Krydret ølkage med smør

Ja, nu var jeg til firmafest i weekenden, så det er ikke ligefrem fordi min krop længes efter bajersaft – men en ølkage, det kan jeg dæleme altid æ’e. Og den her er edderbrandsparkeme god, hvis jeg i mangel på beskedenhed selv skal sige det.

Udover at ølkage er en af de få kager, som man må smide et ordentligt lag smør ovenpå, så er den også freaking nem at lave. Den er faktisk så nem at lave, at det er to-årige Inge, der har stået for at hælde ingredienserne i, røre rundt og hælde hele skidtet op i rugbrødsformen.

Inge var også rigtig godt tilfreds med en kage, som man får smør ovenpå – og så er en ølkage bare dejlig simpel og let at overskue for de mindste. Der er ikke for meget tingel-tangel, det er bare en simpel skive kage, der smager piss’-godt.

Njå, men der er jo ingen, der bliver mætte af mig, der sludrer løs, så nu kommer opskriften!

Til 1 ølkage skal du bruge:

  • 350 gram brun farin
  • 1 æg
  • 500 gram hvedemel
  • 1/2 tsk allehånde
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 1/2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt nellike
  • 2 tsk natron
  • 1/2 tsk salt
  • 1 hvidtøl (33 cl)


Sådan laver du ølkage:

Tænd ovnen på 170 grader.

Bland alle de tørre ingredienser og ægget sammen. Hæld derefter øllen i og pisk det hele sammen til dejen er glat.

Beklæd en rubrødsform med bagepapir og hæld massen derover i.

Sæt kagen i ovnen og bag den i 50-60 minutter. Stik i den med en spisepind, for at tjekke, om den er færdig – hvis dejen hænger ved på pinden skal den have lidt længere.

Når den er afkølet kan du skære tykke skiver af den og kaste en masse smør på!

Velbekommen manner! 

Ølkagen er bedst som nybagt, men hvis der er noget tilbage, så kan du give den et øjeblik i mikroovnen, og så er den så god som ny(bagt) igen.

Du kan også hoppe hen og se min opskrift på svampet gulerodskage med creme cheese frosting

En kommentar til “Krydret ølkage med smør”

Skriv en kommentar