Instagram-udtryk som jeg pisse-hader

Ja, altså det er da ikke ligefrem et lille solstråle-emne til et blogindlæg. Men jeg har ikke set andre mennesker end min familie i næsten en måned, så jeg har ikke haft mulighed for at blive mavesur over folks opførsel i metroen eller på caféen! Men lidt ilter bliver jeg sgu nødt til at være på trods af Corona-karantænen, så nu er det i stedet ting på Instagram, som jeg lader mig irritere en smule over. 

Og nu er jeg godt klar over, at jeg kommer til at nævne nogle udtryk, som nogle af jer måske bruger – men inden du bliver vred eller ked af det, så husk på, at det er mig, der bruger min freaking tid på at gå op i det. Så jeg tænker, at det er mig, der taber mest på at være skidesur. Og der er desuden ganske frit slag til at hoppe ind på min profil og udse sig alle de af mine udtryk og veninder, som du ikke kan udstå. Det er heldigvis bare ord. 

Njå, men her kommer de Instagram-udtryk, som jeg simpelthen har fået nok af nu. 

Balsam for sjælen 

Den her er stukket helt af det seneste stykke tid, fordi vi alle sammen pludselig har tid til at være udenfor og lave æk’ en skid. Men altså … jeg kan snart ikke kigge på flere stories eller posts af en vindblæst strand eller tre nyudsprungne bøgeblade akkompagneret af mundheldet “balsam for sjælen”. 

Manden min 

Den her er så vild. For jeg er ret overbevist om, at der er bred enighed om, at det er pisse-irriterende at lave omvendt ordstilling på den måde. Jeg både læser og hører konstant folk gøre tykt grin med det – og alligevel ser jeg den virkelig tit benyttet. Det må være nogle absurd viljefaste mennesker, der bare vil skide på, at resten af landet oplever fysisk utilpashed hver gang de skal læse det. Jeg har i øvrigt lagt mærke til, at udtrykket gerne bliver brugt sammen med en uforholdsmæssig brug af “man”. “Så fik man fejret fire års dag på favoritrestauranten nede i gågaden. Og manden min forkælede med et gavekort til Sportmaster.” 

Fik du læst gårsdagens indlæg?

Mit liv i små firkanter 

Hvis man lige er i tvivl om, hvad man skal fylde sin bio på Instagram med, så kan man bare lige skrive “Mit liv i små firkanter”. Det må være en af de absolut mest benyttede bio-tekster, måske lige med undtagelse af en opremsning af børnenavne og deres alder eller fødselsår. Og der må jeg sige, at så vil jeg sgu hellere have den kronologiske opremsning af børnene – så har jeg da i det mindste lært noget om personen! At skrive “mit liv i små firkanter” giver ingen information overhovedet. Det ville være det præcis samme at skrive “på Instagram smider jeg lidt billeder op af nogle af de ting, som jeg foretager mig.” JA, DET GØR VI ALLE SAMMEN. DET ER DET INSTAGRAM GÅR UD PÅ. 

“Blogger-frokost”

Den her bliver benyttet i to forskellige scenarier. Først og fremmest bliver den brugt af ikke-bloggere, hvis de spiser en avocado-mad eller en omgang eggs Benedict. Det er super. Men så bliver den også brugt af bloggere, når de spiser en leverpotejsmad eller om rubber med makrel i tomat og rigelige mængder mayo. Jeg forstår godt, at det kan være fristende at vise sin jævne og folkelige side og samtidig gøre en smule grin med en til tider overfladisk og fjollet blogger-verden. Men nu har vi set det. Og jeg er ret overbevist om, at der ikke findes et eneste menneske, der tror, at bloggeres kostpyramide kun består af matcha-bowls og acai-smoothies. Alle ved, at vi spiser rugbrødsmadder! Vis da endelig din rundtom med lidt for hårdkogte æg – men lad da være med at få det til at lyde som om, at du er den eneste i branchen, der ikke får hældt kaviar ned i svælget på daglig basis. 

Ironi kan forekomme 

Hvis man føler, at man bliver nødt til at gøre opmærksom på, at det bare var for sjov, så synes jeg i stedet, at man skulle arbejde lidt mere med teksten, før den bliver smidt ud. Derudover så har jeg aldrig set udtrykket brugt, hvor jeg ikke i forvejen havde luret, at det sgu nok var en god gammeldags joke. Ha’ lige lidt tiltro til, at dem der læser med godt ved, at du ikke er en idiot og godt forstår at ting på internettet ikke altid er ramme alvor. 

Fik du læst om de ting, som vi mødre måske skulle stoppe med at sige?

11 kommentarer til “Instagram-udtryk som jeg pisse-hader”

 1. Den værste er da ‘i er så mange, der har spurgt om…’ – fordi man selv skal promovere et samarbejde. ‘Badenymfer’ er også et ord, der bliver brugt for meget.

  Svar
 2. Mærkeligt at min kommentar blev slettet 😉
  ‘I er mange der har spurgt om…’ må være et af de værste udtryk, som mange bruger for, at promovere et produkt.

  Svar
  • Altså begge dine kommentarer er her 😂 der er ingen censur på mine platforme. Jeg forstår godt, at det er irriterende at læse gang på gang – men der er bare fucking mange, der altid har spurgt 😂🤷🏼‍♀️

   Svar
   • Ærligt, lidt pinligt for mig – det må du undskylde, at jeg skrev sådan. Kan godt forstå det blev modtaget, som værende lidt provokerende med den smiley. Men undrede mig bare – det lignede, at den først kom frem nemlig og så slettet lige bagefter. Jeg synes du er pisse sej og ufattelig dygtig til, at skrive. Må indrømme jeg blev lidt pinlig, da jeg så din story omkring mig. Sorry! Det der faktisk er ekstremt charmerende ved dig er, at du har selvironi og du virker til at have en god retfærdigssans!

    Svar
 3. Manden min…. jeg Hidser mig fuldstændig op over det udtryk!! Og som en anden skriver “mit guld” åh kvalme kom nærmere.. jeg blir så arrig ha ha ha ha😂 TAK!!!

  Svar
 4. Eller folk der ikke kan skrive hele navnet på deres børn/kæreste, men nøjes med et enkelt bogstav. I haven med min R ❤ hvis du ikke orker at skrive navnet, så skulle du nok ikke have kaldt hende Rosamynde-Cleopratra.

  Svar

Skriv en kommentar