedet bare starter en app, der udsender de samme piss’-lyde.

Sø’mælk
Inge ved heldigvis stadig intet bedre end at tage til happy hour i mælkebaren – og som den glade kromutter, jeg er, så ved jeg sgu heller ikke rigtigt noget bedre end den tid. Kæft det er hyggeligt at have en baby på skødet, selvom det i mit hoved lyder som en gammel løgnhistorie, at mine babser kan producere mad, som mit barn så efterfølgende kan suge ud af babserne på mig.

At blive ammet dansende
Hun har til gengæld fået en pragtfuld ny vane, hvor hun i ny og næ starter med at afvise babsen med et hyl, selvom hun tydeligvis er brøl-sulten. Så må jeg lade babserne være frie og hoppe og danse rundt med hende, indtil en af dem får forvildet sig ind i gabet på hende, og hun falder til ro.

Sit Lamaze-helvede
I 3.G glædede jeg mig ustyrligt til at kunne smide de få noter, som jeg havde fået taget på bålet efter den sidste eksamen. Men det er ingenting i forhold til, hvor meget jeg glæder mig til at skille mig af med alt det freaking grimme Lamaze-legetøj, som homie har det for vildt over. Jeg kan jo ikke brænde det, da alt det plastic og indfarvede stof jo ville skabe et meget lokalt hul i ozon-laget over vores hus – men jeg kan da aflevere det i en genbrugsbutik, så det kan genere nogle andre øjne end mine.

Grimme-hjørnet
Grimme-hjørnet

Fik du læst om de mor-egenskaber, som jeg endnu ikke har fået tillært mig? Eller har du plads til flere af mine skriverier, så kast dig over de 6 ting, som mit liv er for kort til? og hvordan det er at have sex, når man er pissegravid og tyk

3 kommentarer til “Homies liste over de fe’este ting i livet”

 1. Hahaha, herhjemme var det guns n’ roses med sweet child o’ mine der var det eneste der kunne få min datter til at sove de første 3 mdr(!!!)

  Svar
 2. TAK for en pisse god blog! TAK fordi du fortæller sandheden – fortæller at Inge også kan gå helt ballalaika. Jeg har følt
  Mig så alene og forkert fordi alle i min mødregruppe eller veninder aldrig fortæller om, eller kan genkende det at have en baby der kan græde så meget at han/hun nærmest stopper med at trække vejret. Jeg har følt
  Mig alene og som verdens dårligste mor.

  Svar
 3. Glæd dig over din datters sans for kvalitet i forbindelse med sangvalg. Der kan tids nok komme en dag for Hjulene på bussen o.l., som seriøst er ved at smelte min hjerne for tiden. Jeg har sunget Let it be for min datter, og hun er ret begejstret for melodien, men har omdigtet den til Let it be, Gurli Gris. Så vi smadrer den klassiker hver dag med hjemmedigtede sange om Gurli Gris m.fl. Heldigvis går hun ikke så højt op i rim endnu, så man kan basically bare synge handlingen i et vilkårligt afsnit. Med indlagte Let it be-omkvæd.

  Svar

Skriv en kommentar