Hvordan vi lavede en baby

Jeg tænker, at snave-billedet passer perfekt ind her
Jeg kom vist til at love, at vores graviditetshistorie ikke var hemmelig, og at den ville komme herind. Jeg har godt nok ikke for vane at holde, hvad jeg lover – men jeg gør sgu lige en undtagelse denne gang.
I får den lige helt fra den spæde start; Jeg mødte Arne for cirka 2 et halvt år siden. Det lå ikke rigtig i kortene, at vi skulle være sammen – jævnfør at Arne var uhørligt løs på tråden, og jeg lige var kommet ud af et langt, lesbisk forhold.
Men skæbnen i skikkelse af omtrent 2 liter god Chablis-hvidvin førte os sammen. Jeg vågnede op hos Anders dagen efter, og så sad han eddermame i saksen – jeg flyttede nemlig ikke igen. Det har han så arbejdet på lige siden, men jeg havde allerede meldt adresse-flytning på Borger.dk, og så ved I jo godt, hvor besværligt det pludselig bliver!
Nå, men hvis vi spoler cirka halvandet år frem, så var vi blevet enige om, at vi var for kedelige til at kunne underholde hinanden resten af livet – så vi måtte hellere lave en baby (og en skæg én af slagsen) indenfor en rimelig tidshorisont.
Men man aner jo sagsusme ikke, om ens mavse overhovedet gider at gro sådan en baby. Og som de fleste andre piger, så har jeg lidt for ofte stået med en god håndfuld glemte p-piller i lappen, og tænkt “Amen, så spiser jeg jo bare dem nu, og så sker der nok ikke en skid”. Og der skete rent faktisk ikke noget – og når så skødesløs omgang med receptpligtig medicin ikke afføder en baby i maven, så bliver man i tvivl om, om det overhovedet kan lade sig gøre.
Nå, men da både Arne og jeg er journalister, så undervurderer vi ikke vigtigheden af research. Så jeg fandt ud af, at Rigshospitalet har en pragtfuld afdeling, der hedder Fertilitetsrådgivningen, der decideret er specialiseret i at finde ud af, hvordan det står til med både tissemand og tissekone. Da jeg bestemmer 100 procent over tissekonen og kun 50 procent over tissemanden, så startede vi der.
Så jeg hoppede på cyklen – joke, jeg tog naturligvis bussen, mod Rigshospitalet og blev tjekket for, hvordan det hele stod til. Jeg startede på p-piller som 15årig, så det er blevet til små 13 år med dem, og det sætter altså sine spor. Mine æg var latterligt-små, og gynækologens direkte ord var “Du kan sagtens lave babyer – men det kommer altså til at tage noget tid for de der æg at vokse sig store nok. Men indenfor et halvt år burde det godt kunne lade sig gøre”.
Kort tid efter rejste vi mod Puerto Rico, den dominikanske republik og Miami, og fordi det alligevel ville tage noget tid, så tog vi ikke p-pillerne med – til gengæld tog vi en meget lille baby med hjem igen.
Summa summarum, det tog os fjorten dage at blive gravide. Og derfor står vi nu lettere forvirrede, uforberedte og pissebange og ejer en baby om lidt over en måned. Samtidig er vi naturligvis latterligt lykkelige over, at det gik så let – for det er bare ikke nogen selvfølge, og måske bliver næste gang laaaaangt mere besværlig.
Til gengæld havde vi glemt at spørge en rigtig voksen til råds, og det viste sig, at Puerto Rico og Den dominikanske republik begge er kategori-4-lande, når det kommer til udbredelsen af Zika – der godt nok lyder som en lækker eksotisk ret med ananas, men det er i virkeligheden en lidt fjollet mygge-virus, der ikke er pissefed at lave børn i nærheden af.
Spolier-alert: Baby har det fint – og jeg skal nok lige skrive mere om vores Zika-virus-eventyr en anden god gang.
I mellemtiden kan du gå ombord i flere af mine graviditets-betragtninger, som eksempelvis 5 sætninger, som folk skal stoppe med at sige til gravide – og 7 episoder, der afslører, at jeg er pisse-gravid i hjernen.
Husk at efterlade en masse kritik i kommentarfeltet – for din folkeskolelærer havde nemlig ret; ellers bliver man faktisk ikke bedre.

21 kommentarer til “Hvordan vi lavede en baby”

 1. Hvor er det fantastisk at der endelig er en (dig😏) der fortæller tingene som de er! Især i vendinger som er til at forstå! Det er pisse fedt! Ser frem til flere ærlige indlæg med et twist af humor🙃 Godt nytår til dig, Arne og jeres zika frie baby 🙌🏼

  Svar
  • Hvor er du sød – det er jeg simpelthen så glad for at høre! Jeg hygger mig sindssygt meget med at skrive – og det føles bare en milliard gange bedre, når I er nogle, der gider læse med! HURRA 😀

   Svar
 2. Jeg ELSKER din blog!!!! Hvorfor er du først begyndt at blogge nu?! Når jeg læser dine indlæg, sidder jeg og griner højlydt over dine fantastiske vendinger og måder at udtrykke dig på! Jeg er fra dag ét blevet en trofast følger! 🙂

  Svar
  • Ih hvor er det godt at høre! Ja det er egentligt et godt spørgsmål, jeg tror måske bare lige, at jeg skulle tage mig lidt sammen og springe ud i det – og nu har jeg jo pludselig en masse tid, som jeg ligeså godt kan bruge bare en anelse fornuftigt 😛

   Svar
 3. Jeg begyndte at følge med på insta, fordi du var pæn og sjov. Og nu følger jeg med her af samme grund. Det er ikke så tit, at pæne piger også er sjove. Hæ.
  Men nu sidder jeg og tænker – hvad, lesbisk? Joke eller reelt? Pludselig undre jeg mig over hvem du mon er, hvad din historie er og meget mere. Derfor vil jeg gerne ønske nogle indlæg om dig og din historie. Nogle iskolde facts. Og lidt opfølgning på overståede kærligshedshistorie.
  Knus, og PS. Fornemmer sgu du er en ret cool person.

  Svar
  • Haha, jeg forstår måske egentligt godt din forundring – men ja, i lige under 3 år var jeg kæreste med en pige. Fed idé med de iskolde facts – det går jeg igang med snart! Tusinde tak for feed back 😀

   Svar
  • Haha, ja vi håber, at det bliver en skideskæg baby, for vi skal vist bruge ret meget tid sammen med hende :p

   Svar
 4. Julie, du er fucking nice ! Det vidste jeg dog godt før jeg læste din blog, for jeg har efterhånden fulgt med på din Instagram i godt halvandet år 😉 men jeg glæder mig simpelthen så meget til at læse med på alle dine indlæg med skøre, præcise, ærlige og alt for sjove vendinger ! Tak🙏🏽

  Svar
  • Ih, sikke en dejlig besked! det er jeg vildt glad for at høre :D. Tusinde tak, fordi du gider læse og følge med!

   Svar
 5. Har det på total samme måde som Michelle! Lesbisk? Hvordan kom du lige “over det” for det troede jeg sku lidt man var eller ikke var?

  Svar
  • Haha, ja jeg forstår igen måske godt forundringen 😀 jeg skal nok lige få skrevet lidt ned om dengang!

   Svar
 6. Jeg er mega fan af din blog, men nok allermest din måde at skrive på! 👍🏻 Jeg glæder mig rigtig meget til at læse mere omkring jeres zika-virus-eventyr! Vi skal giftes til maj og smutter derefter på en måneds bryllupsrejse til Bali 🌴 – lægen anbefaler dog at vente seks måneder efter hjemkomst med at forsøge at lave en baby – og vi er allerede utålmodige og kan ikke vente til bryllup er overstået og vi kan prøve at lave en lillebror/søster til vores store dreng 🙈 Så glæder mig til at læse jeres oplevelse ☺️
  Godt nytår 🎆

  Svar
  • Det er jeg bare vildt glad for at høre :D. Uha, så kan jeg godt se, at Zika-eventyret henvender sig direkte til jer! Jeg skal nok skynde mig at få bikset noget sammen omkring vores oplevelser 🙂 Godt nytår 😀

   Svar
  • Hej Michelle,
   En lille blande kommentar – vi var på Cuba i januar sidste år, og fik ligeledes afvide vi skulle vente med at blive gravide – dog kun 2 måneder, og det af både min kærestes og min læge, så i kan jo overveje at tjekke om det reelt set er 6 måneder, alt efter hvor vilde i er efter at komme igang of course.

   Det gik desuden også forfærdeligt stærkt her, så vi står nu med en lidt over 4 måneder gammel basse i armene, vel og mærke uden Zika-virus men.

   Svar
  • Jamen den tilhører faktisk bare Rigshospitalet, og hedder Fertilitetsrådgivningen – der er link i indlægget 🙂 Det er helt gratis – men der er til gengæld lidt ventetid og man kan kun bestille tid om onsdagen og på telefon mener jeg. Jeg tror, at jeg ventede cirka 2 måneder på en tid. Kravet er egentligt bare, at man ikke har prøvet over 1 år på at blive gravide og ikke allerede kender til nogle fertilitetsproblemer – for så er det fertilitetsklinikken man istedet skal henvende sig til :).

   Svar

Skriv en kommentar