Intet fredagsslik til mig!

Reklame for UNICEF 

Jeg spiser meget slik. Og selvom Arne ofte foreslår sukkerfri-uger eller -måneder, så er jeg nul procent interesseret i det projekt. Jeg vil hellere undvære aftensmad end vingummi-bamser. Jeg er godt klar over, at det ikke kan blive ved, både fordi min figur nok ikke sætter pris på sukkeret i længden, men også fordi at Homie jo nok hurtigt bliver gammel nok til at forstå, hvor piss’-lækkert sukker er, og hvor latterlig-snyd det er, at hun ikke må få slik hver dag – og så dur det sgu nok ikke, at jeg smækker slikskuffen i med et brag foran næsen på hende, når jeg selv står med en choko-fant i kæften.

 

I gennemsnit bruger en dansk familie i gennemsnit 48 kroner om ugen på guffe-luffe – udover at det får mig til at tænke på, hvor usandsynligt meget større mit eget budget er til det samme, så kan jeg hurtigt regne ud, at der ryger ret mange penge afsted mod kiosker, supermarkeder og bland-selv-forretninger hver fredag i Danmark. UNICEF har sat gang i en ny kampagne, der går ud på, at man i dag fredag d. 1 juni kan sende sit fredagsslik til børn, der sulter. For hvis du har lagt mærke til den varme, som vi er udsat for herhjemme – der blandt andet har gjort, at jeg ikke gider køre nogle steder hen – i stedet sejler jeg bare afsted i kajak på min egen våde overlæbe – så forestil dig, hvordan det står til i Afrika. Ekstrem tørke har nemlig gjort, at 3 millioner børn er i livsfare på grund af sult, og nogle familier må beslutte, hvilket af deres børn, der skal have dagens madration. Så der er så uhyrligt meget brug for hjælp – så send dit fredagsslik til børn, der sulter!

 

Hvis vi alle sammen skulle sende det med PostNord, så ville det nok ikke nå frem før engang i 2019, og de fleste af os ville desuden være nødsaget til at tage lån i huset for at kunne betale for portoen. Så derfor kan man bare sende pengene ved at sms’e SLIK til 1900. Så giver man lige nøjagtig 48 kroner til sultende børn

 

Men hvad kan UNICEF bruge 48 snoldede kroner til? Jo, de kan såmænd bruge dem til at redde fem børne-liv. Seriølle – dine penge til freddagsslik, kan sørge for at holde gang i fem små hjerter, der har akut brug for nødhjælp, ved at give dem livreddende behandling i en dag. Og det aller bedste ved det er, at vi har råd til det alle sammen! Vi er nogle latterligt rige bananer – godt nok ikke på dén dér måde, hvor man vælger at filtrere online-shoppen med “show price: high to low”, dét er dér sgu ingen der gør  – men vi har alle sammen råd til at give 48 bobs og redde fem liv. Det’ mofo rigt!

 

Jeg skal nok lade være med at indsætte billederne af nogle af de børn, der trænger til den livreddende behandling. Men jeg kan afsløre, at jeg skyndte mig ud og kysse på min sovende baby i barnevognen efter at have set, hvor uhyrligt meget nogle børn har brug for hjælp. Så send SLIK til 1900 og giv 48,- til børn, der trænger til livreddende behandling – hvilket er én af de ganske få ting, der er vigtigere for mig end vingummibamser. 

Og så lige slutteligt – hvis du ligesom mig tænker, hvordan dælen du skal undvære dit fredagsslik? Så har skakmesteren her været i fuld gang, og hvis du lover ikke at sige det videre, så viser det sig simpelthen, at der ikke er en makron, der vil vide det, hvis du sender de 48 bobbe-lobber afsted mod Afrika, og stadig bruger tilsvarende 48 af dine småmønter på slik! Mine 48 kroner er sendt afsted! 

SLIK til 1900 – så’ du edderbrandsparkeme en homie. 

Hvis du vil sprede lidt ekstra kærlighed omkring kampagnen og kaste god karma ud i æteren – så del dit hjemmelavede hjerte på Instagram under hashtagget #hjertertilafrika 

 

2d59b0f2-a746-40b0-a516-20722e375a00

Fik du læst De 5 ting, som jeg altid er villig til at diskutere? 

Du kan også kaste dig over, de facts om nyfødte, som jeg gerne ville have kendt til, da jeg selv skulle føde lige her. 

Skriv en kommentar