Lejligheds-lørdag: Her skal vi bo

Homie og jeg foran stuevinduet

Der går sgu ikke så frygteligt længe, før vi skal flytte i vores længe ventede lejlighed. I den forbindelse har jeg sgu lige opfundet lejligheds-lørdag, fordi det er ægte blogger-agtigt at hæfte et specielt emne på en ugedag, og desuden så er det vist den eneste måde, at jeg sikrer mig, at jeg rent faktisk husker at få lavet noget indhold om lørdagen, hvor jeg mestendels ligger i blød i lige dele rosé og vingummibamser. Jeg forstiller mig, at jeg starter med at fortælle lidt om lejligheden, og som vi rykker tættere på, går det nok mere hen og bliver omkring vores kommende indretning og des lige – som jeg glæder mig så mofo meget til. Men fordi jeg ikke har for vane at hæfte indledning og brødtekst pissegodt sammen, så går vi sgu da bare lige på, æk’? 

Der er jævnligt nogen, der spørger hvorfor vi lige har købt hus i provinsen og så alligevel flytter tilbage til Amager snart. Det kan jeg jo sådan set også godt høre lyder fjollet – men det er heller ikke helt det, der er tilfældet. Vi boede sammen på Amager tidligere, i Arnes lejlighed. Så solgte vi den, for at få noget større – lagde I mærke til, hvordan det lynhurtigt gik fra at være Arnes lejlighed til at være nogen VI solgte? Smart, æk’? Det handler om sætnings-opbygning. Nå, men vi købte derfor et projektbyggeri helt ude ved Amager Strandpark – men lejligheden ville først være færdigt 1,5 år fra vi købte det. Da vores tidligere lejlighed blev overtaget 1 november 2017 – og den nye først står færdig i slutningen af november 2018, så skulle vi lige finde en løsning på et sted at bo lidt over et år, hvis ikke vi begge skulle overnatte på arbejdet og så skiftes til at snige Homie med ind. 

Fra november til marts lejede vi en af Arnes venners lejlighed på Østerbro, mens han var udstationeret i London. Han vidste på daværende tidspunkt ikke hvornår han kom hjem – og det blev desværre lidt før, end vi havde håbet på. Så efter en måned med en baby i hytten skulle vi rykke igen. Vi blev rimelig mofo hurtigt enige om, at vi ikke gad leje en lejlighed. Vi har begge stiftet bekendtskab med udlejning i København, og hvis man smider 60.000 i indskud og så flytter ud 10 måneder senere, så er der nok ingen grund til at regne med, at der bliver noget tilbage efter udlejeren har fået sin fætter til at slibe gulvene og konens chef’s søn til at male paneler. Og nu er det jo ikke fordi kontoen flyder over med moneter, som man har lyst til at give i gave til en udlejer, når man lige har købt en nybygget, treværelses lejlighed i København. 

Derfor blev vi enige om at rykke hjem til mine forældre. Det er klart, at man normalt måske lige ville spørge om lov, men eftersom mine forældre havde udfærdiget en hel lille liste over fordele ved, at vi flyttede midlertidigt hjem til dem,  så var vi rimelig overbeviste om, at de æk’ havde noget i mod det. Og så gjorde vi sgu det. 

Nu har vi boet hos dem i over et halvt år, og det har fungeret helt perfekt. Huset er stort, som i virkelig stort, så vi har haft vores egen afdeling, hvor vi har kunnet lukke ned til og være os selv – vi har dog ikke rigtigt benyttet os af muligheden, fordi det sgu bare har været hyggeligt at være lidt ekstra mennesker. Så bliver Arne og jeg heller ikke så skide trætte af hinanden. Derudover så arbejder Arne ofte op til fem dage i streg, hvor han ikke kommer hjem – og så det sgu mege’ rart med nogle ekstra hænder, så jeg kan svinge en tandbørste eller klippe negle i ny og næ. 

Når jeg taler med andre mennesker om vores nuværende boligsituation, så er de fleste ved at omkomme bare ved tanken om at bo hjemme hos sine forældre – og endnu mere hjemme hos sine SVIGERFORÆLDRE. Men medmindre Arne besidder århundredets pokerskærm, så elsker han det sgu. Arne kunne være lukket inde i et rum med 25 mennesker i fjorten dage, og så ville han stadig skynde sig at skrive rundt til alle sine venner, når han blev lukket ud, for lige at få stablet en omgang whist eller andet socialt arrangement på benene. Så det har virkelig fungeret godt med at bo hos mine forældre. Udover det hyggelige i det, så har det også betydet, at vi har kunnet spare en masse penge sammen (også noget nordjyden sætter pris på) – så der er til lidt ekstra grej til lejligheden. 

Men nu rykker det sgu tættere på med den lejlighed. Når vi kommer hjem fra vores barselsferie er der kun lidt over to måneder til, at vi skal flytte ind. Lejligheden er som nævnt en treværelses lejlighed på 85 kvadratmeter. Så det er ikke en forever-and-ever-lejlighed, men den er stor nok til os lige nu. Og så kan vi i den periode forsøge at finde ud af, hvor og hvordan vi gerne vil bo forever-and-ever. Lige nu er vi bare ikke færdige med at bo i byen, og gøre brug af de muligheder, som det giver. Men når Inge pludselig kalder på en græsplæne, så er vi sgu nok også klar til det. 

Lejligheden ligger på 7 sal, så vi kommer til at have en pragtfuld udsigt over Storebælt … eller Kattekat (som jeg engang så unavngiven blogger skrive) eller det er vist nok i virkeligheden Øresund. Men udsigt kommer der dæleme til at være – og en mofo stor altan, så vi kan sidde og bælle rosé efter Homies sengetid. 

Homie og jeg har været inde og se hvordan det gik med byggeriet en enkelt gang, og mens vi har været på ferie har mine forældre været derinde og tage billeder. Og så kommer der sgu da lige lidt foreløbige billeder af vores kommende lejlighed, som den så ud for to uger siden. 

Vores bygning udefra for et par måneder siden
Køkkenet, der hænger sammen med stuen i L-form
Stuen med udgang til altanen
Fra Homies værelse, der hænger sammen med walk in closet’et. Ikke noget jeg har efterspurgt – jeg er æk’ Carrie Bradshaw. Men det er selvfølgelig meget praktisk.
Vores soveværelse – og et forvildet køkkenelement
Vores badeværelse
Tænk sig, at vi ikke længere skal bade henover et toilet. Det rene svir jo.
Her skal jeg tisse super meget.

Fik du nogensinde læst om, da vi lige var flyttet til provinsen? 

Du kan også læse om mine 9 dårligste karaktertræk. De er ret dårlige.

10 kommentarer til “Lejligheds-lørdag: Her skal vi bo”

 1. Det er en ren fryd at flytte med en baby. Babyer hjælper både med ned-og udpakning, og så reagerer de super fint på nye omgivelser.

  …så jeg vil hellere føde en gang om ugen end at flytte med en 6 måneder gammel baby igen, er hvad jeg prøver at sige

  Svar
  • For lige at hive ja-hatten frem fra gemmerne, er jeg helt sikker på at det nok skal gå rigtig fint med flytningen og Inge. Som den lille verdenskvinde hun er, allerede boet på Østerbro, i Sorø og et par steder på Sicilien, og det lader til at det er gået ret fint indtil nu – i hvert fald hvad vi ved af.
   Hun virker jo også utrolig glad og nysgerrig på verden omkring hende (skriver jeg som om jeg kender hende – men det er i hvert fald det indtryk man får). Så mon ikke det hele nok skal gå rigtig godt:)

   Svar
  • Årh jamen jøsses. Det er også nemmere at rejse uden en baby. Og lave mad uden en baby. Og få sin nattesøvn uden en baby. Og gå op af trappen med tre indkøbsposer uden en baby. Det betyder jo ikke, man skal lade være med de ting.

   Jeg vil hellere føde en gang om ugen end tro at alt bliver umuligt, bare fordi man får et barn.

   Er sikker på, det kommer til at gå skidefint.

   Hilsen en der flyttede som højgravid og boede det første stykke tid med baby i flytterod og med håndværkere, der lige fiksede det sidste

   Svar
  • Jeg er helt sikkert på at en 6 måneders baby har det helt fint med nye omgivelser så længe den er sammen med sine forældre, de er jo de trygge rammer.

   Svar
  • Så din løsning er, at de skal blive boende hos Julie-Elsebeths forældre – i hvor lang tid? I stedet for at være så negativ, kunne du måske tænke at det er mega sejt at de tør kaste sig ud i det.

   Svar
 2. Lad være med at beskrive udlejere sådan! Der findes en lejelob, og selvom du måske har haft dårlige oplevelser med udlejning tidligere, syntes jeg ovenstående er en ren omgang sludder og virkelig fordømmende. Hvis du er blevet snydt – eller kender nogen der er, så husk på at der findes en lejelov og du er som lejer altid beskytter af denne og kan ALTID få professionel hjælp for få håndører hos LLO!

  😉

  Svar
  • Altså, nu er det her jo en blog – og desuden endda min blog. Du må hjertens gerne være uenig, men alle mine erfaringer med udlejere har indtil videre været i den boldgade – og så er det naturligvis det jeg skriver. Jeg har flere gange været nødsaget til at få hjælp gennem netop LLO, men det kan jo ikke passe, at det skal være nødvendigt. Når så mange indenfor et felt ikke opfører sig ordentligt, så er det sgu svært at anse udlejere som nogle stakler bare fordi jeg kalder det jeg ser.

   Svar
 3. Og lige ved siden af Wulff og Konstali. 😍 baby venlig sted. Kan se mit gamle hjem langt i baggrunden på det ene billede. Vi flyttede lidt længere ud da bebs meldte sig. 😂

  Svar

Skriv en kommentar