Kan du løse mysteriet? – “Lur på”

Njå, men her kommer der en lille gåde. Der er garanti for et gevaldigt antiklimaks, hvis du byder ind med en mulig løsning på gåden – for jeg kender ikke selv svaret. Så jeg kan altså ikke give et facit, som hvis du vendte Anders And-bladet på hovedet i gamle dage.

Njå, men jeg nåede jo lige for nyligt at påstå, at vi nu forstår alt, hvad Inge siger til os – og den slags skal man naturligvis ikke påstå. For så ændrer det sig jo! De seneste tre nætter, når Inge har skulle puttes, har hun nemlig sagt noget, som vi ikke forstår.

Hun klynker og hiver op i ærmer og bukseben på sit nattøj og siger noget, der lyder som “LUR PÅ” – og nogle gange bare “LUR”. Hun vågner også op i løbet af natten, og siger det samme.

Vi har forsøgt at få hende til at forklare, hvad hun mener både i selve situationen og i løbet af dagen. Men hun kan ikke forklare det, og fejer det af i løbet af dagen, fordi det åbenbart er noget, der hører natten til.

Det har givet os nogle meget urolige nætter de seneste dage, så det ville sgu være rart at løse mysteriet, så vi bare kunne hjælpe hende med det, hun nu gerne vil have.

Som med alle mysterierne og gåderne i tegneserierne, så skal man selvfølgelig have alle informationer, for at kunne finde svaret. Så jeg prøver lige at liste nogle af de ting op, som vi har spurgt hende om og fået afslag på skulle være det, der var tilfældet.

 • Hun er ikke tørstig eller sulten.
 • Hun vil ikke have nattøjet af.
 • Hun vil ikke have rullet ærmer og ben op.
 • Hun mener ikke bare, at hun vil have en lur – altså sove. Hun bliver faktisk rasende, hvis vi spørger om det.
 • Hun vil ikke have juice (eller jo, det vil hun nok gerne, men det er ikke det, hun mener).
 • Hun klør sig ikke.
 • Hun kan sagtens sige dyne, vanter, creme og sokker så vi forstår det, og det er desværre ikke det hun siger.

Så nu ville det jo så være fedt, hvis I kunne løse mysteriet for os, for vi aner simpelthen ikke, hvad det er, der irriterer hende eller som hun gerne vil have.

Alle bud modtages med åbne arme – for selv hvis de skulle være helt i hegnet, så kan vi da i det mindste more os over dem, og så er tiden aldrig spildt!

Du kan læse om Inges sprog lige her 

33 kommentarer til “Kan du løse mysteriet? – “Lur på””

 1. Min første tanke var “låg på”, men giver ikke så meget mening om natten.. Der skal ikke “creme på”? Ellen “lagen på”? Eller hun vil have noget “åbnet”? Eller et Daniel Wellington “ur på”? 🤪

  Svar
 2. Long shot men min far har en ven som lagde sit ur på når man havde slået sig fordi tiden læger alle sår 😉 Måske har en pædagog lagt uret på noget det gjorde ondt/var træls?

  Svar
 3. Går nogle af jer med ur, trækker I op i ærmet for at se hvad klokken er? Tænker om hun mener: Ur på. Børn kan tit sætte en ekstra konsonant på 🙂

  Svar
 4. Inge vil sikkert gerne have sin “ nat- hue” på – Den hun havde på et par gange før I tog til Trysil.

  Svar
 5. Har hun haft noget “yndlings” nattøj (f.eks. Med en bestemt tegneseriefigur eller andet) som hun har været gladere for at få på end andet? Måske er hun i virkeligheden allerede teenager og har en stærk holdning til sit outfit – også om natten 🙈

  Svar
 6. Måske pædagogerne i vuggestuen kan hjælpe med at finde ud af det? Vi stod i samme situation, og det viste sig at være en sang de synger i børnehuset, som vi ikke kendte derhjemme.. 😊

  Svar
 7. Jeg har konsulteret min datter på 9 der tror Inge har vokseværk og hun gerne vil nusses. Min datter har haft det siden hun var helt lille, også inden hun “burde” kunne få det ifølge lægen. Hun har det her til aften og det eneste der hjælper er en smertestillende pille (smelt) og massage indtil den virker. Det kommer som oftest efter hun har lavet meget gymnastik eller dans eller hoppet i trampolin, altså været ekstra aktiv

  Svar
 8. Okay lidt langt ude? Man kan ærmerne of buksebenene hentyde til at hun vil have kjole på istedet? Har hun natkjole? Eller er der noget hun har vænnet sig til at i gjorde på ferien? 😂🤷🏽‍♀️ Eller hue på? 🙈🤷🏽‍♀️

  Svar
 9. Jeg tror godt det kunne have noget at gøre med tiden, altså måske prøver hun at forklare hvad klokken er eller om hun er træt eller ej?

  Svar
 10. Har noget været anderledes ved putning/nattesøvn under jeres ferie, som hun nu efterspørger efter hjemkomst? Ellers tænker jeg, at hun siger after ski 😎

  Svar
 11. Mon ikke at det har noget med tid at gøre? Måske hun gerne vil vide hvor længe hun skal sove endnu, om det er sen aften, nat eller snart morgen? Man kan købe et visuelt sove ur, som vi har haft kæmpe gavn af i ligende situationer, det er blåt med stjerner om natten, i løbet af natten forsvinder stjernerne én efter én, og barnet har på den måde en fornemmelse af hvor i løbet af natten det befinder sig når det vågner.

  Svar
 12. Det kunne måske være noget vokseværk relateret. Det tror jeg godt børn ned i den alder kan døje med. Det hører sig typisk også aften og natten til.

  Svar
 13. Min tanke er om hun har fået noget andet nattøj på, end de tidligere dage, eller på jeres ferie.
  Måske hun er blevet puttet i noget andet under ferien og det er det hun efterspørger. 🤷‍♀️

  Svar
 14. Min første indskydelse er “puste på”. Som i: “av, pust smerten væk…” Men hvorfor skulle det gøre ondt på arme og ben om natten? 🤷 Vokseværk? Trætte muskler?

  Svar
 15. Det finder i måske aldrig ud af og så går det nok også med det. Har en nevø, som jeg passede da han var omkring Inges alder. Han sagde “larmer i fik, uha moster” og så vild ud. Nu er han 35 og vi aner stadig ikke hvad det betyder. 😃

  Svar

Skriv en kommentar