Jeg vil gerne bede om …

 

Så blev det sagsusme Store bededag – eller teknisk set er det først i morgen, men jeg har besluttet mig for, for første gang i mit liv at være en smule på forkant med noget. Og jer der rent faktisk passer et arbejde istedet for at barsle den op fra slap, er jo også gået på Store bededags-ferie, så I får sgu indlægget allerede nu.

For jeg kan da godt regne ud, at da man i 16hundrede-hundelort lagde de mange små helligdage sammen til Store bededag, så var planen nok at dagen skulle bruges på at prise Herren og al hans væsen – eller noget i den dur. Men med en uhyre løs fortolkning, så kan det lykkes mig at remse alle de ting op, som jeg gerne vil bede om – under påskud af, at det er Store bededag. “Men Julie-Elsebeth, det er ikke meningen med religion, at man bare skal kunne bede om en hel masse ting” – næææ, men jeg tror heller ikke, at det oprindeligt var meningen, at man skulle servere spaghetti bolognese og holde LAN-party i kirken for at kunne lokke nogle til at besøge den – så nu prøver jeg sgu også lige noget nyt her.

Derfor; jeg vil gerne bede om …

Muligheden for at gro langt hår
Jeg vil gerne have langt hår. Eller jeg vil i hvert fald gerne have muligheden! Når jeg går til frisør hver anden måned og lydigt får klippet de spaltede spidser af – så ender mit hår med at gå lige lidt ned over skuldrene. Når jeg dropper frisøren og bare lader manken klare sig selv – så ender mit hår også med at gå lige lidt ned over skuldrene. Det er som om, at nogen har besluttet, at jeg aldrig må få ægte langt hår, og jeg har universet mistænkt for, at det skyldes, at jeg som 13årig maste et tyggegummi ud i hovedbunden på min søster, så hun måtte få klippet en ordentlig tot af. Har jeg ikke snart betalt tilbage for det lille raseri-anfald?

Mærke-blindhed
Min garderobe er en blandet landhandel. Jeg kan godt lide at svinge fælleskortet og få pæne ting i pæne poser – men jeg ejer også masser ting, der bliver langet over disken i plasticposer og af teenagere, der kun står i butikken for at have råd til weekendens vodka/redbull på klubben. Men når det eksempelvis kommer til tasker, så er jeg en freaking idiot. Jeg end ikke overvejer en taske, med mindre der er klistret et lille Mulberry-træ på eller bogstaverne YSL i nævnte rækkefølge. Jeg orker næsten ikke mig selv, når det i ny og næ går op for mig, at jeg ville købe den billigere taske, som jeg lige nu vader direkte forbi, hvis den bare havde et af mine foretrukne logoer på.

Tålmodighed til en reel beauty-rutine
Altså bevares, med et spædbarn i hytten så har jeg ikke så meget tid til at få gennemført en ordentlig beauty-rutine hver morgen og aften. Men tidligere havde jeg altså alverdens tid, og der fik jeg alligevel ikke gjort en skid ud af det. Så det er jo nok nærmere min tålmodighed, der er helt af Helle til. Min hud kunne virkelig godt trænge til, at jeg havde en passende rutine, der kontinuerligt blev gennemført morgen og aften – i stedet for enten ikke at blive plejet overhovedet i flere dage eller blive kastet ud i en voldtægslignende omgang hjemme-peeling, skrubning og over-rensning på samme aften.

Se 6 ting, som jeg har googlet mine seks første dage som mor.

 

Større babser
Altså ikke lige nu – der er de riiiigeligt store. Men jeg kan jo godt regne ud, at så snart jeg stopper med at amme, så er det slut med store babser for mit vedkommende, og jeg må slukøret vende tilbage til mest-bare-brystvorter-land. Jeg er nul procent fristet til nogensinde at lade mig lægge i fuld narkose for et par brysters skyld – både fordi at jeg ikke er ked af mine egne, fordi bryster ikke betyder særlig meget for mig, men også fordi jeg simpelthen synes, at det er for risikabelt. Men hvis bryster nu fungerede ved, at der i hver side sad sådan en lille ventil som på en badebold – så ville jeg altså lige give mine egne et par ekstra pust.


Flere ugers ferie

Jeg piss’-elsker mit arbejde. Altså ligenu barsler jeg den jo godt nok, men det varer jo både heldigvis og desværre ikke for evigt. Jeg er glad for at møde på arbejde hver eneste dag, men jeg synes ikke, at 5 uger og 5 ekstra dage er i nærheden af nok ferie. Man kan naturligvis gå på deltid, men det giver jo ikke ekstra ferie – det giver bare kortere uger. Ud af 52 uger, så burde for eksempel 8 ugers ferie sgu da ikke være en umulighed. Så var det kun nødvendigt at være i grå og småkolde Danmark 44 uger om året – og hvor ville det dog klæde både mit liv og min kulør.

Sukkerforskrækkelse

Jeg lever generelt sundt og fornuftigt, og passer på min krop. Men på ét punkt har jeg ingen skrupler overhovedet – sukker. Og nu skal jeg ikke prædike fanatisme, men jeg kunne sgu have godt af lidt dagligdags-sukkerforskrækkelse. Jeg spiser uanede mængder sukker, og jeg har absolut ingen dårlig samvittighed, når jeg kaster mig frådende over skumbananer og vingummibamser. Jeg kan allerede ikke overskue, hvordan jeg skal få mit sukkermisbrug stillet, når homie bliver gammel nok til, at jeg ikke bare kan æde det foran hende.

 

Fik du læst om de mor-egenskaber, som jeg endnu ikke har fået tillært mig? Eller har du plads til flere af mine skriverier, så kast dig over de 6 ting, som mit liv er for kort til? og hvordan det er at have sex, når man er pissegravid og tyk

2 kommentarer til “Jeg vil gerne bede om …”

  1. Aarh jeg er helt med dig med mærke taskerne! Det er så dumt, men de er bare meeeeget flottere med et lille træ 🙈

    Svar
  2. Du er så skøn at følge både her og på insta! Har termin lige om lidt og nyder at kunne følge med i dine erfaringer som førstegangs mor – hvilket jo er min virkelighed om …. SÅ SNART!

    Så kæmpe tak for det 🙂

    Svar

Skriv en kommentar