Intet job, hvad så nu?

Njå, men jeg har jo altså sagt mit job op for en lille måneds tid siden. Jeg stopper d. 19 december, så når jeg går på juleferie og sidder i provinsen og skovler det sidste sovs op fra tallerkenen med de sørgelige rester fra skålen med de franske kartofler, så er der altså ikke noget job, der venter mig efter nytår. Det betyder jo altså ikke, at jeg ikke skal lave en skid – men det betyder helt bestemt, at jeg skal lave mindre.

Først og fremmest så skal jeg ikke spæne ud af døren med Inge over den ene skulder kl. 06.50 på alle hverdage. Vi skal have nogle roligere morgener, inden hun skal afsted mod vuggestuen – det er i hvert fald både planen og min klare intention. Det er klart, at hverdagen ofte kommer i vejen for de gode intentioner i familielivet – men jeg tænker i hvert fald ikke, at vores morgener kan blive mere kaos-fyldte end nu, og det er jo heldigvis altid nemt at arbejde sig op fra et absolut lavpunkt.

Jeg skal også nøjes med at have 1 job. Og med det mener jeg jo ikke, at jeg kun skal lave én ting, jeg mener bare, at min hverdagsuge kun skal fyldes med 1x 37 timers arbejde og ikke 2x 37 timers arbejde – og det er jo cirka dobbelt så godt og halvt så meget arbejde. Samtidig ville jeg virkelig imponere mig selv, hvis jeg lykkedes med at lukke computeren ned efter 37 timer, det er i hvert fald ikke lykkedes mig nogensinde før – men jeg hepper på mig selv. Grunden til, at jeg sagde mit elskede arbejde op, var at jeg ikke skal arbejde så meget som jeg gør for tiden – og det kan jeg desværre ikke komme til, så længe jeg insisterer på at køre både blogger-liv og journalist-liv synkront. Så hvis jeg bare lader blogger-livet overtage de timer, der bliver frigivet fra journalist-livet, så er jeg ikke rigtig kommet i mål med mine ønsker. Så det er ikke planen, at det skal ende sådan.

Njå, men jeg skal jo naturligvis skrive en masse blogindlæg. Som det er nu skriver jeg cirka 15 om måneden – og det tal vil jeg gerne hæve betydeligt. For jeg mangler ikke idéer til indlæg, jeg har bare manglet tiden til at få ført dem ud i livet, så det skal jeg til nu.

Der kommer stadig til at være sponsorerede indlæg på både blog og instagram, men der kommer altså ikke dobbelt så meget over natten. Og heller ikke 25% mere. Min plan er ikke at rage betalte samarbejder til mig som en gal. Min plan er at kunne bruge tid på at deltage i nogle flere møder med mine samarbejdspartnere og finde på skæve formater og sjove tiltag, der kan gøre materialet bedre. Jeg vil gerne bruge min baggrund og uddannelse indenfor både journalistik og marketing til at skabe noget indhold fra bunden, der er godt materiale for både mig, jer og virksomhederne. Jeg vil også bruge noget tid på at få tænkt mig godt og grundigt om og få sat fuldstændig i system, hvem det egentligt er, som jeg allerhelst vil samarbejde med.

Jeg vil gerne blive bedre til at få smidt alle mine opskrifter op på los bloggos og jeg vil bruge min platform til at snakke endnu mere om journalistik, sociale medier, politik såvel som producere endnu flere latterlige små lister med LOL tanker og grineren historier.

Og så skal jeg have skrevet min bog. Jeg har været i gang længe, om end den jo nok i virkeligheden har ligget brak i halvandet år – men den skal sgu have noget kærlighed snart.

Og så skal jeg trække vejret. Ikke for længe og ikke for dybt – men jeg skal lige have pustet lidt af den luft ud, som jeg har holdt inde de seneste to år, hvor jeg enten har været på barsel og kørt los bloggos ved siden af, eller haft arbejde og så blog ved siden af. Jeg er ikke stresset og jeg er heller ikke tæt på at blive det – men jeg har ikke tænkt mig at gamble alt for meget med min datters mors helbred.

Jeg pisseglæder mig og jeg er også ved at skride lidt i bukserne. Det bliver skægt. Og muligvis ildelugtende.

Fik du læst mit indlæg om fjernelsen af de synlige likes på Instagram og hvordan det kommer til at påvirke muligheden for at at tjene penge på betalte samarbejder?

6 kommentarer til “Intet job, hvad så nu?”

 1. Kære Julie Elisabeth,
  Jeg kan kun ønske dig RIGTIG meget held og lykke med din beslutning. Det lyder som den helt rigtige beslutning – og jeg glæder mig så meget til fortsat at følge dig her på bloggen. Jeg er en midaldrende kvinde, men jeg har virkelig meget fornøjelse i at følge din hverdag og jeg elsker – som i E L S K E R – din humor og skrivestil. At læse noget at en som ikke er så glamour-agtig og selvhøjtidelig er så befriende og det er herligt at kunne få et godt grin.
  Ønsker dig og din familie rigtig glæde jul og god vind fremover

  Svar
 2. Kære Julie Elisabeth,
  Kæmpe stort tillykke med din nye fremtid med bedre tid til at blogge og ikke mindst god til jeres skønne lille datter. Det lyder som en rigtig god beslutning. Jeg vil i hvert fald glæde mig rigtig meget til fortsat at følge dig på bloggen og instagram. Jeg er måske ikke lige målgruppen, midaldrende kvinde fyrre år + sådan et par håndfulde mere, men jeg elsker din skrivestil og din humor – det er så befriende at du ikke er så glamour-agtig og selvhøjttidelig og det er altid nogle herlige billeder du tager, ikke så opstillet.
  Glædelig jul og god vind fremover

  Svar
 3. Jeg glæder mig så meget til mange flere indlæg på bloggen og sponsoreret eller ej elsker at se ting du er vild med (smykker, tøj, cremer ) gode råd er altid lækkert og at du så får betaling for at fortælle. os andre om noget lækkert er så fint 🙂 glæder mig til at følge med. -.. og mere Inge meget mere Inge Yes! 🙂

  Svar
 4. Min første tanke var: “åhhh nej!!” Synes ofte blog og Instagram bliver så kedelige når jobbet opsiges. Vil du ikke gøre alt hvad du kan, så du ikke blive en af dem. Ikke flere reklamer og samarbejder. Og ikke den slags opslag, som giver os andre arbejdende mødre dårlig samvittighed, fordi vi ikke sidder i nattøj med lige vågnet rolling kl. 9.30.

  Svar

Skriv en kommentar