Julie-elsebeth’sk: Et mini-opslagsværk

Jeg snakker lidt fjollet. Og jeg skriver som jeg snakker, altså i hvert fald herinde. Når jeg skriver som journalist til dagligt, så pakker jeg naturligvis lige de værste Julie-elsebeth’ske formuleringer væk. Men herinde skriver jeg masser pis og nyder det i fulde drag. Nogle synes, at det gør det besværligt at læse – og nogle synes, at det er skægt. Begge dele er okay med mig. Det er nu engang bare sådan, at jeg skriver. Jeg har aldrig været alles kop te, og jeg tænker ikke, at jeg ville blive det selv hvis jeg gjorde en ihærdig indsats, så der er i min optik ikke rigtigt nogen grund til at forsøge alt for hårdt.

Men jeg vil da gerne medgive, at mine kælenavne og forkortelser til tider kan skabe lidt forvirring, og det er min skyld, for jeg forklarer jo aldrig en skid. Og jævnfør at nogen synes, at jeg skriver besværligt, så er det nogle gange sådan, når man skal til at læse en besværlig bog med mange karakterer, så er der sgu lige en lille optegnelse i starten af bogen, så man kan holde styr på pisset. Dét hér er ikke nogen svær bog, men det skal da ikke forhindre mig i at lave sådan en dims. Så nu kommer der sgu lige et lille opslagsværk til såkaldt Julie-elsebeth’sk – så kan jeg altid fylde på efterhånden som der opstår tvivl omkring andre ting. 

Homie

Homie er min datter. Og inden nogen får biscottien galt i halsen, så nej, hun er ikke døbt Homie. Hun er navngivet. Ej, det bar’ for sjov jo. Hun er døbt Inge. Vi kan jo altså godt lide hende, så hun skulle naturligvis ikke hedde “Homie” – det er bare for skæg og noget som vi leger på internettet. Jeg får med jævne mellemrum hug for det kælenavn – så kan jeg heldigvis bare linke direkte til dette indlæg.

Arne

Arne er min kæreste og Inges farmand. I virkeligheden hedder han jo altså Anders og jeg skifter lidt mellem at skrive Anders og Arne. Det er altså én og samme person – selvom en opmærksom læser engang spurgte, om Anders var min bankrådgiver. Det er i øvrigt heller ikke helt løgn, men Arne og Anders er altså begge bare Homies far. I den virkelige verden kalder jeg ham også Arne – fordi det lyder som om, han er en gammel mand med træsko uden hælkap og det synes jeg er grineren. Men hvis han har fucket up, så hedder han “ANDERS KROG SØRENSEN!”

Julie-elsebeth

Ja, det er mig. Jeg hedder Julie-elsebeth – ikke Julie-elisabeth og ikke bare Julie, selvom begge dele ville gøre mit liv væsentligt lettere. For langt de fleste skriver det sgu forkert. Men det er okay, jeg bliver ikke gal i skralden over det, det kan man ikke rigtigt tillade sig, når man har verdens mest besværlige navn. Og jævnfør det besværlig navn, så har jeg også et hav af kælenavne: Else, der er Arnes pendant til hans gammelmands-kælenavn, JE til de dovne typer, JJ for de internationale, Crone hos halvdelen af mine gamle fodboldpiger og Krølle hos den anden halvdel – fordi jeg som 15årig havde en arrig permanent. Bare kald mig et eller andet, så er det fint med mig.

Mofo

Man må ikke bande. Det gør jeg nu rigtig meget alligevel – også på skrift. Dét dér mofo bliver der ofte spurgt ind til; det er forkortelsen for mother fucking. Og så kan man måske argumentere for, at det skulle være mofu – men det er ikke mig, der har fundet på forkortelsen, så jeg tænker at lade være med at pille ved den. Klager over forkortelsen må sendes til nogle gangster rappere – klager over mit banderi kan sendes direkte til mig.

Dorthe-elisabeth og Svend Herlig

Ja, det er også mig og Arne. Jeg har nogle få gange også kastet mig ud i disse kælenavne uden nogen videre forklaring. De opstod oprindeligt umiddelbart efter at Arne og jeg havde mødt hinanden. Arne var taget på en arbejds-tur og havde drukket sig en kæp i øret efter endt arbejde – så ringede han hjem og blev ved med at kalde mig “Dorthe-elisabeth”. Jeg anede ikke, hvad han fablede om, men jeg var mega pissed over, at han ikke fattede, hvad jeg hed. Han har sidenhen forklaret mig, at han syntes mit navn var så freaking mærkeligt, at han kun huskede det på den gamle Bamse og Kylling episode, hvor de leger, at Dorthe-elisabeth og Svend Herlig skal giftes.

Fik du læst om, at jeg overvejer meget at stoppe amningen? 

2 kommentarer til “Julie-elsebeth’sk: Et mini-opslagsværk”

  1. Ååååh jeg elsker din måde at skrive på og dine formuleringer! Griner højlydt af dette indlæg, tak for det 😂

    Svar
  2. HA! Jeg har indtil nu været helt overbevist om at du hed Julie-elisabeth. Og har sgu alligevel læst med i noget tid 🤦🏻‍♀️😂😂

    Svar

Skriv en kommentar