Hvordan fa’n får jeg homie til at tage flaske?

Minutter inden jeg pådragede mig en piss’-lækker mælkestase.

Ja, så er vi her edderbrandsparkeme igen. Sidste gang krøb jeg på knæ og bad om hjælp fra jer, fordi homie ikke ville tage den pokkers sut. Det kunne være så lækkert, hvis den lige kunne tage hende lidt ned, når hun i ny og næ beslutter sig for at udfordre sin mor i at gå bananas over ikke en skid.

Vi har prøvet cirka hvad som helst – men gæt engang, hun vil naturligvis stadig hellere sutte alle sine fingre lige lange, end at skulle have det pis i munden.

Det trick, der har været tættest på at ligne en my af en succes, er at køre en stofble gennem ringen i sutten, og så lade hende selv styre showet og sidde og nappe i den. Men hun laver ikke vakuum, og lige så snart jeg forsøger at komme listende med en stille hånd for at vippe den op i ganen eller stimulere hendes sutterefleks, så spytter hun skidtet ud. Hvem skulle have troet, at mit barn blev sådan ét, der ikke finder sig i en skid …

Nå, men selvom vi fortsætter med at øve, så har jeg så småt accepteret, at hun ikke gider den falske-babse-nål – og så skal vi nok klare den uden. Flere har skrevet, at så er man fri for at skulle vænne hende af med den – og selvom det sikkert kan være besværligt, så har jeg aldrig set en tyve-årig på knallert med en Mokaï i den ene hånd og en sut sat skævt i kæften – så det må jo være lykkedes for cirka alle forældre i verdenshistorien. Skrig og skrål naturligvis inkluderet.

Fik du læst om de mor-egenskaber, som jeg endnu ikke har fået tillært mig?

 

Men noget som jeg simpelthen ikke kan overskue, det er hvis Inge heller ikke gider tage flaske. Lidt lynhurtig hovedregning fortæller mig, at jeg i så fald vil skulle glemme at kunne være mere end to timer væk fra Inge før hun bliver konfirmeret – ej okay, men hvert fald til hun er et år.

Jeg havde i mit stille og yderst positive sind regnet med, at alle børn gad tage flaske – for der kommer jo freaking mad ud af den. Men præsentationen er i sandhed den halve oplevelse, for hvis mælkebaren ringer til sidste omgang med klokken og begynder at dele plastic-krus ud til de tørstige – så skal homie åbenbart æk’ have mere.

Vi har også været elendige til at øve det med hende, og jeg har derfor først forsøgt i dag. Efter vores pragtfulde Kjøwenhavner-tur gik vores baby amok i sin autostol, og jeg lagde derfor ikke mærke til, at vores aircondition var rimelig hidsig – og tadadadaaaa på den måde lykkedes det mig at få mælke-stase på den freaking varmeste dag i år. Arne havde heldigvis læst en venlig kommentar fra sidste gang hvor jeg havde mælke-stase, der gik på at hendes kæreste masserede hendes bryster MEGA HÅRDT, når hun var udsat for det. Derfor besluttede han lige egenhændigt at overraske mig bagfra, mens jeg stod forsvarsløs og børstede tænder – for at massere mine bryster MEGA HÅRDT. Så fik han én på sinkadusen og på trods af de gode intentioner en ordentlig røffel for at være sådan en forbandet klaphat mens jeg græd salte tårer af smerte. Jeg måtte derfor tænde op for det helt store mælkeapperat og få tømt ud i venstre-spaden, der var vokset til “ej-hun-skulle-have-taget-100-ml-mindre-i-hver-babs”-størrelse.

Mælkeapperatet behøvede jeg dårligt trykke på – for da babsen først kom igang kunne jeg bare sidde med hænderne i siden og se strålen spraye viljefast ned i mælkekartonen. Det gjorde så ondt, at jeg tog en smertestillende tablet for første gang i flere år – det gjorde jeg ikke engang efter min fødsel. Men da jeg så skulle give homie mælken i dag, så ville hun naturligvis ikke have det pis. Jeg prøvede først med flasken i ammeposition, så prøvede jeg at sætte hende i autostol og give hende flaske der, og derefter prøvede jeg at snyde hende ved først at give hende babs og så skifte den ud med plastic-substitutten undervejs. Ikke en skid af det duede, og du skal forestille dig, at hendes råb ikke blev mildere efterhånden som jeg fik pisset hende mere og mere af.

Til sidst måtte jeg lægge hende ind i sengen og amme hende liggende og så snyde hende til engang i mellem at tage flasken ind i munden, men hun laver ikke noget vakuum og får derfor ikke noget som helst mælk ned.

Så derfor udvidede mødregruppe – gør jeres ting; hvordan fa’n får jeg den bestemte unge dame til at gide tage den pokkers flaske – så hendes mor snarest kan komme ud blandt rigtige mennesker bare et øjeblik?

 

Hvis du vil læse mere fra min hånd, så kan eksempelvis kaste dig over historien om, hvordan vi lavede en baby eller mine 6 erfaringer fra en nytårsaften som gravid. 

Husk at efterlade en helvedes masse kritik eller forslag til, hvad I gerne vil have mig til at skrive om – for så finder vi jo ud af det.

48 kommentarer til “Hvordan fa’n får jeg homie til at tage flaske?”

 1. Hvilket suttehovede bruger du? Calma fra Medela skulle være noget nær det bedste og mest ammevenlige på markedet, fordi suttehovedet simulerer en brystvorte i sin udformning.

  Svar
 2. Jeg føler med dig og har desværre ingen råd at give 😬 men kan glædeligt minde dig om, at du jo kan begynde med ske-mad liiiige om lidt. Når hun er omkring 4-6 måneder kan du starte op og når dét så kører, så kan du jo godt være væk fra homie i længere tid af gangen 😁 Min unge tager heldigvis flaske og jeg bruger Mam sutteflasker. Det er ikke et råd da børn jo er forskellige, men prøv forskellige flasker 😊

  Svar
 3. Prøv at få far til at give flasken de første par gange. Han lugter ikke af modermælk, og forbindes ikke med amning 🍼🍼🍼…

  Svar
 4. Jeg har desværre ingen gode råd.. Men kun et “jeg føler med dig”. Herhjemme er chefen 7,5 mdr og hun bruger stadig hverken sutten eller flaske – også en dejlig stædig dame.. vi har til gengæld fået det til at fungere hvis hun drikker det af kop. Vi startede med shots glas og nu almindelig kopper 🖒 held og lykke med det – og sikke en skøn blog – læser som regel aldrig blogs, men jeg kan se mig selv i alt du skriver og så giver det lige et smil på læben 😉 tak!

  Svar
 5. Har du forsøgt at lade Arne give flasken…?? Du dufter af “den ægte vare”, så måske det er derfor hun ikke vil tage flasken ved dig😉 Kan også kun gå med på den med flasker fra Medela👌👌

  Svar
 6. Min søn Theo vil heller ikke tage flasken når jeg giver den.. men når far giver ham den, så tager han den!!! Min sp siger jeg dufter for meget af mælk, og babyer er jo ikke helt dumme – de ved da at de kan få den rigtige babs hvis de skriger vildsomt nok 😂

  Svar
 7. Amen seriøst! Man skulle snart tro at min homie herhjemme på 3 1/2 måned, og din homie var kommet ud af samme kanal 😅. Vi slås med nøjagtige samme problemer med sut og sutteflaske. Så jeg glæder mig virkelig til, at du laver næste indlæg med opskriften på hvordan man får dem til at tage den skide plastikprop i munden 👌🏻🍼
  Hilsen Nikolajs mor 😄.

  Svar
 8. Har du prøvet Avent flaske str. 1? Prøv også at putte lidt sukkervand på flaskehovedet 🙂 Virkede for us! Vi bruger Avent str. 1 flaskehovedet

  Svar
 9. Jeg stemmer i: hvilken sutteflaske bruger du? Det kan også have noget at sige. 😊 Medela Calma er også et hit herhjemme!

  Svar
 10. Den de kalder kolik-flasken fra MAM skulle vidst være ret fed. Min baby på 9uger er heller ikke reg vild med flaske, men den her kan han sådan semi bruge

  Svar
 11. Vores søn hoppede heldigvis på at bruge sut, men nægtede altid sutteflaske. Så ingen gode råd herfra, desværre. Prøv at se det der ammeshow som en periode i dit og Homies liv, en periode som går over igen. Man er bare mega meget mor, når man er så barsel og jeres Inge er bare enormt afhængig af dig imens hun stadig ammes, men det går over og bliver mindre og mindre, og du skal nok få din frihed igen. Prøv gerne noget mere med flasken, men hvis ikke det lykkes, så prøv at affind dig med det og glæd dig over at der kommer lidt mere frihed allerede når hun starter på grød. 😊

  Svar
 12. Prøv og smut fra rummet (hjemmet) og lade hendes far prøve. Det har hjulpet her hjemme, Så hun ikke kan “dufte” din mælk.

  Svar
 13. Vi prøvede alle de fancy modeller, som skulle efterligne et rigtigt bryst osv, men han nægtede fuldstændig og gjorde sig helt passiv og slap når vi forsøgte, ret uhyggeligt faktisk, da jeg var på konference og vi var afhængige af at far kunne give ham flaske en del af dagen. Det, der virkede, var da vi købte en helt, helt basic flaske, bare med en tut på med et ok stort hul så det var let at få mælken ud. Mon I har prøvet det?

  Svar
 14. Vores søn tog både sut og flaske uden brok. Lillesøster – not so much. Hun er 3 mdr nu, og på trods af, at vi prøvede begge dele før hun fyldte en uge, så nægter hun pure.
  Vi tilbyder hende fortsat sut, men jeg tror ikke rigtigt på, det kommer til at lykkes. Flasken bliver jo nødt til at lykkes. Med storebror gik det i hvert fald sådan, at jeg ikke havde mælk nok mere, da han pga. grød og mos kun ville have en godnattår. Hvis det går på samme måde, så får hun jo ganske enkelt ikke valget. Ved mindre hun skal have sin mælk af en kop (hvilket bare er fino med mig).
  Men ja, det er hamrende frustrerende ikke lige at kunne få et par timer uden baby, men lige så snart hun begynder at spise grød og mos, hjælper det.

  Svar
 15. Prøv at lade det være far som står for det, det andet kan forvirre 😊 og du skal faktisk helst ikke være i samme rum ( altså hun skal ikke høre din stemme osv) og derudover er det ganske normalt at øve 😊 vi var igennem 3 forskellige flaske og næsten 14 dage hvor far prøvede hver dag ( og det skal ikke være en kamp, Så prøv hellere næste dag igen) Medela sutteflasken med suttehovede 2 var den som virkede for os. Og hvis alt fejler så tænkt på at det er en meget kort periode af din babys meget lange liv hvor hun er afhængig af dig 😊 og når skemad osv indtræffer inden 1 år hjælper det også på det. 😊

  Svar
 16. Hej Julie. Ikke for at tage modet fra dig, men min dreng er 1,5 år og har også nægtet både sut og sutteflaske altid. Vi prøvede mange gange! I flere forskellige aldre og mange forskellige sutter og sutteflasker. Ja jeg tror vi har prøvet det hele 🙂 nogle børn gider ikke det pjat, og det må man nok bare erkende. Jeg stoppede amning med en kold tyrker da han var 13 måneder. Men han blev da også passet før det 🙂 for når baby får en alder, hvor grød og andet mad samt mælk af kop bliver interessant, så kan man som ammende mor godt være væk i nogle timer.
  Håber dog alligevel hun bider på 🙂

  Svar
 17. Her lykkedes det aldrig med flasken. Heller ikke selvom jeg ikke var der og det var far der prøvede. Jeg introducerede min datter for skemad i 5 mdrs alderen, og herfra blev det muligt at være væk længere og længere ad gangen. I 9 mdrs alderen var det ikke noget problem at være væk hele dagen, bare hun kunne få mælk når jeg så var der. Sandheden er at hendes behov er størst når hun kan se (og lugte) mig. Jeg ammer stadig selvom hun er 16 mdr. og bare rolig – man vænner sig til det. Husk på at du skal leve i 100 år og så er den tid du ammer pludselig ikke så lang end da.

  Svar
 18. Er det nu, jeg bare skal ødelægge al baby-lykken ved at fortælle, at min guldklump på næsten 7 måneder ikke gider tage sut, sutteflaske eller spise nogle former for fast føde – med undtagelse af basilikumpesto?

  Svar
 19. Som alle de andre skriver, lader faren give flaske. Og prøv så medela calma sutteflasker, de skulle simulere en brystvorte ret godt – og baby skal arbejde ligesom ved brystet 😊

  Svar
 20. Øve, øve, øve! Jeg har øvet de sidste tre uger med min søn på 4 måneder der absolut heller ikke er fan af flasken, og han har endnu ikke knækket koden. Fandt ud af i dag at det fungerer bedst i højskolen med babyindsats og derefter så meget han gider af flasken (nogen gange er det intet og andre gange mere) og så fik han resten af en melamin ske. Skal siges at han har fået D-dråber fra den ske fra han var 2 uger så den kender han. Men det virkede altså her.
  Jeg håber det lykkes.

  Svar
 21. Vores datter begyndte at få flaske da hun var to-tre måneder, fordi amningen bare ikke fungerede. Vi forsøgte af flere omgange, og fandt ud af at hun ville tage avene-flasken, men ikke mam-flasken eller den billige fra Føtex. Så prøv nogle forskellige flasker af, for der er forskel på sutterne. Og bliv ved med at prøve: det tog også et stykke tid, før vores datter helt forstod hvad det gik ud på. Forsøg evt også med en størrelse større flaskesut, hvo mælken flyder hurtigere.

  Svar
 22. Åååå jeg havde præciiiis det samme problem. Min søn ville ikke se flasken og den lille bitte smule af modermælkserstatning han fik i sig kastede han op igen. Jeg kan godt forstå at du lige nu føler at du ikke kan være væk fra hende i mere end to timer før hun bliver konfirmeret, men lige pludselig spiser hun fast føde også er hun ikke ligeså afhængig af dig mere. Det sker lige pludselig og meeeeeget hurtigere end du føler lige nu 🙂

  Svar
 23. Du lader vær’, fordi Inge er en klog baby, der tydeligt fortæller hendes forældre, hvad hun har brug for – trygheden fra mors favn. Det er ét år ud af rigtigt mange med hende <3

  Svar
 24. Sutterne til flasken findes med forskellige antal huller i, du kan evt prøve at sætte en på med et hul eller to mere eller mindre, det virkede for os – dog først efter 9 mdr, indtil da nægtede han også flasken🙈

  Svar
 25. Min søn vil heller ikke tage flasken, så det kan jeg desværre ikke hjælpe med. Men, du kan sagtens være væk fra Inge i mere end 2 timer inden hun bliver et år! 😊 når hun begynder at spise alm mad. Min søn er 7 mdr og bliver kun ammet en gang om dagen, inden frokost lur og den vil han godt kunne undvære hvis jeg ikke var det. Så skulle han selvfølgelig være ha lidt mere mos. ( og jo så bliver han ammet når han
  Skal i seng og en til to gange om natten, så 4 amninger i døgnet) og hun bliver lynhurtigt 7 mdr 😉

  Svar
 26. Hejsa. Min datter var også meget lidt begejstret i starten, men vi begyndte at øve HVER dag efter hendes længste lur (bedst humør om formiddagen!).
  Har du prøvet at smage på mælken? Nogle kvinder har forhøjet lipase-indhold i deres mælk. Det er et enzym, som skal findes i mælk, da det nedbryder fedt, men for de kvinder, hvis mælk indeholder meget, kommer mælken til at smage grimt – metallisk eller ligefrem fiskeagtigt i løbet af alt fra 2-24 timer. Der er intet i vejen med den næringsmæssigt, men den smager grimt og min datter flippede ud, da jeg tilbød hende min daggamle mælk.
  Hvis du har haft mælkeknuder, kan mælken komme til at smage salt – det kan bebserne heller ikke lide. Så smag på den:-)
  Held og lykke!

  Svar
 27. Hej 🙂
  Jeg fik også erhvervet mig sådan en mælkestase-ting og fik nogle rigtig gode råd af min sundhedsplejerske og jeg fik den til at gå i sig selv på kort tid…

  – Det er bedst at lade bebs amme den væk. Nær du ammer fra det ømme bryst så massér nedad mod brystvorten hvor det gør ondt. Så løsner du op i knuden.
  – Læg en varmepude på dit bryst inden du skal amme, det gør det lettere for mælken at løsne op.
  – brug uld amme-indlæg!!
  – Min sundhedsplejerske anbefalede ikke at malke ud, da babyen er bedre til at klare jobbet. Nær baby så er færdig kan du malke resten ud.

  Tag hvad du kan bruge af rådene, ellers håber jeg du får hende til at tage flasken 🙂

  Mvh clara

  Svar
 28. Der er to muligheder – enten så er det at droppe tanken om flaske og så bare nyde den tætte forbindelse der er imellem jer. På et tidspunkt, alt efter humør kan hun begynde at spise grød fra 4-6 mdr og så kan du godt være væk fra hende i nogle flere timer.

  Ellers så er det at øve og øve, gerne med forskellige sutteflasker – og se hvilken en der lykkedes til sidst.
  Min søn ville sådan rigtigt acceptere en flaske da han var omkring 8-9 mdr, ellers var det no go. Vi var ret glade for anti-Colic flaskerne fra mam da det så endelig lykkedes.

  Svar
 29. Min søn nægtede både sut og flaske. Sutten tog han pludselig en dag, han SELV faldt i søvn i barnevognen uden noget trillen – på sin halv års fødselsdag i øvrigt! Så giv hende altid en stofble med sut i, når hun skal sove og lignende. Så kommer det måske.
  Jeg ammede i 15 mdr, og han tog aldrig flasken. Men hvis jeg absolut insisterede på at komme væk fra baby mere end 3 timer, gav hans far ham lidt af min udmalkede mælk på kop – små snapseglas. Det kan være en nødløsning, hvis hun nægter flasken. Bonus er, at det ser så mega sødt ud, når de nipper til det lille glas! 😊
  Jeg er i øvrigt sikker på, at du gør det helt rigtige – Inge er en heldig lille dame!

  Svar
 30. Kære Julie.
  Hmm hvordan skal jeg formulere mig på en måde så jeg ikke bliver misforstået!? Jeg har ofte griner højlydt af dine indlæg men indimellem synes jeg simpelthen det bliver for “smart”. Kan man mon sige det. Jeg tænker ofte at hvis du er som man opfatter dig ud fra hvordan du skriver så skal du skrue lidt ned tror jeg. Elsker humor og folk der åbner munden, højt, men med de der små “homies” for at bruge din terminologi er min egen erfaring at man nogle gange skal blive lidt hjemme, bare lige være sammen som en lille familie og komme helt ned i gear. Det er fint at have krudt i måsen men jeres datter får tusinde indtryk hver evig eneste dag alene hvis hun bare er hjemme. Du beskriver at hun ofte giver meget lyd fra sig og nu at du igen har en såkaldt mælkestase. Ved ikke helt hvad det vil sige, forstår det ikke som betændelse. Men uanset, amning er for mange virkelig afhængig af den mentale tilstand en mor er i og samspillet mellem mor og barn. Så mit råd er at skrue ned for aktiviteter og tag tingene stille og roligt.
  Ifht flasken så havde jeg det ligesom dig. Jeg hungrede efter at komme ud men vi introducerede dog først flasken omkring 4 mdr aldren. Som med alt andet så tror jeg din datter mærker at du selv stresser over at hun ikke vil sut og flaske og at du prøver tusinde ting. Tegn en streg i sandet og prøv igen om et par måneder. Du skal nok kunne komme ud alene igen også inden hun bliver 1 år.
  Håber du tager indlægget her, helt oppefra og ned. Jeg kritisere på ingen måde her, det er blot mine umiddelbare tanker.
  Nogle gange har vi lidt travlt med at skulle nå det hele på den halve tid og ungerne bliver skrupforvirrede. Hilsen en kvinde, mor og jordemoder der ikke vil pege fingre❤️

  Svar
  • Øhm, jeg tror at du har overvurderet graden af fede ting, vi laver i hverdagen. Vi er stort set altid hjemme – med undtagelse af mødregruppe og stimulileg. Vi er vist akkurat ligeså kedelige, som alle andre med spædbørn :). Mælkestase (som jeg har for anden gang) er jo bare brystspændinger grundet lidt ophobning af mælk, og jeg vil vove at påstå, at det er hendes sutteteknik, der er lidt skæg og ikke samspillet mellem os :). Min skrivestil er sikkert alt for smart, men jeg tror ikke, at du behøver anse det som en generel indikator for, hvordan vores hverdag er :).
   Men jeg vil helt sikkert give det et break med flaske-forsøg og så prøve igen ved en senere lejlighed 🙂

   Svar
   • Kære Julie, jeg kan SÅ godt forstå dig! Min datter nu 3 måneder og jeg prøver ihærdigt at stoppe amningen. (Ikke at det er det, du har gang i) Jeg har nu gået rundt i vores hjem i stive 3 måneder og været mor på fuldtid – jeg er vågen om natten, jeg skifter ble, ammer, stimulerer mit barn med øjenkontakt og snak dagen lang og trøster mit barn 4 timer hver aften i håb om at hun snart stopper med at skrige sine små lunger ud! Men nu er det nok, jeg er også et menneske med behov for at kunne være fysisk aktiv og tage i fucking Bilka uden at stresse rundt fordi min baby ser surt på mig!
    Og når jeg så læser kommentaren om, at du er for ‘smart’, så bliver jeg så inderligt indebrændt.
    Jeg har den sidste uges tid også fået at vide, at jeg ‘stadig kan være en god mor selvom jeg ikke ammer’. Jeg kan ikke beskrive hvor ked af det jeg bliver. Jeg ER en god mor, fordi jeg fravælger amning og dermed tænker en lille bitte smule på mig selv, og Clara dermed får en glad mor. For jeg er nemlig typen som gjorde som samfundet fortæller mig jeg skal være – en ammende speltmor. Og sådan er jeg bare ikke.
    Så hvis du vil kalde din baby en ‘homie’ og du gerne vil være hjemmefra i mere end 2 timer – then go Girl!

    Svar
   • Du er AAALT for smart og må hellere sidde hjemme til homie bli’r 18! ……. neeeej da! 😂
    Herhjemme var det også bare mælkebaren der var et hit og tror der gik 4 mdr. eller mere før vi begyndte at øve igen efter en pause. Stemningen var nemlig ret trykket når flasken kom ud af skabet 😄
    Tror der gik 6 mdr. før jeg var ude, sådan med alkohol og det hele! Var ret misundelig på dem der kunne drikke vin før mig i mødregruppen, så ved hvordan du har det! Tror det for mig var meget godt at komme ud og være bare mig – det gjorde/gør mig til en bedre mor. Og så får faren også en mulighed for at ‘bonde’ med barnet uden der er en mælkebuffét der distraherer hele tiden. 😄
    Og er sikker på at Inge har det skide godt og at I selvfølgelig kender hende så godt at I ved hvornår hun har fået nok indtryk. 😄😍😊 Og det er jo så smart med sånne babyer at de kan sove selvom man er på tur! 😂

    Svar
   • Det lader til at mit respons på dit indlæg blev opfattet anderledes end hensigten og affødte lidt frustrationer, på trods af forsøget på at udtrykke hvad der netop ikke skulle misforstås. Du sletter det endelig bare hvis det ikke passer ind i din blog. Held og lykke

    Svar
 31. Hej Julie Elsebeth 😊
  Først og fremmest tak for en yderst underholdende blog – faktisk den eneste jeg nogensinde har holdt fast i at læse fast 😊
  Jeg har en datter på snart 8 mdr., der lyder nøjagtig som Inge. Hun har altid og (gør forøvrigt stadig) hadet sin sut og nægtet både den og flaske. Og hun ELSKER stadig mine bryster og hiver nu gladeligt selv ud i trøjen og går i baren 🙈 En løsning for os blev, at starte mos og grød allerede fra 4 mdr. Så har jeg kunnet amme inden jeg tog afsted, og så har Johanne fået en portion grød til næste måltid og så ammet igen 1-2 timer efter det 😊 Så det har givet op til 4-5 timer væk.
  Jet har bare måtte acceptere (og nyde), at jeg har et meget vågent og opmærksomt barn, som elsker bryster, men hader søvn! Vi kæmper stadig, hver gang Johanne skal puttes, men efterhånden kan hun puttes i sin egen seng med en dyne omkring sig og en pæn portion tålmodighed og sang fra morens side – i tigerspring skal hun stadig ammes i søvn og HADER sin barnevogn i en uges tid 🙈 Det bedste råd må være, at blive ved at prøve, men ellers acceptere, at sådan er Inge bare 😊 Udvikler hun sig, som Johanne, så får du verdens gladeste unge, som er langt foran i sin udvikling ☺️ Al den tryghed ved brysterne og vågne timer er ikke kun til den dårlige side 😉
  Og ellers – prøv sutteflasker fra Tommee Tippee. Mine nevøer, som også har nægtet både sut og flaske har endt med at acceptere dette mærke 😊 (Johanne har ikke 🙈)

  Svar
 32. Ikke skru ned! Nyder at læse med! 👏🏻👌🏻 Og den lille fis skal sikkert lære at tage flasken.. kan bare ikke sige dig hvordan – herhjemme er der også en første gang for alt med en lille fis på 6 mdr!

  Svar
 33. Hvis flaske ikke duer, så prøv evt med en sprøjte. På sygehuset fik vi det råd, da min søn ikke blev mæt nok hos mig. For ikke at ødelægge eller forstyrre sutterefleksen, er sprøjten et godt alternativ- den kan Arne også sagtens bruge hvis ikke du er hjemme 🙅🏼‍♀️💃🏼

  Svar
 34. Det lyder som dengang min søn var baby. Ingen sut eller flaske ville han have! I N G E N T I N G hjalp. En dag tog jeg sågar afsted i håbet det hjalp – blev ringet op 30 minutter senere af min kæreste som desperat ville have mig hjem, kunne da også godt høre vulkanen aka baby i udbrud i baggrunden. Vi forsøgte og forsøgte, alle råd prøvede vi – uden held!
  Til sidst accepterede jeg bare at baby altså ikke ville tage en flaske.
  Kombiner så overståede tilstand med at baby heller ikke ville ligge i barnevogn eller vikle, og har 6 mdrs kolik og du har en mor som er meget udmattet og desperat for frihed i mere end en time her og der! Shit jeg synes det var hårdt, men det blev bedre da jeg bare accepterede og min søns kolik selvfølgelig stoppede!
  Alt held og lykke med flaske-projektet, håber i kan lykkedes med det, ikke mindst for din egen skyld.

  Svar
 35. Herhjemme virkede det at købe de små færdiglavede brikker fra allomin. De er lidt sødere end selve pulveret. Og så bare lige varme det lidt i et vand bad. Min David kan godt lide når det er lidt ekstra varmt. Håber det lykkedes
  😁

  Svar
 36. Med mit første barn var sut ikke et problem, men flasken ville han derimod ikke have. Vi lod derfor min mand øve det med ham istedet fordi de små præsidenter åbenbart godt ved at brysterne sidder på mor og så længe de gør det er the Real deal indenfor rækkevidde. Når vi øvede sikrede vi os at det var noget tid siden han havde spist, så han var tilpas sulten – og det hjalp. Håber det lykkedes

  Svar
 37. Forstår dine frustrationer! Been there…. det lykkedes dog ikke her, så jeg har ingen succes oplevelser. MEN jeg vil bare lige minde dig om, at de ikke ammer hver 2. Time døgnet rundt til de er et år 😜 Noget jeg ikke selv var klar over, da jeg selv stod midt i det.
  Når du begynder på mad, bliver det mindre og mindre, og nogle børn skærer amningerne væk en ad gangen. Fra 8/9 mdr ammede jeg først ved 13-14 tiden efter tåren om morgenen. Og så var det 3 gange inden sengetid. Her er vi stadig ved 11 mdr… Men det er jo også så forskelligt fra barn til barn 🙂

  Svar
 38. Jeg vil nødigt ødelægge forhåbningerne for dig, men min søn på knap 10 måneder har IKKE ville have sut siden han var 2,5 måned og han har bestemt heller ikke ville have flaske. Hverken med min mælk i, mme-pulver eller færdigblandet. KUN mors mælkebar :/ Så det har været nogle laaaange 10 måneder for mig, og ja jeg tæller altså med glæde ned til at han er rundet et år og vi forhåbentlig lukker mælkebaren for good. Og vi har prøvet alle mulige tricks, alle forskellige slags sutter og som sagt alle slags mælk (og mærker) – han bliver kun mere og mere gal i skrutten når man forsøger, så der er ikke så meget at gøre. Jeg vil ihvertfald ikke byde min mand eller andre der skal babysitte den oplevelse det er. For han bliver stiktosset og derefter voldsomt ked af det. Øv!
  Men når det så er sagt, så krydser jeg fingre, arme, ben og tæer for at det lykkes jer at finde på noget hun vil acceptere så du kan få lidt frihed! 🙂

  Svar
 39. Vores søn ville heller ikke tage sut – og AMEN for that tænker jeg bare i dag. Det var en fryd, at vi aldrig glemte den, aldrig ikke huskede at have en liggende i bilen og med tiden aldrig havde en pyldret unge, der krævede sin sut. Vores dreng har altid været glad og tilfreds, og aldrig “pyldret” efter sin sut, som jeg oplever at mange suttebørn er det. Og ja – så fik vi nr. 2 og jeg tænkte, hun skal da ikke have sut. Men hun hang også konstant ud i mælkebaren og var urolig, så til sidst måtte jeg overgive mig og stikke hende en sut. Hun har udelukkende haft den, når hun skulle sove og ikke promte fået stukket den i munden når hun blev hentet i dagpleje eller børnehave, som jeg oplever nogen få det. Men pyh hvor har vi glemt den mange gange og smidt et utal væk. Så heldigvis kom dagen efter 2 år og 9 måneder, hvor alle sutterne (dem der var tilbage) blev afleveret til julemanden i bytte for en stor rød dukkebarnevogn. Nu venter nr 3 og så må vi se om, det bliver med eller uden sut.

  Svar
 40. Det er her er på ingen måde svar på de spørgsmål og du vil sikkert også gerne have været det for uden. Meeeen jeg skriver alligevel. Min datter på nu 20 mdr har aldrig ville tage en sut eller sutteflaske. Og hvor har vi brugt meget krudt og energi på at være frustreret over at hun ikke gad! For hun var åbenbart ikke sådan et barn. Jeg ved hvertfald til næste gang at der vil jeg acceptere mit barns præferencer istedet for at bruge krudt og energi på noget der der højest sandsynligt aldrig lykkes ! De er små så fucking kort tid 😃 at man bare skal nyde det selvom det er så lorte hårdt til tider ☺ og fedt hvis det lykkes for jer, men stadigvæk ligeså fedt hvis det ikke gør 🙈

  Svar
 41. Du skal få en anden til at give homie flasken. Hos dig kan hun dufte din mælk, og der ved hun at hun kan få noget der er meget bedre 🙂
  Med hensyn til sutten, hvilken str bruger I til hende. Min søn er også narresut nægter, men det hjalp lidt da vi skiftede til en større. Og så har vi gjort det at vi har sat den fast på hans savlesmæk, så kan han nulre den og undersøge den 🙂

  Svar
 42. Få Arne til at give sutteflaske, mens du ikke er i rummet. Babyer er ikke dumme, de kan lugte mor. Min søn gad også kun tage flaske ved min mand, når jeg ikke var tilstede.
  Ang. Sutten, prøv en større sut. Min søn havde +6 mdr allerede da han var 1 uge. Han kunne ikke danne vacum om dem med lille suttehovede. Prøv at købe nogle sutter i str. 6+ mdr og lav en suttekæde med dem og lad hende lege med den og selv tage sutterne i munden.

  Svar

Skriv en kommentar